Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Kava wrote:Kasia, jaką z Ciebie sexy mama
Super!!!
A dzieciaczki co jeden to piękniejszy.
W sumie nie ma co się dziwić. To grudniowe dzieciaki przecież
sexy to moze bedzie jak zgubie zapasy ciazowea taki celluit mi sie porobil w ciazy, ze w tym sezonie moge pomarzyc o spodenkach krotkich ...
jak zalozylam to mi sie plakac chcialo
-
justyna14 wrote:hej
lips ja z kubeczka będę uczyć dopiero jak Pola ogarnie ładnie siedzenie i będzie umiała pewnie trzymać przedmiot w rączkach bo na razie ładnie łapie i trzyma ale to wszystko takie niezdarne jeszcze jest.
ola_35 coś w tym musi być, bo u nas zawsze jest jedno wkłucie na wizycie plus ew. rota doustnie. I nigdy z żadnym czy to z Olkiem czy z Polą problemów po szczepienie nie miałam, ale to też pewnie od dziecka zależy. Może ciut bardziej marudne tego dnia ale tak to ani temperatury, ani rumienia w miejscu szczepienia ani nic.
nadulka też nie zdążyłam
Martosza83 to się nazywa 3-dniówka ale prawidłowo trwa właśnie 6 dni - 3 dni gorączki i 3 dni wysypki . Przy Olku normalnie spacerowaliśmy jak miał 3-dniówkę, ale wtedy była lepsza pogodna. Dobrze, że macie to z głowy. Jak widać teraz chyba etap na tą 3 dniówkę bo już kolejne dziecko to przeszło.
Jeśli chodzi o rehabilitację, to z my z Olkiem dostaliśmy skierowanie na którym było wskazanie do przyjęcia na oddział dzienny, co oznaczało rehabilitację na nfz 2 razy w tygodniu. Czekaliśmy ze 3 tyg na przyjęcie i potem dopóki trzeba było to się rehabilitowaliśmy. Może zorientujcie się, czy u Was nie ma czegoś takiego.
My wczoraj byliśmy z Olkiem w CZD u laryngologa. Wszystko w porządku - uff. Kazał go obserwować i jak epizody z uszami się będą powtarzać to znów na kontrolę słuchu zaprasza.
Na jednej wizycie szczepiennej nie można podać 2 wkłuć szczepionką żywą, od jednej szczepionki żywej do drugiej musi być odstęp co najmniej 4 tyg. To takie głowne zasady szczepień.justyna14 lubi tę wiadomość
-
ola_35 wrote:Jak byłam u tej dobrej pani doktor co Wam pisałam zobaczyła u mojego dziecka niestety wędzidełko języka, nikt z poprzednich lekarzy tego nie zauważył, a oglądało ją wielu. Trzeba niestety podciąć7w3d 💔
-
iNSo wesołych Świąt
piękne macie dzieciaczki i jakie już silne
ja dziś sama w nocy z dziećmi, mąż na kawalerskimciekawe w jakim stanie wróci hahaha
Polcia wierci się tak w łóżeczku, że po 2 min leży już w zupełnie innym miejscu i pozycji niż ją zostawiłamdo tego podnosi nogi do góry bierze dosłownie zamach i bach na bok się obraca cała za nogami a potem próbuje jakby się wesprzeć i podnieść.Śmiesznie to wygląda jak się tak siłuje
i strasznie boi się osób których nie zna i nie ma z nią na codzień, dosłownie podkówka na usta i płacz na widok obcych jak chcą ją dotknąć lub wziąć na ręce.
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
iNso87 wrote:JustynA dziekuje!:d
U mnie Lenka jak Kogoś nie pamięta albo nie zna to patrzy caly czas na mnie,potem zerknie raz na ta osobę i znowu na mnie i tak w kolko. A jak ja Ja trzymam to czuje sie pewniej i tylko patrzy poważnie na osobę nawet się nie usmiechnie;)dziś w aucie płakała jak tylko dotknęłam policzka i pogłaskałam to się uspokoiła a po 1 minucie głaskania już spała
iNso87, Nadulka lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
ola_35 wrote:Jak byłam u tej dobrej pani doktor co Wam pisałam zobaczyła u mojego dziecka niestety wędzidełko języka, nikt z poprzednich lekarzy tego nie zauważył, a oglądało ją wielu. Trzeba niestety podciąć
Krótkie wędzidło można samemu zaobserwować jak dziecko płacze i na końcu języka robi się serduszko to jest za krótkie. można wiele przykładowych zdjęć znaleźć w intrenecie. My w ramach szkoły rodzenia mieliśmy spotkanie z logopedą i nam o ty mówiła.
Edit: Nie wszystkie zdjęcia zdążyłam zobaczyć, ale te które jeszcze są to piękne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 22:14
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
kasiakasia11 wrote:Krótkie wędzidło można samemu zaobserwować jak dziecko płacze i na końcu języka robi się serduszko to jest za krótkie. można wiele przykładowych zdjęć znaleźć w intrenecie. My w ramach szkoły rodzenia mieliśmy spotkanie z logopedą i nam o ty mówiła.
Edit: Nie wszystkie zdjęcia zdążyłam zobaczyć, ale te które jeszcze są to piękne.
No własnie się nie robi to serduszko,też chodziłam na szkołe rodzenia ale tam mowy o tym nie było, coś jeszcze mówiła? kiedy podciąć itd, myslicie że nie jest a późno? chyba pójde z nią do logopedy
-
Witam sie i ja w ten niedzielny poranek. Szkoda ze pogoda u nas marna, ale jedziemy do moich rodzicow to jakos dzien przeleci.
Sliczne macie dzieciaczki i takie "duże"
Nikola od tygodnia jest taką gadułą- w szczególności rano od 7 nie pospimy na pewno...
Ja juz zaczynam karmic mieszanie, dwa razy dziennie podaje mm a od połowy maja zaczynam wprowadzanie stalych pokarmow.
A Wam jak niedziela mija? -
Kava wrote:Dziewczyny, mój synek chyba telepatycznie odbiera to co ja czytam lub oglądam... Wczoraj się napatrzylam na Wasze wygrywając się do siadu dzieci i postanowił chyba dziś wypróbować jak to jest..
Poza tym dziś będzie próba wprowadzenia marchewki. Ciekawe czy posmakuje tak jak ziemniaczek...
Co ile dni wprowadzalyscie coś nowego?7w3d 💔 -
Ja proponuje pojedynczo, tak dla pewnosci. Ponoc zaleca sie przez 3 dni to samo. Co pediatra to inna szkola
pozniej mozesz dodawac oczywiscie inne warzywka. Jak marchew podpasuje to laczyc z kolejna nowa rzecza. Moj juz je marchew, pietruszke, ziemniaka, brokul, cukinie i dzisiaj jadl buraczka
Kava lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
Kava ja podawałam najpierw pojedyncze, sloik na 3 dni, dzien przerwy i kolejny. Jesli bylo cos nie tak to juz pierwszego dnia bylo widac. Jedyne co to po ziemniaku ze szpinakiem i po dyni był zagazowany, brokuł nie posmakowal, a najbardziej lubi marchewke, kalafior i pasternak
Kava lubi tę wiadomość
-
Inso Ty to masz energii
oddalabys mi troszkę
Dziewczyny a kiedy podajecie owoce? My juz jeden posilek mleczny zastapilismy obiadkiem a teraz zastanawiam się o jakiej porze dnia podajecie owoce i czy one zastąpią jakis posilek?iNso87 lubi tę wiadomość