Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
czarnaamalinaa wrote:Tak akropo tej asymetrii to jak widzicie, że głowa ucieka w prawo to najlepiej nosić go na lewej ręce, żeby leżał jakby na brzuszku
bardzo szybko można to wyeliminować jak się rozciąganie ten bok który skraca
ale rehabilitantka mnie pocieszyla, że przy raczkowaniu wszystkie asymetrie znikają
ja mojego Mikusia muszę strasznie z tym pilnować
ale na to nie poradzę nic, w lewej mam mniej pokarmu.
7w3d 💔 -
akira wrote:Nie wiem, czy wiesz, ale jest odpowiednik dicofloru, nazywa sie floractin. Ja swojej tez podaje, a oszczednosc naprawde spora, bo 15 pln zamiast 40 za 5 ml probiotyku
Ja kupowałam dicoflor za dwadzieśia parę złotych. Więc różnica w cenie nie tak duża. A ostatnio kupiłam acidolac baby, ale nie polecam ze względu na pipetę, którą ciężko się pobiera kropelki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 14:20
-
dzwoniłam do pediatry w sprawie Poli tych jej kup/ braku/ i gazów i powiedziała mi że właśnie na przełomie 2-3 msc coś tam się kształtuje w tych drogach jelitowch / trawiennych jeszcze i pewnie stąd te problemy. Powiedziała żebym dawała jak wcześniej ten espumisan, coś z probiotyków i dodatkowo delicol. Zobaczymy, może coś pomożę. Jak nie to w poniedziałek będzie myśleć dalej co z tym zrobić.
Pola zagazowała mi cały dom, aż musiałam wietrzyć a teraz pięknie śpi w wózku (po tym delicolu) mam nadzieje, że trochę te gazy się uspokoją bo padane od tego smrodu - serio!7w3d 💔 -
akira wrote:Kiedys pisalyscie o czopkach vibrucol. Polecam, kiedy dziecko jest niespokojne. Dawalam starszej i pomagaly. Niby homeopatia, ale sa na recepte.
Też je polecę na niepokój i ząbkowanie. My kupowaliśmy pod koniec 2015 bez recepty. No i na stronie DOZ, tez są bez recepty.
-
Misia głowa do góry! mój adaś od urodzenia marudek. w dzien nie mam prawie w ogole czasu dla siebie. adas ciagle by byl tylko na rekach i na stojaco musze byc
wiem ze sama go do tego przyzwyczailam ale mial takie kolki ze musialam bo brac na rece i nosic bo grozila mu przepuklina od placzu. spi po 10 monut w dzien, w nocy trzy pobudki na karmienia i ciagle marudzenie przez sen. dzisiaj adas ma 2 m-ce i tydzien a ja po prostu przyzwyczailam sie do jego zachowania, juz nie placze razem z nim i czekam na lepsze dni. Jest juz ciut lepiej ale nadal ciezko...
Takze kochana doskonale Cię rozumiem, ale pamiętaj że to wszystko minie a już niedługo Twój synek odwdzięczy się Tobie za te chwile załamania bezwzględną i nieograniczoną miłością18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Dziewczyny, ile drzemek w dzień mają Wasze maluchy i czy przesypiają noc?
Paulinka ma 2 drzemki główne po 3 godziny, plus jeszcze jakieś dwie 15-minutowe, ale w nocy budzi się jeszcze na karmienieO 2:00 i później o 6:00 (bo to już początek dnia i nie zasypia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Suerte a moze wybierz sie do psychologa,moze on Ci doradzi? Albo wynierz sie z Bartusiem do child center na jakas grupe mam z dziecmi I nie przejmuj sie,ze marudny. Ja chodze przy naszym przedszkolu I malo,ze Maks jest czasem marudny to I Gabtys czasem potrafi pokazac wtedy rogi,ale tam nikt na Ciebie nie patrzy krzywo I nie mysli,ze jestes zla matka,bo nie panujesz nad dzieckiem,bo albo maja podobnie albo mialy
takie wyjscia pomagaja
genoweffa2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pchełka500 wrote:Dziewczyny, ile drzemek w dzień mają Wasze maluchy i czy przesypiają noc?
Paulinka ma 2 drzemki główne po 3 godziny, plus jeszcze jakieś dwie 15-minutowe, ale w nocy budzi się jeszcze na karmienieO 2:00 i później o 6:00 (bo to już początek dnia i nie zasypia
U nas to wyglada tak,ze ma dwie krotsze drzemki,max.30 min,zdarza sie I godzina I ok 13 jedna dluzsza 3godzinna I po niej jyz nie spi ani min,no chyba ze ma jakis gorszy dzien. Klade go spac ok 19.30,dzis np.odlecial 19.15 I spi do 5-6 wtedy cycus I dalej spi I jak sie nie obudzi do 7.30 to go budze bo musimy isc odprowadzic do przedszkola jego starszego brata. Aaa I spi mi tak dopiero od 4 nocy,wczesniej budzil sie na jedzonko miedzy 24 a 1 I pozniej 5
-
Normalne,ze masz takie odczucia,ja czulam sie sflustrowana przy Gabrysiu a byl grzeczny tylko u mnie to byla kwestoa tego,ze siedzialam samacw domu z dzieckiem,prawie zerowy kontakt jesli chodzi o osoby dorosle.
sprobuj moze kiedys sie wybrac na taka grupe,zawsze mozesz wyjsc jak maly bedzie dawal koncert I bedziesz czula sie skrempowana. Kiedys dla mnie taka sytuacja bylaby niewygodna,a teraz nawet nie mysle,ze ktos moze na nas zwracac uwage. A Gabrys potrafi np w miescie zrobic scene dramatyczna I jak jeden skonczy to drugi zaczyna jakby sie umowili