X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lips Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też 6 godzin przerty od karmienia w nocy. Tylko zasypia o 20 wiec zanim ja pójdę spać o 23 to juz nie mam tyle snu ciagim. Ale przynajmniej mamy czas z mężem dla siebie :)

Mój jeszcze główki nie podnosi jak go za rączki podciągam. Czekamy cierpliwie.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso nam w szpitalu powiedzieli, ze debridad to bardziej na jelitka na te ruchy robaczkowe czy cos, ze on tak szczegolnie na ulewanie nic nie daje tylko wspomaga. czytalam, ze u dzieci z refluksem najgorszy jest 3 miesiac bo sa bardzo ruchliwe i sie zaostrzaja wymioty i ulewania. u nas wlasnie tez tak jest, ze mimo zageszczania +debridad mala potrafi tak sie obluzgac, ze cala jest mokra a ja razem z nia:/ a Twoja ma refluks stwierdzony??

my tez juz d kilku dni mamy w miare stala pore jedzenia i spania. zasypia po 20 wstaje okolo 2 na jedzenie i pozniej to roznie czasami musze wstawac kilka razy smoka jej dac a czasami mi pospi ladnie np dzisiaj po 2 wstala a pozniej po 6 na jedznie i lezala juz ze mna w lozku wiec pospalam sobie do 9 :D

a co do glowki tak pisalyscie i postanowilam sprawdzic pppodciagnelam ja a ta spryciula glowe dzwiga:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:47

Kava, iNso87 lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 19:58

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso dajesz juz marchewke??

Suerte wyrosnie z tego :* jeszcze troszke :)u mnie podobnie ze spacerami tyle, ze nie krzyczy az tak tylko najpierw zaczyna machac nogami rekami pozniej stekac a pozniej plakac wiec mam czas na reakcje :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 04:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj chrzciny i musze przyznać, że strasznie szybko ten czas leci...aż za....

f2wlanlibm0fi1og.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2016, 08:55

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej :) u nas ostatnio Pola 3 msc skończyła a Olek 1,5 roku :) kocham ich <3

Suerte coś jest nie tak z Twoim maluszkiem, każde dziecko jakie znam uwielbia spacery i śpi w wózku 5 min po wyjściu z domu aż do powrotu albo dłużej. Słuchaj ja miałam złamane żeberko jak byłam mała i płakałam rodzicom, może coś z Twoim też jest nie tak bo to aż niemożliwe!

widzę, że przez weekend mega cisza, nawet za bardzo nie ma co nadrabiać.

moja starsza corka tez nienawidzila wozka od urozenia fotelik i auta owszem, ale na wozek miala alergie, pozniej wyrosla z tego. I teraz Zuzka tez nie cierpi wozka a fotelika nie nawidzi wrecz tylko ja wsadze odrazu sie prezy i zaczyna plakac... takze nie wszystkie dzieci uwielbiaja wozek :)

ktora z |Was juz rozszerza diete malucha??

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • revvelka1 Znajoma

Wysłany: 14 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak wsadzam Mała do fotelika czy wózka to tez jest płacz. Ale to chyba bardziej przez ubieranie w kombinezon i czapkę. Bo po chwili przestaje. Kiedyś w wózku od razu zasypiała a teraz oczy otwarte przez pół godziny.
    Dziewczyny co macie do ubrania na wiosnę dla waszych Maluchów? Jakaś kurtkę czy kombinezon?
    I czy po skończeniu 3 miesięcy podajecie jakieś witaminy jeszcze?

l22nej28n69nbb1b.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza córka też krzyczała w wózku a w foteliku uwielbiała jeździć. A u Asi na odwrót- w wózku jest ok, za to w foteliku nie wytrzyma dłużej niż 15 minut ;-)
    Także nie każde dziecko lubi to samo ;-)

I dodam jeszcze, że kupiłam chustę bo słyszałam, że wszystkie dzieci to lubią, robiłam już kilkanaście prób i u nas za każdym razem krzyk :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 09:39

3i499vvjv3ex36x6.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle wygląda na to, że rośnie mi buntownik jakiś bo jak jej Mozarta na uspokojenie chciałam włączać to też krzyczała, a podobno wszystkie dzieci go uwielbiają ;-) a ta moja woli disco :-P

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu wprowadzalam tylko soczek z jablka i marchwii. Poki co zadnych papek. Po 4 miesiaci zaczne cos wprowadzac. Na razie sie boje :) Aczkolwiek z lyzeczki pieknie pije soczki, witaminke i w ogole. Wiec mysle ze z tym problemu nie bedzie mial.
    Od jakiegos czasu jak cos jem i maly to widzi to momentalnie nieruchomieje i obserwuje kazdy moj ruch :D Albo wrecz odwrotnie, patrzy sie i sie smieje :D

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ?
    Beta 11dpt - 145
    12.06 - USG
    Został 1 ❄️
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hej,tak podaje marchewke:)
    Tak,ja rozszerzylam o kleiki ryzowy i kukurydziany,marchewke,jabluszko a dzis jarzynowa dam Jej potem albo jutro.
    U mnie Lena ma tak,ze jak Ja ubieram do wyjscia,posadze w fotelik i ryk bo Jej nie wygodnie,Malz wezmie Ja z fotelikiem rozbuja i spi..;) albo auto jak uslyszy to zasypia i tez sie uspakaja.
    Ja daje profilaktycznie witamine C 5kropli raz dziennie. No i wit D to wiadomo.

Misia a probowaliscie Gastrotuss Baby? Bez recepty? Mi dzis pediatra powiedziala,zeby kupic i dawac 3xpo 3ml 5min po jedzonku. Jak to nie pomoze to wtedy debridat.

Inso a kiedy zaczelas podawac marchewke? bo moja mala konczy 22 trzeci miesiac i tak mysle ze poczatkiem kwietnia bym zaczela probowac po lyzeczce marchewki, myslisz, ze nie za szybko? juz nie pamietam jak straszej dawalam chyba tez jakos po 3 miesiacu...

my mielismy gastrosus ale u nas kompletnie nie zdal egzaminu :/

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    W ogóle wygląda na to, że rośnie mi buntownik jakiś bo jak jej Mozarta na uspokojenie chciałam włączać to też krzyczała, a podobno wszystkie dzieci go uwielbiają ;-) a ta moja woli disco :-P

podobno dzieci preferuja bardziej to co slyszaly jeszcze jak byly w brzuszku , ja sluchalam non stop Disco i teraz malej tez caly czas wlaczam polo TV :D chociaz byl czas, ze kolysanki tez lubila:)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. jakąs masakre mam z Gabrysią... jest tak zasmarkana i charczy w piersiach. od piątku wieczorem dostaje clemastin i deflegmin, odciągamy jej smary, smarujemu pod nosem maścią rumiankową, układamy wysoko psikamy wodą morską... ręce mi opadają a lekarz dostepny w środe o 14 :( macie jakies jeszcze sposoby na ten cholerny katar?

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    cześć dziewczyny. jakąs masakre mam z Gabrysią... jest tak zasmarkana i charczy w piersiach. od piątku wieczorem dostaje clemastin i deflegmin, odciągamy jej smary, smarujemu pod nosem maścią rumiankową, układamy wysoko psikamy wodą morską... ręce mi opadają a lekarz dostepny w środe o 14 :( macie jakies jeszcze sposoby na ten cholerny katar?

chya nic wiecej nie mozesz zrobic, jeszcze mozesz zel aromactive zeby jej sie lepiej oddychalo i nasivin soft tez mozesz stosowac... reszte wszystko to co piszesz no i do lekarza :(

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nasivin soft nie jest od 2 roku życia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 19:58

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    a nasivin soft nie jest od 2 roku życia?

od 3 miesiaca jest, nam lekarz pozwolil juzw 1 miesiacu jak mala miala katar :-)

Hashija lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • agat Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 12:57

• Hashija Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agat wczoraj chcielismy nhalowac ale zgubila sie rurka przejsciowka do smoczka :( dzis po aptekach bedzie szukanie. oklepujemy ja tez :( inhalijesz z maski czy ze smoczka?

‹‹ 2691 2692 2693 2694 2695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ