Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia2015 wrote:Czy jesli dziecko ma prawie cztery miesiace i od tygodnia ulewa po kazdym niemal posilku, to jest to znak ze cos jest nie tak? Wczesniej nie wiedzielismy co to ulewanie, a teraz niezłe chlusty zachodzą7w3d 💔
-
Julia niestety nie pomogę bo mój na szczęście nie ulewa. Za to zaczął się rzucać przy piersi. Jak go tylko przystawiam to jest krzyk jakbym mu chociaż trucizne chciała podać... Poważnie sie zastanawiam nad przejściem na mm bo same problemy mamy od pewnego czasu: skaza białkowa, 10 pobudek na noc, krzyk przy jedzeniu. A jak inne mamy karmiące piersią ?
-
Ja jestem mamą karmiaca mieszanie. Oczywiscie piersi nie daje, bo jest krzyk jakbym ze skóry obdzierała. Laktatorem odciągam już ponad miesiąc. A że mam coraz mniej pokarmu to muszę dokarmiac mm. Ale to moja wina bo nie chce mi się co 3 h odciągac pokarmu (w nocy przerwa po ok 12 h, w dzień odciagam).
-
I nie wiem co teraz sie dzieje z dzieciaczkami, bo co słyszę to co druga mama ma problem z karmieniem piersią, bo dziecko krzyczy. Wczoraj pisała do mnie kolezanka przerazona ta sytuacja.
-
iNso87 wrote:Dziewczyny ale ja zauwazylam,ze od paru dni moja Mala zaczela kręcić Glowa na wszystkie strony podczas jedzenia(z tym,ze ja samo mm) takze to chyba normalne? U dzieci..albo ja nie wiem tez co mojej sie stalo..
Syn 10 lat
[*] -
To karmienie piersią to naprawdę droga usłana cierniami
Trzeba dużo samozaparcia, żeby zostać przy kp do końca. Ja odstawiłam nabiał i dziś była pierwsza noc bez kupy, wcześniej to nawet dwa razy była. I nad ranem piękna żółta kupa. Więc możliwe, że o to chodziło. Ale nie wiem jak długo wytrzymam. Też dokarmiamy mm czasem jak widzę, że z cycka się nie najadł i dawaliśmy bebilon, a wczoraj kupiliśmy bebilon ha, jeśli to faktycznie alergia. No ale dostał wczoraj jedną porcję i strasznie ulał
Pierwszy raz w ogóle, wcześniej nie było tego problemu. Aż nie mogę uwierzyć, że inne mleko może spowodować takie chlusty
Jak będzie potrzeba to spróbujemy podać znowu, ale jak kolejny raz uleje to chyba z tego mleka zrezygnuję.
-
Ja karmię tylko piersią i raczej nie mieliśmy problemów, parę razy zdarzyło się, że mały nie za bardzo chciał ssać, tylko szarpał się z piersią, ale bez płaczu i wtedy po prostu nie dawałam, widocznie nie był głodny.
Chciałabym już karmić mm ale nie chwyta smoczka choć próbuje co jakiś czas. Myślę, że dzieci karmione piersią, które nie zaznały jedzenia z butelki mają mniej problemów z piersią, bo butelka ponoć rozleniwia maluszka. Tylko szkoda, ze jak już ktoś chce wcisnąć butelkę to dziecko nie chce ;/
To mój największy problem wychowawczy aktualnie i czasem jestem przez to sfrustrowana i zestresowana jednocześnie:( -
agat wrote:Mam pytanie do mam kp. Czy podczas jednego karmienia Wasze dzieci jedzą z obu piersi?
Ja prawie zawsze podaje jedną poerś. Karmię w dzień co 3h, a w nocy jak się obudzi zwykle co 4-5-2 i najada sie. Nie wiem czy to zalezy od dziecka czy od ilosci pokarmu, ale ja tak podawalam na zmiane od samego poczatku i pewnie przez to tak mo sie ustawilalaktacja. -
pati_zuzia83 wrote:Ja kp tylko piersia u nas bez wiekszych problemow, zdarzylo sie marudzenie na cycka,ale to chyba przy skoku i jak spiacy na wieczor,zazwyczaj po kapaniu(chyba kapiel go meczy
),najpierw musialm uspokoic bo inaczej nie chcial zlapac cyca
U nas też najgorzej właśnie po kapaniu przy ostatnim karmieniu przed snem. I zastanawiałam się dlaczego tak jest, ale moze faktycznie jest już padnięty i nie ma siły jesc.
Dziś u nas dzień idealnyPiękna pogoda a dzień mega aktywny (centrum handlowe, popołudnie u rodziny, spacer, kościół). Dawid był bardzo bardzo szczęśliwy
Moj uśmieszek mały
Dawid ssał dolną wargę ale już mu to przeszło. -
czarnaamalinaa wrote:Miki właśnie od 2 dni tak się bawi i już nie wiedziałam czy te ssanie z czymś łączyć
Adaś też ssie od jakiś trzech dni. Do tego stopnia że ma ten kawałek brody pod wargą cały czerwony!
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️