X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Julka wrote:
    Bez kitu, wstawiłaś zdjęcie na 10 minut :D Nie mogę :P
    Oczywiście nie Widziałam
    linki są zacytowane niżej pod pustym postem :)

7w3d 💔
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 slodki maluch :) Dawno nie odzywalam sie,ale caly czas czytalam :) u nas w sumie nie ma wiekszych nowosci,zebow brak, mleczny brzuch ciezko oderwac od podlogi,choc MAksio ciagle probuje,a ile stekania przy tym i wrzaskow :) od wczoraj Gabrys i MAksio spia razem w jednym pokoju i moje obawy,ze beda sie budzic czy cos jak narazie okazaly sie bezpodstawne :) Maksio obudzil sie o 3 na jedzonko i poszedl spac dalej :) mam nadzieje,ze nie beda sobie preszkadzac, w razie co bedziemy urzadzac pokoj dla Maksia :)

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    nie wstawiłam na 10 minut, tylko nie mogę wkleic tutaj zdjęcia a sam link. jak skopiujesz do przeglądarki to się pokazuje zdjecie
    Na moim tele nie mogę tego zrobić :/ Zaznaczam, otwieram w nowym oknie i d... :/

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso mysle ze to przez zeby bo 2 jedynki dolne sie wyrzynają. A dzisiaj to juz nawet wrocilismy do usypiania na rekach :/

Kava super ze wycieczka udana!:)

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wrzucania fotek polecam tinypic.com
    Wrzucasz zdj, w formatce rozmiar dajesz website/email i up load. Potem masz linki do zdj, kopiujesz wszystko z miejsca kod img forow i paneli dyskusyjnych i wklejasz to w swojego posta.
    1114kxz.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 12:00

pati_zuzia83, Mama_Julka, justyna14, iNso87, MeGi1986 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do smoczkow to moj pije tylko soki z butelki i ciagle mam jeszcze 1, ostatnio wyjelam wieksza butelke i tam byl dmoczek z 2. Butelki mam z aventa, ale czas wymienic bo juz sie zestarzaly. A z tych mniejszych lepiej malemu sie pije bo sam sobie trzyma lepiej.

U nas darcie i placze az sie zastanawiam co sasiedzi mysla...ucze go spac w lozeczku...ale tak krzyczy jakby go ze skory obdzierali i za nic nie chce sie uspokoic. Juz nie moge tego sluchac :-P a na noc jak go klade to poprostu przykrywam kocem, daje smoka i wychodze. Troche sie potarza po tym lozeczku i spi, a w dzien ni cholery...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 09:27

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci tez szczypia i drapia? Szymek zaczal niedawno mnie skrobac jak go karmie, na rekach jak go trzymam to laoie za nos i wpija paznokcie albo za szyje lapie. Mowimy mu z mezem ze tak nie wolno, robimt "nunu" a on sie tylko cieszy. Jakies pomysly?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Czy wasze dzieci tez szczypia i drapia? Szymek zaczal niedawno mnie skrobac jak go karmie, na rekach jak go trzymam to laoie za nos i wpija paznokcie albo za szyje lapie. Mowimy mu z mezem ze tak nie wolno, robimt "nunu" a on sie tylko cieszy. Jakies pomysly?

to chyba normalne, moj tez tak robi i czasem jestem podrapana w nosie jak nie zdąże paznokci obciąć na czas. chyba trzeba robić tak jak wy, czyli kategoryczne nie i przerwa w zabawie czy karmieniu..

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do mam KP - jak jedzą teraz wasze dzieci po wprowadzeniu posiłków stałych? ja karmie tylko w nocy, a w dzien lecimy na łyżeczcce, kaszki, zupki i cały czas sie zastanawiam czy przypadkiem nie dostaje za mało mleka..

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia my w nocy raz sie karmimy o 3 pozniej rano o 6 pozniej gdzies 8-9 ma drugie sniadanko,ale nie zawsze chce,jak nie chce to zazwyczaj domaga sie cycka,wrecz ciagnie mi za bluzke i probuje sam sie tam dostac :) o 11.30 ma cycka pozniej 12.30-13.00 obiad czasem zje owoc i lubi popic cyckiem to tak przy drzemce. Wstaje 15-16i tez ma cyca.o 18.00-18.30 kolacja czy tez podwieczorek i 19.30 cycek i spac :) on w porownaniu ze straszym synkiem bardziej cyckowy, Gabrys cyckal sie o wiele rzadziej :) wszystko zalezy od dziecka, ja pamietam przy starszym synku tez sie zastanawialam czy malo czy akurat czy jak,ale rosl,byl wesoly zdrowy wiec restalo mnie to klopotac :)

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jakiś horror z Olkiem, od 2 tyg zdarza się, że gryzie Pole, a teraz to już wiem, że robi to specjalnie. Wczoraj na zakupach on siedział w wózku a na z tyłu w foteliku była postawiona, odkręcił się i z premedytacją ją ogryzł z duży palec u stopy. Raz miałą cała szczękę jego odbitą na ręku, a dziś stała w foteliku przy basenie, to wstał ugryzł ją i nura do wody. No sił nie mam :( dziś już dostał po łapie 3 razy za kare lekko nawet nie płakał, nie wiem nawet czy zrozumiał :( nie wiem co robić.

do tej pory jak usypiałam Pole przy nim i prosiłam żeby by cichutko to był , a teraz? specjalnie się drze, woła głośno "mamo" albo cuda wianki wymyśla, no nie radzę sobie z nimi ostatnio, a dziś to już nerwy mam w strzępach :/ help

7w3d 💔
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja z Gabrysiem przerabialam szczypanie uderzanie I inne dowody milosci braterskiej,ciagle zdarza sie,ze cos mu zrobi,ale rzadko I coraz rzadziej. My tlumaczylismy tlumsvzylismy,ze nie wolno,ze boli itd. Plus zawsze nawet jak usypiam malego czy tez go karmie a on akurat w tym momencie odczuwa chec przytulania to zawsze go biore na kolano jesli mam wolne czy tez siada kolo mnie I go przytulam I np szepcze cicho I tlumacze,jesli usypiam. Mysle,ze to normalny etap w relacjach rodzenstwa,tylko trzeba to przetrwac I pomoc przejsc przez to starszemu dziecku,a brdzie lepiej.

Mama_Julka lubi tę wiadomość

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa I za kazdym razem musial I musi przeprosic a jak nie do kata,ake nie zostawialam go tylko siedzialam z nim ,jak krzyczal plakal to go przytulalam I tlumaczylam znowu I znowu,a przeprosic I tak musial. Tak samo robilismy jak nas uderzyl.

justyna14 lubi tę wiadomość

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Pytanie do mam KP - jak jedzą teraz wasze dzieci po wprowadzeniu posiłków stałych? ja karmie tylko w nocy, a w dzien lecimy na łyżeczcce, kaszki, zupki i cały czas sie zastanawiam czy przypadkiem nie dostaje za mało mleka..
    Julia ja karmie piersia w dzien co drugie karmienie wiec
    6 piers
    9 kaszka
    13 piers
    16 obiadek
    19 piers
    Potem jak dobrze pojdzie to dwa karmienia nocne, albo 5 jak mam pecha i maly sie ciagle budzi...
    I czasem po albo przed Piersia w poludnie wciskam deserek. Jak daje deserek po obiedzie to mu sie ulewa potem

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trochę na inny temat..mam pytanie.. czy Wam też tak ciężko rozstać się z Easzymi pociechami? Nie mówię o tym jak zostaje z mężem, bo tego sie nie obawiam :-) Piszę tak, bo siedzę właśnie w kolejce do lekarza, mąż musiał dziś zostać dłużej w pracy a Lencia została z moją mamą. Przezywam to już od wczoraj :-( Lencia jest ze mna praktycznie caly czas, czasami zostaje z mężem ale rzadko, bo wiadomo..pracuje. Martwi mnie to, że ona tam pewnie za mną teskni :-( Wiem, że źle robię, że muszę ją przyzwyczajać do takich rostan ale tak mi trudno :-( A jak to jest u Was?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to ja nie pomoge, jo my na mm. W tym momencie Lencia je rano mleczko potem kaszka, obiadek, deserek i kleik na noc. W miedzy czasie zje jakiegos biszkopta czy buleczke, probuje różnych rzeczy. W nocy nie jemy :-)
    Ps. Czekam wlasnie na wizyte do neurologa. Muszę zadbać o siebie, bo chcemy 2 dzidziusia a z bolacym kregoslupem w ciąży byloby kiepsko. No i muszę być zdrowa dla tuch moich dzieciakow :-)

justyna14, Kava, Mama_Julka, iNso87 lubią tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia83 wrote:
    Justyna ja z Gabrysiem przerabialam szczypanie uderzanie I inne dowody milosci braterskiej,ciagle zdarza sie,ze cos mu zrobi,ale rzadko I coraz rzadziej. My tlumaczylismy tlumsvzylismy,ze nie wolno,ze boli itd. Plus zawsze nawet jak usypiam malego czy tez go karmie a on akurat w tym momencie odczuwa chec przytulania to zawsze go biore na kolano jesli mam wolne czy tez siada kolo mnie I go przytulam I np szepcze cicho I tlumacze,jesli usypiam. Mysle,ze to normalny etap w relacjach rodzenstwa,tylko trzeba to przetrwac I pomoc przejsc przez to starszemu dziecku,a brdzie lepiej.
    kurcze tylko mój nawet przepraszam nie powie jeszcze :/

sytuacja sprzed godziny, mąż oczekuje na obiad a syn już z kluczami w ręku i woła brum brum i tłumaczymy ze pojedzie z tata do sklepu ale po obiedzie i co? wycie ryk i płacz cały obiad az do wyjscia. no zero zrozumienia tylko wymuszanie i koniec :( co robic?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Co do jedzenia to ja nie pomoge, jo my na mm. W tym momencie Lencia je rano mleczko potem kaszka, obiadek, deserek i kleik na noc. W miedzy czasie zje jakiegos biszkopta czy buleczke, probuje różnych rzeczy. W nocy nie jemy :-)
    Ps. Czekam wlasnie na wizyte do neurologa. Muszę zadbać o siebie, bo chcemy 2 dzidziusia a z bolacym kregoslupem w ciąży byloby kiepsko. No i muszę być zdrowa dla tuch moich dzieciakow :-)
    jak ja Wam zazdroszcze przespanych nocy :)

7w3d 💔
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Gabrys tez kiedys nie mowil,ale wtedy przeprosiny byly w formie przytulenia,wymyslicie swoj sposob jakis na pewno. Taki wiek musicie przetrwac i nic oprocz spokoju i tlumacznia nie pozostalo bo co wiecej,zobacz ile Gabrys starszy i cisgale nas probuje i to chyba juz tak bedzie az do jego wyprowadzki :) my jak juz nic nie pomaga pozwalamy sie wykrzyczec i po chwili przychodzi sam i mowi zeby go przytulic. :)

justyna14 lubi tę wiadomość

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
‹‹ 2783 2784 2785 2786 2787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ