Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Super że naszym dzieciakom to pomaga- to najważniejsze
Moja Nikola przeszła teraz na jakiś inny etap z robieniem kup. Jak byly codziennie tak teraz są rowno co 6dni i kolor zrobil sie brązowy i konsystencja też juz bardziej zwarta- jak musztarda... Najpierw myslalam ze mala dostala zatwardzenie czy cos, wiec podawalam czasem espumisan albo delicol, siegnelam nawet po biogaie. Dodatkowo dopajalam rumiankiem i woda. Baki odchodza normalnie, nie ma wzdetego brzuszka- czy to uklad pokarmowy dojrzal i z pokarmu dzidzi przyswaja prawie wszystko, ze potrzeba kilku dni by kupa sie uzbierala?
A jak to jest u was? Macie moze podobnie? -
Ja jeszcze nie wprowadzam jej stalego jedzonka, poki co karmie piersią. Dlatego duze bylo moje zdziwienie jak kupy sie nie pojawialy tak jak wcześniej.
Kava nie zaprzecze- zarowno bąki jak i kupa śmierdzą konkretnie
W ogóle to cos wam powiem- we wtorek bylam na szczepieniu i oczywiście Nikole wazyli i miezyli. Wazyla 6kg- ale odliczyli ubranko (body i spodenki) i wpisali 5800. Ale najwieksze żarty sa przy mierzeniu. Mala urodzila sie majac 58cm. Po 7tyg. wg pielegniary miala tyle samo, a ostatnio tylko 60cm. Poza tym przed nami byla dziewczynka 7tygodniowa i ja zmierzyli na 57cm. Wierzyc mi sie nie chcialo bo Nikola wygladala przy niej jak smok...
Wiem ze po porodzie dziecko mierza po krzywiznie, ale to jak mierza u mnie w osrodku to jakies jaja. Na oko widac ze Nikola ma wiecej niz 60 bo jej nogi za szczebelki wystaja wpoprzek łóżeczka... U was tez tak mierza we świat? -
hej
Mój Oluś dziś kolejny pełny miesiąc kończy
a Pola jutro 4 miesiące i zaczniemy powoli coś wprowadzać. Na razie od tygodnia zagęszczam jej mleko łyżeczką kleiku bo widzę, że coraz więcej potrzebuje i się nie najada tym mleczkiem. Karmimy się już tylko mm, z kupami nadal problem, teraz spróbujemy probiotyku Biogaja. Daje jej pół czopka co 2 dzień bo widzę, że już ją męczy, po czopku zaraz piękna gliniasta żółta kupka, tylko nie wiem czemu sama z siebie ich robić nie chce. W trakcie kupy płacz i wycie dosłownie, nie wiem co jest grane. Boje się przez to jej cokolwiek wprowadzać
7w3d 💔 -
Udało mi się dwójkę na raz uśpić i mam chwilę dla siebie
lilianna u nas z tym mierzeniem też różnie bywa, bo był miesiąc gdzie prawie nie urosła w w kolejnym 4 cm więc .... najlepiej widać po ubrankach jak dzieci nasze szybko rosną. Moja już 68 nosi a pewnie zaraz na 74 będzie się przerzucać.
iNso super że już wszystko jecie i mała ładnie jedzonko toleruje. Moja jak widzi jak karmię Olka to aż się trzęsie, wczoraj przy obiedzie to aż krzyczała, żeby jej dać, to dałam odrobinę ziemniaczka zajadała że ho ho ho
no i pochwal się balkonem
też się pochwalę, mąż buduje domek dla dzieci z drewna, taki metr na ziemią, z tarasikiem, drzwiami i okienkiemna razie jest konstrukcja i podłoga
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
KASIAG24 wrote:czesc dziewczyny, mojemu kuzynowi urodzil sie drugi syn. niestety ma powazna wade serca, wlasnie zostal przewieziony na ligote bedzie operowany. Trzymajcie kciuki!!!!!!!!!!!!
((
Oczywiscie mam nadzieje, ze maluszkowi szybko sie poprawi i rodzice beda
Sie mogli nim cieszyc jak my naszymi dzieciaczkami -
Kasia trzymam kciuki za chłopca! oby wszystko zakończyło się dobrze.
U nas jak zwykle, jak Olek śpi to Pola szalejedziś kończy 4 miesiące i od wczoraj obraca się z brzuszka na plecki
Domkiem się pochwale jak go skończymy
u nas dziś z okazji 4 miesięcy kupka u Poli sama wyszła bez czopka - żółta ale już zbita w boberkaiNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔