Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas wczorajszy dzień prawie cały w podróży. Maluchy były u dziadków. Ponoć były grzeczne, a my odpoczęliśmy od nich psychicznie. W piątek byliśmy wszyscy w miejscu pełnym nowych twarzy i wieczorem miałam problem z usypianiem Oli. Najpierw normalnie zasnęła ok. 22, a po godzinie wybudziła się z krzykiem i nie chciała zasnąć przez 1,5 godz. Dziś w trójkę odpoczywamy w domu, a mąż pojechał na strzelnicę.
-
Nutella moja znajoma miała zielone buty do białej sukni ślubnej więc to tylko zależy od Ciebie czy będzie się podobać czy nie
Suerte jak tam 3 miesięczny Bartuś?
Alisss właśnie zobaczyłam ze nasze dzieci tylko jeden dzień różnicy mająi w dodatku mój na drugie ma Adaś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 14:22
-
Moniusia89 wrote:Alisss właśnie zobaczyłam ze nasze dzieci tylko jeden dzień różnicy mają
i w dodatku mój na drugie ma Adaś
No proszęforumowe bliźniaki
Dziewczyny u nas bez zmian ale nie chcę już się użalać bo tylko te mamy co przechodzą to samo co ja są w stanie mnie zrozumieć. Każde dziecko jest inne. Zazdroszczę mamom, które mają mniej wymagające niemowlęta. Mój Adaś jest bardzo wymagający.
Także nutella_ my takie akcje z zanoszącym płaczem mamy na co dzień.
Lips pisałaś o huśtawce, my już mamy taką podobną 3w1 fisher price, dwie różne maty edukacyjne i jeszcze jakieś jedno cudo z fisher price, nawet nie wiem jak to opisać, taki mostek z lampkami i melodyjkami pod którego kładzie się dziecko. Niestety Adasia jeszcze nic nie interesuje. W huśtawce jest maks 5 minut i płacz. Mam nadzieje że z czasem zacznie się więcej interesować.
P.S. Adaśko już ochrzczonyWczoraj był jego dzień
Moniusia89, MeGi1986 lubią tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Moim zdaniem do całej białej sukni kremowe buty nie pasują. Albo białe albo jak już to w całkowicie odjechanym kolorze i wtedy np. kwiatek we włosach w tym samym kolorze i u faceta też tego koloru akcent.
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
nick nieaktualnyNutella - albo białe buty albo właśnie w jakimś kolorze, może pudrowy róż, albo w tym kolorze nude jak ktoś napisał, takie na pewno wykorzystasz, ja miałam na 5 cm obcasie i było wygodnie a też nie chodzę na co dzień w obcasach.
I jak Adaś zniósł mszę w kościele podczas Chrzcin? -
Azande wrote:I jak Adaś zniósł mszę w kościele podczas Chrzcin?
Nie było aż tak źleczasem zapłakał ale też trochę pospał. Zauważyłam też że na chwilę jego uwagę przykuł bardzo wysoki sufit z kolorowymi freskami
Oczywiście całą mszę musiałam się z nim bujać jakbym miała co najmniej chorobę sierocą
Ale ogólnie msza baaaardzo szybko mi minęła. Bałam się samego lania głowy wodą bo Adaś nienawidzi jak mu się myje głowę ale w Kościele nawet się nie skrzywił
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
nadrobiłam
u Nas wszystko ok, Mała ładnie je i przybiera. Kupki robie takie bardziej geste klejace ale pediatra mówi ze wszystko okna ostatniej wizycie okazało się że ma za krótkie wedzidełko i trzeba bedzie je przyciąć
Suerte super ze u Was lepiej
-
Mój maż to naprawde pomysłowy gość
Podziele sie z wami 2 patentami wymyślonymi właśnie przez mojego męża
1. Zasypianie. Kładziemy Dawida do łóżeczka, włączamy karuzele i ruszamy mu nóżkami do przodu i do tył tak ze sie lekko buja w łóżeczku. Dosłownie 5 minut i mały śpi.
2. Woombie domowej robotyZawiazane rękawy w pajacu
Pierwsze testy będą dziś w nocy wiec jeszcze nie wiem czy to sie sprawdzi ale przyznajcie ze pomysłowe
Dawidek ma AZS i sie bardzo drapie po twarzy i przez to sie wybudza. Do tej pory zawijałam go w kocyk ale jest już na tyle silny ze sie zawsze rozkopuje i drapie. Mam nadzieje ze ten pajac sie sprawdzi. Spróbuje dodać zdjecie z telefonu.