Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeszcze biorę go w koc i huśtam albo wożę po mieszkaniu jak leży na brzuszku. No i gramy. Czasem jak starczy mi sił to czytamy, uczymy Domanem
ale nie starcza mi na wszystko siły bo i tak głównie się rehabilitujemy.
Daję też plastikową butelkę z wodą.
-
Nadulka a wy byliscie w Darłówku? Moja koleżanka jedzie w lipcu i bardzo poleca. Podobno fajna rodzinna miejscowość.
My w tym roku jedziemy dopiero w sierpniu, bo chcielismu, żeby Lencia już troszkę podroslaJedziemy okolice Trójmiasta, bo moja rodzinka ma tam domek nad samym morzem, a bedziemy sobie podróżować na otwarte morze
-
a tu jak pierwszy raz poszliśmy na basen. Staś miał 2 miesiące. No i ja
tylko za wysoko go trzymam... ale to nauczka na zaś...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 10:52
pati_zuzia83, Aneczka86, MeGi1986, Nadulka, natalka0887, justyna14, iNso87, Mama_Julka lubią tę wiadomość
-
Aneczka ale super z tym basenem. Dalej chodzicie? To taki specjalny dla dzieci? Ja bym bardzo chciala zabrac Szymonka na basen, ale sie jakos boje ze zmarznie tam. No i u nas nie ma takich dla niemowlat wiec zanurzanie pod wode odpada. Choc kiedys bylismy w aquaparku i facet zanurzal cale dzieciatko takie polroczne.
-
hej
słodziaki te Wasze dzieciaczki
później postaram się wkleić moje pociechy
ale najpierw muszę je uśpić.
Wczoraj sobie ponarzekałam i dzięki Pati_zuzia za odpowiedzi bo trochę sobie przemyślałam i dziś z nową energią wstałam.
Od rana zaliczyliśmy już spacer, upiekliśmy we 3 ciasto z czereśniami, przygotowaliśmy obiadek, jeszcze kotleciki zostałyPola miała jedną drzemkę o 10.30 do jakiejś 11.10. Teraz uśpię ją razem z Olkiem , mam nadzieje, że coś przed 13 pójdą spać.
U mnie w salonie jest temperatura idealna bo jakieś 24 st C. Ale my mamy salon ogromniasty i z trzech stron można okno lub drzwi odtworzyć więc w zależności od tego gdzie słońce jest to otwieram gdzie indzieja mieszkamy też po sąsiedzku z polami, lasami i strumykiem więc też świeżo i cicho , czasem ptaszki słychać, albo kuropatwy latają lub jelonki
iNSo współczuję temperatur! nie dałabym rady, a o dzieciach nie wspomnę, kombinuj jak możesz, bo się podusicie tam.
edit: ja walczę z muchami, jak tylko otwieram okno to od razu stado mi lata tego w kuchni i wszędziemacie coś sprawdzonego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 11:40
Nadulka lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
natalka0887 wrote:Aneczka ale super z tym basenem. Dalej chodzicie? To taki specjalny dla dzieci? Ja bym bardzo chciala zabrac Szymonka na basen, ale sie jakos boje ze zmarznie tam. No i u nas nie ma takich dla niemowlat wiec zanurzanie pod wode odpada. Choc kiedys bylismy w aquaparku i facet zanurzal cale dzieciatko takie polroczne.
Natalka, teraz prawie każdy basen ma brodzik dla maluszków. Aby nie zmarzł to trzeba dzidzię trzymać zanurzoną całą po szyję. Woda jest i temperaturą i jakością dostosowana. Ja kiedyś jako ratownik pracowałam więc nie mam oporów ale wiem, że wyjście na basen nie jest takie oczywiste. Bardzo jednak polecam. Żałuję, że nie mogę filmiku pokazać jak pływamy. Tak, teraz też chodzimy ale już nie robię zdjęć. To było pamiątkowe ze względu na pierwszy raz.
-
justyna14 wrote:edit: ja walczę z muchami, jak tylko otwieram okno to od razu stado mi lata tego w kuchni i wszędzie
macie coś sprawdzonego?
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Nieeee... inhalacja to bardzo dobra rzecz. Tylko warto robić tylko podczas choroby bo organizm nie nauczy się sam walczyć. Zrozumiałam że lek podaje się z solą fizjologiczną do nebulizatora. Sterydy to na prawdę mega silne leki. Sama sól jest absolutnie bezpieczna i skuteczna tylko nie ma co dziecka gdy jest zdrowy przyzwyczajać. Jeśli ma suche gardło to może pomóc. Dziwi mnie tylko tak silny lek dodatkowy i dlatego zasugerowałam sprey. Inhalacja działa bardziej wspomagająco, rozrzedzająco, nawilżająco.
-
a nie możesz wyjątkowo wcześniej ją wykąpać jak to tylko godzina?
mój teraz dopiero zasnął. Też hasał długo. Wczoraj cały dzień spał to dziś się wybawiliśmy.
No i dziś niespodzianka. Musiał zjeść jakiś papier bo wydalił dziś z kupąokazji miał trochę bo nie raz tacie gazetę zabiera
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 18:25
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2016, 18:31
Nadulka, Aneczka86, natalka0887, MeGi1986, iNso87, pati_zuzia83, Mama_Julka, aneczka1983, lilianna, Piegus, justyna14 lubią tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️