Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lilianna wrote:Czy Wasze dzieciaczki też tak spały po szczepieniu. Moja Nikola jest strasznie marudna, je i usypia, budzi sie i znow je i śpi po tym szczepieniu dzisiaj...
Aż sie boję czy w nocy tez tak bedzie spać czy całkiem sie wyspi teraz i nocka bedzie bezsenna...
Moja Asia miała tak przez 3 doby po szczepieniu, spała praktycznie dzień i noc z przerwami na jedzenie tylko. -
nick nieaktualnyNam się poszczęściło bo mamy i córcię i synka, strasznie mnie to cieszy, zawsze marzyłam o takiej rodzince.
Ja nie stosowałam żadnych metod planowania płci, zdałam się na los. Modliłam się tylko do Boga żeby dziecko było zdrowe. Wiedziałam że mamy mieć chłopczyka od 16 tyg ale cały czas myślałam że jednak się okaże że druga dziewczynka i jak się urodził i zobaczyłam jajeczka to w końcu uwierzyłam że to chłopczyk
.
Zaliczyłyście spacerek? My byliśmy 30 min ale jak wracałam to było pod wiatr i strasznie mi ręce zmarzły i gil do pasa hehehe, ale Miśkowi było ciepło w wózku.
Mój też tak kręci głową jak go biorę do odbicia na chyba że śpi to wtedy nie, niby dzieci karmionych piersią nie trzeba koniecznie brać do odbicia ale ja swojego biorę bo mamy problem z brzuszkiem.
Pchełka - chciałam chrzci na święta ale mamy wtedy wesele w rodzinie i pół rodziny ma zaproszenie więc stwierdziłam że jak wesele to chrzciny odpadają, córcię chrzciliśmy na Boże Narodzenie i było super, szkoda że z synkiem się nie udało na Wielkanoc.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, co kupić na roczek dla Chrześniaka. Urodzinki ma na początku kwietnia i już zaczynam dumać. To chłopiec
To Chrześniak męża. Jego mama jest u nas chrzestną Paulinki i dała jej złoty łańcuszek z wisiorkiem i teraz się czuję trochę zobowiązana, zeby kupić też coś porządnego....Chociaż z drugiej strony chyba lepsza byłaby zabawka, co? Tak, żeby dziecko miało radość.
Podpowiedzcie coś... -
My dziś po wizycie u doktora. Mała ma nadal trochę katarku i jeszcze 2 dni musimy stosować floxal. W związku z tym, że ten katar się utrzymuje, a mała ma czerwone gardło, lekarz pobrał wymaz z nosa. Za kilka dni maja być wyniki.
Poza tym wszystko ok. Na gazy zalecił rurki windi, a że kupki też dawno nie było to mam podaawać laktulozę 2x1,5 ml. -
genoweffa2 wrote:Może konik na biegunach? Albo takie duże autko do którego się wsiada?
http://allegro.pl/little-tikes-samochod-cozy-truck-pick-up-620744-i6009406658.html
Mi się podoba, tylko czy się rodzice nie zdenerwują, że im będzie ściany takim autkiem obijał...
Madzia, bramkę też znalazłam na allegro. Super, ale nie wiem czy on nie za mały będzie na to.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:51
-
Ja dopiero teraz mam czas wejśc na forum.
Suerte bardzo się cieszę ze u was poprawaDobre nastawienie duzo daje wiec teraz bedzie już tylko lepiej
Dziewczyny zmienie na chwilkę temat. Wybieramy płytki do korytarza i kuchni (kuchnia jest otwarta więc bedzie to jeden rodzaj płytek). Chcemy płytki gresowe w odcieniu kremowym. Tylko zastanawiamy sie czy wziać w połysku czy w macie. Które lepiej myć i pielęgnować? CZy nie widać na nich smug po myciu albo czy nie odbijają się odciski butów. Macie jakieś doświadczenie ? -
pytanko: Pola od dwóch dni (od podania czopka) puszcza bardzoooo śmierdzące bąki, no walą że hej, jak nigdy i puszcza ich mase, w setkach dziennie, do tego płacze przy tym często, od czego to może być? czy kupa jej tam zalega i wykupcić się nie może czy co? bo smrodek serio okropny7w3d 💔
-
lips wrote:A jeszcze mam pytanie. Od kiedy dziecko samo trzyma głowe w pionie ?7w3d 💔