X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Dziewczyny, jak nazywa się ten zamiennik dicofloru?

Mi w aptece dała aptekarka DIFLOS, jak poprosiłam o zamiennik Dicofloru, sprawdzałam skład jest ten sam.

Mama_Julka, Kava lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    U nas zmiany na skórze ewidentnie pogarszaja się po zjedzeniu właśnie tych produktów. I tak nam tłumaczyła lekarka, że AZS jest wynikiem jakiejś reakcji uczuleniowej na pokarm albo na coś innego. I faktycznie widzę spora poprawę odkąd nie jem produktów mlecznych i jajek.
    nam tez mówili o alergii ale nikt nie mówił o nabiale, raczej o chemii w żywności. sama o tym myślałam, choć nigdzie nie wyczytałam o tym, ale skoro Pola miała problemy z kupami jak jadłam za dużo nabiału to pomyślałam że może i Olkowi ciut ograniczę i z nabiału zjada na śniadanie i kolacje kaszkę i tak już 2 tyg, zero słodyczy zero chemii a poprawy brak. całkiem z nabiału u takiego malucha zrezygniwać nie można . kurcze ze nie ma na to testów jakichś :/

7w3d 💔
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    To ja też się pochwalę, że ja też będę ciocią grudniowego maleństwa :-) a żeby było jeszcze fajniej to siostra dowiedziała się o ciąży dokładnie rok po mnie, 19 marca :-)
    U nas wielkie przygotowania do chrztu, bo Asieńka ma swój wielki dzień w tą niedzielę :-)Ktoś jeszcze chrzci w święta?

justyna14, alisss87, Madzisek, pati_zuzia83, Mama_Julka, iNso87, Ola_45, Nadulka lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno się nie odzywałam ale czytam was cały czas :-)
    Kacperek ostatnio nam chorował bo załapał od siostry zapalenie oskrzeli ale wkońcu po dwóch tygodniach leczenia jest dobrze i pomału odstawiamy leki :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 09:55

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • lips Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z basenu :) Super się tak zresetować :) Teraz jak mały nie chce butli to muszę jeżdzić jak go położe juz na noc do spania około 20.30

alisss87 lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu dziś cisza. u mnie poranek masakra, Olek płacze o wszystko, do 8.00 chyba ze 20 razy się rozpłakał. Ze nie może wejść na krzesło, płacz, że pomogłam mu wejść, płacz no mówie wam jaja jak berety a mi już czacha dymi. Idziemy zaraz na spacer to trochę odpocznę psychicznie i od razu część zakupów na święta zrobię, bo same się nie zrobią a teraz druga kawka :) miłego dnia

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips super z tym basenem, kurde tylko ja pływam raczej średnio :/ i z kim jeździć nie ma a samemu to tak też się nie chce... a kg stoją w miejscu...

w ogóle jak z waszą wagą po ciąży? wróciłyście do formy? bo mi nadal z 5 kg do wagi sprzed ciąży zostało a do wagi sprzed pierwszej ciąży jeszcze więcej :/

7w3d 💔
  • Kava Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 09:56

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrzuciłam już 21 kg, i niby waga sprzed ciąży a w spodnie nie wchodzę. Tłuszcz mi się wylewa

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to to. U mnie taż waga jak z przed ciąży a brzuch dwa razy większy. Ale ja po cesarce i muszę się oszczędzać z intensywnymi ćwiczeniami na brzuch.

A basenu zazdroszczę. Ja mam za daleko, żeby jeździć. Na tak długo malej nie mogę zostawić, ze względu na cyca.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• alisss87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy ze szczepienia-tak jak myślałam odroczone przez zapalenie płuc u Adasia. Mamy stawić się za tydzień. Poruszylam z lekarzem temat odzywiania. Adas ma 3 miesiace i tydzien i mam wrazenie ze na tym mleku brbilon pepti to on ciagle jest glodny. No i pytam lekarza czy moge sprobowac juz jakiegos innego mleka np bebiko. Bo adas mial pepti z racji duzych kolek i tego ze po normalnym mm rzygal jak kotek. Mam wrazenie ze kolki u nas juz minely wiec chcialam sprobowac innego mleka ale lekarz w przypadku Adasia nie kazał zmieniać mleka aż do ok 10-tego miesiąca. Mamy natomiast zagęszczać je kleikiem ryżowym... Stąd moje pytanie do mam które zagęszczały już kiedyś:
    mam kupić zwykły kleik ryżowy np. Bobovity tak? Adaś toleruje tylko mleko letniej temperatury a taki kleik mi sie rozpuści w letnim mleku? Czy najpierw musze go zalać wrzątkiem i ostudzić? I ostatnie-czy musze jakos zmieniać smoczek od butelki? Bo Addaś jest ciągle na jedynce. Z góry dzięki za odp. bo jestem zielona w tym temacie ;)

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss ja z Gabrysią spędziłyśmy 8 dni w szpitalu. w zeszły wtorek poszłyśmy do lekarza i padło rozpoznanie zapalenie obustronne zapalenie oskrzeli z ich spastyką oraz podejrzenie zapalenia płuc i skierowanie na cito do szpitala, bo małej groził bezdech czy zapaść. w szpitalu rtg potwierdziło zapalenie płuc.

jeśli chodzi o kleik. taki z bobovity może być i ciepłym mleku sie rozpusci. tylko musisz miec ciut wieksza dziurke w smoczki i dobrze wytrzepac butelke z kleikiem, zeby grudek nie było

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić, że doszly mi zaproszenia. Za tą cenę swietna robota. :-) są śliczne. I wczoraj zaliczyłam pierwszą herbatkę podczas rozważenia zaproszeń. Jeszcze tylko 58 zaproszeń do rozwiezienia :D

alisss87, Mama_Julka lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliss po ryżowym mogą pojawiac sie zatwardenie u Adasia to możesz też kaszke kukurydzianą spróbować :) ona nie powoduje zatwardzeń

• Hashija Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella na chrzciny?

• alisss87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    alisss ja z Gabrysią spędziłyśmy 8 dni w szpitalu. w zeszły wtorek poszłyśmy do lekarza i padło rozpoznanie zapalenie obustronne zapalenie oskrzeli z ich spastyką oraz podejrzenie zapalenia płuc i skierowanie na cito do szpitala, bo małej groził bezdech czy zapaść. w szpitalu rtg potwierdziło zapalenie płuc.

jeśli chodzi o kleik. taki z bobovity może być i ciepłym mleku sie rozpusci. tylko musisz miec ciut wieksza dziurke w smoczki i dobrze wytrzepac butelke z kleikiem, zeby grudek nie było

Współczuje kochana, wiem przez co przeszłaś. Dla mnie najgorszy był widok mojego synka z kroplówką i pod tlenem :( biedne te nasze małe istotki :( dobrze że już jesteście w domu, zdrówka życzę :) Adaś już dochodzi do siebie chociaż po szpitalu był strasznie rozbity i zdezorientowany ale wcale mu się nie dziwie :(

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    aliss po ryżowym mogą pojawiac sie zatwardenie u Adasia to możesz też kaszke kukurydzianą spróbować :) ona nie powoduje zatwardzeń

O dobrze że piszesz bo w szpitalu wykryli u Adasia też anemię i daję mu żelazo. po nim już jest zatwardzenie więc nie będę jeszcze ryzykować z kleikiem ryżowy. Kupię kukurydziany.

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss Gabi nie dostała tlenu. jedna kroplowke dostała na wzmocnienie bo apetyt jej spadł i jadała po 60ml na karmieniu. i lekko z wagi zaczela leciec. najgorsze były próby wkłucia wenflonów. w ciagu 5 dni 3 razy chcieli jej zmieniac wenflon i za kazdym razem szukali wkłuć w róznych miejscach :( za 3 razem on ryczała w zabiegówce a ja na korytarzu a i tak nie udało im sie wbić 3 wenflonu... i musiała w zastrzykach dostawać antybiotyk :( do tego wziewki i inhalacjee 2 razy na dzień.
    Dobrze, że już po wszystkim u naszych dzieciaczków.

kaszke kukurydzianą też zdaje sie z bobovity dostaniesz.

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 24 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    nutella na chrzciny?
    Na chrzciny i slub. Impreza łączona :-)

Hashija lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
‹‹ 2705 2706 2707 2708 2709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ