Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ile godzin przed ślubem zrobić makijaż i fryzurę? Nie wiem jak się umawiać.
Ślub mam na 16, ok, 14 sesja zdjęciowa. Fryzjer w salonie, makijażystka przyjedzie do domu.Julia2015, justyna14 lubią tę wiadomość
-
nutella_ wrote:Ile godzin przed ślubem zrobić makijaż i fryzurę? Nie wiem jak się umawiać.
Ślub mam na 16, ok, 14 sesja zdjęciowa. Fryzjer w salonie, makijażystka przyjedzie do domu.
Ja mialam slub o 17, fryzure robilam od 10 w salonie, a o 12 mialam makijazystke w domu i bylo ok.nutella_ lubi tę wiadomość
-
ślub miałam na 13, o 8 mialam robioną fryzurę w salonie, a ok 11 zaczęłam się zama malować. przed tym jeszcze mamę umalowałam
postanowiłam się sama malować, ponieważ miała mnie malować stylistka w Douglasie i tak mnie umalowała, że przyszły mąż się mnie wystraszył. na necie szukałam porad i tutoriali jak się malować, kupiłam odpowiednie kosmetyki i trenowałam, aż wreszcie umalowałam się tak, że i ja i narzeczony byliśmy zadowoleni
o dziwo było to też chwalone na zdjęciach jakie mama zaniosła do siebie do pracy. gdybym miała jeszcze raz się malować na własny ślub zrobiłabym to.
nutella_ lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:1. nikt Ci na to w 100% odpowiedzi nie udzieli bo kazde dziecko jest inne, moim zdaniem Adasiowi nadal coś dolega skoro taki niespokojny i szybko sie wybudza. jak z kupkami i bączkami?
u nas Pola raz pospi godzine raz 20 min, roznie bywa.
Kupki są codziennie lub co drugi dzień. Ale dzisiaj w nocy zauważyłam że wybudzały go bączkito nadal kolka? Bo wcześniej miał okropne kolki ale towarzyszyło temu prężenie i ciągły płacz prawie do 23. Teraz widzę że często wierci się na bączka i być może to go wybudza
Co radzisz na te bączki? Wrócić do sab simplex? bo ok 2-3 tygodnie temu odstawiłam sab simplex i przeszłam na esputicon. Prężeń już na pewno nie ma, płacz do 23 też się skończył.
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Ola_45 wrote:Kurcze to ja ubieram mojego cienko i jest w porzadku. To co ma na sobie, czyli body, skarpeteczki, spodenki lub polspiochy. Czapeczka i kombinezon taki wiosenny z misiem. Kocyk bawelniano-welurowy. I tyle. No i ta oslonka na wozku obowiazkowo
Policzki po spacerze ma chlodne zawsze ale nigdy nie jest mu zimno. Zawsze w srodku ma cieplutko, nigdy nie byl zmarzniety.
Ja identycznie.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
alisss87 wrote:Kupki są codziennie lub co drugi dzień. Ale dzisiaj w nocy zauważyłam że wybudzały go bączki
to nadal kolka? Bo wcześniej miał okropne kolki ale towarzyszyło temu prężenie i ciągły płacz prawie do 23. Teraz widzę że często wierci się na bączka i być może to go wybudza
Co radzisz na te bączki? Wrócić do sab simplex? bo ok 2-3 tygodnie temu odstawiłam sab simplex i przeszłam na esputicon. Prężeń już na pewno nie ma, płacz do 23 też się skończył.
sama z tym walczę
ja moją na brzuchu rzadko kładę, bo Olek zaraz jest i wiadomo, a Ty? może to leżenie częste jak lubi. Moja dużo bączków puszcza jak ją noszę w pionie przytuloną do mnie, to wtedy i kupka łatwiej idzie. generalnie możesz też pomyśleć skąd nadmierna ilość gazó może się brać...np ja wczoraj zjadłam dwa krokiety z kapustą i w nocy Pola bączyła i niespokojna, więc wiem że od tego.
edit: a próbowałaś odstawić esputicon całkiem? bo my już bez espumisanu jesteśmy ponad 3 tyg i jest ok. moze i u Was kolka minęła a np po tym esputiconie takie gazy... nie wiem to moje przypuszzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2016, 21:04
alisss87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nutella_ wrote:Ile godzin przed ślubem zrobić makijaż i fryzurę? Nie wiem jak się umawiać.
Ślub mam na 16, ok, 14 sesja zdjęciowa. Fryzjer w salonie, makijażystka przyjedzie do domu.wszystko super wyglądało i się trzymało.
7w3d 💔 -
Dałam małemu wieczorem kilka łyżeczek kleiku kukurydzianego i wszystko wypluł
Minkę miał bardzo zdziwioną. Będę dawać codziennie to może się przyzwyczai do łyżeczki
-
Julia2015 wrote:Dałam małemu wieczorem kilka łyżeczek kleiku kukurydzianego i wszystko wypluł
Minkę miał bardzo zdziwioną. Będę dawać codziennie to może się przyzwyczai do łyżeczki
Julia2015, Kava lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
u nas kiepska noc. Karmilam w nocy 10 razy... Maly się budzi i płacze nawet co pół godziny a ze smoczka nie używamy no to go przystawiam do piersi.
Gdzie te 6 godzin które przesypiał w nocy... najdłuzsza przerwa to teraz max 2godziny. Jeszcze 5-6 pobudek w nocy są do zniesienia ale 10 to juz sporo. Jestem wykończona
Ale faktycznie wczoraj zjadłam kapustę zasmażaną i mały miał duzo bączków w nocy. Może to jest przyczyna. . -
Czy jesli dziecko ma prawie cztery miesiace i od tygodnia ulewa po kazdym niemal posilku, to jest to znak ze cos jest nie tak? Wczesniej nie wiedzielismy co to ulewanie, a teraz niezłe chlusty zachodzą