X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • agat Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:11

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    Witajcie Kochane :*
    U Was też taki skwar? Ja właśnie wróciłam ze spaceru upocona i umęczona. Adaś w tą gorączkę w ogóle nie usnął na spacerze (pomimo tego że chodziłam z nim tylko w cieniu). Za to teraz śpi w łóżeczku.
    Lips u mnie zasypianie Adasia to też koszmar :( on już waży 8300 (jest w ogóle na forum jakiś bobas cięższy od niego?) a zawsze muszę go lulać na rękach, i to chodząc! Jak usiądę to wyczuje i płacze. Podczas usypiania oczywiście wierci się, kręci, drapie, szczypie, kopie, popłakuje... normalnie koszmar. Wczoraj i ja się popłakałam z umęczenia i mąż mnie zmienił bo czasami już mam dosyć tego usypiania. Jak za szybko odłoże to też rzuca się z boku na bok i zaczyna płakać. Ja mam tak już dłuższy czas. Pomału próbujemy uczyć go zasypiania samemu ale to jest jeszcze gorsze. Musiałabym chyba ze dwie godziny siedzieć przy jego łóżeczku albo i dłużej a niestety, obowiązki wzywają-zazwyczaj wieczorem piorę, sprzątam i prasuje bo w dzień Adaś jest dosyć wymagający.
    Ale ja się do tego już przyzwyczaiłam. Jest ciężko ale chyba kiedyś minie, prawda? :) optymistka ze mnie ;)
    Justyna jak Olek?

Spokojnie, mysle ze to na pewno minie. Mój Filip tez duzo wazy, miesiac temu wazyl 8300, a tyje kilo w miesiace takze wiesz.. tez sporo wazy :)
    Tez usypia mi na rekach, najczesciej z wielkim placzem, pakije smoka do buzi, ustawiam go jak do karmienia, przy okazji trzytrzymuje mu smoczka i bujam i chodze. Juz sie przyzwyczailam do ciezaru, tylko moj nadgarstek lekko cierpi.
    Wieczorem po kapieli usypia w lozeczku sam, ale pod warunkiem ze sie troche zdrzemnie przed kapiela. Moj przed kapiela juz tak zasypia jak na noc, wiec go wybidzam, kapie, daje jesc i odkladam. On jest lekko zaspany, chwile pogaworzy, pobawi sie grajaca sowo z Fisher Price i usypia w dziwacznej pozycji.

A co do lozeczka to kiedy trzeba zmie ic poziom? Moj juz zaczail ze moze sie lapac za szczebelki i kombinuje zeby sie podciagnac, jeszcze mu sie nie udalo poki co

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agat - tak, moj sie tez lapie za uszy, czasem jak sie bawi, a czasem jak jest spiacy.
    My powoli konczymy juz rozmiar 74 i zakladam mu juz rozmiar 80. Niektore sa lekko dluzsze ale na szerokosc dobre takze jest ok :) bo 74 to niektore juz za male sa, krotkie :)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie, mam pytanko, czy ktoras z Was byla moze z maluchem na weselu??? bo my mamy w sobote szwagierki i strasznie sie tego boje...:/ tym bardziej, ze mala cos sie budzi w nocy ostatnio tak ze 2-3 razy, nie mam pojecia czym to jest spowodowane... bo nie placze tylko kreci sie i steka dam jej pic smoka i spi dalej, a wczesniej budzila sie raz miedzy 2-3 w nocy i ladnie spala do rana ...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agat wrote:
    Czy Wasze dzieci miały etap łapania się za uszy? Od soboty córka łapie się za jedno ucho i zastanawiam się czy przypadkiem coś jej nie jest, ale nie ma temperatury. Może to po prostu odkrywanie swojego ciała :)

Nasza Zuza juz jak miala chyba 2,5 mca sie lapala az polecialam do lekarza, ale powiedzial, ze wszystko ok, ze poprostu sie poznaje juz. teraz tez sie lapie za uszy tyle, ze pilnujemy zeby sie nie ciagla i nie wyrwala kolczykow :)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    hej mamusie, mam pytanko, czy ktoras z Was byla moze z maluchem na weselu??? bo my mamy w sobote szwagierki i strasznie sie tego boje...:/ tym bardziej, ze mala cos sie budzi w nocy ostatnio tak ze 2-3 razy, nie mam pojecia czym to jest spowodowane... bo nie placze tylko kreci sie i steka dam jej pic smoka i spi dalej, a wczesniej budzila sie raz miedzy 2-3 w nocy i ladnie spala do rana ...
    ja byłam ale na poprawinach i jak było w miarę cicho, tzn muzyka nie grała to było ok, a jak zespół zaczął grać bo był też na poprawinach to był mega płacz, także jak możesz to lepiej zostaw z kimś maluszka. Nawet Olek który we wrześniu będzie miał 2 lata na weselu być nie chciał i po godzinie -1,5 odwieźliśmy go do domu.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co kupić chłopaczkowi z okazji 2 urodzin? bo mamy imprezkę taką i nie wiem kompletnie co kupić. I co chrześniakowi z okazji dnia dziecka?

7w3d 💔
  • agat Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:12

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    Nasza Zuza juz jak miala chyba 2,5 mca sie lapala az polecialam do lekarza, ale powiedzial, ze wszystko ok, ze poprostu sie poznaje juz. teraz tez sie lapie za uszy tyle, ze pilnujemy zeby sie nie ciagla i nie wyrwala kolczykow :)
    no właśnie co się nie chwalisz, że uszka przekłuliście ?

moja Pola właśnie odkryła stopy :) ściąga sobie skarpetki i nie uleży na pleckach, ciągle fika na brzuszek, dziś nawet już kolankami ruszała jak do raczkowania tylko tyłka do góry nie podniosła hahaha

Julia2015 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przekręcania na brzuszek, wiem że to sprawa indywidualna, ale czy jest moment, w którym powinnam zacząć się martwić, że tego nie robi?
    Przekręca się na boczki i to mu wystarcza, a czasem na miękkim fiknie z brzucha na plecy i to wszystko.
    Poza tym mały od dawna wkłada stópki do buzi, rwie się do siadania, więc nie wiem czzemu jeszcze nie chce się przekręcić. Ma już 5 mies i dwa tyg.
    Czy jakieś dziecko jeszcze się nie przekręca?

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    co kupić chłopaczkowi z okazji 2 urodzin? bo mamy imprezkę taką i nie wiem kompletnie co kupić. I co chrześniakowi z okazji dnia dziecka?

Wydaje mi się, że dla dwulatka bardzo fajny jest namiot tipi, ja aż nie mogę się doczekać kiedy kupię swojemu synkowi, a dzieciaki w tym wieku uwielbiają się chować w bazie :)
    Jakieś takie wózki drewniane ala kosiarka albo taczka i klocki też chyba zawsze są na czasie i dziecko się cieszy.

edit: ja mam chrześniaka już trochę starszego, bo ma 14 lat, ale pamiętam, że do 5-6 roku zawsze miałam kupę pomysłów na prezenty i cieszył się. Włączałam sobie kanał dla dzieci i patrzyłam co tam reklamują, a dzieci często chcą te reklamowane rzeczy. Jak podrósł niestety pomysłów mi brakło, z książeczek się nie cieszył, rodzice kupowiali mu wszystkie gadżety i skończyło się na tym, że przy każdej okazji daje mu po prostu pieniążek i chyba z tego cieszy się teraz najbardziej ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 12:00

justyna14 lubi tę wiadomość

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Wydaje mi się, że dla dwulatka bardzo fajny jest namiot tipi, ja aż nie mogę się doczekać kiedy kupię swojemu synkowi, a dzieciaki w tym wieku uwielbiają się chować w bazie :)
    Jakieś takie wózki drewniane ala kosiarka albo taczka i klocki też chyba zawsze są na czasie i dziecko się cieszy.
    namiot swojemu synkowi kupuje na dzien dziecka właśnie :) a tamten chłopiec już ma :) ma starszego brata wiec zabawek mają full i pomysłu brak :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 12:05

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skonczy się chyba na klockach lego , to zawsze na czasie :)

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna wlasnie nie mamyz kim bo to siostra malza i to 200km od nas slub na dodatek moi rodzice tez sa zaproszeni:( wczoraj jej robilismy rozgrzewke glosno muzyka i tance , ale szczerze czuje, ze bede miala tylko nerwy przez weekend...

my uszka przeklulismy 2,5tyg temu goja sie ladnine nic sie nie dzieje tlko mala ma straszne uszy przyylegle i widzialam na poczatku ze sie wkretka jej lekko wbijala, ale pewnie przez to, ze przypuchly te uszka jednak jeszcze troche po przebiciu bo teraz jest ok.

ogolnie przebijanie poszlo szybko, Pani dala nam najmniejsze kolczyki jakie miala, ale placzu bylo co nie miara :((

co do przekrecania na brzuszek, mamy ten sam probelm, chce siedziec podnosi sie itd a nie chce sie przekrecac:/ na boczki sie pieknie obraca caly czas, ale nie chce fiknac calkiem ...kolezanki syn juz od dawna fika z pleckow na brzuszek i odwronie, wiec zaczynam sie martwic

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Co do przekręcania na brzuszek, wiem że to sprawa indywidualna, ale czy jest moment, w którym powinnam zacząć się martwić, że tego nie robi?
    Przekręca się na boczki i to mu wystarcza, a czasem na miękkim fiknie z brzucha na plecy i to wszystko.
    Poza tym mały od dawna wkłada stópki do buzi, rwie się do siadania, więc nie wiem czzemu jeszcze nie chce się przekręcić. Ma już 5 mies i dwa tyg.
    Czy jakieś dziecko jeszcze się nie przekręca?

My wiek bardzo podobny. I z pleców na brzuch się przekręci bardzo sporadycznie, a w drugą stronę za cholerę. Ja się nie martwię, bo jednak próbuje.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• alisss87 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przekręcania to u mnie tak samo-sporadycznie z brzucha na plecy ale woli kulnąć się na bok i tak mu dobrze. W drugą stronę jeszcze zastój ;-) ma skończone 5 m-cy i jeden tydzień.
    Dziś w nocy zawiozłam siostrę do szpitala. Jest w 15-stym tygodniu ciąży. Bolał ją i twardniał brzuch :/ jest na obserwacji. I wiecie co? jak siedziałam i czekałam na nią pod oddziałem położniczym to się tak zryczałam... wszystko mi się przypomniało, okropny poród, ból, cierpienie... Łzy leciały mi jak szalone. Jeszcze wyszła położna która odbierała mój poród (nie poznała już mnie) i spytała czy w czymś pomóc. A ja tak szlochałam jak głupia. Wytłumaczyłam jej że czekam tylko na siostrę. Dzisiaj mam mega doła bo ja chyba już nigdy nie urodzę naturalnie drugiego dziecka :( Prędzej zemdleje ze stresu jak trafię na porodówkę...

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 ale że się tak zapytam. Po co przekłuwaliście te uszka? Nie neguję, ale nie widzę sensu przekłuwania uszu tak małemu dziecku.

Kava lubi tę wiadomość

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• agat Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

alisss87, justyna14 lubią tę wiadomość

• agat Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

justyna14, Kava lubią tę wiadomość

• agat Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:13

‹‹ 2760 2761 2762 2763 2764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ