X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia83 wrote:
    Justyna Gabrys tez kiedys nie mowil,ale wtedy przeprosiny byly w formie przytulenia,wymyslicie swoj sposob jakis na pewno. Taki wiek musicie przetrwac i nic oprocz spokoju i tlumacznia nie pozostalo bo co wiecej,zobacz ile Gabrys starszy i cisgale nas probuje i to chyba juz tak bedzie az do jego wyprowadzki :) my jak juz nic nie pomaga pozwalamy sie wykrzyczec i po chwili przychodzi sam i mowi zeby go przytulic. :)
    trudne to rodzicielstwo!teraz mamy awanturę o mycie zębów i sen :/leże i sił brak :/

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    A ja trochę na inny temat..mam pytanie.. czy Wam też tak ciężko rozstać się z Easzymi pociechami? Nie mówię o tym jak zostaje z mężem, bo tego sie nie obawiam :-) Piszę tak, bo siedzę właśnie w kolejce do lekarza, mąż musiał dziś zostać dłużej w pracy a Lencia została z moją mamą. Przezywam to już od wczoraj :-( Lencia jest ze mna praktycznie caly czas, czasami zostaje z mężem ale rzadko, bo wiadomo..pracuje. Martwi mnie to, że ona tam pewnie za mną teskni :-( Wiem, że źle robię, że muszę ją przyzwyczajać do takich rostan ale tak mi trudno :-( A jak to jest u Was?
    Ja pierwszy raz zostawilam malego z tesciowa jakos w lutym. Pojechalismy na impreze tak kolo 17 wrocilismy kolo 24. Karmilam wtedy mieszanie wiec tesciowa go nakarmila. Jak tylko wyszlismy z domu zaczela mnie bolec glowa, a potem tak bolala ze myslalm ze zwymiotuje. Maz mowil ze podswiadomie emocje tak dzialaja. Jeszcze wtedy duzo plakal i sie martwilam.

Ostatnio, ze dwa tyg temu pojechalismy na bal z okazji 20lecia zakladu pracy i zostalismy na noc. Jechalam z lekkim sercem bo Szymek raczej lubi byc z ludzmi. Jedyne co to balam sie ze nie zje, bo teraz jest tylko na cycu i nie chcial pic mm z butli, w ogole. Ale wiedzialam ze jak zglodnieje to zje. Ostatecznie wciagnal poznym wieczorem 160ml i spal. Jak wrocilismy to sie zastanawialam czy on w ogole sie zorientowal ze na nie bylo hehe :-D
    Ale chyba tesciowa go wynosila na rekach bo potem za nic nie chcial lezec. A i dwa dni wczesniej goraczkowal, wiec jak go zostawialam samego to jeszcze byl troche chory.

A tak wczesniej to zostawialam z tesciowa albo moja mama jak jechalismy na zakupy albo do lekarza. Wtedy zawsze spal i budzil sie pol godziny przed naszym powrotem, ale nigdy nie bylo jakiegos placzu. Musi sie uczyc zostawac sam bo za pol roku mama wraca do pracy.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka zazdroszczę, Olka też mogliśmy zostawić na kawałek , na noc , na dzień i problemu nie bylo, a z Polą? dramat, bo nadal chce tylko do mnie i ryk aż nie przyjdę :/ byliśmy ostatnio na weselu to musiałam ok 19.30 przyjechać i uśpić :) więc jak mamy gdzieś jechać to Olka zostawiamy czasem a Pola zabrać musimy :)

ciekawe jak wakacje z dziećmi będą wyglądały, w sierpniu nad morze jedziemy :)

zasnęli dziś po 21 oboje :/
    pati_zuzia a Twoje chłopaki o której chodzą spać, wstają i jak mają drzemki?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah i po tych akcjach Olkowych to już całkowicie odechciało mi się trzeciego dziecka :) więc na wiosnę pewnie wracam do pracy :)

7w3d 💔
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alergia ośrodkowego układu nerwowego to po prostu alergia tyle że organizm, mózg nie daje sobie rady z pyłkami i zaczyna szaleć. To jest jak z łaskotkami. Jak gilgasz kogoś to ten ktoś odskakuje bo go to łaskocze. I tak to działa z alergią. Mózg "odskakuje" i wtedy Staś zaczyna być nadpobudliwy. Możliwe, że to też mu odbiera apetyt.
    To mleko nazywa się noeocate
    http://www.neocate.com.pl/index.php/informacje-o-neocate/neocate-lcp/

na początku nie chciał pić więc zrobiłam dużo większą dziurkę i nie miał wyjścia. Dwie ostatnie dzisiejsze porcje już zjadł spokojnie na swoim smoczku (avent 6+)
    5* to znaczy pięć razy dziennie podaję mleko. Nowości mam podawać tak że co trzy dni wprowadzam nowość; po jednej łyżeczce zwiększać ilość np kaszy i po dojściu do trzech łyżeczek wprowadzam kolejne nowości. Czyli za 3 dni kasza jaglana, przez trzy dni kasza jaglana z mlekiem, później mleko cukinia przez trzy dni (każdego dnia o jedną łyżeczkę więcej), następnie przez trzy dni mleko plus jagnięcina (każdego dnia o 1 łyżeczkę więcej) i td a po jakimś czasie łączę najpierw mleko + cukinia + mięso. Dopiero po ho ho ho czasie mogę połączyć na 4 składniki (np mleko +kasza+cukinia+mięso) i nie więcej. Zero owoców. Zero soli. Najpierw mam podawać pieczone a dopiero po jakimś czasie gotowane. I dotyczy to wszystkich posiłków.

Staś przespał dziś cały prawie dzień. Bardzo się martwiłam. I to było takie okropne uczucie bo zwykle nie mam siły wyrobić z zadaniami. Na szczęście wieczorem znów był "żywy" i się uspokoiłam (chyba że to był znów atak alergenów i nie powinnam się cieszyć).

Ot. Mam nadzieję, że udało mi się troszkę wyjaśnić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 22:12

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba mam depresje jakąś :/

7w3d 💔
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziczyzna podobno jest lepsza od białego mięsa. Tylko tyle wiem. A czemu wzdymające jak cebula, brokuł? Nie mam zielonego pojęcia. Może po prostu nie uczulają. I taka ich największa wartość...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 22:15

Mama_Julka lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    chyba mam depresje jakąś :/
    a nie okres? Bo ja mam przed miesiączkowe i już mąż kilka razy oberwał ode mnie "za nic". Nie mam wyrzutów sumienia :P

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna u nas dzien zaczyna sie o 6-7 zazwyczaj, Maksio ma pierwsza krotka drzemke (15-45min)ok 9,pozniej obydwaj po obiedzie tak12.30-13.00 i spia do 15-16 z tym to roznie,bo Gabrys czasem budzi sie po godzinie,ale zazwyczaj po dwoch,a MAksio spi do 15 najmniej,choc i zdarzylo sie kilka razy,ze po godzinie wstal :) i pozniej spac Maks o19.30 zazwyczaj juz spi a Gabrys o 20.00-20.30 kladzie sie i tam sobie gada,albo lezy chwile zanim zasnie :) ale chyba mu pozwolimy latac do 21.00 bo ostatnio wymysla powody aby odlozyc ten moment :) przed snem pije mleko i cwaniak zostawia troche,bo wtedy jak bierze sie go na myscie zebow itd. to on nagle mleko mleko i dopija,pozniej na nocnik choc caly dzien moze nie wolac i trzeba sie go pytac czy chce siku,pozniej pic i tak sie schodzi do tej 21 i dopiero wtedy zasypia,np.dzis tak bylo,dobrze ze nie budzi MAksia :) Justyna zobaczysz Olek wyrosnie z tego,ale trzeba cierpliwosci,szkoda ze nie mozna preskoczyc pewnych rzeczy ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia83 wrote:
    Justyna u nas dzien zaczyna sie o 6-7 zazwyczaj, Maksio ma pierwsza krotka drzemke (15-45min)ok 9,pozniej obydwaj po obiedzie tak12.30-13.00 i spia do 15-16 z tym to roznie,bo Gabrys czasem budzi sie po godzinie,ale zazwyczaj po dwoch,a MAksio spi do 15 najmniej,choc i zdarzylo sie kilka razy,ze po godzinie wstal :) i pozniej spac Maks o19.30 zazwyczaj juz spi a Gabrys o 20.00-20.30 kladzie sie i tam sobie gada,albo lezy chwile zanim zasnie :) ale chyba mu pozwolimy latac do 21.00 bo ostatnio wymysla powody aby odlozyc ten moment :) przed snem pije mleko i cwaniak zostawia troche,bo wtedy jak bierze sie go na myscie zebow itd. to on nagle mleko mleko i dopija,pozniej na nocnik choc caly dzien moze nie wolac i trzeba sie go pytac czy chce siku,pozniej pic i tak sie schodzi do tej 21 i dopiero wtedy zasypia,np.dzis tak bylo,dobrze ze nie budzi MAksia :) Justyna zobaczysz Olek wyrosnie z tego,ale trzeba cierpliwosci,szkoda ze nie mozna preskoczyc pewnych rzeczy ;)
    oby, bo ostatnio jakoś tego wszystkiego nie ogarniam.... Muszę Polę zacząć jakoś ustawiać na stałe pory spania w dzień.

7w3d 💔
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas balkon z rana jest w cieniu i w salonie jest fajnie chlodno, tam Franek spedza dzien. Za to w kuchni smali od rana.

Inso a buraczka dodawalas do zupki czy dawalas oddzielnie?

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka ślicznotka!:)

iNso87 lubi tę wiadomość

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26475ew.jpg

iNso87, Mama_Julka, MeGi1986, Nadulka, Aneczka86, pati_zuzia83 lubią tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to naspamuję zdjęciami bo już wiem jak :P

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Ewuńka Debiutantka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, podczytuje Was od dłuższego czasu, mój synek jest z grudnia (21.12.15) ;) Wiem, że jest tu wiele doświadczonych mam więc postanowiłam się Was poradzić... Mój mały ma chrypę od kilku dni, robię mu nebulizację oraz podaje cebion. Nie gorączkuje ani nie stracił apetytu. Oprócz tej chrypki nic mu nie dolega więc u lekarza jeszcze nie byliśmy. Może któraś mama doradzi mi jakiś syrop lub coś innego co może pomóc? Pozdrawiam :)

Ewuńka
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2058mm8.jpg

tak Staś gra naszej Azie

MeGi1986, Nadulka, Aneczka86, pati_zuzia83, iNso87, Mama_Julka lubią tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuńka wrote:
    Hej dziewczyny, podczytuje Was od dłuższego czasu, mój synek jest z grudnia (21.12.15) ;) Wiem, że jest tu wiele doświadczonych mam więc postanowiłam się Was poradzić... Mój mały ma chrypę od kilku dni, robię mu nebulizację oraz podaje cebion. Nie gorączkuje ani nie stracił apetytu. Oprócz tej chrypki nic mu nie dolega więc u lekarza jeszcze nie byliśmy. Może któraś mama doradzi mi jakiś syrop lub coś innego co może pomóc? Pozdrawiam :)

Uniben, sprej do gardła. Nie ma co robić nebulizacji jeśli jest zdrowy bo się przyzwyczai. To tylko przy infekcji aby uniknąć antybiotykoterapii.

Ewuńka lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malujemy :P

2w7mgsy.jpg

MeGi1986, Nadulka, Aneczka86, pati_zuzia83, justyna14, iNso87, Mama_Julka lubią tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka1983 ale ten Twoj mały to artysta ;)

Dzieki Inso, kupilam coprawda sloiczek z buraczkiem bo jeszcze nie odwazylam sie sama ugotowac ale tam jest cebulka i jakos chyba odczekam ;)
    U nas na szczescie mieszkanie jest dwustronne wiec nawet w upaly nie bylo jeszcze potrzeby wlaczac klimatyzacji.

iNso87 lubi tę wiadomość

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [edit]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 09:11

Aneczka86, iNso87 lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
‹‹ 2784 2785 2786 2787 2788 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ