Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lips wrote:Mój maż to naprawde pomysłowy gość
Podziele sie z wami 2 patentami wymyślonymi właśnie przez mojego męża
1. Zasypianie. Kładziemy Dawida do łóżeczka, włączamy karuzele i ruszamy mu nóżkami do przodu i do tył tak ze sie lekko buja w łóżeczku. Dosłownie 5 minut i mały śpi.
2. Woombie domowej robotyZawiazane rękawy w pajacu
Pierwsze testy będą dziś w nocy wiec jeszcze nie wiem czy to sie sprawdzi ale przyznajcie ze pomysłowe
Dawidek ma AZS i sie bardzo drapie po twarzy i przez to sie wybudza. Do tej pory zawijałam go w kocyk ale jest już na tyle silny ze sie zawsze rozkopuje i drapie. Mam nadzieje ze ten pajac sie sprawdzi. Spróbuje dodać zdjecie z telefonu.
7w3d 💔 -
Oj z tym AZS to mamy spory problem bo około tygodnia temu na całym ciele wyszły mu czerwone placki...(drapie się niemiłosiernie) Produkty mleczne ograniczyłam już dawno wiec to napewno nie od nich, a teraz eliminuje po kolei wszystkie produkty z diety. Moze w końcu na coś trafie.
Myjemy małego w atoperal baby, po kąpieli smaruje maścia cholesterolową (z przepisu lekarza) a w dzień balsamuję go emulsją Latopic. Plamy powoli znikaja.
Ale jeśli masz coś sprawdzonego to chętnie podpatrzeA Twój Olek ma AZS? JAk to u was przebiegało ? Jest coś lepiej?
-
A zauważyłaś jakiś związek AZS z dietą ? Bo nam pediatra cały czas mówi ze to jest reakcja na jakiś alergen w diecie. A po urodzeniu też tak miał ? Jest jakaś poprawa czy cały czas na takim samym poziomie jest to AZS u was ?
Jak mozesz to proszę podaj skład tej maści będę w przyszłym tyg u pediatry i chętnie się skonsultuje. -
MeGi1986 wrote:
Madzisek jak się czujesz?? Jak dzieciaczki??już mam dość... Biedulek strasznie się męczy. Pocieszające jest tylko to że nie ma gorączki, jest normalny i wesoły, nawet śmiał się do lekarki jak go dzisiaj badala.
A no i dziś pierwszy raz usłyszałam "mama"wyrwało mu się przez przypadek ale i tak się liczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 20:01
justyna14, MeGi1986 lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:jak poznajecie, że dzieci wyrywają się do siadania? jak dziecko samo się dźwignie i usiądzie to nie jest za wcześnie, ale nie wolno sadzać. Dziecko powinno samo umieć usiąść a mój Olek po 6 msc dopiero to opanował alb nawet po 7 więc jakoś nie wierze ze 3 miesięczne dziecko zaraz samo usiądzie.
Mojej zdarzyło się tak ze dwa razy podnieść ciałko do kąta 45 stopni z pozycji leżącej - spięła się, zacisnęła piąstki, coś tam się pozłościła i hop. Widok przerażający, bo ona waży 4 kg i wygląda jeszcze na maleńką dzidzięKiedy się złości noszona na rękach to też w taką literkę v się wygina. Mi to ewidentnie z siadaniem się kojarzy, ale do siadania nam bardzo daleko, bo niunia nie trzyma jeszcze sztywno główki, nie próbuje siadania gdy jej pociągnąć rączki ku górze...
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Kobietki wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta!!!
Inso my kupilismy juz z zabudowanym balkonem więc niestety nie pomogę.
U nas Franio w sobotę konczy 4 mace i zaczniemy mu wprowadzac ziemniaczka, juz nie moge sie doczekac
Inso a Ty to tam sie nie zastanawiaj tylko rob te dzieciMama_Julka, Moniusia89, iNso87 lubią tę wiadomość