Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
iNso87 wrote:Ej a co tu taka cisza? My jutro jedziemy na szczepienie no i zobaczymy jak Lenka przybrala na wadze przez 2tyg
Ulewanie dalej jest zmniejszone i dalej nie wiem czego to zasluga. Jutro zaczne dawac od nowa raz dziennie kaszke ryzowa i zobaczymy bo nutrition wlasnie sie skonczyl.
Lenka może już z tego wyrosła? Napisz za jakiś czas czy się polepszyło
Syn 10 lat
[*] -
nick nieaktualny
-
No my skorzystalismy za bardzo i Fifi ma juz ropny katarek03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
nick nieaktualnyU nas Michałek już bardzo ładnie trzyma główkę i przy podnoszeniu i jak się go trzyma. Ja planuję jechać na szczepienie w Piątek ale nie wiem bo jeszcze jakieś tam resztki kataru ma, no zobaczymy. Michałek przesypia 8 godzin w nocy i nie wiem czy go budzić na karmienie po 4 godzinach czy nie? Z córcią nie miałam tego problemu bo ona nie pospała dłużej niż 3 godziny do roku czasu.
-
nick nieaktualnyWłaśnie i ja ma wrażenie że przez tą nocną przerwę mam mniej pokarmu, w dzień Michałek je regularnie co 3 godziny, na razie chyba mu wystarcza bo nie płacze i się najada. Mam nadzieję że mi pokarm nie zniknie bo chcę karmić go tak jak córcię do roczku.
U nas na szczęście wszystkie problemu z brzuszkiem i z kupkami przeszły jak przysłowiowo ręką odjął. Odstawiliśmy już wszystkie kropelki i jest super. -
agat wrote:Justyna, jaki probiotyk podajesz? U nas 2-3 dni po kupie jest spokój, a później bąki męczą do następnej kupy. Czasami jest trzeciego dnia, a czasami dopiero piątego. Zauważyłam poprawę jak zaczęłam podawać delicol i odstawiłam mleko w mojej diecie, ale jeszcze nie jest idealnie.
Moja córka przesypia 8-10h w nocy, ale zaczęłam w dzień karmić z obu piersi podczas jednego karmienia, żeby pokarm nie zanikał.7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Dzis jak nie zapomne zapytam pediatre co robic jak Ona sie rwie juz do tego siadania.
Daj znać jak uzyskasz jakąś odpowiedź bo mój Adaś tez strasznie się rwie! nie usiedzi spokojnie na kolanach bo wygina się do przodu
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
alisss87 wrote:Daj znać jak uzyskasz jakąś odpowiedź bo mój Adaś tez strasznie się rwie! nie usiedzi spokojnie na kolanach bo wygina się do przodu
alisss87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyiNso87 wrote:Pediatra moja mowila,ze super,ze dziecko tak potrafi duzo i to co sama potrafi to moze robic i nie trzeba Jej przerywac;) (bo ja jak widze,ze Ona jak siedzi np w foteliku i glowe odrywa i trzyma tak z dobre 10sekund jakby chciala wstac to odrazu Ja delikatnie pchne zeby sie oparla bo boje sie,ze krzywde sobie zrobi;) )oczywiscie samemu nie sadzac i nie pomagac.
Mój właśnie tak robi jak go trzymam opartego na moich cyckach, właśnie tak ,,siada" i ja też go za raz opieram z powrotem.
Podbijam pytanie jak wygląda ropny katarek?
-
Ropny katarek jest zolty03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
iNso87 wrote:Pediatra moja mowila,ze super,ze dziecko tak potrafi duzo i to co sama potrafi to moze robic i nie trzeba Jej przerywac;) (bo ja jak widze,ze Ona jak siedzi np w foteliku i glowe odrywa i trzyma tak z dobre 10sekund jakby chciala wstac to odrazu Ja delikatnie pchne zeby sie oparla bo boje sie,ze krzywde sobie zrobi;) )oczywiscie samemu nie sadzac i nie pomagac.
Waga na dzis 7105gglowka 39,5cm klatka 41cm. Takze Lena dalej ma malusia glowke ale wielkosci daje Jej bujna czupryna:d
A teraz najlepsze Polozna do mnie czy bylam z Mala u fryzjera bo z tylu modnie wlosy sciete na trojkat:d hahahaja ale sie usmialam,mowie,ze nie :d tak jej rosna platynowe wloski:d
moja dwa tyg mlodasza a już ostatnio miała obwód głowki 41,5a ile ma długości?
super że się tak dobrze rozwija, moja to chyba leniuszek przy Waszych dzieciaczkach, na razie tylko przekręcanie się na boki udoskonala.iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
iNso87 czyżbyś zdecydowała się na trzeciego bobasa ?
miałaś 2 cc? ja też bym chciała się starać o drugie ale mi lekarz powiedział ,że od cc rok-1,5 odczekać... nie wiem jak wytrzymam
i nawet chodzi mi ostatnio po głowie myśl, że jak urodzę drugie to będzie mi mało i chciałabym trzecie
aa i ja też na tabsach jestem... oby tylko po odstawieniu nie zjawiły się bliźniaki
szczęście wolę sobie dozować
iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:dziecko może siedzieć od momentu jak samo usiądzie, czyli jak położysz na płasko a ono będzie umiało samo usiąść, bez ciągnięcia za rączki - w przypadku Olka było to ok 7 msc dopiero. Dzieci późno siadają bo mają dużo etapów do siadania do pokonania.
Dzis moj Izulek konczy 4 miesiaceKiedy to minelo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 11:37
Kava lubi tę wiadomość