Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • agat Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 13:00

Kava lubi tę wiadomość

• MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Megi ja od malego mialam tradzik,jak bylam w podstawowce to Pani z polskiego mowila na mnie laleczka z porcelany:p bo mialam dosc jasna karnacje i czerwone poliki od tradziku. Ja mialam tradzik wyleczony przez ostatnie pare lat,teraz po ciazy sadze,ze hormony jeszcze szalaly i sie odnowil moze od tego. Skocze w tyg do swojej Pani Dr i wezme antybiotyk i bedzie ok;)

U mnie Laura i Malz wyprawieni i juz 10min temu wyszli a i Mala wlasnie sie obudzila:)) Poranna kosmetyka,troche zabawy,o 9 amku i sama pewnie odleci spac;)
    Ot to Cie polonistka nazwała ;)

Ale dziś deszczowa pogoda, nic sie nie chce, odwołali nam bioderka wiec zostajemy w łóżku ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja Asia już od kilku tygodni robi kupkę raz w tygodniu. Cały tydzień nic a 7 dnia jest seria 3, 4 kupki i zowu cisza przez tydzień ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pierwszy raz ćwiczyłam skalpel z Chodkowska. Mogłam to nagrać byście się pośmiały bo miałam takie niedorobione figury he he. Teraz boli mnie kark, pewnie źle robiłam brzuszki :(

Madzisek, Kava, Ola_45, MeGi1986 lubią tę wiadomość

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Dziewczyny moja Asia już od kilku tygodni robi kupkę raz w tygodniu. Cały tydzień nic a 7 dnia jest seria 3, 4 kupki i zowu cisza przez tydzień ;-)
    oby i u nas była dzis seria, własnie mamy 7 dzien :)

7w3d 💔
  • revvelka1 Znajoma

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Wróciłam i ja :) Długo nie wytrzymałam bez forum ;)

alisss87, MeGi1986, Moniusia89, Madzisek, Kava, Nadulka, lilianna, nutella_, Ola_45, Mama_Julka, iNso87, cytrynówka, Pchelkaaa lubią tę wiadomość

l22nej28n69nbb1b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - tak ja karmię piersią i raz dziennie podaję 100 ml herbatki, najpierw podawałam taką koperkową zaparzoną w torebkach z hipp a teraz kupiłam granulowaną z Humana na brzuszek

• rewelka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Dawidek idzie spać o 20 (po codziennej kąpieli) i śpi do około 2. Wtedy go karmię i póżniej się budzi 4-5 no i nastepna pobudka juz około 7 (wtedy juz wstajemy: toaleta poranna i go przebieram w ubranka na dzień).
    Raz się zdarzyło że miał tylko ta pobudke o 2. Ale to chyba jednak było jednorazowe.
    A u was Rewelka jak to wygląda ? KP ?
    Też KP i u Nas zasypia po 21 budzi się po północy później koło 2-3 następnie tak koło 5:30 czasem bliżej 6 i od tego momentu zazwyczaj już nie ma spania :\

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • czarnaamalinaa Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My małego oszukujemy trochę roletami żeby spał do tej 8, ja się nie nadaje do wczesnego wstawania ;) mąż ma dziś pokutę a ja leżę i nic nie robię ;) powiedzcie czy Wy normalnie wychodzicie na spacery w wietrzne dni? Ja nigdy nie myślałam że będę taka przewrazliwiona matka ;)

MamaUli lubi tę wiadomość

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Dawidek idzie spać o 20 (po codziennej kąpieli) i śpi do około 2. Wtedy go karmię i póżniej się budzi 4-5 no i nastepna pobudka juz około 7 (wtedy juz wstajemy: toaleta poranna i go przebieram w ubranka na dzień).
    Raz się zdarzyło że miał tylko ta pobudke o 2. Ale to chyba jednak było jednorazowe.
    A u was Rewelka jak to wygląda ? KP ?

Dziewczyny co na odparzenia na szyjce ? Nie moge sobie z nimi poradzić. Fatalnie wygląda. Narazie albo mu smaruje linomagiem w maści albo zasypuję mąką ziemniaczaną.

No to tyle....wiecej narazie nie poradzisz...2-3 dni i przejdzie....no i w ciagu dnia przemywaj letnią woda (zeby sie bakterie tam nie rozszalały:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Dziewczyny, poradźcie cos. Maly bardzo późno zasypia bo około 24:00 - 2:00 w nocy. Dobrze by było go przestawić na wcześniejsze nocne spanie bo najzwyczajniej w świecie ja też jestem już zmęczona tymi późnym porami.
    Jak go przestawić? Nie dawać spać po 16:00 do 21:00 np?
    Może któraś z Was już coś takiego przerabiania i ma jakiś w miarę sprawdzony sposób...

My mielismy podobny problem Antek chodził spac o 23...pediatra doradziła aby...spal od 16-18/19....potem kapiel....po kąpieli zabawa intensywna do ok 20...potem jest czas lewitowania małego....i pada o 21.30....
    a wychodzisz z nim na spacery?? my spacerujemy po 2h dziennie....to tez go meczy...

f2wlanlibm0fi1og.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Dziewczynki doradźcie w co mam ubrać małą na chrzest w Święta? W kombinezon? Czy to już za ciepło będzie? Chciałabym coś kupić a boję się, że nie trafię w pogodę...

Ja akurat wczoraj na allegro zamówiłam Małej ubranko do chrztu taki zestaw 4częściowy (sukieneczke, leginsy, czapeczke i plaszczyk):-) a planujemy chrzcic 3.04 :-) jak cos to moge podrzucic link- tu albo na priv jak wolisz :-)

m@rzenie lubi tę wiadomość

3i49p07wxglh0lzs.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj było pierwsze spotkanie mojej mamy z teściową i w rezultacie tego spotkania dziś idę oglądać salę na weselicho i rezerwować termin!:D początkowa wersja była taka, żeby zrobić skromny obiad zamiast imprezki, na co rodzice się nie zgodzili.

Mama_Julka, justyna14, Kava, MeGi1986, m@rzenie, Nadulka, Piegus, pati_zuzia83, iNso87, alisss87, cytrynówka, Moniusia89, Madzisek, Oliwki lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella no to super wieści. Jak sie rodzice dogadali :-) powodzenia w ogladaniu sali :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agat wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem grudniową mamusią, która urodziła w styczniu. Czytałam Wasz wątek i korzystałam z Waszych rad, a teraz postanowiłam ujawnić się. Myślę, że sporo osób czyta forum istosuje Wasze rady. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie. Po ostatnich wydarzeniach mogę podać jednej z Was moje dane do fb, na potwierdzenie tożsamości.
    Justyna, podobnie jak Ty KP i córka robi kupę co 5-8 dni. Było podejrzenie problemów z trawieniem laktozy, ale delikol nie zwiększył częstotliwości wyprozniania. Niestety od tygodnia Małą męczą bączki. Dziś w nocy nawet ją wzbudzały i był głośny płacz. Czy espumisan może pomóc? Z tego co kojarzę, podawalaś go swojej córce. Masaże brzuszka za bardzo nie pomagają :/

Nie dajmy się zwariować. Forum jest otwarte i nikt nie potrzebuje weryfikować danych :) Zapraszamy do pisania ;)

Kava lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Też KP i u Nas zasypia po 21 budzi się po północy później koło 2-3 następnie tak koło 5:30 czasem bliżej 6 i od tego momentu zazwyczaj już nie ma spania :\

CZyli budzi ci się co 3 godzinki średnio. A w dzień co ile karmisz ?
    Ja znów odniose się do ksiazki język niemowląt. Wyczytałam tam ze żeby dziecko dłużej spało w nocy trzeba pod wieczór zwiększyć częstotliwośc karmień zeby dziecko sie najadło na zapas (żeby dostarczyć kalorii na noc). W dzień karmię co 2 godziny, bo tak mały chce, a dwa ostatnie karmienia robie mu tak już po 1-1,5 godziny (zależy jak nam czasowo wypada). Nie wiem czy to faktycznie prawda, ale nasz Dawidek śpi ciągiem 6 godzin więc może coś w tym jest. Myśle że nie zaszkodzi spróbować.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella dobrze że jesteś, bałam się ze tu nie zaglądasz a mam pytanie. Kiedyś pisałaś że Toja Julcia jest uczulona na marchewke i coś tam jeszcze (zapomniałam co ...). Jak Wpadlaś na to ze to akurat ją uczula? Bo u nas wysypka na twarzy jest praktycznie ciagle i nei wiemy od czego.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff...my już po Chrzcie Paulinki :-) Najbardziej się cieszę, że jest już ochrzczona, a druga sprawa, to, że jesteśmy już po przyjęciu i jakoś tak ....kamień z serca :-)

Dzisiaj wyjechali ostatni goście. Było 30 osób, no może 32. Nawet nie policzyłam jeszcze.
    W domu oczywiście bałagan. Ja wypompowana a dzisiaj już od rana pracuję.
    Bardzo fajnie sprawdziły się u nas tekturowe wózeczki, które ustawiliśmy na stołach dla każdego z gości. W srodku była karteczka z wierszykiem/podziękowaniem i cukierek :-)

Dziewczyny, jakby któraś była zainteresowana, to mam do odsprzedania komplecik dla dziewczynki do Chrztu. Kupiony nowiutki, super na zimę i wczesną wiosnę. U nas się fajnie sprawdził.
    Sukieneczka satynowa, kozaczki polarowe, kapelusik polarowy, plaszczyk polarowy zapinany na napy. Ubrany tylko raz. Paula miała go na sobie całe 2, 5 godziny :-)
    Rozmiar 62/68.
    Jak coś to napiszcie do mnie na priv ;-)

Jak będę miała chwilkę to Was nadrobię, ale najpierw muszę dojść do ładu i składu...

Taki mieliśmy tort :-)
    169rigo.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:58

justyna14, rewelka, lilianna, nick nieaktualny, MeGi1986, m@rzenie, Nadulka, Piegus, pati_zuzia83, Mi$ia26 :), revvelka1, nutella_, iNso87, Mama_Julka, Moniusia89, Madzisek, Pchelkaaa, Marta00912 lubią tę wiadomość

syy2gu1ridglli9f.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    CZyli budzi ci się co 3 godzinki średnio. A w dzień co ile karmisz ?
    Ja znów odniose się do ksiazki język niemowląt. Wyczytałam tam ze żeby dziecko dłużej spało w nocy trzeba pod wieczór zwiększyć częstotliwośc karmień zeby dziecko sie najadło na zapas (żeby dostarczyć kalorii na noc). W dzień karmię co 2 godziny, bo tak mały chce, a dwa ostatnie karmienia robie mu tak już po 1-1,5 godziny (zależy jak nam czasowo wypada). Nie wiem czy to faktycznie prawda, ale nasz Dawidek śpi ciągiem 6 godzin więc może coś w tym jest. Myśle że nie zaszkodzi spróbować.

Tak karmie... W nocy po 3 potrafi mi nawet co 1,5 h się budzić ale chyba muszę wprowadzić że zawsze zmieniam pieluche i dokarmiam wtedy śpi trochę dłużej

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 10:13

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 2647 2648 2649 2650 2651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ