Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
agat wrote:Cześć dziewczyny. Jestem grudniową mamusią, która urodziła w styczniu. Czytałam Wasz wątek i korzystałam z Waszych rad, a teraz postanowiłam ujawnić się. Myślę, że sporo osób czyta forum istosuje Wasze rady. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie. Po ostatnich wydarzeniach mogę podać jednej z Was moje dane do fb, na potwierdzenie tożsamości.
Justyna, podobnie jak Ty KP i córka robi kupę co 5-8 dni. Było podejrzenie problemów z trawieniem laktozy, ale delikol nie zwiększył częstotliwości wyprozniania. Niestety od tygodnia Małą męczą bączki. Dziś w nocy nawet ją wzbudzały i był głośny płacz. Czy espumisan może pomóc? Z tego co kojarzę, podawalaś go swojej córce. Masaże brzuszka za bardzo nie pomagają
U nas też już nie było kupki przez 5 dni. Na gazy mała dostała debridat i bobotic forte i jest lepiej. Jutro kontrola, więc jeśli nie zapomnę to zapytam o te kupki. -
Kava wrote:Dziewczyny, poradźcie cos. Maly bardzo późno zasypia bo około 24:00 - 2:00 w nocy. Dobrze by było go przestawić na wcześniejsze nocne spanie bo najzwyczajniej w świecie ja też jestem już zmęczona tymi późnym porami.
Jak go przestawić? Nie dawać spać po 16:00 do 21:00 np?
Może któraś z Was już coś takiego przerabiania i ma jakiś w miarę sprawdzony sposób...kąpiemy ją długo, zagadujemy i jakoś się udaję
do 21 już śpi
budzi się ok.1-3 na jedzonko i póżniej po 4, a po 5 budzi się. 0 7 biorę ją do siebie zaczyna pobaraszkuje ze mną w łóżku i o 8 zaczynamy dzień.
Doczytałam, że synuś nie śpi wieczorem, no to szczerze nie wiem co Ci poradzićWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 15:52
-
MeGi1986 wrote:Oj tam, moje pierwsze cwiczenia tez tak wyglądały
Czarnemaliny też jestem sama. Mały spał, a ja miałam ochotę. Starszy syn miał polewkę ze mnie
Azande lepsza woda ozonowana.
Dżulia gratuluję przyszłego wesela :.)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 16:16
Syn 10 lat
[*] -
Haha, przestanie się śmiać jak podrosnie i jego koledzy będą podrywac jego sexy mamę ;p
A my właśnie wróciliśmy z rehabilitacji i Mikus wszystko nadrobil ale się cieszę! W środę kończymy jeżeli nic nie wykombinuje
Megi Wy też chodzicie na rehabilitację czy Twój Franus też teraz się tak wkurza czy ładnie ćwiczy? Bo Mikołaj na początku super a teraz cwaniak płacze a jak go zapinam do fotelika przestajeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 17:20
-
czarnaamalinaa wrote:Haha, przestanie się śmiać jak podrosnie i jego koledzy będą podrywac jego sexy mamę ;p
A my właśnie wróciliśmy z rehabilitacji i Mikus wszystko nadrobil ale się cieszę! W środę kończymy jeżeli nic nie wykombinuje
Megi Wy też chodzicie na rehabilitację czy Twój Franus też teraz się tak wkurza czy ładnie ćwiczy? Bo Mikołaj na początku super a teraz cwaniak płacze a jak go zapinam do fotelika przestaje
Gratuluję zakończonej rehabilitacji
Syn 10 lat
[*] -
mamy salę na 11 czerwca. w sobotę tylko księdza załatwić.
cena obniżona ze 140 zł na 100 zł(oczywiście po znajomości, bez poprawin). Jestem zadowolona i z menu i jedzenie też spoko. Byłam tam już kilka razy na innych imprezach:). więc... jestem szczęśliwa !
Kava, pati_zuzia83, rewelka, lilianna, Suerte, Nadulka, justyna14, MeGi1986, cytrynówka, Pchełka500, Azande, Mama_Julka, Moniusia89, Marta00912, Madzisek, alisss87, m@rzenie, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Mama Julka do lata wszystkie będziemy miały formę, grudniowe mamy są i były sexy ;p
Dzulia ale Ci zazdroszczę teraz Będziesz miała intensywne pół roku, szukanie sukienki ahTy będziesz brała ślub a ja się będę przeprowadzać. Na samą myśl o 4 latach z teściowa mnie skręca ale inaczej nie odlozymy na mieszkanie więc cel uświęca środki
pati_zuzia83 lubi tę wiadomość
-
lips wrote:Czy ktraś z was rejstrowała sie na stronie Bobovity albo Hipp i otrzymała darmowa paczuszke ? Nie wiem czy zawartość jest na tyle ciekawa żeby sie rejestrować.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/87903f73687c.jpg -
czarnaamalinaa wrote:Haha, przestanie się śmiać jak podrosnie i jego koledzy będą podrywac jego sexy mamę ;p
Megi Wy też chodzicie na rehabilitację czy Twój Franus też teraz się tak wkurza czy ładnie ćwiczy? Bo Mikołaj na początku super a teraz cwaniak płacze a jak go zapinam do fotelika przestaje -
Aha nie zjarzylam, że już luty się kończy no to czekają Cie bardzo intensywne 3 miesiące
bo chcielibyśmy na połowę mieszkania odłożyć i wtedy kredyt tylko na 15 lat w Opolu niestety drogo i tak nam wyszło, że w 4 lata to ogarniemy
dla Mikołaja mieszkanie na wsi super ale dla mnie to zgroza! Nie wiem jak tam się ogarnę
Megi i to najważniejszemoże teraz są mądrzejsi i wiedzą, że jak się pobuntuja to szybciej skończą
MeGi1986 lubi tę wiadomość
-
lilianna wrote:Ja akurat wczoraj na allegro zamówiłam Małej ubranko do chrztu taki zestaw 4częściowy (sukieneczke, leginsy, czapeczke i plaszczyk)
a planujemy chrzcic 3.04
jak cos to moge podrzucic link- tu albo na priv jak wolisz
wrzuć tu link, chyba ze już to zrobiłaś bo jestem w plecy z czytaniem.
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Kurcze waga mi stanęła w miejscu i przez jakiś czas ciągle tak samo, a tutaj waze sie dzisiaj i co, w 1 tydzień 1kg mniej
dieta mż i chwilami wymagający Franczesko dają efekty
pati_zuzia83, Mama_Julka, Kava, Moniusia89, Madzisek lubią tę wiadomość
-
No nie nadrobię Was
Tyle sprzątania...
Chrzciny w domu...Dzieci biegające wszędzieDwójka roczniaków + 3 niemowlaczki (razem z Paulą) = dżungla
Z dziećmi było na zasadzie : Mania wyszła, Kasia przyszla
Jedno zjadlo i usnęło to budziło się drugie maleństwo.
Ale wszystko się udało i pierwsza życiowa impreza Paulinki zaliczona
Od jakiegoś czasu zaczęła tak "gadać", że wymiękamyChłopcy się kłócą, bo każdy chce z nią porozmawiać, liczą uśmiechy, do którego częściej się uśmiecha
Mąż tylko zakatarzony i się boję, że nas zarazi...
Acha! I pogodę w dniu Chrztu mieliśmy okropną...lało, wiało i było zimnoKava, justyna14, m@rzenie lubią tę wiadomość