Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nutella - zazdroszcze
my niby po zareczynach ale najpierw ustalilismy ze za dwa lata, data konkretna nie wybrana, dwa lata w maju miną a tu cisza. Ostatnio zaczelam temat to uslyszalam znowu ze za dwa lata.
Az mi sie przykro zrobilo
Wiem ze dziecko to duzy "wydatek" ale bez przesady...03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
lilianna wrote:http://allegro.pl/show_item.php?item=6005096868
Proszę- moze któraś z Was skorzystabo mi sie od razu spodobalo i musiałam kupic
my kupowaliśmy to:
http://allegro.pl/5-cz-promocja-komplet-do-chrztu-62-68-jesien-zima-i5882922290.html
tylko z satynową sukieneczką, żeby w domu chociaż do zdjęć przez chwilę była w sukienusi. Też polecam -
Nutella gratuluje! Kurde 3 msc? 7 tyg? My w 7 i ciezko bylo wszystko ogarnac, ale wtedy duzo pracowalismy.
U Nas chyba kolejny skok rozwojowy (???)
Mloda w piatek konczy 12 tyg wiec by sie zgadzalo, caly dzien maruda, na rekach tylko, spi po 30 min i wybudza sie z placzem. Nawet w lezaczku placze i w lozeczku przy karuzeli. Ratuje mnie chusta.
Pchełka super ze chrzciny udane.
Jaki rozm butow kupujecie na wiosne? -
Pchełka500 wrote:Śliczne
my kupowaliśmy to:
http://allegro.pl/5-cz-promocja-komplet-do-chrztu-62-68-jesien-zima-i5882922290.html
tylko z satynową sukieneczką, żeby w domu chociaż do zdjęć przez chwilę była w sukienusi. Też polecam
Tez sliczny komplecik
Piękne są takie ubranka ale swoje tez kosztuja... No ale czego sie nie robi dla naszych pociech
Ja wlasnie karmie. Mała przespala od 23, nie licząc pobudki o 2 na marudzenie
A na 11 szczepienie- bedzie placz i ryk... -
nutella gratulacje
u nas noc spokojna, karmienie ostatnie ok 21 potem 2.30 , 5.30 i 7.30 i śpi w wózeczku. Po wczorajszym czopku wyszła kupa a potem tysiące mega śmierdzących bąków i pół dnia płaczu było. Nie wiem o co chodzi. Czy była "zatkana" i teraz bąki schodzą czy co ? ale tak śmierdzą, że szok!
my dziś pomimo złej pogody planujemy spacer bo ile można w domu siedzieć. Muszę tylko wyczaić moment bez deszczu.
Pchełka500 moja Pola też tak gada, że w szoku jestem. Olek w jej wieku taki gaduła nie była, a taka jest towarzyszka i bardzo często się uśmiecha
miłego dnia7w3d 💔 -
nick nieaktualnyNutella sama nie wiem
bylam wtedy w zaawansowanej ciazy, wszystko jakos szczesliwie sie udalo
fotograf z internetu, wpisalam doslownie fotografia slubna i wyskoczyl jako pierwszy (piekne zdjecia nam porobil), kamery nie bylo bo nie chcielismy. Sala w remizie bo na lokal z prawdziwego zdarzenia musielibysmy czekac. Kucharka znajoma jeszcze nam opuscila z ceny
sukienka uszyta na miare, zespol to znajomi kolezanki mojej siostry (przyjechali specjalnie z poznania).
No mielismy maksymalnie duzo szczescia -
My też dzisiaj wyjdziemy na spacer, chociaż pogoda wstrętna...
Paula właśnie trzasnęła taką kupę, że musiałyśmy się całe przebierać
Justyna, u dzieci karmionych piersią może być tak, że kupa jest raz na tydzień. I jest to normalne, bo pokarm jest lekkostrawny i na kupkę niewiele "się uzbiera".
Wtedy nie warto prowokować kupy czopkiem, bo to może spowodować dopiero ból brzuszka.
A jak Pola nie robi kupy kilka dni to płacze? Czy jej to w ogóle nie przeszkadza? -
Moj maly wczoraj byl maruda i spal wiekszosc czesc dnia i padl chwile po 19.nawet nie chcial masazu,ktory bardzo lubi. Myslalam,ze w nocy nie bedzie spal,ale przespal 9 godzin bez karmienia, juz 3 dzien a raczej noc tak,jak bardzo mnie to cieszy
a ja zamiast spac to budze sie o tej 5 i leze,wierce sie bo po 6 i tak wstaje
no plus taki,ze jestem bardziej wyspana niz jakbym spala do 8
i mam wiekszego powera
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 08:57
-
pati_zuzia83 wrote:Moj maly wczoraj byl maruda i spal wiekszosc czesc dnia i padl chwile po 19.nawet nie chcial masazu,ktory bardzo lubi. Myslalam,ze w nocy nie bedzie spal,ale przespal 9 godzin bez karmienia, juz 3 dzien a raczej noc tak,jak bardzo mnie to cieszy
a ja zamiast spac to budze sie o tej 5 i leze,wierce sie bo po 6 i tak wstaje
no plus taki,ze jestem bardziej wyspana niz jakbym spala do 8
i mam wiekszego powera
Pati_Zuzia to super
U nas Paulina przesypia 7 godzin bez karmienia.
Usypia o 19:00 - 19:30 i budzi się na mleko o 2 lub 2:30. I śpi do rana.
My i tak też wstajemy o 6:00, bo chłopcy muszą się wyrobić do 7:00. Pięć po 7 wychodzą do szkoły.
Oczywiście zawsze jest wojna o łazienkę, bo każdy chce się jak najszybciej umyć i wyszorować zęby, bo chcą jeszcze zdążyć obejrzeć przed wyjściem SpongeBob Kanciastoportypati_zuzia83 lubi tę wiadomość
-
Pchelkaaa wrote:Nutella gratuluje! Kurde 3 msc? 7 tyg? My w 7 i ciezko bylo wszystko ogarnac, ale wtedy duzo pracowalismy.
U Nas chyba kolejny skok rozwojowy (???)
Mloda w piatek konczy 12 tyg wiec by sie zgadzalo, caly dzien maruda, na rekach tylko, spi po 30 min i wybudza sie z placzem. Nawet w lezaczku placze i w lozeczku przy karuzeli. Ratuje mnie chusta.
Pchełka super ze chrzciny udane.
Jaki rozm butow kupujecie na wiosne?
Pchelkaaa, ja jeszcze nie myślę nawet o butach na wiosnę
A znalazłaś coś ciekawego? -
Pchełka500 wrote:My też dzisiaj wyjdziemy na spacer, chociaż pogoda wstrętna...
Paula właśnie trzasnęła taką kupę, że musiałyśmy się całe przebierać
Justyna, u dzieci karmionych piersią może być tak, że kupa jest raz na tydzień. I jest to normalne, bo pokarm jest lekkostrawny i na kupkę niewiele "się uzbiera".
Wtedy nie warto prowokować kupy czopkiem, bo to może spowodować dopiero ból brzuszka.
A jak Pola nie robi kupy kilka dni to płacze? Czy jej to w ogóle nie przeszkadza?7w3d 💔 -
nick nieaktualnyHey hoo, Witam Was przy śniadanku.
Ja też nie myślałam o butach na wiosnę, ale coś tam w szafie po dzieciach starszych to coś się wybierze zawsze a jak nie to ja szukam co mi potrzebne w ciucholandach tylko teraz problem z czasem będzie:)
U nas dzisiaj rano poszła kupkaz czego się bardzo ucieszyłam, normalnie tak mi ulżyło jak bym to ja nie robiła od 4 dni. U nas to było tak że Misiek w Czwartek zrobił 3 kupki i potem przez 4 dni nic i dopiero dzisiaj rano. Na szczęście obyło się bez żadnych czopków i grzebania gdziekolwiek. Nie wiem czy to pomogło ale wczoraj wieczorem przed spaniem posmarowałam mu przy dupciu grubo alantanem i trochę pomasowałam przy tym (ale nigdzie nie grzebałam). No i dzisiaj rano poszło, nawet nie wiem kiedy bo w tym czasie szykowałam starszą do szkoły. Ta kupka była inna w konsystencji od wcześniejszych tak jak by bardziej glinowata. Dobra kończę już ten wywód na temat kupki bo aż wstyd tak się podniecać kopką.
Dzisiaj Michałek zaczął się w końcu uśmiechać świadomie, w końcu się doczekałam. A jutro kończymy 8 tygodni
Nutella - na pewno szybko ogarniecie wszystko z narzeczonym, ale Ci zazdroszczę tych przygotowań.
Pchełko - gratuluję udanych chrzcin, tort przepiękny i stroje co pokazywaliście też cudne. U nas chrzcimy dopiero w maju, a tak chciałam chrzest na święta.
Ja Bobotic Forte podaję 4 krople przed każdym karmieniem, a przed tym ostatnim na noc daję 8.revvelka1 lubi tę wiadomość
-
no szok, po wczorajszym piekielnym dniu dziś znów pogodnie w naszym domowym życiu
Dzieci śpią, w kuchni posprzątane, pranie wstawione, kotlety na obiadek zrobione. Chyba czas na drugą kawkę. Jak Oluś wstanie to jedzenie i spacer
Zastanawiam się czy tym naszym podwójnym dzieciobusem uda mi się do sklepu wjechać
I niech mnie ktoś strzeli w łeb, bo ostatnio myślę o trzecim dziecku, nie od razu, ale że w ogóle. Muszę to sobie wybić z głowy, bo sama się zamęczę.MeGi1986, Moniusia89, Suerte, iNso87, Pchelkaaa lubią tę wiadomość
7w3d 💔