X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Dziewczyny, jak nazywa się ten zamiennik dicofloru?

Mi w aptece dała aptekarka DIFLOS, jak poprosiłam o zamiennik Dicofloru, sprawdzałam skład jest ten sam.

Mama_Julka, Kava lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    U nas zmiany na skórze ewidentnie pogarszaja się po zjedzeniu właśnie tych produktów. I tak nam tłumaczyła lekarka, że AZS jest wynikiem jakiejś reakcji uczuleniowej na pokarm albo na coś innego. I faktycznie widzę spora poprawę odkąd nie jem produktów mlecznych i jajek.
    nam tez mówili o alergii ale nikt nie mówił o nabiale, raczej o chemii w żywności. sama o tym myślałam, choć nigdzie nie wyczytałam o tym, ale skoro Pola miała problemy z kupami jak jadłam za dużo nabiału to pomyślałam że może i Olkowi ciut ograniczę i z nabiału zjada na śniadanie i kolacje kaszkę i tak już 2 tyg, zero słodyczy zero chemii a poprawy brak. całkiem z nabiału u takiego malucha zrezygniwać nie można . kurcze ze nie ma na to testów jakichś :/

7w3d 💔
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    To ja też się pochwalę, że ja też będę ciocią grudniowego maleństwa :-) a żeby było jeszcze fajniej to siostra dowiedziała się o ciąży dokładnie rok po mnie, 19 marca :-)
    U nas wielkie przygotowania do chrztu, bo Asieńka ma swój wielki dzień w tą niedzielę :-)Ktoś jeszcze chrzci w święta?

justyna14, alisss87, Madzisek, pati_zuzia83, Mama_Julka, iNso87, Ola_45, Nadulka lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno się nie odzywałam ale czytam was cały czas :-)
    Kacperek ostatnio nam chorował bo załapał od siostry zapalenie oskrzeli ale wkońcu po dwóch tygodniach leczenia jest dobrze i pomału odstawiamy leki :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 09:55

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • lips Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z basenu :) Super się tak zresetować :) Teraz jak mały nie chce butli to muszę jeżdzić jak go położe juz na noc do spania około 20.30

alisss87 lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu dziś cisza. u mnie poranek masakra, Olek płacze o wszystko, do 8.00 chyba ze 20 razy się rozpłakał. Ze nie może wejść na krzesło, płacz, że pomogłam mu wejść, płacz no mówie wam jaja jak berety a mi już czacha dymi. Idziemy zaraz na spacer to trochę odpocznę psychicznie i od razu część zakupów na święta zrobię, bo same się nie zrobią a teraz druga kawka :) miłego dnia

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips super z tym basenem, kurde tylko ja pływam raczej średnio :/ i z kim jeździć nie ma a samemu to tak też się nie chce... a kg stoją w miejscu...

w ogóle jak z waszą wagą po ciąży? wróciłyście do formy? bo mi nadal z 5 kg do wagi sprzed ciąży zostało a do wagi sprzed pierwszej ciąży jeszcze więcej :/

7w3d 💔
  • Kava Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 09:56

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrzuciłam już 21 kg, i niby waga sprzed ciąży a w spodnie nie wchodzę. Tłuszcz mi się wylewa

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to to. U mnie taż waga jak z przed ciąży a brzuch dwa razy większy. Ale ja po cesarce i muszę się oszczędzać z intensywnymi ćwiczeniami na brzuch.

A basenu zazdroszczę. Ja mam za daleko, żeby jeździć. Na tak długo malej nie mogę zostawić, ze względu na cyca.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• alisss87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy ze szczepienia-tak jak myślałam odroczone przez zapalenie płuc u Adasia. Mamy stawić się za tydzień. Poruszylam z lekarzem temat odzywiania. Adas ma 3 miesiace i tydzien i mam wrazenie ze na tym mleku brbilon pepti to on ciagle jest glodny. No i pytam lekarza czy moge sprobowac juz jakiegos innego mleka np bebiko. Bo adas mial pepti z racji duzych kolek i tego ze po normalnym mm rzygal jak kotek. Mam wrazenie ze kolki u nas juz minely wiec chcialam sprobowac innego mleka ale lekarz w przypadku Adasia nie kazał zmieniać mleka aż do ok 10-tego miesiąca. Mamy natomiast zagęszczać je kleikiem ryżowym... Stąd moje pytanie do mam które zagęszczały już kiedyś:
    mam kupić zwykły kleik ryżowy np. Bobovity tak? Adaś toleruje tylko mleko letniej temperatury a taki kleik mi sie rozpuści w letnim mleku? Czy najpierw musze go zalać wrzątkiem i ostudzić? I ostatnie-czy musze jakos zmieniać smoczek od butelki? Bo Addaś jest ciągle na jedynce. Z góry dzięki za odp. bo jestem zielona w tym temacie ;)

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss ja z Gabrysią spędziłyśmy 8 dni w szpitalu. w zeszły wtorek poszłyśmy do lekarza i padło rozpoznanie zapalenie obustronne zapalenie oskrzeli z ich spastyką oraz podejrzenie zapalenia płuc i skierowanie na cito do szpitala, bo małej groził bezdech czy zapaść. w szpitalu rtg potwierdziło zapalenie płuc.

jeśli chodzi o kleik. taki z bobovity może być i ciepłym mleku sie rozpusci. tylko musisz miec ciut wieksza dziurke w smoczki i dobrze wytrzepac butelke z kleikiem, zeby grudek nie było

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić, że doszly mi zaproszenia. Za tą cenę swietna robota. :-) są śliczne. I wczoraj zaliczyłam pierwszą herbatkę podczas rozważenia zaproszeń. Jeszcze tylko 58 zaproszeń do rozwiezienia :D

alisss87, Mama_Julka lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliss po ryżowym mogą pojawiac sie zatwardenie u Adasia to możesz też kaszke kukurydzianą spróbować :) ona nie powoduje zatwardzeń

• Hashija Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella na chrzciny?

• alisss87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    alisss ja z Gabrysią spędziłyśmy 8 dni w szpitalu. w zeszły wtorek poszłyśmy do lekarza i padło rozpoznanie zapalenie obustronne zapalenie oskrzeli z ich spastyką oraz podejrzenie zapalenia płuc i skierowanie na cito do szpitala, bo małej groził bezdech czy zapaść. w szpitalu rtg potwierdziło zapalenie płuc.

jeśli chodzi o kleik. taki z bobovity może być i ciepłym mleku sie rozpusci. tylko musisz miec ciut wieksza dziurke w smoczki i dobrze wytrzepac butelke z kleikiem, zeby grudek nie było

Współczuje kochana, wiem przez co przeszłaś. Dla mnie najgorszy był widok mojego synka z kroplówką i pod tlenem :( biedne te nasze małe istotki :( dobrze że już jesteście w domu, zdrówka życzę :) Adaś już dochodzi do siebie chociaż po szpitalu był strasznie rozbity i zdezorientowany ale wcale mu się nie dziwie :(

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    aliss po ryżowym mogą pojawiac sie zatwardenie u Adasia to możesz też kaszke kukurydzianą spróbować :) ona nie powoduje zatwardzeń

O dobrze że piszesz bo w szpitalu wykryli u Adasia też anemię i daję mu żelazo. po nim już jest zatwardzenie więc nie będę jeszcze ryzykować z kleikiem ryżowy. Kupię kukurydziany.

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss Gabi nie dostała tlenu. jedna kroplowke dostała na wzmocnienie bo apetyt jej spadł i jadała po 60ml na karmieniu. i lekko z wagi zaczela leciec. najgorsze były próby wkłucia wenflonów. w ciagu 5 dni 3 razy chcieli jej zmieniac wenflon i za kazdym razem szukali wkłuć w róznych miejscach :( za 3 razem on ryczała w zabiegówce a ja na korytarzu a i tak nie udało im sie wbić 3 wenflonu... i musiała w zastrzykach dostawać antybiotyk :( do tego wziewki i inhalacjee 2 razy na dzień.
    Dobrze, że już po wszystkim u naszych dzieciaczków.

kaszke kukurydzianą też zdaje sie z bobovity dostaniesz.

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    nutella na chrzciny?
    Na chrzciny i slub. Impreza łączona :-)

Hashija lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
‹‹ 2705 2706 2707 2708 2709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ