Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
iNso87 wrote:Megi ja od malego mialam tradzik,jak bylam w podstawowce to Pani z polskiego mowila na mnie laleczka z porcelany:p bo mialam dosc jasna karnacje i czerwone poliki od tradziku. Ja mialam tradzik wyleczony przez ostatnie pare lat,teraz po ciazy sadze,ze hormony jeszcze szalaly i sie odnowil moze od tego. Skocze w tyg do swojej Pani Dr i wezme antybiotyk i bedzie ok;)
U mnie Laura i Malz wyprawieni i juz 10min temu wyszli a i Mala wlasnie sie obudzila:)) Poranna kosmetyka,troche zabawy,o 9 amku i sama pewnie odleci spac;)
Ale dziś deszczowa pogoda, nic sie nie chce, odwołali nam bioderka wiec zostajemy w łóżkuiNso87 lubi tę wiadomość
-
Wczoraj pierwszy raz ćwiczyłam skalpel z Chodkowska. Mogłam to nagrać byście się pośmiały bo miałam takie niedorobione figury he he. Teraz boli mnie kark, pewnie źle robiłam brzuszki
Madzisek, Kava, Ola_45, MeGi1986 lubią tę wiadomość
Syn 10 lat
[*] -
nick nieaktualny
-
lips wrote:Dawidek idzie spać o 20 (po codziennej kąpieli) i śpi do około 2. Wtedy go karmię i póżniej się budzi 4-5 no i nastepna pobudka juz około 7 (wtedy juz wstajemy: toaleta poranna i go przebieram w ubranka na dzień).
Raz się zdarzyło że miał tylko ta pobudke o 2. Ale to chyba jednak było jednorazowe.
A u was Rewelka jak to wygląda ? KP ? -
My małego oszukujemy trochę roletami żeby spał do tej 8, ja się nie nadaje do wczesnego wstawania
mąż ma dziś pokutę a ja leżę i nic nie robię
powiedzcie czy Wy normalnie wychodzicie na spacery w wietrzne dni? Ja nigdy nie myślałam że będę taka przewrazliwiona matka
MamaUli lubi tę wiadomość
-
lips wrote:Dawidek idzie spać o 20 (po codziennej kąpieli) i śpi do około 2. Wtedy go karmię i póżniej się budzi 4-5 no i nastepna pobudka juz około 7 (wtedy juz wstajemy: toaleta poranna i go przebieram w ubranka na dzień).
Raz się zdarzyło że miał tylko ta pobudke o 2. Ale to chyba jednak było jednorazowe.
A u was Rewelka jak to wygląda ? KP ?
Dziewczyny co na odparzenia na szyjce ? Nie moge sobie z nimi poradzić. Fatalnie wygląda. Narazie albo mu smaruje linomagiem w maści albo zasypuję mąką ziemniaczaną.
No to tyle....wiecej narazie nie poradzisz...2-3 dni i przejdzie....no i w ciagu dnia przemywaj letnią woda (zeby sie bakterie tam nie rozszalały:) -
Kava wrote:Dziewczyny, poradźcie cos. Maly bardzo późno zasypia bo około 24:00 - 2:00 w nocy. Dobrze by było go przestawić na wcześniejsze nocne spanie bo najzwyczajniej w świecie ja też jestem już zmęczona tymi późnym porami.
Jak go przestawić? Nie dawać spać po 16:00 do 21:00 np?
Może któraś z Was już coś takiego przerabiania i ma jakiś w miarę sprawdzony sposób...
My mielismy podobny problem Antek chodził spac o 23...pediatra doradziła aby...spal od 16-18/19....potem kapiel....po kąpieli zabawa intensywna do ok 20...potem jest czas lewitowania małego....i pada o 21.30....
a wychodzisz z nim na spacery?? my spacerujemy po 2h dziennie....to tez go meczy... -
m@rzenie wrote:Dziewczynki doradźcie w co mam ubrać małą na chrzest w Święta? W kombinezon? Czy to już za ciepło będzie? Chciałabym coś kupić a boję się, że nie trafię w pogodę...
Ja akurat wczoraj na allegro zamówiłam Małej ubranko do chrztu taki zestaw 4częściowy (sukieneczke, leginsy, czapeczke i plaszczyk)a planujemy chrzcic 3.04
jak cos to moge podrzucic link- tu albo na priv jak wolisz
m@rzenie lubi tę wiadomość
-
Wczoraj było pierwsze spotkanie mojej mamy z teściową i w rezultacie tego spotkania dziś idę oglądać salę na weselicho i rezerwować termin!
początkowa wersja była taka, żeby zrobić skromny obiad zamiast imprezki, na co rodzice się nie zgodzili.
Mama_Julka, justyna14, Kava, MeGi1986, m@rzenie, Nadulka, Piegus, pati_zuzia83, iNso87, alisss87, cytrynówka, Moniusia89, Madzisek, Oliwki lubią tę wiadomość
-
agat wrote:Cześć dziewczyny. Jestem grudniową mamusią, która urodziła w styczniu. Czytałam Wasz wątek i korzystałam z Waszych rad, a teraz postanowiłam ujawnić się. Myślę, że sporo osób czyta forum istosuje Wasze rady. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie. Po ostatnich wydarzeniach mogę podać jednej z Was moje dane do fb, na potwierdzenie tożsamości.
Justyna, podobnie jak Ty KP i córka robi kupę co 5-8 dni. Było podejrzenie problemów z trawieniem laktozy, ale delikol nie zwiększył częstotliwości wyprozniania. Niestety od tygodnia Małą męczą bączki. Dziś w nocy nawet ją wzbudzały i był głośny płacz. Czy espumisan może pomóc? Z tego co kojarzę, podawalaś go swojej córce. Masaże brzuszka za bardzo nie pomagają
Nie dajmy się zwariować. Forum jest otwarte i nikt nie potrzebuje weryfikować danychZapraszamy do pisania
Kava lubi tę wiadomość
-
rewelka wrote:Też KP i u Nas zasypia po 21 budzi się po północy później koło 2-3 następnie tak koło 5:30 czasem bliżej 6 i od tego momentu zazwyczaj już nie ma spania
CZyli budzi ci się co 3 godzinki średnio. A w dzień co ile karmisz ?
Ja znów odniose się do ksiazki język niemowląt. Wyczytałam tam ze żeby dziecko dłużej spało w nocy trzeba pod wieczór zwiększyć częstotliwośc karmień zeby dziecko sie najadło na zapas (żeby dostarczyć kalorii na noc). W dzień karmię co 2 godziny, bo tak mały chce, a dwa ostatnie karmienia robie mu tak już po 1-1,5 godziny (zależy jak nam czasowo wypada). Nie wiem czy to faktycznie prawda, ale nasz Dawidek śpi ciągiem 6 godzin więc może coś w tym jest. Myśle że nie zaszkodzi spróbować. -
Nutella dobrze że jesteś, bałam się ze tu nie zaglądasz a mam pytanie. Kiedyś pisałaś że Toja Julcia jest uczulona na marchewke i coś tam jeszcze (zapomniałam co ...). Jak Wpadlaś na to ze to akurat ją uczula? Bo u nas wysypka na twarzy jest praktycznie ciagle i nei wiemy od czego.
-
Ufff...my już po Chrzcie Paulinki
Najbardziej się cieszę, że jest już ochrzczona, a druga sprawa, to, że jesteśmy już po przyjęciu i jakoś tak ....kamień z serca
Dzisiaj wyjechali ostatni goście. Było 30 osób, no może 32. Nawet nie policzyłam jeszcze.
W domu oczywiście bałagan. Ja wypompowana a dzisiaj już od rana pracuję.
Bardzo fajnie sprawdziły się u nas tekturowe wózeczki, które ustawiliśmy na stołach dla każdego z gości. W srodku była karteczka z wierszykiem/podziękowaniem i cukierek
Dziewczyny, jakby któraś była zainteresowana, to mam do odsprzedania komplecik dla dziewczynki do Chrztu. Kupiony nowiutki, super na zimę i wczesną wiosnę. U nas się fajnie sprawdził.
Sukieneczka satynowa, kozaczki polarowe, kapelusik polarowy, plaszczyk polarowy zapinany na napy. Ubrany tylko raz. Paula miała go na sobie całe 2, 5 godziny
Rozmiar 62/68.
Jak coś to napiszcie do mnie na priv
Jak będę miała chwilkę to Was nadrobię, ale najpierw muszę dojść do ładu i składu...
Taki mieliśmy tort
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 12:58
justyna14, rewelka, lilianna, kwiatakacji, MeGi1986, m@rzenie, Nadulka, Piegus, pati_zuzia83, Mi$ia26 :), revvelka1, nutella_, iNso87, Mama_Julka, Moniusia89, Madzisek, Pchelkaaa, Marta00912 lubią tę wiadomość
-
lips wrote:CZyli budzi ci się co 3 godzinki średnio. A w dzień co ile karmisz ?
Ja znów odniose się do ksiazki język niemowląt. Wyczytałam tam ze żeby dziecko dłużej spało w nocy trzeba pod wieczór zwiększyć częstotliwośc karmień zeby dziecko sie najadło na zapas (żeby dostarczyć kalorii na noc). W dzień karmię co 2 godziny, bo tak mały chce, a dwa ostatnie karmienia robie mu tak już po 1-1,5 godziny (zależy jak nam czasowo wypada). Nie wiem czy to faktycznie prawda, ale nasz Dawidek śpi ciągiem 6 godzin więc może coś w tym jest. Myśle że nie zaszkodzi spróbować.
Tak karmie... W nocy po 3 potrafi mi nawet co 1,5 h się budzić ale chyba muszę wprowadzić że zawsze zmieniam pieluche i dokarmiam wtedy śpi trochę dłużej