Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna14 wrote:lips super z tym basenem, kurde tylko ja pływam raczej średnio
i z kim jeździć nie ma a samemu to tak też się nie chce... a kg stoją w miejscu...
w ogóle jak z waszą wagą po ciąży? wróciłyście do formy? bo mi nadal z 5 kg do wagi sprzed ciąży zostało a do wagi sprzed pierwszej ciąży jeszcze więcej
Ja jeżdżę sama i uważam że tam najlepiej, bo przynajmniej pływam a nie gadammam 15 km więc tez dość daleko ale uważam ze warto tym bardziej że mnie bardzo plecy na wysokości łopatek bolą. A basen jest najlepszy na bóle kręgosłupa.
Ja już wróciłam do wagi sprzed ciazy al też mi brzuch odstaje.
Ja podaje 5 kropelek dicofloru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2016, 14:19
-
Czy wasze dzieci też już są bardziej wymagające ? Mam wrażenie że nasz syn nudzi sie po 3 minutach. Jakie macie zabawy?
U nas:
-hit: nakrywanie pieluszką tak z góry jak bym mu robiła namiotśmieje się jak szalony
-robienie pieluszka a kuku (jeszcze niewiele z tego wie ale obserwuje )
-latanie maskotką jak rakietą nad głową - patrzy jak zaczarowany
-wierszyki (murzynek bambo itd), piosenki
-zabawa grzechotkami (oczywiście mu pomagam, wkładam do rączki, potrzasam, bierze sobie do buźki)
-przewracanie ston w ksiażeczkach (lubi oglądać kolorowe strony)
-naśladowanie odgłosów zwierząt (bardzo to lubi)
-leżenie na brzuszku (pokazuje mu wtedy zabawki itd), przetaczanie na boczki
W leżaczku poleży pare minut jak robie obiad, na macie sie denerwuje bo ciagnie za zabawki i chce je włożyć do buzi, do łózeczka go wkładam tylko do snu więc też nie poleży sam.
Ogólnie cały czas potrzebuje towarzystwa bo inaczej płacze, a że śpi bardzo mało (po około 20 minut 3-4 razy na dzień) to napawdę się można przez cały dzień zmachać
Jak wy zabawiacie swoje maluchy ?
-
lips wrote:Czy wasze dzieci też już są bardziej wymagające ? Mam wrażenie że nasz syn nudzi sie po 3 minutach. Jakie macie zabawy?
U nas:
-hit: nakrywanie pieluszką tak z góry jak bym mu robiła namiotśmieje się jak szalony
-robienie pieluszka a kuku (jeszcze niewiele z tego wie ale obserwuje )
-latanie maskotką jak rakietą nad głową - patrzy jak zaczarowany
-wierszyki (murzynek bambo itd), piosenki
-zabawa grzechotkami (oczywiście mu pomagam, wkładam do rączki, potrzasam, bierze sobie do buźki)
-przewracanie ston w ksiażeczkach (lubi oglądać kolorowe strony)
-naśladowanie odgłosów zwierząt (bardzo to lubi)
-leżenie na brzuszku (pokazuje mu wtedy zabawki itd), przetaczanie na boczki
W leżaczku poleży pare minut jak robie obiad, na macie sie denerwuje bo ciagnie za zabawki i chce je włożyć do buzi, do łózeczka go wkładam tylko do snu więc też nie poleży sam.
Ogólnie cały czas potrzebuje towarzystwa bo inaczej płacze, a że śpi bardzo mało (po około 20 minut 3-4 razy na dzień) to napawdę się można przez cały dzień zmachać
Jak wy zabawiacie swoje maluchy ?moja Pola jest tylko przekładana z wózka do huśtawki, na mate, do kołyski i podtykam jej zabawki - przyczepiam gdzieś i sama sobie łapie i gryzie. Jak marudzi to zmiana miejsca przebywania i tyle. Jak płacz to głodna, zasikana, znudzona lub śpiąca. Czasem tak marudzi że połazimy troche po domu na rękach ale to jak Olek śpi. Generalnie jak gdzieś jest to obserwuje co Olek robi więc to ją trochę zajmuje
no i śpi zdecydowanie więcej niż 3-4 razy po 20 min, bo jak Olek zaśnie to zawsz staram się i ją uśpić i czasem nawet godzinkę pośpi, rano też godzinę złapała, na spacerze prawie 2 godziny spała, więc w sumie pół dnia mi prześpi7w3d 💔 -
animka899 wrote:hej dziewczyny! wiem że już wiele razy było to pytanie ale jak podajecie maluchom Dicoflor? Tzn ile kropelek? Zaznacze że karmie tylko piersią.Z góry dzięki za odpowiedź
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
justyna14 wrote:jak to czytam to stwierdzam, że zaniedubuje córkę
moja Pola jest tylko przekładana z wózka do huśtawki, na mate, do kołyski i podtykam jej zabawki - przyczepiam gdzieś i sama sobie łapie i gryzie. Jak marudzi to zmiana miejsca przebywania i tyle. Jak płacz to głodna, zasikana, znudzona lub śpiąca. Czasem tak marudzi że połazimy troche po domu na rękach ale to jak Olek śpi. Generalnie jak gdzieś jest to obserwuje co Olek robi więc to ją trochę zajmuje
no i śpi zdecydowanie więcej niż 3-4 razy po 20 min, bo jak Olek zaśnie to zawsz staram się i ją uśpić i czasem nawet godzinkę pośpi, rano też godzinę złapała, na spacerze prawie 2 godziny spała, więc w sumie pół dnia mi prześpi
No właśnie u nas też wcześniej było takie przekładanie z miejsca na miejsce a teraz sie domaga ciągłej uwagi. Praktycznie non stop muszę przy nim być i już mi pomysłow brakuje jak mu czas zapełniać. Chyba dość aktywne dziecko mi sie trafiło. Nigdy w życiu tyle nie gadałam co teraz do dziecka -
My mamy chrzest dokladnie za miesiac
musze zamowic zaproszenia
Ja tez wrocilam do wagi sprzed ciazy,choc brzuch to tez taki flak
Zamowilam tez dicoflor, bo maly ostatnio dostal kupek sluzowych,nic nowego i innego nie jadlam wiec nie wiem od czego,raz robi normalna raz ze sluzem. zobaczymy jak bedzie po dicoflor.
-
Musze sie pochwalic ze dzisial maly jadl pierwszy raz kaszke. Zjadl cala porcje o dziwo, myslalam ze troche zje ale bardzo domagal sie wiecej. Poki co dobrze sie czuje. Wystraszylam sie troche jak teraz przeczytalam o tych zatwardzeniach bo to jest kaszka ryzowa wlasnie. Oby bylo w porzadku wszystko..
alisss87, Kava, Mama_Julka lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
lips wrote:No właśnie u nas też wcześniej było takie przekładanie z miejsca na miejsce a teraz sie domaga ciągłej uwagi. Praktycznie non stop muszę przy nim być i już mi pomysłow brakuje jak mu czas zapełniać. Chyba dość aktywne dziecko mi sie trafiło. Nigdy w życiu tyle nie gadałam co teraz do dziecka18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Moja Asia też z tych wymagających. Sama nie poleży nawet przez chwilę, karuzeli, maty, bujaczka, huśtawki nie lubi
bardzo dużo jest na rękach noszona i wtedy pokazuje jej różne rzeczy, a jak ma lepszy dzień i da się położyć to bawimy się grzechotkami, albo pieluchą, albo po prostu się wygłupiam. Ale to wszystko na chwilę tylko działa bo zaraz jest znudzona
a jak już na prawdę wymiękam to wkładam ją do fotelika i zabieram do łazienki, żeby sobie suszarki posłuchała, to wtedy mam 5 min spokoju
alisss87 lubi tę wiadomość
-
A jeśli chodzi o wagę to mi jeszcze 5 kg zostało do wagi sprzed ciąży a 10 ogólnie chciałabym zrzucić. Ale waga stoi w miejscu a ja jestem ciągle tak zmęczona, że nie mam siły ćwiczyć
czekam na lepsze czasy, aż moje dziecko zajmie się sobą chociaż przez chwilę
-
My mielismy dzisiaj podroz 2h, to juz jego trzecia taka podroz. Za kazdym razem spal, dzisiaj niestety nie. Chwile sie zdrzemnal i koniec, albo bawil sie w foteliku, albo siedzial u mnie na kolanach bo inaczej plakal..03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
agat wrote:Dziewczyny, czeka nas podróż 4h na święta. Czy któraś z Was już podróżowala z dzieckiem? Czy dziecko spało całą drogę? Zastanawiam się jak minie nam droga.
Tak długo nie podróżowałam ale ogólnie mój Adaś lubi jeździć. Potrafi nawet wyczuć jak mąż wyłączy silnik i wtedy jest rykmyślę że jak dziecko lubi krótkie dystanse to i dłuższe nie sprawią kłopotu, oczywiście z przystankami
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Boże jaka jestem zmęczona... zawsze w czwartki moje baterie sa najbardziej wyczerpane
ale co najważniejsze - Adaś śpi
ciekawe czy się dzisiaj przebudzi jeszcze przed karmieniem o 2
zazwyczaj przebudza się ze dwa razy ale pomiziam go trochę i zasypia z powrotem
jejku nawet nie wiecie jak się ciesze że on śpi w łóżeczku! Już myślałam że nigdy go nie nauczę bo przez te kolki to od urodzenia spał ze mną.
Kava lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️