X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Czy Wasze dzieciaczki też tak spały po szczepieniu. Moja Nikola jest strasznie marudna, je i usypia, budzi sie i znow je i śpi po tym szczepieniu dzisiaj... :-\

Aż sie boję czy w nocy tez tak bedzie spać czy całkiem sie wyspi teraz i nocka bedzie bezsenna... :-\

Moja Asia miała tak przez 3 doby po szczepieniu, spała praktycznie dzień i noc z przerwami na jedzenie tylko.

3i499vvjv3ex36x6.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to troche spokojniejsza jestem jak wasze dzieci tez tak reagowaly po szczepionkach. Oby tylko obyło sie bez gorączki. Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
  • genoweffa2 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka500 wrote:
    Genoweffa, a kładziesz małą w dzień na brzuszku?

Chciałabym, ale ona płaczę już po minutce i to nie jakies tam kwilenie, to wielki ryk. Od dziś stosujemy windi i esputicon. Pierwsza salwa z bączków za nami.

201408061670.png
    201512124572.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się poszczęściło bo mamy i córcię i synka, strasznie mnie to cieszy, zawsze marzyłam o takiej rodzince. :) Ja nie stosowałam żadnych metod planowania płci, zdałam się na los. Modliłam się tylko do Boga żeby dziecko było zdrowe. Wiedziałam że mamy mieć chłopczyka od 16 tyg ale cały czas myślałam że jednak się okaże że druga dziewczynka i jak się urodził i zobaczyłam jajeczka to w końcu uwierzyłam że to chłopczyk :).

Zaliczyłyście spacerek? My byliśmy 30 min ale jak wracałam to było pod wiatr i strasznie mi ręce zmarzły i gil do pasa hehehe, ale Miśkowi było ciepło w wózku.

Mój też tak kręci głową jak go biorę do odbicia na chyba że śpi to wtedy nie, niby dzieci karmionych piersią nie trzeba koniecznie brać do odbicia ale ja swojego biorę bo mamy problem z brzuszkiem.

Pchełka - chciałam chrzci na święta ale mamy wtedy wesele w rodzinie i pół rodziny ma zaproszenie więc stwierdziłam że jak wesele to chrzciny odpadają, córcię chrzciliśmy na Boże Narodzenie i było super, szkoda że z synkiem się nie udało na Wielkanoc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suerte - miło czytać że u Was poprawa :)

Suerte lubi tę wiadomość

• MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis pospacerowalismy:) ale mały taka maruda dzisiaj, ze nawet nie spał

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez poszlismy na spacerek, mimo katarku ;) chodzilismy tak prawie 40 minut, a Wojtek pozniej jeszcze przespal sporo w wozku co mu sie nie zdarza ;)

• Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co kupić na roczek dla Chrześniaka. Urodzinki ma na początku kwietnia i już zaczynam dumać. To chłopiec ;-) To Chrześniak męża. Jego mama jest u nas chrzestną Paulinki i dała jej złoty łańcuszek z wisiorkiem i teraz się czuję trochę zobowiązana, zeby kupić też coś porządnego....Chociaż z drugiej strony chyba lepsza byłaby zabawka, co? Tak, żeby dziecko miało radość.
    Podpowiedzcie coś...

syy2gu1ridglli9f.png
  • genoweffa2 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może konik na biegunach? Albo takie duże autko do którego się wsiada?

201408061670.png
    201512124572.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka ja ostatnio widziałam taką zabawką bramkę do grania z piłką że jak się szczeli gola to chyba gra, potem będę właśnie chciała małemu coś takiego kupić

1usap07w9hybl9h9.png
  • genoweffa2 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po wizycie u doktora. Mała ma nadal trochę katarku i jeszcze 2 dni musimy stosować floxal. W związku z tym, że ten katar się utrzymuje, a mała ma czerwone gardło, lekarz pobrał wymaz z nosa. Za kilka dni maja być wyniki.
    Poza tym wszystko ok. Na gazy zalecił rurki windi, a że kupki też dawno nie było to mam podaawać laktulozę 2x1,5 ml.

201408061670.png
    201512124572.png
  • Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    genoweffa2 wrote:
    Może konik na biegunach? Albo takie duże autko do którego się wsiada?
    Genoweffa, masz na myśli coś takiego?
    http://allegro.pl/little-tikes-samochod-cozy-truck-pick-up-620744-i6009406658.html
    Mi się podoba, tylko czy się rodzice nie zdenerwują, że im będzie ściany takim autkiem obijał...

Madzia, bramkę też znalazłam na allegro. Super, ale nie wiem czy on nie za mały będzie na to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:51

syy2gu1ridglli9f.png
  • czarnaamalinaa Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne są takie pchacze autka drewniane ale to już dość drogie ;) ale osobiście mi się strasznie podobają ;)

• Pchełka500 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaamalinaa wrote:
    Fajne są takie pchacze autka drewniane ale to już dość drogie ;) ale osobiście mi się strasznie podobają ;)
    Jakie, jakie? :-)

syy2gu1ridglli9f.png
  • czarnaamalinaa Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/drewniany-super-wozek-autko-auto-dla-lalek-pchacz-i6003270596.html coś takiego :) na allegro dość drogo ale jak znasz jakiegoś stolarza to na bank by to zrobił taniej :)

• lips Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero teraz mam czas wejśc na forum.
    Suerte bardzo się cieszę ze u was poprawa :) Dobre nastawienie duzo daje wiec teraz bedzie już tylko lepiej :)

Dziewczyny zmienie na chwilkę temat. Wybieramy płytki do korytarza i kuchni (kuchnia jest otwarta więc bedzie to jeden rodzaj płytek). Chcemy płytki gresowe w odcieniu kremowym. Tylko zastanawiamy sie czy wziać w połysku czy w macie. Które lepiej myć i pielęgnować? CZy nie widać na nich smug po myciu albo czy nie odbijają się odciski butów. Macie jakieś doświadczenie ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mam pytanie. Od kiedy dziecko samo trzyma głowe w pionie ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swojemu chrześniakowi na roczek kupiłam rowerek na 3 kółka :)
    Olek dostał od chrzestnej klocki lego i bawi się nimi ciągle, od chrzestnego motor na 3 kółka który gra świeci itd. :) i też super się nim bawi codziennie :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanko: Pola od dwóch dni (od podania czopka) puszcza bardzoooo śmierdzące bąki, no walą że hej, jak nigdy i puszcza ich mase, w setkach dziennie, do tego płacze przy tym często, od czego to może być? czy kupa jej tam zalega i wykupcić się nie może czy co? bo smrodek serio okropny

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    A jeszcze mam pytanie. Od kiedy dziecko samo trzyma głowe w pionie ?
    po 4 msc powinno już ładnie trzymać, ale i tak trzeba uważać. Moja już ładnie trzyma ale testem na ładne trzymanie głowki jest podciągnięcie lekko dziecka za rączki do góry jak leży czy głowka zostaje czy już się trzyma i też podnosi. Pola mimo, że ładnie głowkę trzyma, to z pozycji leżącej nie jest jej w stanie utrzymać jeszcze jak ją za rączki lekko ciągnę.

7w3d 💔
‹‹ 2653 2654 2655 2656 2657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ