Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiecie.. chyba ja sama utuczylam moją Lene
Teraz nie wstaję do niej w nocy jak marudzi tylko jak zaplacze..czyli ok. 6. Jemy juz jeden staly posilek zamiast mleka a sinlacu nie chce jeść. Jutro szczepienie, zobaczymy ile przytyla od poniedziałku. Chyba mam największą kluseczke
-
justyna14 wrote:dostałyście już kase z zusu w tym msc? bo ja zawsze miałam 22-25 dnia msc a dziś 28 i nic
Też zawsze tak miałam a w tym miesiącu dzisiaj dopiero dostałam.
justyna14 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Mam pytanie odnośnie rozszerzania diety. Warzywka bedę podawać stopniowo po kilka łyzeczek w porze obiadowej. Mam pytanie odnośnie kaszki/kleiku. Od czego zacząć kleik czy kaszka ? I jak i kiedy najlepiej podawać żebym mogła zastapić kiedyś kolację właśnie kaszką?
-
m@rzenie wrote:Aliss u nas też kiepsko z kupką. Raz dopiero była i to takie suche bobki. Miałam nie podawać tak wcześnie owoców ale w końcu dałam jej jablko ale na razie efektów brak
No ja właśnie wczoraj dałam jabłko z tego samego powodu, potem jeszcze soczek jabłkowy do picia i powiem Ci że efekt był piorunujący! Wszystko do prania! a tyłek Adaśka pod prysznic
justyna14 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Hey dziewczyny
dawno się nie odzywalam ale cały czas czytam. Walczymy z kolejnym skokiem i już powoli nie mam sił ale chyba po nim Miko będzie siedzieć bo też strasznie wyrywny do tego. Wróciliśmy na rehabilitację bo nie chce piastek otworzyć ale po 2 tygodniach jest poprawa i podpór też jest lepszy
zaczęliśmy jeść mięsko i bardzo mu smakowało jak mu dałam dziś normalnej zupki to był średnio zadowolony. Ogólnie waży już 8,5kg i ma 75cm. Z taką waga skoki odczuwam podwójnie
ale plus jest taki, że wróciłam już do swojej wagi
Mama_Julka lubi tę wiadomość
-
My bylismy wczoraj na szczepieniu 6w1 + pneumokoki. To juz trzecia dawka i pierwszy raz ma goraczke 38st. Jutro mamy jechac do moich rodzicow i cos mi sie wydaje ze chyba sie wstrzymamy. No chyba ze bedzie jutro juz dobrze bo oprocz temperatury to nie marudzi, spi wiecej i mniej je ale to przejsciowe. Rano dalam pedicitamol i goraczka zeszla szybko, ale w poludnie znow sie pojawila. Teraz poczekam i dam mu na wieczor.
U nas problemy z kupkami byly juz dawno. teraz po sloiczkach kupka bardziej twarda no i pierwsza byla z mega placzem. Dzis zrobil juz bez plakania troche bylo zbitej a potem luzniejsza. Nie wiem czemu tak. Staram sie zeby duzo pil, ale nie bardzo chce. Wczoraj pil sok z lyzeczki to wciagnal 60ml ( robie mu pol na pol z woda) dzis juz nie chcial. Ale rano wmusilam mu troche koperkujustyna14 lubi tę wiadomość
-
lips wrote:Mam pytanie odnośnie rozszerzania diety. Warzywka bedę podawać stopniowo po kilka łyzeczek w porze obiadowej. Mam pytanie odnośnie kaszki/kleiku. Od czego zacząć kleik czy kaszka ? I jak i kiedy najlepiej podawać żebym mogła zastapić kiedyś kolację właśnie kaszką?
Kava lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
alisss87 wrote:No ja właśnie wczoraj dałam jabłko z tego samego powodu, potem jeszcze soczek jabłkowy do picia i powiem Ci że efekt był piorunujący! Wszystko do prania! a tyłek Adaśka pod prysznic7w3d 💔
-
natalka0887 wrote:My bylismy wczoraj na szczepieniu 6w1 + pneumokoki. To juz trzecia dawka i pierwszy raz ma goraczke 38st. Jutro mamy jechac do moich rodzicow i cos mi sie wydaje ze chyba sie wstrzymamy. No chyba ze bedzie jutro juz dobrze bo oprocz temperatury to nie marudzi, spi wiecej i mniej je ale to przejsciowe. Rano dalam pedicitamol i goraczka zeszla szybko, ale w poludnie znow sie pojawila. Teraz poczekam i dam mu na wieczor.
U nas problemy z kupkami byly juz dawno. teraz po sloiczkach kupka bardziej twarda no i pierwsza byla z mega placzem. Dzis zrobil juz bez plakania troche bylo zbitej a potem luzniejsza. Nie wiem czemu tak. Staram sie zeby duzo pil, ale nie bardzo chce. Wczoraj pil sok z lyzeczki to wciagnal 60ml ( robie mu pol na pol z woda) dzis juz nie chcial. Ale rano wmusilam mu troche koperku
co do kupek to podajesz jakiś probiotyk? bo u nas po probiotyku zdecydowanie lepiej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 16:51
7w3d 💔 -
inso u mnie dziś Dawid też zrbił podobnie, moze nie aż tak ale juz ewidentnie ciagnie głowe do siadu
Nie potrafie w to uwierzyc że z dnia na dzień nasze dzieciaki są coraz wieksze i coraz mądrzejsze.
Dawidkowi idzie juz drugi zabekJeden jest juz na wierzchu a drugi widać przez dziasło. I nie marudzi nic a nic. Ale dzielny ten mój chłopak
justyna14, iNso87, lilianna lubią tę wiadomość
-
ale Lenka ma ładne długie włosy !
u mnie dziś pracowity dzień. Wczoraj zamówiliśmy obrączki. Dziś wybrałam tort, fryzurę, makijaż i paznokcieZapisałam Julię na wizytę do ortopedy. Zamówiłam kilka pierdółek na wesele. Teraz siedzę nad piosenką do pierwszego tańca i wyborem upominku dla rodziców.
a w dodatku mam taką marudę dziś w domu, że mam ochotę założyć słuchawki na uszy...
ale cóż.. każdy ma gorszy dzień.
iNso87, Kava, Nadulka lubią tę wiadomość
-
m@rzenie wrote:Dziewczyny a soczki to kupujecie w sklepie takie dla niemowląt czy same wyciskacie?
Mam jeszcze pytanie- czy podajecie już brokuły? bo niby są po 4 miesiącu ale jakoś się obawiam, że to wzdymające jest i że Asię brzuch po tym rozboli7w3d 💔