X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Kava Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 09:59

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Czy jesli dziecko ma prawie cztery miesiace i od tygodnia ulewa po kazdym niemal posilku, to jest to znak ze cos jest nie tak? Wczesniej nie wiedzielismy co to ulewanie, a teraz niezłe chlusty zachodzą :/
    ewidentnie coś nie tak skoro nie ulewało dziecko i nagle zaczęło, karmisz piersią czy mm? zmieniłaś mm? może za dużo jedzonko? może za energicznie się rusza po jedzonko? coś musiało się zmienić skoro dopiero teraz zaczął silnie ulewać

7w3d 💔
  • lips Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia niestety nie pomogę bo mój na szczęście nie ulewa. Za to zaczął się rzucać przy piersi. Jak go tylko przystawiam to jest krzyk jakbym mu chociaż trucizne chciała podać... Poważnie sie zastanawiam nad przejściem na mm bo same problemy mamy od pewnego czasu: skaza białkowa, 10 pobudek na noc, krzyk przy jedzeniu. A jak inne mamy karmiące piersią ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 09:59

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem mamą karmiaca mieszanie. Oczywiscie piersi nie daje, bo jest krzyk jakbym ze skóry obdzierała. Laktatorem odciągam już ponad miesiąc. A że mam coraz mniej pokarmu to muszę dokarmiac mm. Ale to moja wina bo nie chce mi się co 3 h odciągac pokarmu (w nocy przerwa po ok 12 h, w dzień odciagam).

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie wiem co teraz sie dzieje z dzieciaczkami, bo co słyszę to co druga mama ma problem z karmieniem piersią, bo dziecko krzyczy. Wczoraj pisała do mnie kolezanka przerazona ta sytuacja.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • agat Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:02

• pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kp tylko piersia u nas bez wiekszych problemow, zdarzylo sie marudzenie na cycka,ale to chyba przy skoku i jak spiacy na wieczor,zazwyczaj po kapaniu(chyba kapiel go meczy ;) ),najpierw musialm uspokoic bo inaczej nie chcial zlapac cyca :)

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Dziewczyny ale ja zauwazylam,ze od paru dni moja Mala zaczela kręcić Glowa na wszystkie strony podczas jedzenia(z tym,ze ja samo mm) takze to chyba normalne? U dzieci..albo ja nie wiem tez co mojej sie stalo..
    Mój kręci głową przy butelce, ale gdy jest zmęczony. W łóżeczku też tak robi od miesiąca, to jego sposób na zasypianie. Na początku byłam przestraszona bo tak bardzo kręcił na boki, myślałam że objawiła się jakaś choroba. Ale robi postępy, np. wczoraj pierwszy raz przekręcił się z boczku na brzuch. Jeszcze tylko nie wie jak wydostać rękę spod ciała :D

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To karmienie piersią to naprawdę droga usłana cierniami :P Trzeba dużo samozaparcia, żeby zostać przy kp do końca. Ja odstawiłam nabiał i dziś była pierwsza noc bez kupy, wcześniej to nawet dwa razy była. I nad ranem piękna żółta kupa. Więc możliwe, że o to chodziło. Ale nie wiem jak długo wytrzymam. Też dokarmiamy mm czasem jak widzę, że z cycka się nie najadł i dawaliśmy bebilon, a wczoraj kupiliśmy bebilon ha, jeśli to faktycznie alergia. No ale dostał wczoraj jedną porcję i strasznie ulał :( Pierwszy raz w ogóle, wcześniej nie było tego problemu. Aż nie mogę uwierzyć, że inne mleko może spowodować takie chlusty :/ Jak będzie potrzeba to spróbujemy podać znowu, ale jak kolejny raz uleje to chyba z tego mleka zrezygnuję.

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię tylko piersią i raczej nie mieliśmy problemów, parę razy zdarzyło się, że mały nie za bardzo chciał ssać, tylko szarpał się z piersią, ale bez płaczu i wtedy po prostu nie dawałam, widocznie nie był głodny.
    Chciałabym już karmić mm ale nie chwyta smoczka choć próbuje co jakiś czas. Myślę, że dzieci karmione piersią, które nie zaznały jedzenia z butelki mają mniej problemów z piersią, bo butelka ponoć rozleniwia maluszka. Tylko szkoda, ze jak już ktoś chce wcisnąć butelkę to dziecko nie chce ;/
    To mój największy problem wychowawczy aktualnie i czasem jestem przez to sfrustrowana i zestresowana jednocześnie:(

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • agat Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:03

• Julia2015 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agat wrote:
    Mam pytanie do mam kp. Czy podczas jednego karmienia Wasze dzieci jedzą z obu piersi?

Ja prawie zawsze podaje jedną poerś. Karmię w dzień co 3h, a w nocy jak się obudzi zwykle co 4-5-2 i najada sie. Nie wiem czy to zalezy od dziecka czy od ilosci pokarmu, ale ja tak podawalam na zmiane od samego poczatku i pewnie przez to tak mo sie ustawilalaktacja.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • agat Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:03

• nutella_ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agat wrote:
    Ja tez podaje jedną pierś, ale moja córka ma w nocy przerwę 8-9h i zaczęłam zastanawiać się czy nie spowoduje to braku pokarmu.
    u mnie zmniejszyła się ilość pokarmu.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my już prawie całkowicie na mm, jak zaczęłam dokarmiać to od razu pokarmu mniej i mniej i pewnie zaraz konczymy kp. a kup nadal brak regularnych.

7w3d 💔
  • czarnaamalinaa Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna na bank się poprawi jak będziesz jedzonko wprowadzać u nas też było z tym różnie a teraz mamy po dwie kupki na dzień ;)

Czy Wasze dzieci też ssa dolna warge? ;)

• lips Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia83 wrote:
    Ja kp tylko piersia u nas bez wiekszych problemow, zdarzylo sie marudzenie na cycka,ale to chyba przy skoku i jak spiacy na wieczor,zazwyczaj po kapaniu(chyba kapiel go meczy ;) ),najpierw musialm uspokoic bo inaczej nie chcial zlapac cyca :)

U nas też najgorzej właśnie po kapaniu przy ostatnim karmieniu przed snem. I zastanawiałam się dlaczego tak jest, ale moze faktycznie jest już padnięty i nie ma siły jesc.

Dziś u nas dzień idealny ;) Piękna pogoda a dzień mega aktywny (centrum handlowe, popołudnie u rodziny, spacer, kościół). Dawid był bardzo bardzo szczęśliwy :) Moj uśmieszek mały :)

Dawid ssał dolną wargę ale już mu to przeszło.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • czarnaamalinaa Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miki właśnie od 2 dni tak się bawi i już nie wiedziałam czy te ssanie z czymś łączyć ;)

Ciekawe jak tam u Kasiag czy już są ząbki czy dalej walczą ;) mamy już jakieś ząbki na forum? ;)

• alisss87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnaamalinaa wrote:
    Miki właśnie od 2 dni tak się bawi i już nie wiedziałam czy te ssanie z czymś łączyć ;)

Adaś też ssie od jakiś trzech dni. Do tego stopnia że ma ten kawałek brody pod wargą cały czerwony! :/

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
‹‹ 2717 2718 2719 2720 2721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ