Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
lips wrote:U nas zmiany na skórze ewidentnie pogarszaja się po zjedzeniu właśnie tych produktów. I tak nam tłumaczyła lekarka, że AZS jest wynikiem jakiejś reakcji uczuleniowej na pokarm albo na coś innego. I faktycznie widzę spora poprawę odkąd nie jem produktów mlecznych i jajek.7w3d 💔
-
Hej
To ja też się pochwalę, że ja też będę ciocią grudniowego maleństwaa żeby było jeszcze fajniej to siostra dowiedziała się o ciąży dokładnie rok po mnie, 19 marca
U nas wielkie przygotowania do chrztu, bo Asieńka ma swój wielki dzień w tą niedzielę :-)Ktoś jeszcze chrzci w święta?
justyna14, alisss87, Madzisek, pati_zuzia83, Mama_Julka, iNso87, Ola_45, Nadulka lubią tę wiadomość
-
ale tu dziś cisza. u mnie poranek masakra, Olek płacze o wszystko, do 8.00 chyba ze 20 razy się rozpłakał. Ze nie może wejść na krzesło, płacz, że pomogłam mu wejść, płacz no mówie wam jaja jak berety a mi już czacha dymi. Idziemy zaraz na spacer to trochę odpocznę psychicznie i od razu część zakupów na święta zrobię, bo same się nie zrobią a teraz druga kawka
miłego dnia
7w3d 💔 -
lips super z tym basenem, kurde tylko ja pływam raczej średnio
i z kim jeździć nie ma a samemu to tak też się nie chce... a kg stoją w miejscu...
w ogóle jak z waszą wagą po ciąży? wróciłyście do formy? bo mi nadal z 5 kg do wagi sprzed ciąży zostało a do wagi sprzed pierwszej ciąży jeszcze więcej7w3d 💔 -
O to to to. U mnie taż waga jak z przed ciąży a brzuch dwa razy większy. Ale ja po cesarce i muszę się oszczędzać z intensywnymi ćwiczeniami na brzuch.
A basenu zazdroszczę. Ja mam za daleko, żeby jeździć. Na tak długo malej nie mogę zostawić, ze względu na cyca.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Wróciliśmy ze szczepienia-tak jak myślałam odroczone przez zapalenie płuc u Adasia. Mamy stawić się za tydzień. Poruszylam z lekarzem temat odzywiania. Adas ma 3 miesiace i tydzien i mam wrazenie ze na tym mleku brbilon pepti to on ciagle jest glodny. No i pytam lekarza czy moge sprobowac juz jakiegos innego mleka np bebiko. Bo adas mial pepti z racji duzych kolek i tego ze po normalnym mm rzygal jak kotek. Mam wrazenie ze kolki u nas juz minely wiec chcialam sprobowac innego mleka ale lekarz w przypadku Adasia nie kazał zmieniać mleka aż do ok 10-tego miesiąca. Mamy natomiast zagęszczać je kleikiem ryżowym... Stąd moje pytanie do mam które zagęszczały już kiedyś:
mam kupić zwykły kleik ryżowy np. Bobovity tak? Adaś toleruje tylko mleko letniej temperatury a taki kleik mi sie rozpuści w letnim mleku? Czy najpierw musze go zalać wrzątkiem i ostudzić? I ostatnie-czy musze jakos zmieniać smoczek od butelki? Bo Addaś jest ciągle na jedynce. Z góry dzięki za odp. bo jestem zielona w tym temacie18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
alisss ja z Gabrysią spędziłyśmy 8 dni w szpitalu. w zeszły wtorek poszłyśmy do lekarza i padło rozpoznanie zapalenie obustronne zapalenie oskrzeli z ich spastyką oraz podejrzenie zapalenia płuc i skierowanie na cito do szpitala, bo małej groził bezdech czy zapaść. w szpitalu rtg potwierdziło zapalenie płuc.
jeśli chodzi o kleik. taki z bobovity może być i ciepłym mleku sie rozpusci. tylko musisz miec ciut wieksza dziurke w smoczki i dobrze wytrzepac butelke z kleikiem, zeby grudek nie było -
Muszę się pochwalić, że doszly mi zaproszenia. Za tą cenę swietna robota.
są śliczne. I wczoraj zaliczyłam pierwszą herbatkę podczas rozważenia zaproszeń. Jeszcze tylko 58 zaproszeń do rozwiezienia
alisss87, Mama_Julka lubią tę wiadomość
-
Hashija wrote:alisss ja z Gabrysią spędziłyśmy 8 dni w szpitalu. w zeszły wtorek poszłyśmy do lekarza i padło rozpoznanie zapalenie obustronne zapalenie oskrzeli z ich spastyką oraz podejrzenie zapalenia płuc i skierowanie na cito do szpitala, bo małej groził bezdech czy zapaść. w szpitalu rtg potwierdziło zapalenie płuc.
jeśli chodzi o kleik. taki z bobovity może być i ciepłym mleku sie rozpusci. tylko musisz miec ciut wieksza dziurke w smoczki i dobrze wytrzepac butelke z kleikiem, zeby grudek nie było
Współczuje kochana, wiem przez co przeszłaś. Dla mnie najgorszy był widok mojego synka z kroplówką i pod tlenembiedne te nasze małe istotki
dobrze że już jesteście w domu, zdrówka życzę
Adaś już dochodzi do siebie chociaż po szpitalu był strasznie rozbity i zdezorientowany ale wcale mu się nie dziwie
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Hashija wrote:aliss po ryżowym mogą pojawiac sie zatwardenie u Adasia to możesz też kaszke kukurydzianą spróbować
ona nie powoduje zatwardzeń
O dobrze że piszesz bo w szpitalu wykryli u Adasia też anemię i daję mu żelazo. po nim już jest zatwardzenie więc nie będę jeszcze ryzykować z kleikiem ryżowy. Kupię kukurydziany.18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
alisss Gabi nie dostała tlenu. jedna kroplowke dostała na wzmocnienie bo apetyt jej spadł i jadała po 60ml na karmieniu. i lekko z wagi zaczela leciec. najgorsze były próby wkłucia wenflonów. w ciagu 5 dni 3 razy chcieli jej zmieniac wenflon i za kazdym razem szukali wkłuć w róznych miejscach
za 3 razem on ryczała w zabiegówce a ja na korytarzu a i tak nie udało im sie wbić 3 wenflonu... i musiała w zastrzykach dostawać antybiotyk
do tego wziewki i inhalacjee 2 razy na dzień.
Dobrze, że już po wszystkim u naszych dzieciaczków.
kaszke kukurydzianą też zdaje sie z bobovity dostaniesz.