X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:10

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkoncu was nadrobiłam.
    My dziś byliśmy na szczepieniu i w obydwie strony udaliśmy się na pieszo, wyszło nam 14,6 km spaceru :-P
    A potem wróciliśmy do domu i Masakra, mały cały czas wrzeszczal, aż mu dałam czopek mimo że nie miał gorączki bo nie Wiedzialam już co zrobić :-( niedawno wkońcu z zasnął, a ja idę lulać razem z nim bo padam na Twarz

1usap07w9hybl9h9.png
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati-Zuzia dajesz mi nadzieję, że u mnie też tak może być. A jak nie, to kupię od Ciebie mleko bo wychodzi na to, że masz treściwsze :D

Madzisek zrobiłam to samo po szczepieniu. Nawet lekarz zalecił żeby nie czekać nawet na gorączkę.

pati_zuzia83 lubi tę wiadomość

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 23:03

genoweffa2 lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 03:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów siedze z Małą bo jeki i steki nie odpuszczają do tego prezy sie i wygina. Puszcza baki ale i tak nic lepiej. Właśnie podalam espumisan i czekam na efekty... Moze ulzy jej na tyle by zasnac :-\

3i49p07wxglh0lzs.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam napisać że mój klopsik waży już 7700, lekarka i pielęgniarki mówił że duży chlopak i jest na 90 centyl :) po czopkach jak zjadł i zasnął tak dopiero się obudził na papu ale spał niespokojnie.

Inso mój ma obwód główki 43 a kartki 41. Poprzednio na szczepieniu 6 tygodni temu miał główkę 39 i klatkę 38.

1usap07w9hybl9h9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNSo gorączka u takiego niemowlaczka jest powyżej 37,5, 37,2 to dzieciaki malutkie mają normalnie.

ja się dowiem ile Pola waży i mierzy w poniedziałek, ale ona chyba jest drobna przy Waszych dzieciaczkach, ale za to długa mi się wydaje bo już ciuszki 62 są za małe.

7w3d 💔
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) a ja się witam po 3 nieprzespanej nocy. Asia coś zaczęła mi świrować i całą noc szuka cycusia, po chwili wypuszcza i mniej więcej po minucie cała zabawa od nowa. Wcale nie je, bo nawet nie próbuje pociągnąć, tylko tak się nim bawi a ja padam ze zmęczenia :-( Nie wiem o co jej chodzi. Potem w dzień jest taka zmęczona, że jak uśnie mi na spacerze to śpi ok 4 godziny. Myślicie, że powinnam ją wcześniej wybudzać?

3i499vvjv3ex36x6.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :-)
    justyna14 wrote:
    Olek od ponad miesiąca bierze dicoflor (zalecenie dermatologa ma brac 3 msc) i nie problemów z kupą a wręcz czasem są 3 na dzień :) także chyba to zbieg okoliczności.
    Nie wiem, czy wiesz, ale jest odpowiednik dicofloru, nazywa sie floractin. Ja swojej tez podaje, a oszczednosc naprawde spora, bo 15 pln zamiast 40 za 5 ml probiotyku ;-)
    evvik wrote:
    Zauwazylam, ze na blogu temat przewodni to jakie lekarstwa dajecie dzieciom na kupki i zastanawia mnie jedno... wiecie moze jak dlugo chcecie podawac te lekarstwa? Czy to nie rozleniwia jelit?
    ja dostalam info od lekarzy, ze sa zalecenia, by probiotyki dziecko zazywalo non stop, tak samo jak witamine d. No, ale to nie sa lekarstwa. Jesli chodzi o delicol, bobotic i inne tego typu, to mam w domu w razie w, ale staram sie nie uzywac.
    Madzisek wrote:
    udaliśmy się na pieszo, wyszło nam 14,6 km spaceru :-P
    zazdroszcze. moja na spacerze ciagle sie drze, tak wiec prowadze wozek i ją trzymam na rekach, dlatego nasze spacery sa mega krotkie

Dużo waza wasze dzieci. Czy jest tu jeszcze ktoś kto nie przebil wagi 5 kg? Bo my dopiero dobijamy...

Alicja - nie wiem czy czytasz jeszcze forum? Bylam u dietetyka NaturHouse i niestety nie poprowadzi mnie, bo kp. Mam przyjsc dopiero jak skoncze karmienie, czyli w grudniu. Mam 5 kg za duzo tluszczu i niedobory wody.

Dziewczyny - czy ktoras z Was kp dostała juz miesiaczke?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 08:31

Mama_Julka lubi tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

My z mala po 2. wizycie u dok. reh. - wciaz nie ma potrzeby rehabilitowania :-) Dostalam info, moze Wam sie przyda, ze dziecko 12-tygodniowe powinno juz trzymac glowke w osi, czyli trzeba pilnowac, by glowa byla symetrycznie do klatki piersiowej, brzuszka (przy zabawie, noszeniu), a nie odbiegala na boki. Oczywiscie w czasie snu dziecko moze spac na wznak z glowka w jedna strone.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Hej :-) a ja się witam po 3 nieprzespanej nocy. Asia coś zaczęła mi świrować i całą noc szuka cycusia, po chwili wypuszcza i mniej więcej po minucie cała zabawa od nowa. Wcale nie je, bo nawet nie próbuje pociągnąć, tylko tak się nim bawi a ja padam ze zmęczenia :-( Nie wiem o co jej chodzi. Potem w dzień jest taka zmęczona, że jak uśnie mi na spacerze to śpi ok 4 godziny. Myślicie, że powinnam ją wcześniej wybudzać?
    Moja tez uwielbia wisiec na cycku. I tez mam tak, ze jak noc ciezsza, to przesypia potem caly dzien. Nie wybudzam, bo wychodze z zalozenia, ze jak zmeczona to niech spi. Kiedys probowalam ja przetrzymac, ale doszlam do wniosku, ze to bez sensu nie dawac dziecku spac. Co do szukania i wypuszczania piersi, to miala tak wtedy, gdy cos ja bolalo. Szukala ukojenia, ale nawet piers nie pomagala. Kiedys pisalyscie o czopkach vibrucol. Polecam, kiedy dziecko jest niespokojne. Dawalam starszej i pomagaly. Niby homeopatia, ale sa na recepte.

No to sobie sama popisalam :-) Milego dnia!

m@rzenie lubi tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    A mi Lena sama zasnela po 8 a ja wyszlam z kabiny,wykapalam sie,wstawilam pranie, i chyba zjem kisiel..ale slonce wyszlo...
    Zazdroszcze, moj ostatnimi czasy tylko dtzemie i marudzi. Tak poza tym to zdrowka zycze :)

Kurde bylismy u ksiedza dogadywac sie nt chrzcin i wkurzyli nas bo jeden chce zaswiadczenia od chrzestnych, drugi nie chce i siostra nie wie czy ma specjalnie z wawy przyjezdzac jak nie chca, albo czy nie dadza zasw a nam chrztu nie udziela pozniej :/

iNso87 lubi tę wiadomość

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    My z mala po 2. wizycie u dok. reh. - wciaz nie ma potrzeby rehabilitowania :-) Dostalam info, moze Wam sie przyda, ze dziecko 12-tygodniowe powinno juz trzymac glowke w osi, czyli trzeba pilnowac, by glowa byla symetrycznie do klatki piersiowej, brzuszka (przy zabawie, noszeniu), a nie odbiegala na boki. Oczywiscie w czasie snu dziecko moze spac na wznak z glowka w jedna strone.
    ja z Pola cwicze właśnie to trzymanie głowki w osi bo ona lubi strasznie na jedną strone. kłade ją ją na mate, za raczki i nóżki łapie jak prosiaczka i raz na prawą strone rzekręcam, głowa powinna iść równo z tułowiem, potem znów na plecy (na środek) i na lewo. Tak ćwiczyłam to z Olkiem na rehabilitacjach :) więc wiem, że to dobre ćwiczenie. Jak dziecko później już wyciąga rączki to też ważne żeby dawać zabawkę centralnie na środek i żeby obie rączki wyciągało a nie zawsze tylko jedną.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira
    o! dzięki, nie wiedziałam. Olek dostaje w saszetkach więc to inna cena, a ten dla Poli w kropelkach za 5 ml zapłaciłam 26 zł , 4 razy podany (w tym raz Olkowi) i nie ma połowe buteleczki :/ szok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:38

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    a smoczek dajesz? bo ewidentnie to silny odruch ssania byc moze dziecko potrzebowało zeby sie uspokoic.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNSo jak się czujesz? lepiej ciut? masz w domu czosnek? to bierz dwa ząbki i zjadaj, to najlepszy antybiotyk i dużo wit C łyknij na raz. Na gardło nie można ani gorących napoi ani zimnych , wszystko letnie.

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie oboje śpią, Olek u siebie a Pola w wózku obok :) i też robie sobie kisiel :)

iNso87, MeGi1986 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Dużo waza wasze dzieci. Czy jest tu jeszcze ktoś kto nie przebil wagi 5 kg? Bo my dopiero dobijamy...

Dziewczyny - czy ktoras z Was kp dostała juz miesiaczke?
    My po szczepieniu - 6t. 3dni - 4300g teraz napewno nie ma więcej niż 4500. Ale my za 6 dni dopiero dwa miesiące. Twoja córa starsza, ale podejrzewam, że mój będzie na granicy siatki.

Miałam ostatnio plamienia, ale myślę, że to przez to, że zaczęłam ćwiczyć. I to od wysiłku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:03

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • revvelka1 Znajoma

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akira, ja dostałam okres 11 tygodni po porodzie. A 9 trwał połóg :/ Karmie tylko piersią..

l22nej28n69nbb1b.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Julka wrote:
    My po szczepieniu - 6t. 3dni - 4300g teraz napewno nie ma więcej niż 4500. Ale my za 6 dni dopiero dwa miesiące. Twoja córa starsza, ale podejrzewam, że mój będzie na granicy siatki.

Miałam ostatnio plamienia, ale myślę, że to przez to, że zaczęłam ćwiczyć. I to od wysiłku.

U nas tez jeszcze nie ma 5. Moja we wtorek wazyla 4700 i lekarka mowila ze jest ok. Dzieci roznie przybieraja na wadze ale najwazniejsze ze rosną i sa zdrowe :-)

3i49p07wxglh0lzs.png
‹‹ 2659 2660 2661 2662 2663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ