Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wkoncu was nadrobiłam.
My dziś byliśmy na szczepieniu i w obydwie strony udaliśmy się na pieszo, wyszło nam 14,6 km spaceru
A potem wróciliśmy do domu i Masakra, mały cały czas wrzeszczal, aż mu dałam czopek mimo że nie miał gorączki bo nie Wiedzialam już co zrobićniedawno wkońcu z zasnął, a ja idę lulać razem z nim bo padam na Twarz
-
Pati-Zuzia dajesz mi nadzieję, że u mnie też tak może być. A jak nie, to kupię od Ciebie mleko bo wychodzi na to, że masz treściwsze
Madzisek zrobiłam to samo po szczepieniu. Nawet lekarz zalecił żeby nie czekać nawet na gorączkę.pati_zuzia83 lubi tę wiadomość
Syn 10 lat
[*] -
Zapomniałam napisać że mój klopsik waży już 7700, lekarka i pielęgniarki mówił że duży chlopak i jest na 90 centyl
po czopkach jak zjadł i zasnął tak dopiero się obudził na papu ale spał niespokojnie.
Inso mój ma obwód główki 43 a kartki 41. Poprzednio na szczepieniu 6 tygodni temu miał główkę 39 i klatkę 38. -
iNSo gorączka u takiego niemowlaczka jest powyżej 37,5, 37,2 to dzieciaki malutkie mają normalnie.
ja się dowiem ile Pola waży i mierzy w poniedziałek, ale ona chyba jest drobna przy Waszych dzieciaczkach, ale za to długa mi się wydaje bo już ciuszki 62 są za małe.7w3d 💔 -
Hej
a ja się witam po 3 nieprzespanej nocy. Asia coś zaczęła mi świrować i całą noc szuka cycusia, po chwili wypuszcza i mniej więcej po minucie cała zabawa od nowa. Wcale nie je, bo nawet nie próbuje pociągnąć, tylko tak się nim bawi a ja padam ze zmęczenia
Nie wiem o co jej chodzi. Potem w dzień jest taka zmęczona, że jak uśnie mi na spacerze to śpi ok 4 godziny. Myślicie, że powinnam ją wcześniej wybudzać?
-
czesc dziewczyny
justyna14 wrote:Olek od ponad miesiąca bierze dicoflor (zalecenie dermatologa ma brac 3 msc) i nie problemów z kupą a wręcz czasem są 3 na dzieńtakże chyba to zbieg okoliczności.
evvik wrote:Zauwazylam, ze na blogu temat przewodni to jakie lekarstwa dajecie dzieciom na kupki i zastanawia mnie jedno... wiecie moze jak dlugo chcecie podawac te lekarstwa? Czy to nie rozleniwia jelit?
Madzisek wrote:udaliśmy się na pieszo, wyszło nam 14,6 km spaceru
Dużo waza wasze dzieci. Czy jest tu jeszcze ktoś kto nie przebil wagi 5 kg? Bo my dopiero dobijamy...
Alicja - nie wiem czy czytasz jeszcze forum? Bylam u dietetyka NaturHouse i niestety nie poprowadzi mnie, bo kp. Mam przyjsc dopiero jak skoncze karmienie, czyli w grudniu. Mam 5 kg za duzo tluszczu i niedobory wody.
Dziewczyny - czy ktoras z Was kp dostała juz miesiaczke?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 08:31
Mama_Julka lubi tę wiadomość
-
My z mala po 2. wizycie u dok. reh. - wciaz nie ma potrzeby rehabilitowaniaDostalam info, moze Wam sie przyda, ze dziecko 12-tygodniowe powinno juz trzymac glowke w osi, czyli trzeba pilnowac, by glowa byla symetrycznie do klatki piersiowej, brzuszka (przy zabawie, noszeniu), a nie odbiegala na boki. Oczywiscie w czasie snu dziecko moze spac na wznak z glowka w jedna strone.
-
m@rzenie wrote:Hej
a ja się witam po 3 nieprzespanej nocy. Asia coś zaczęła mi świrować i całą noc szuka cycusia, po chwili wypuszcza i mniej więcej po minucie cała zabawa od nowa. Wcale nie je, bo nawet nie próbuje pociągnąć, tylko tak się nim bawi a ja padam ze zmęczenia
Nie wiem o co jej chodzi. Potem w dzień jest taka zmęczona, że jak uśnie mi na spacerze to śpi ok 4 godziny. Myślicie, że powinnam ją wcześniej wybudzać?
No to sobie sama popisalamMilego dnia!
m@rzenie lubi tę wiadomość
-
iNso87 wrote:A mi Lena sama zasnela po 8 a ja wyszlam z kabiny,wykapalam sie,wstawilam pranie, i chyba zjem kisiel..ale slonce wyszlo...
Kurde bylismy u ksiedza dogadywac sie nt chrzcin i wkurzyli nas bo jeden chce zaswiadczenia od chrzestnych, drugi nie chce i siostra nie wie czy ma specjalnie z wawy przyjezdzac jak nie chca, albo czy nie dadza zasw a nam chrztu nie udziela pozniejiNso87 lubi tę wiadomość
-
akira wrote:My z mala po 2. wizycie u dok. reh. - wciaz nie ma potrzeby rehabilitowania
Dostalam info, moze Wam sie przyda, ze dziecko 12-tygodniowe powinno juz trzymac glowke w osi, czyli trzeba pilnowac, by glowa byla symetrycznie do klatki piersiowej, brzuszka (przy zabawie, noszeniu), a nie odbiegala na boki. Oczywiscie w czasie snu dziecko moze spac na wznak z glowka w jedna strone.
więc wiem, że to dobre ćwiczenie. Jak dziecko później już wyciąga rączki to też ważne żeby dawać zabawkę centralnie na środek i żeby obie rączki wyciągało a nie zawsze tylko jedną.
7w3d 💔 -
akira
o! dzięki, nie wiedziałam. Olek dostaje w saszetkach więc to inna cena, a ten dla Poli w kropelkach za 5 ml zapłaciłam 26 zł , 4 razy podany (w tym raz Olkowi) i nie ma połowe buteleczkiszok!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:38
7w3d 💔 -
m@rzenie wrote:Hej
7w3d 💔 -
akira wrote:Dużo waza wasze dzieci. Czy jest tu jeszcze ktoś kto nie przebil wagi 5 kg? Bo my dopiero dobijamy...
Dziewczyny - czy ktoras z Was kp dostała juz miesiaczke?
Miałam ostatnio plamienia, ale myślę, że to przez to, że zaczęłam ćwiczyć. I to od wysiłku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:03
Syn 10 lat
[*] -
Mama_Julka wrote:My po szczepieniu - 6t. 3dni - 4300g teraz napewno nie ma więcej niż 4500. Ale my za 6 dni dopiero dwa miesiące. Twoja córa starsza, ale podejrzewam, że mój będzie na granicy siatki.
Miałam ostatnio plamienia, ale myślę, że to przez to, że zaczęłam ćwiczyć. I to od wysiłku.
U nas tez jeszcze nie ma 5. Moja we wtorek wazyla 4700 i lekarka mowila ze jest ok. Dzieci roznie przybieraja na wadze ale najwazniejsze ze rosną i sa zdrowe