Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
lilianna wrote:Aliss super silny chłopak
My wybieramy się nad morze do Gdańska ale dopiero we wrześniu. Dla nas to dluga droga- prawie 600km i trochę sie obawiamy jak to będzie...
A jak wasze dzieciaki znosza podróż i ogólnie pobyt nad morzem? Grzecznie śpią i sa zadowolone?
My nad morze mieliśmy ok 3 godziny jazdy. Bałam się bardzo tej drogi ale zupełnie niepotrzebnie-Adasiowi służą podróże, cały czas spałnawet jak się obudził to pogaworzył trochę, dałam mu w międzyczasie jakiś deserek, popił herbatką i dalej spał
nad morzem mieliśmy fajną pogodę, dużo spacerowaliśmy, pensjonat mieliśmy w centrum i powiem Wam że dużo robią warunki jakie macie w pensjonatach czy hotelach. Ja nie jestem wybredna, chętnie pojadę z Adasiem też pod namiot bo jak go nie było na świecie to często jeździliśmy pod namiot i ja uwielbiałam takie wypady. Tym razem jechałam z mamą i siostrą i to mama wybrała nam apartament dwupokojowy z mega tarasem. Adaś miał swój pokój i spał w nim dwa razy dziennie po 2,5 godziny! Matko w jakim ja byłam szoku! w domu śpi mi nie więcej jak 40 minut a tam nad morzem nie wiem czy to klimat tak go zmienił czy co. Wieczorem jak go kładliśmy ok 20 to my jeszcze na tarasie sobie drinki sączyłyśmy ze spokojem a on spał, także na prawdę byłam pod wrażeniem zachowania Adasia. Jedyne co to na plaży nie chciał mi spać, tzn. usnął w swoim namiociku ale jak tylko szedł jakiś "sprzedawca" jagodzianek i darł jadaczkę na całe wybrzeże to Adaś budził się z panicznym płaczem. A że tych panów od jagodzianek, lodów, kaw mrożonych, orzeszek w karmelu, kukurydzy itd. było pełno więc ja Adaśka wolałam na drzemkę zabrać do pokoju żeby spokojnie się wyspał.
Ola_45 lubi tę wiadomość
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
My kupiliśmy fotelik Baby Safe Husky 9-36kg
narazie mała jeździ w nosidelku. Wazy juz 8kg wiec do września juz bedzie miala napewno to 9kg i pojedzie nad morze w foteliku.
Przedyskutowalam temat z mężem i chyba jednak pojedziemy do tego Gdańska do jakiegos apartamentu z kuchniąmoze ktoras z was poleci jakaś miejscowke?
-
agat wrote:Aneczka86, mozna kupić fotelik do jazdy tyłem do ok. 4-tego roku życia. My na taki zdecydowaliśmy się.
-
iNso87 wrote:W poniedzialek jak zaczelo mnie bolec tak w piatek rano juz bylo ok choc czasem jak do auta wsiadam to odczuwam jeszcze jakis bol;/ dzis ide do swego lekarza po te skierowanie. Zobaczymy co mi powie..
Dziewczyny a z innej beczki,ktoras brala cos na celulit wodny? Cos zeby pozbyc sie wody z organizmu? No kurde odkad przestalam karmic Lenke cyckiem,2-3msc po zaczela znowu tyc;/ jak pieknie schudlam do 69kg tak teraz pieknie przytylam znowu do 76kg;/;/;/;;/ jakas maskara... Przestalam jesc od wczoraj,bo wygladam jak gruba torba;/ Myslalam nad jakimis tabsami na nadmiar wody bo ewidentnie mam za duzo i cos na spalanie na dzien i na noc bo wiem,ze jakies tez tabsy byly..
Ja też już patrzeć na siebie nie mogęjeszcze po ciąży zostało mi 7 kg do zrzucenia
nie znam żadnych tabletek ale zaczynam niedługo dietę OXY, kiedyś ją stosowałam bo uwielbiam żurawinę i pamiętam że ładnie zeszło mi 6 kg
18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Dziewczyny mam prośbę. Gdyby któraś miała wolną chwilkę to czy mogłaby rozpisać mi ile i co je Wasze maleństwo przez cały dzień? Ja wiem że każde dziecko jest inne (zwłaszcza jeśli chodzi o jedzenie) ale chciałabym chociaż trochę porównać. Mój Adaś należy do tego typu dzieci że ile bym mu nie dała to mam wrażenie on wszystko zje. No i czasami obawiam się że daje mu za mało. Ale z kolei jak przeszłam na większy słoiczek na obiad to strasznie mi ulewał... Ostatnio trapi mnie ten problem czy on je odpowiednie ilości jedzenia i mleka dlatego jakby któraś mogła opisać ile i czego daje swojemu maleństwu to będę wdzięczna18.12.2015 Adam ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
alisss87 moj Franek je:
O 6 - 180-210 ml mleka
Ok 9.30 - 120ml z 4 miarkami mm i kaszą na gesto
O 13.30 - obiadek i tu roznie 190 albo 125 i wtedy jeszcze popija 120ml mleka. Czasem daje mu pol malego sloiczka owocow jesli widze ze ma apetyt
O 17 - albo zboza z owocami 190g, albo 180ml mleka
O 20 - 240ml mleka zageszczonego kasza.
Mleko podane w ilosci gotowego juz napoju.
Popoludniu daje jeszcze jakiegos flipsa to pogryzienia.alisss87, Mama_Julka lubią tę wiadomość
-
U nas podobnie. Nie pisze dokladnie bo to zalezy o ktorej soe obudzi itp. Ale 5 porcji dziennie, mleka pije 200-220ml wieczorem zageszczam kleikiem ale mam wrazenie ze i tak mu malo bo budzi sie w nocy
No i obiadek to ja mu gotuje. Nie wiem ile ml tam jest ale na pewno ok. 200ml bo gotuje mu samaalisss87 lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Moja Lena je tak:
7 - 180-210 mleka
11 - pelna porcja kaszki
14.30-15 - obiadek przewaznie 125
17-17.30 - deserek owoce przewaznie tez 125, czasami dodam biszkopta.
20 - mleko z kleikiem
W nocy nie je.
Moja też należy do tych co zjedza zawsze i wszystkoalisss87 lubi tę wiadomość
-
U nas Dawid je:
6 - pierś
8.30 - kaszka 120 ml na mm
11.30- pierś
13.30- kilka łyzeczek jakiegoś warzywka wymieszanego z jabłkiem (Dawid pluje wszystkimi obiadkami czy to sama ugotuje czy ze słoiczka, muszę mu dosładzać jabłuszkiem zeby stłumić smak warzywa) + pierś
15.30 pierś
17.30 owoc + pierś
19.30 mm 150 ml
w nocy pierś co 2-3h
Wczoraj spróbowałam mu dać o 17.30 kaszke i chyab za dużo zjadł bo 3 razy zwymiotował..
Są tu jeszcze mamy które kp ? Jak często karmiecie i ajkie posiłki oprócz kp wprowadzacie ?
Julia2015 lubi tę wiadomość
-
Ja Kp tylko w nocy i rzadko kiedy muszę w dzień
Zwykle je tak:
6- pierś
11 - mm z kleikiem na gęsto 200 ml (ma taką długą przerwę ze względu na drzemkę)
14-15 - zupka, którą sama ugotuje, na oko 150-200 ml czasem i więcej
17 - deserek ze słoika 190 g
19 - kaszka na mm 160 ml zbożowa
jako przekąska 2-3 chrupki kukurydziane w ciągu dnia i kawałek jabłka, kawałek chleba albo biszkopt.
W nocy je 2-3 razy ale raczej ssie mało efektywnie, mam wrażenie że w piersiach już nic nie mam.alisss87 lubi tę wiadomość
-
wiecie może jak można zmienić smak mm? Mój mały pięknie pije z kubeczka doidy i słomki wszystko poza mlekiem (herbatki, soczki, ale najbardziej lubi wode), a kiedy tylko czuje smak mleka to krzywi sie i ani łyka nie weźmie choćby był bardzo głodny, a czasem wygodnie byłoby podać mleko (z butelką nie ma szans)