Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas po 7.5h karmienie i dalej spacku
My karmimy co 3-3.5h ale zadaeza sie ze i po 2.5h dajemy bo już krzyczy ze glodny. Nasz Franio rano je mniej ale w ciagu dnia zwieksza dawke i na wieczor zazwyczaj zjada ok 160 i ma 6 karmien w ciagu dnia.
My na basen sie zapiszemy ale czekamy do kwoetniawybralismy juz nauke plywania
Inso ja nie pimoge, na cere nie narzekam choc daleka od idealu. Ja za to mam straszny problem z włosamiwypadaja okropnie, ale najgorsze ze zadna farba mi teraz wlosow ladnie nie bierze
lubilam jak maz mi wlosy malowal bo zawsze robil tez masaz glowy a tak musze isc do fryzjera bo po wczorajszym malowaniu to wogole tecza idcieni wyszla na glowie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 05:37
Mama_Julka lubi tę wiadomość
-
Mama Julka my też jesteśmy na cycusiu ale moja mała je ok 5 min więc nawet nie zdążyłabym posta w tym czasie napisać
Ja właśnie skończyłam robić naleśniki i muszę budzić moje córki na śniadanko a potem idziemy do przedszkola. Dziś mąż ma 1 zmianę więc jesteśmy 13 godzin same w domku -
genoweffa2 wrote:U nas z brzuszkiem trochę lepiej, ale mała wciąż ma gazy. Ostatnio daję jej bobotic forte przed każdym karmieniem.
Pojawiła jej się wysypka na policzku i na szyi. Teraz głowię się od czego to
U nas eż wysypka... Całe policzki i skóra głowy. JUż od miesiąca nie jem produktów mlecznych bo było podejrzenie skazy. No ale to chyba nie to... Idziemy do lekarza w czwartek. MOze coś wymyśli. NAjgorsze że k i nie wiem co wyeliminować... -
Inso u mnie też był zawsze problem z trądzikiem. Ciaża pięknie wygładziła mi buzię, chociaż oczywiscie skóra się nadal przetłuszcza wiec od czasu do czau coś tam wyskoczy (a pewnei problem niedługo wróci). Ja kp więc antybiotyki i silne leki i tak by odpadły. Zapobiegawczo stosuję Acnederm bo tylko to mozna przy kp. Polecam blogi :
http://mademoiselleevebloguje.blogspot.com/
http://www.italianablog.pl/
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Dawidek idzie spać o 20 (po codziennej kąpieli) i śpi do około 2. Wtedy go karmię i póżniej się budzi 4-5 no i nastepna pobudka juz około 7 (wtedy juz wstajemy: toaleta poranna i go przebieram w ubranka na dzień).
Raz się zdarzyło że miał tylko ta pobudke o 2. Ale to chyba jednak było jednorazowe.
A u was Rewelka jak to wygląda ? KP ?
Dziewczyny co na odparzenia na szyjce ? Nie moge sobie z nimi poradzić. Fatalnie wygląda. Narazie albo mu smaruje linomagiem w maści albo zasypuję mąką ziemniaczaną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 09:11
-
hej, u nas dziś 7 dzień bez kupy u Poli, dostała czopka 20 min temu i na razie nic. noc niespokojna była, często jadła, bączki ją męczyły. Nie wiem już o co chodzi z tą kupą
wczoraj się dowiedziałam, że w rodzinie kolejna ciążaale się ciesze, kuzynka ma już synka 3 letniego, teraz jest w 8 tyg
więc Pola nie będzie już najmłodsza w rodzinie
MeGi1986, Moniusia89, Pchelkaaa lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
m@rzenie wrote:Mama Julka my też jesteśmy na cycusiu ale moja mała je ok 5 min więc nawet nie zdążyłabym posta w tym czasie napisać
Ja właśnie skończyłam robić naleśniki i muszę budzić moje córki na śniadanko a potem idziemy do przedszkola. Dziś mąż ma 1 zmianę więc jesteśmy 13 godzin same w domku
Syn 10 lat
[*] -
Kava wrote:Dziewczyny, poradźcie cos. Maly bardzo późno zasypia bo około 24:00 - 2:00 w nocy. Dobrze by było go przestawić na wcześniejsze nocne spanie bo najzwyczajniej w świecie ja też jestem już zmęczona tymi późnym porami.
Jak go przestawić? Nie dawać spać po 16:00 do 21:00 np?
Może któraś z Was już coś takiego przerabiania i ma jakiś w miarę sprawdzony sposób...
W dzień musisz dziecku więcej rozrywki zapewnić, hałasu, a popołudniu jak przyśnie to jednak wybudzać może, żeby twardym snem nie spało. Nie byłam w takiej sytuacji, ale macie zaburzenia - dzień - noc. Może po południu odkurzaj, słuchaj głośniej radia, częściej noś, zmieniaj miejsce leżenia dziecka często...7w3d 💔 -
lips wrote:Dawidek idzie spać o 20 (po codziennej kąpieli) i śpi do około 2. Wtedy go karmię i póżniej się budzi 4-5 no i nastepna pobudka juz około 7 (wtedy juz wstajemy: toaleta poranna i go przebieram w ubranka na dzień).
Raz się zdarzyło że miał tylko ta pobudke o 2. Ale to chyba jednak było jednorazowe.
A u was Rewelka jak to wygląda ? KP ?
Dziewczyny co na odparzenia na szyjce ? Nie moge sobie z nimi poradzić. Fatalnie wygląda. Narazie albo mu smaruje linomagiem w maści albo zasypuję mąką ziemniaczaną.7w3d 💔 -
Lips my mieliśmy problem z odparzeniami w pachwinkach i próbowałam różnych kremów i u nas sprawdził się alantan plus taki zielony
Kava a o której się kąpiecie? My na przykład kąpiemy się już o 17.30 a mała chodzi spać między 20 a 21. Jak wykąpe ją później to później też zasypia... -
Pchełka500 wrote:Przemyślałam sobie w ostatnich dniach wiele rzeczy i doszłam do wniosku, że jedna smarkata dziewucha nie będzie nam życiem dyrygować. Cały czas Was podczytuję i stwierdzam, że skoro tyle czasu sobie fajnie pisałyśmy, to na pewno jakaś tam flakonik nam tego nie popsuje.
Na pewno już nigdy nie będzie tak jak dawniej...ale na razie tu jeszcze trochę z Wami pobędę.
Pewnie to wiecie, ale flakonik miała jeszcze więcej kont. Są już usunięte. Doszłam do tego po lekturze forum...
Ale czas już zamknąć ten temat.
Apeluję do Acikk o powrót!
Jutro mamy Chrzest córci. 30 gości...W chacie zadyma, chłopaki się tłuką, najmłodszy mało nie zwymiotował bo chciał spróbować każdego ciasta, najstarszy ma pretensje do całego świata, sam nie wie o co (i ja też). Taki wiek...13 lat...
Jeszcze najmłodszy ze średnim urządzają sobie wojny na poduszki. Dostali karę na siedzienie w swoich pokojach, więc zaczęli wystawiać sobie jęzory przez drzwi (mają pokoje na przeciwko siebie)... Więc teraz już śpią. Za karę.
Ja sprzątałam dom chyba ze trzy razy, ale po sprzątaniu ani śladu. Wszędzie lego, karabiny, ludziki.
Trudno, dom to nie muzeum
Jutro ma być paskudna pogoda. Ale nam się trafiło
Idę do cioteczek jeszcze coś pomóc, bo urzędują w kuchni na dole i gotują.
Po weekendzie Was nadrobię. Przeczytałam tylko, że któraś ma problem z dwójeczką...Polecam leczo-papryka fajnie czyści organizm. Kapusta kiszona jest super. I sok jabłkowy
jak po chrzcinach? my mieliśmy w domu też imprezę 7 lutego, masa roboty a potem sprzątania.7w3d 💔 -
nick nieaktualnyhey
U nas kąpiel koło 20 i wtedy karmienie, też bardzo szybko się najada synek (córka potrafiła godzinę na cycku wisieć)i przed 21 już śpi. Dzisiaj mi pospał rewelacyjnie, bo o 4 go budziłam na jedzenie, potem o 6.30 jadł i bawił się do 8. Pospał godzinkę i już wstał, ale ja zdążyłam w tym czasie wyszykować córkę do szkoły i zjeść śniadanie.
Justyna - u nas 3 dzień bez kopki i już mnie to zaczyna stresować. -
W tym wszystkim chodzi o to, że duża część z nas wkleja zdjęcia, a po ostatniej aferze raczej żadna nie ma chęci wklejać ich tutaj... Pozostaje zaufane grono i tyle, a tutaj dołącza wiele osób które dotychczas się w ogóle nie odzywały i wiele dziewczyn węszy spisek ... I żadna z nas nie udziela się tam całą dobę... Ale nie chodziło w tym o to żeby dołączyć do grupy i oglądać zdjęcia dzieci, tylko również się udzielać, te które mają chęć i czas
edit: po prostu szkoda byłoby, żeby dziewczyny które nie chcą się tu wypowiadać straciły możliwość kontaktu z nami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 09:37
-
Azande wrote:hey
U nas kąpiel koło 20 i wtedy karmienie, też bardzo szybko się najada synek (córka potrafiła godzinę na cycku wisieć)i przed 21 już śpi. Dzisiaj mi pospał rewelacyjnie, bo o 4 go budziłam na jedzenie, potem o 6.30 jadł i bawił się do 8. Pospał godzinkę i już wstał, ale ja zdążyłam w tym czasie wyszykować córkę do szkoły i zjeść śniadanie.
Justyna - u nas 3 dzień bez kopki i już mnie to zaczyna stresować.7w3d 💔