Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja diagnoza co do półpaśca potwierdzona. Mam nadzieję, że mu szybko minie. Lekarka mówi, że dziecko nie może się zarazić. Półpaścem nie, ale może dostać ospy.No, nic pozostaje unikać kontaktów i mam nadzieję, że będzie ok.
Widzę, że temat o tym jak zaplanować płeć dzieckaJa chciałam najpierw dziewczynkę. Mówi się, że na dziewczynkę najlepiej jest działać kilka dni przed owulacją (plemniki z chromosomem x są żywotniejsze). Ja się do tego zastosowałam
Teraz zastosuję na chłopca. Zobaczymy co to wyjdzie
https://www.maluchy.pl/li-72160.png -
Boże... niech ktoś przetłumaczy mojej teściowej że te 1000 zł co miesiąc przez rok po urodzeniu dziecka dostają tylko bezrobotne matki lub studentki bo mnie zaraz szlag trafi... No wydzwania kobita średnio co trzeci dzień i marudzi, że ona oglądała tv i ona wie najlepiej i że ja też dostanę jak złożę papiery... a jak tłumaczę jej że ja mam zasiłek z ZUS to jakby nie docierało... wymiękam... ostatnio nawet mężowi się żaliła, że za dużo mamy pieniędzy bo ja nie chcę złożyć papierów, nosz kurde chyba wydrukuję jej jakąś ustawę na ten temat...
Przepraszam, musiałam się wyżalić. Już nie będę
Suerte, my od trzeciego tygodnia jesteśmy na Bebilonie Pepti. A jak Wam dzieci piją to mleczko? Mniej więcej tak jak jest na puszce? Bo mój pije więcej i wcale mu nie bronię
Odnośnie brzuszka-daję małemu Sab simplex, debridat, biogaję,bebilon pepti i teraz debridat. Na razie nie widzę większej poprawy ale też nie jest jakoś gorzej. W najbliższym czasie chcę zmienić biogaje na dicoflor a sab simplex na esputicon. Zobaczymy.
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
nick nieaktualnycytrynówka wrote:Nutella ja niedawno organizowałam swoje weselicho wiec chętnie poczytam o twoich przygotowaniach o pomogę jak będę mogła coś podpowiedzieć
My tanczylismy do Margaret " it will be lovely day "
wg mnie piosenka niech będzie dowolna, ale jedna, nic lubię tych mixow weselnych i 25 kawałków pociętych na 10 sekundowe urywki.
Popieram w 100%, właśnie mi o to chodziło, lepiej jedna piosenka, nawet jakaś szybka itp ale jedna a nie te mixy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja podawalam Wojtusiowi na baczki espumisan i infacol, ale zawsze po wypiciu tych kropelek prezyl sie i plakal, jakby go brzuszek bolal
az ciezko mu bylo usnac... chociaz po espumisanie zaczal mi robic piekne kupy to i tak odstawilam i podaje teraz esputicon. Baki lepiej mu ida, chociaz z kupa znow problem, bo jest co 2-3 dni
-
nick nieaktualnyNutella my tanczylismy do "przetanczyc z toba chce cala nic" anny jantar. Bylo pieknie, romantycznie i spontanicznie
Mnie osobiscie nie do konca podobaja sie takie na sile wyuczone choreografie. No chyba, ze ktos naprawde potrafi tanczyc
bylam na weselu u kuzynki kilka lat temu i u nich cale wesele bylo dodklanie wyrezyserowane. Pierwszy taniec, kazdy usmiech, gest, nawet pozy do zdjec mieli przemyslane i zaplanowane... w zyciu nie bylam na gorszym przyjeciujustyna14, Suerte lubią tę wiadomość
-
Azande wrote:Justyna -z tym Dicoflorem to nie wiem jak jest, ale u nas jak zaczęłam dawać to Misiek właśnie się zakorkował z kompką i nie wiem czy to nie od tego właśnie czy to tylko taki zbieg okoliczności.
także chyba to zbieg okoliczności. Dałam wieczorem Poli jednak jeszcze czopka bo ją męczylo i wyszła kupa. teraz poczekam i zobacze jak bedzie przy tym dicoflorze. W razie co to w poniedziałek mamy szczepienie to może coś nam pediatra doradzi.
7w3d 💔 -
Mama_Mai ja byłam na weselu gdzie panna młoda źle zaczęła pierwszy taniec więc krzyknęła do zespołu, żeby zaczęli jeszcze raz bo ona miała właśnie wyuczony każdy krok. Ba w kościele po komunii ludzie musieli odchodzi tą a nie inną stroną, też para młoda o tym informowała a przy życzeniach całowanie tylko na raz bo makijaż się zetrze
byłam w szoku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 21:08
Mama_Mai, genoweffa2, Nadulka lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Myslicie,ze Maksio chce sie najesc na zas przed snem,bo wycycka jednego cycka, nie chce wiecej go, odkladam do spania i ryk i nic go nie uspokaja, dostaje drugiego,odbije,odloze 5 min sie powierci i odplywa. Tak bylo wczoraj i dzis i tylko przed spaniem. Jutro sprobuje dac dwa odrazu. Nie wiem nic innego mi do glowy nie przychodzi
-
nick nieaktualnyJustyna hahaha jestem w szoku!!! Zaczela od nowa pierwszy taniec
wycieli to z nagrania pewnie
Ciekawe ile czasu zajmuje takie dokladne planowanie kazdej sekundy z wesela???
Dla mnie wesele to byl jeden z najpiekniejszych dni w zyciu, nic nie bylo zaplanowane a z samego przyjecia nie pamietam wielu momentowcala noc zleciala mi tak szybko!!! I nie bylam zmeczona pomimo zaawansowanej ciazy, a nawet przetanczylam calutka noc
tylko po oczepinach przebralam sie w cos wygodniejszego
justyna14, genoweffa2, Nadulka lubią tę wiadomość
-
Zauwazylam, ze na blogu temat przewodni to jakie lekarstwa dajecie dzieciom na kupki i zastanawia mnie jedno... wiecie moze jak dlugo chcecie podawac te lekarstwa? Czy to nie rozleniwia jelit? Jak sie konczy historia z takimi lekami, czy juz zawsze dziecku trzeba podawac? Czy jest szansa, ze z normalnym pokarmem nie bedziecie miec juz problemow? Ktos juz mial jakies doswiadczenie z tym? czytal cos? Wprawdzie to jak narazie mnie omija z moja S, ale dobrze wiedziec.
-
Evvik, mój pierwszemu synowi na kolki dawałam espumisan do 3 m-ca. Normalnie wprowadzałam pokarm (kp to dopiero koło 6 m-ca) i problemów nie miał.
Teraz małemu daję delicol na trawienie laktazy, później organizm powinien sobie radzić już sam. Sporadycznie espumisan który nie wchłania się do ukł. pok. i jest na rozbicie pęcherzyków powietrza. Niektóre dziewczyny dają po prostu probiotyk.
Na moje to nie szkodzi i nie rozleniwia jelit
Ps. Dlaczego nie przyjęłaś mojego zaproszeniaMam się obrazić
Przecież lubię Twoje bajki
Syn 10 lat
[*] -
Lips ja tez kp i z kupkami jest u nas roznie,raz jest kilka dziennie,czasme jedna,czasem wcale,do wyboru do koloru
Mama-Julka oj ciesze sie,ciesze tylko mnie zastanawia to jego zachowanie, u nas przed 4 dniami tez spal 5 godzin,co tez jak dla mnie nie bylo zleJego brat duzo wczesniej zaczal przesypiac noce i juz zaczelam myslec,ze on bedzie dzieckiem,ktore bedzie chcialo nocnego karmienia dobrych pare miesiecu lub kilkanascie,ale wtedy pewnie przeszlabym na mm,przynajmniej w nocy i zaangazowala tatusia,bo teraz nie moze sie wykazac
Nutella dwa dwa,slub cywilny w Bg,a koscielny w Pl.