X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Julka wrote:
    Bez kitu, wstawiłaś zdjęcie na 10 minut :D Nie mogę :P
    Oczywiście nie Widziałam
    linki są zacytowane niżej pod pustym postem :)

7w3d 💔
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 slodki maluch :) Dawno nie odzywalam sie,ale caly czas czytalam :) u nas w sumie nie ma wiekszych nowosci,zebow brak, mleczny brzuch ciezko oderwac od podlogi,choc MAksio ciagle probuje,a ile stekania przy tym i wrzaskow :) od wczoraj Gabrys i MAksio spia razem w jednym pokoju i moje obawy,ze beda sie budzic czy cos jak narazie okazaly sie bezpodstawne :) Maksio obudzil sie o 3 na jedzonko i poszedl spac dalej :) mam nadzieje,ze nie beda sobie preszkadzac, w razie co bedziemy urzadzac pokoj dla Maksia :)

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    nie wstawiłam na 10 minut, tylko nie mogę wkleic tutaj zdjęcia a sam link. jak skopiujesz do przeglądarki to się pokazuje zdjecie
    Na moim tele nie mogę tego zrobić :/ Zaznaczam, otwieram w nowym oknie i d... :/

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso mysle ze to przez zeby bo 2 jedynki dolne sie wyrzynają. A dzisiaj to juz nawet wrocilismy do usypiania na rekach :/

Kava super ze wycieczka udana!:)

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wrzucania fotek polecam tinypic.com
    Wrzucasz zdj, w formatce rozmiar dajesz website/email i up load. Potem masz linki do zdj, kopiujesz wszystko z miejsca kod img forow i paneli dyskusyjnych i wklejasz to w swojego posta.
    1114kxz.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 12:00

pati_zuzia83, Mama_Julka, justyna14, iNso87, MeGi1986 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczkow to moj pije tylko soki z butelki i ciagle mam jeszcze 1, ostatnio wyjelam wieksza butelke i tam byl dmoczek z 2. Butelki mam z aventa, ale czas wymienic bo juz sie zestarzaly. A z tych mniejszych lepiej malemu sie pije bo sam sobie trzyma lepiej.

U nas darcie i placze az sie zastanawiam co sasiedzi mysla...ucze go spac w lozeczku...ale tak krzyczy jakby go ze skory obdzierali i za nic nie chce sie uspokoic. Juz nie moge tego sluchac :-P a na noc jak go klade to poprostu przykrywam kocem, daje smoka i wychodze. Troche sie potarza po tym lozeczku i spi, a w dzien ni cholery...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 09:27

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci tez szczypia i drapia? Szymek zaczal niedawno mnie skrobac jak go karmie, na rekach jak go trzymam to laoie za nos i wpija paznokcie albo za szyje lapie. Mowimy mu z mezem ze tak nie wolno, robimt "nunu" a on sie tylko cieszy. Jakies pomysly?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Czy wasze dzieci tez szczypia i drapia? Szymek zaczal niedawno mnie skrobac jak go karmie, na rekach jak go trzymam to laoie za nos i wpija paznokcie albo za szyje lapie. Mowimy mu z mezem ze tak nie wolno, robimt "nunu" a on sie tylko cieszy. Jakies pomysly?

to chyba normalne, moj tez tak robi i czasem jestem podrapana w nosie jak nie zdąże paznokci obciąć na czas. chyba trzeba robić tak jak wy, czyli kategoryczne nie i przerwa w zabawie czy karmieniu..

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam KP - jak jedzą teraz wasze dzieci po wprowadzeniu posiłków stałych? ja karmie tylko w nocy, a w dzien lecimy na łyżeczcce, kaszki, zupki i cały czas sie zastanawiam czy przypadkiem nie dostaje za mało mleka..

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia my w nocy raz sie karmimy o 3 pozniej rano o 6 pozniej gdzies 8-9 ma drugie sniadanko,ale nie zawsze chce,jak nie chce to zazwyczaj domaga sie cycka,wrecz ciagnie mi za bluzke i probuje sam sie tam dostac :) o 11.30 ma cycka pozniej 12.30-13.00 obiad czasem zje owoc i lubi popic cyckiem to tak przy drzemce. Wstaje 15-16i tez ma cyca.o 18.00-18.30 kolacja czy tez podwieczorek i 19.30 cycek i spac :) on w porownaniu ze straszym synkiem bardziej cyckowy, Gabrys cyckal sie o wiele rzadziej :) wszystko zalezy od dziecka, ja pamietam przy starszym synku tez sie zastanawialam czy malo czy akurat czy jak,ale rosl,byl wesoly zdrowy wiec restalo mnie to klopotac :)

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jakiś horror z Olkiem, od 2 tyg zdarza się, że gryzie Pole, a teraz to już wiem, że robi to specjalnie. Wczoraj na zakupach on siedział w wózku a na z tyłu w foteliku była postawiona, odkręcił się i z premedytacją ją ogryzł z duży palec u stopy. Raz miałą cała szczękę jego odbitą na ręku, a dziś stała w foteliku przy basenie, to wstał ugryzł ją i nura do wody. No sił nie mam :( dziś już dostał po łapie 3 razy za kare lekko nawet nie płakał, nie wiem nawet czy zrozumiał :( nie wiem co robić.

do tej pory jak usypiałam Pole przy nim i prosiłam żeby by cichutko to był , a teraz? specjalnie się drze, woła głośno "mamo" albo cuda wianki wymyśla, no nie radzę sobie z nimi ostatnio, a dziś to już nerwy mam w strzępach :/ help

7w3d 💔
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja z Gabrysiem przerabialam szczypanie uderzanie I inne dowody milosci braterskiej,ciagle zdarza sie,ze cos mu zrobi,ale rzadko I coraz rzadziej. My tlumaczylismy tlumsvzylismy,ze nie wolno,ze boli itd. Plus zawsze nawet jak usypiam malego czy tez go karmie a on akurat w tym momencie odczuwa chec przytulania to zawsze go biore na kolano jesli mam wolne czy tez siada kolo mnie I go przytulam I np szepcze cicho I tlumacze,jesli usypiam. Mysle,ze to normalny etap w relacjach rodzenstwa,tylko trzeba to przetrwac I pomoc przejsc przez to starszemu dziecku,a brdzie lepiej.

Mama_Julka lubi tę wiadomość

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa I za kazdym razem musial I musi przeprosic a jak nie do kata,ake nie zostawialam go tylko siedzialam z nim ,jak krzyczal plakal to go przytulalam I tlumaczylam znowu I znowu,a przeprosic I tak musial. Tak samo robilismy jak nas uderzyl.

justyna14 lubi tę wiadomość

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Pytanie do mam KP - jak jedzą teraz wasze dzieci po wprowadzeniu posiłków stałych? ja karmie tylko w nocy, a w dzien lecimy na łyżeczcce, kaszki, zupki i cały czas sie zastanawiam czy przypadkiem nie dostaje za mało mleka..
    Julia ja karmie piersia w dzien co drugie karmienie wiec
    6 piers
    9 kaszka
    13 piers
    16 obiadek
    19 piers
    Potem jak dobrze pojdzie to dwa karmienia nocne, albo 5 jak mam pecha i maly sie ciagle budzi...
    I czasem po albo przed Piersia w poludnie wciskam deserek. Jak daje deserek po obiedzie to mu sie ulewa potem

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trochę na inny temat..mam pytanie.. czy Wam też tak ciężko rozstać się z Easzymi pociechami? Nie mówię o tym jak zostaje z mężem, bo tego sie nie obawiam :-) Piszę tak, bo siedzę właśnie w kolejce do lekarza, mąż musiał dziś zostać dłużej w pracy a Lencia została z moją mamą. Przezywam to już od wczoraj :-( Lencia jest ze mna praktycznie caly czas, czasami zostaje z mężem ale rzadko, bo wiadomo..pracuje. Martwi mnie to, że ona tam pewnie za mną teskni :-( Wiem, że źle robię, że muszę ją przyzwyczajać do takich rostan ale tak mi trudno :-( A jak to jest u Was?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to ja nie pomoge, jo my na mm. W tym momencie Lencia je rano mleczko potem kaszka, obiadek, deserek i kleik na noc. W miedzy czasie zje jakiegos biszkopta czy buleczke, probuje różnych rzeczy. W nocy nie jemy :-)
    Ps. Czekam wlasnie na wizyte do neurologa. Muszę zadbać o siebie, bo chcemy 2 dzidziusia a z bolacym kregoslupem w ciąży byloby kiepsko. No i muszę być zdrowa dla tuch moich dzieciakow :-)

justyna14, Kava, Mama_Julka, iNso87 lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia83 wrote:
    Justyna ja z Gabrysiem przerabialam szczypanie uderzanie I inne dowody milosci braterskiej,ciagle zdarza sie,ze cos mu zrobi,ale rzadko I coraz rzadziej. My tlumaczylismy tlumsvzylismy,ze nie wolno,ze boli itd. Plus zawsze nawet jak usypiam malego czy tez go karmie a on akurat w tym momencie odczuwa chec przytulania to zawsze go biore na kolano jesli mam wolne czy tez siada kolo mnie I go przytulam I np szepcze cicho I tlumacze,jesli usypiam. Mysle,ze to normalny etap w relacjach rodzenstwa,tylko trzeba to przetrwac I pomoc przejsc przez to starszemu dziecku,a brdzie lepiej.
    kurcze tylko mój nawet przepraszam nie powie jeszcze :/

sytuacja sprzed godziny, mąż oczekuje na obiad a syn już z kluczami w ręku i woła brum brum i tłumaczymy ze pojedzie z tata do sklepu ale po obiedzie i co? wycie ryk i płacz cały obiad az do wyjscia. no zero zrozumienia tylko wymuszanie i koniec :( co robic?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Co do jedzenia to ja nie pomoge, jo my na mm. W tym momencie Lencia je rano mleczko potem kaszka, obiadek, deserek i kleik na noc. W miedzy czasie zje jakiegos biszkopta czy buleczke, probuje różnych rzeczy. W nocy nie jemy :-)
    Ps. Czekam wlasnie na wizyte do neurologa. Muszę zadbać o siebie, bo chcemy 2 dzidziusia a z bolacym kregoslupem w ciąży byloby kiepsko. No i muszę być zdrowa dla tuch moich dzieciakow :-)
    jak ja Wam zazdroszcze przespanych nocy :)

7w3d 💔
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Gabrys tez kiedys nie mowil,ale wtedy przeprosiny byly w formie przytulenia,wymyslicie swoj sposob jakis na pewno. Taki wiek musicie przetrwac i nic oprocz spokoju i tlumacznia nie pozostalo bo co wiecej,zobacz ile Gabrys starszy i cisgale nas probuje i to chyba juz tak bedzie az do jego wyprowadzki :) my jak juz nic nie pomaga pozwalamy sie wykrzyczec i po chwili przychodzi sam i mowi zeby go przytulic. :)

justyna14 lubi tę wiadomość

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
‹‹ 2783 2784 2785 2786 2787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ