Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
m@rzenie wrote:Dziewczyny a soczki to kupujecie w sklepie takie dla niemowląt czy same wyciskacie?
Mam jeszcze pytanie- czy podajecie już brokuły? bo niby są po 4 miesiącu ale jakoś się obawiam, że to wzdymające jest i że Asię brzuch po tym rozboli
brokuły dawałam, małej nic nie było. Ale chyba smak nie przypasował. Z ziemniaczkami było lepiej -
justyna14 wrote:może to nie po szczepieniu temp a np tak jak u iNSO 3 dniówka? obserwuj, bo zazwyczaj jak dziecko raz drugi lekko przechodzi szczepienie to i 3 powinno. Oby szybko przeszło i jutrzejszy wyjazd się udał
co do kupek to podajesz jakiś probiotyk? bo u nas po probiotyku zdecydowanie lepiej.
Dawalam probiotyk najpierw dicoflor potem floractin, ale przestalam dawac. Kupki sie ustabilizowaly i byly co 4 dni. Zreszta oprocz tego podawalam debridat przez miesiac na poprawe pracy jelit i maly przestal pic mm, zostalismy tylko na cycku. I wszystko to w tym samym czasie sie zadzialo wiec nie wiadomo co mialo najwiekszy wplyw. Dzis sam zrobil kupke 2 razy i to dosc sporych rozmiarow:-P jakos mam wrazenie ze te probiotyki u nas ani nie szkodzily ani nie poprawialy sytuacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 21:20
-
iNSO ale twoja mala ma duzo wlosow i jakie dlugie. Super!
U mojego synka zebow nie widac, narazie tylko raczki gryzie. Ale za to jest bardzo spostrzegawczy. A to metke gdzies znajdzie, a to pierscionek, kokardke przy mojej bluzce. Ostatnio drapal naklejki na wanience. Od tygodnia kapiemy sie w duzej wannie. Podoba mu sie bo duzo miejsca i nogami moze chlapac:-DWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 21:24
iNso87 lubi tę wiadomość
-
lips wrote:Mam pytanie odnośnie rozszerzania diety. Warzywka bedę podawać stopniowo po kilka łyzeczek w porze obiadowej. Mam pytanie odnośnie kaszki/kleiku. Od czego zacząć kleik czy kaszka ? I jak i kiedy najlepiej podawać żebym mogła zastapić kiedyś kolację właśnie kaszką?
narazie jedna łyżka dosypana do butli, zobaczymy jakie beda skutki.
-
m@rzenie wrote:Dziewczyny a soczki to kupujecie w sklepie takie dla niemowląt czy same wyciskacie?
Mam jeszcze pytanie- czy podajecie już brokuły? bo niby są po 4 miesiącu ale jakoś się obawiam, że to wzdymające jest i że Asię brzuch po tym rozbolibrokuł dalismy ale nie posmakowal. Problemów brzuszkowych nie było. Narazie tylko po szpinaku z ziemniakami były wieczorem wzdecia.
-
natalka0887 wrote:3 dniowka dawalaby chyba inne objawy niz tylko goraczka?
Dawalam probiotyk najpierw dicoflor potem floractin, ale przestalam dawac. Kupki sie ustabilizowaly i byly co 4 dni. Zreszta oprocz tego podawalam debridat przez miesiac na poprawe pracy jelit i maly przestal pic mm, zostalismy tylko na cycku. I wszystko to w tym samym czasie sie zadzialo wiec nie wiadomo co mialo najwiekszy wplyw. Dzis sam zrobil kupke 2 razy i to dosc sporych rozmiarow:-P jakos mam wrazenie ze te probiotyki u nas ani nie szkodzily ani nie poprawialy sytuacji7w3d 💔 -
Inso u mnie wypadaja,ale i przed ciaza wypadalt, tylko nie az tak. Pogoda u nas do dupy. Zimne świeta bedziecie mieli.
Kava ja sie zapisalam do tej nowej na 6 maja bo dopiero miala termin. Mysle ze byle kogo by nie wziela. Ale tak jak mowisz troche ciezko z ta rehabilitacja u Marzeny. Ja jej od razu powiedzialam zeby nas zapisala to w 2 tyg mamy 2 razy u niej a tak to tez nie ma miejsca. Oby szybciej do czerwca. -
My właśnie po trzydniówce, która de facto trwała u nas 6 dni...
Jutro już wychodzimy na spacer...te 6 dni w domu nas dobiło ( a raczej mój kregosłup)
od zabawiania i noszenia ANtka....
Co u Suerte? Nasza testerka to u Ciebie? Miłego długiego weekendu! -
Zamierzacie uczyc swoje dzieci pić już z kubeczka ? Bo nasz Dawidek nie toleruje butelki (je tylko z piersi) i tak się zastanawiam czy zamiast uczyć z butelki np pić wodę nie lepiej mu już od razu podawać powolutku z kubeczka np doidy cup (podobno dosttosowany do bardzo małych dzieci).
-
hej
lips ja z kubeczka będę uczyć dopiero jak Pola ogarnie ładnie siedzenie i będzie umiała pewnie trzymać przedmiot w rączkach bo na razie ładnie łapie i trzyma ale to wszystko takie niezdarne jeszcze jest.
ola_35 coś w tym musi być, bo u nas zawsze jest jedno wkłucie na wizycie plus ew. rota doustnie. I nigdy z żadnym czy to z Olkiem czy z Polą problemów po szczepienie nie miałam, ale to też pewnie od dziecka zależy. Może ciut bardziej marudne tego dnia ale tak to ani temperatury, ani rumienia w miejscu szczepienia ani nic.
nadulka też nie zdążyłam
Martosza83 to się nazywa 3-dniówka ale prawidłowo trwa właśnie 6 dni - 3 dni gorączki i 3 dni wysypki . Przy Olku normalnie spacerowaliśmy jak miał 3-dniówkę, ale wtedy była lepsza pogodna. Dobrze, że macie to z głowy. Jak widać teraz chyba etap na tą 3 dniówkę bo już kolejne dziecko to przeszło.
Jeśli chodzi o rehabilitację, to z my z Olkiem dostaliśmy skierowanie na którym było wskazanie do przyjęcia na oddział dzienny, co oznaczało rehabilitację na nfz 2 razy w tygodniu. Czekaliśmy ze 3 tyg na przyjęcie i potem dopóki trzeba było to się rehabilitowaliśmy. Może zorientujcie się, czy u Was nie ma czegoś takiego.
My wczoraj byliśmy z Olkiem w CZD u laryngologa. Wszystko w porządku - uff. Kazał go obserwować i jak epizody z uszami się będą powtarzać to znów na kontrolę słuchu zaprasza.
7w3d 💔