Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Suerte mi Maksio tez tak zasypia juz na noc i ja dazylam do tego,zeby tak spal i tez budzil sie lub jeszcze budzi miedzy 12 a 1 pozniej miedzy 4 a 5 i o 7 i dziejszej nocy tak jak pisalam zaskoczyl mnie bo spal od 20.15 do prawie 5 i pozniej wstal o 8,mam nadzieje,ze to nie jednorazowo a juz tak mu zostanie. Szczerze mi sie nie chce siedziec z czy to z gabrysiem czy z maksiem do pozna wole jak ida spac o tej 20 i mam spokoj i czas dla siebie i meza. Podziwiam mamy,ktore musza lub chca siedziec tak dlugo z maluchami, ja jetsem po prostu wygodna. Moze i Bartus sie przestawi. Aaaa ja go noc wczesniej przetrzymalam 2 godziny z jedzeniem,nie wiem czy to przez to spal,czy przez to,wazne ze spal
ale u Ciebie chyba bedzie problem w sensie,ze maly sie nie da oszukac smoczkiem np?
Sprobuj ewentulanie polozyc go pozniej,jak myslisz zemoze pomoc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:05
-
U nas Franek w dzien ma drzemku, czasem pospi dluzej, po odbiciu chwile go jeszcze przytulam i jak widze ze sie zamula to go odkładam na sofe, w dzien niestety w lozeczku nie chce spac, wiec zrobilismy mu lezanko z koca na sofie i tam jak sie go polozy to on troche ze soba powalczy i zasypia, bez placzu czy marudzenia, tyle ze przy nim posiedze chwile.
Ale sa dni że w dzien praktycznie wogole nie spi, wiec ostatnie karmienie mamy zazwyczaj 21-22 i staramy sie juz wieczorem go zabawiac zeby nie padl. Ostatnie karmienie mamy w sypialni i tam albo usypia od razu po karmieniu albo troszke trzeba go poprzytulac i jak usnie to odkladamy do lozeczka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 14:26
-
Hej dziewczyny.
Na wstępie chciałabym z góry przeprosić, ale mam nadzieję że zrozumiecie. Wraz z kilkoma aktywnymi na facebooku mamami podjęłyśmy decyzję o usunięciu z grupy niektórych mam, które się nie udzielają a tylko czytają lub które mają "podejrzane" profile. Grupa powstała dla mam udzielających się na bieżąco, tych które w pewien sposób się ze sobą "zżyły" i nie chcą stracić kontaktu przez sytuację jaka nastąpiła na belly. Grupa jest po to, żebyśmy wspólnie mogły oglądać nasze maluszki jak rosną, dzielić się radościami i smutkami, doradzać sobie wzajemnie. Pisać o wszystkim jak jeszcze niedawno, a nie się ukrywać przed innymi, bo nie wiadomo kto się czai za profilem. Wiele z Was pisze otwarcie że woli forum, a nie facebooka i że nie będzie się udzielać na grupie, więc niech tak zostanie. Nie potrzeba nam tam "obserwatorów". Forum jest dla wszystkich- zarówno udzielających się, jak i tylko czytających. Natomiast grupa na facebooku miała być bardziej zawężona i zaufana. Chcemy chronić prywatność naszą i naszych dzieci, jednocześnie nie tracąc kontaktu i "znajomości" które być może kiedyś przerodzą się w stałe kontakty w rzeczywistości.
Szkoda że przez jedną fałszywą osobę forum zaczęło się rozpadać i jesteśmy zmuszone się przenosić po to żebyśmy nadal mogły ze sobą otwarcie dyskutować.
Oczywiście nadal jesteśmy otwarte na dziewczyny, które udzielały się dotychczas regularnie więc jeśli macie chęć dołączyć do nas to proszę o info w prywatnej wiadomości na belly.
Przepraszamy i pozdrawiamy, dziewczyny z facebooka. -
TAk myślałam ze się tak skończy dlatego nawet nie pisałam o przyjęcie na fb. No nic... Mam nadzieje ze dziewczyny które tutaj zostaja nadal się będą udzielać.
Pochwaliłam sie przedtem ze mały zasypia sam w łóżeczku przy karuzeli i oczywiście... zepsuła się karuzelaCo za złośliwość. Teraz kumpel siedzi i lutuje coś w mechaniźmie.
MeGi1986, iNso87, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość
-
lips wrote:TAk myślałam ze się tak skończy dlatego nawet nie pisałam o przyjęcie na fb. No nic... Mam nadzieje ze dziewczyny które tutaj zostaja nadal się będą udzielać.
Pochwaliłam sie przedtem ze mały zasypia sam w łóżeczku przy karuzeli i oczywiście... zepsuła się karuzelaCo za złośliwość. Teraz kumpel siedzi i lutuje coś w mechaniźmie.
-
Nadulka wrote:ja tam nie mam fb i nie zamierzam zakładać, inne wątki jakoś się nie przejmują jedną gówniarą i dalej "normalnie funkcjonują" więc i my damy radę
a to, że są obserwatorzy to przecież wiadomo było od początku są i będą zawsze mamusie które tylko zasięgają stąd rad
wiadomo..nie będzie tak jak dawniej ale nadal będziemy zżyte bo długo się znamy
W pełni się z Tobą zgadzam. Poza tym, nie każdy ma czas by na bieżąco pisać. Straszne jest to, że teraz każdy jest podejrzany i w związku z tym niektóre z Was postanowiły się na maksa zakonspirować. Sama opuściłam grupę na fb, bo jakoś nie czułam się tam dobrze. A że ma fikcyjne konto na fb, to pewnie byłam podejrzana o to że mogę być kolejną wariatką bez życia prywatnego.Nadulka, justyna14, Moniusia89 lubią tę wiadomość
-
A ja do Was wrócę chociaż też zaszalalam i usunęłam konto, dzięki tej aferze ogarnęłam swojego insta, żeby być trochę bardziej bezpieczna
mam nadzieję, że mnie tu przyjmiecie
jak myślicie czy jak Mikołaj śpi od 20 do 8 to może jeść co 2 godziny porcje po 150? Bo robi nam ostatnio takie akcje, że nie da się go przetrzymac.. A po butli szczęśliwy
to i tak wychodzi 5 karmien to chyba ok?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 20:49
Nadulka, pati_zuzia83, MeGi1986 lubią tę wiadomość
-
Ja tez zostaje tutaj. Choc nie pisze codziennie to jednak udzielam sie na forum co jakis czas
Mysle ze zostanie nas tu kilka i bedziemy nogly dzielic sie radami codziennymi przezyciami. Bo kazdy dzien to nowe wyzwanie przy nasych malcach
Ja na przyklad bylam dzis rano w szoku bo moja Nikola po raz pierwszy przespala jakims cudem od 21:30 do 4:00
Ale nie robie sobie wielkich nadzieji ze z jej wstawania w nocy co 2godz. nagle sie tak przestawi. Pewnie to tylko taki jednorazowy incydent...Nadulka, iNso87, MeGi1986 lubią tę wiadomość
-
Super ze sporo dziewczyn tu zostaje i mam nadzieję że dziewczyny z fb czasem też coś napiszą. Ja też nie mam czasu codziennie pisać ale zawsze staram się poczytać. Więc chyba nie kwalifikuje się do grupy na fb.
No a tak jak dziewczyny pisały od zawsze było wiadomo że każdy może zobaczyć posty wiec nie przestanę nagle tutaj pisać bo jakaś typiara ma nie równo pod sufitem.
Co do karmienia to ja karmię co ok. 3 godz w dzień tak aby wyszło 6 karmien na dzień bo mój po 150 zjada . A nie chce żeby było też za dużo. Na moim mleku pisze ze 150 ml 5/6 razy na dobę.
Ale jak płacze i widzę że głodny to dam wcześniej przecież nie będę glodzic dziecka bo ktoś napisał na opakowaniu ze ma być tyle i tyle. Najwyżej będę miała spaślaczkaNadulka lubi tę wiadomość
-
Ja też nie mam czasu żeby udzielać się jakoś bardzo często ale jestem na forum praktycznie od początku i mam nadzieję, że nasz wątek jednak nie umrze
Gdyby nie Wy dziewczyny to nie miałabym na przykład pojęcia, że roladka z dzidziusia może zagwarantować spokojny wieczór
Nadulka lubi tę wiadomość