X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anetka88 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane napiszcie mi proszę jak długo Wasze dzieci potrafią sie same sobą zajac tzn. jak długo sie bawią bez Waszej ingerencji. Mi wszyscy mówią ze ja za bardzo skacze nad Malym dlatego marudzi jak zostaje sam...jak myślicie?

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też raczej sama się zajmuje..najczesciej leży na brzuchu i raczkuje do tyłu czy kreci wkolo siebie i bawi zabakami. Jak się zmeczy to siedzi i bawi sie zabawkami, siedzi w bujaku. Z tym, że ja w tym czasie zawsze jestem gdzies obok, zagaduje i w miedzy czasie cos tam robie w domu. Jak juz jej sie nudzi to bawimy sie razem.

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ale Twoja Lencia swietnie wydlada..taka dorosla :-) Juz nie mogę sie doczekać reakcji mojej :-)
    Rozumiem, ze Twoja Lena bedzie jezdzila pezodem do kierunku jazdy?

iNso87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak mam przekonać męża, żeby Lena jeździła przodem...eh
    My już mamy fotelik ale czeka..

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Tak Aneczka jak najbardziej,przodem :) i zdecydowalam sie na tego Caretero Ibiza,fajny fotelik wg mnie,jeszcze przymierze Lene do niego i jak bedzie ok to w sobote bierzemy:)

ja tez nad nim mysle wlasnie. daj znac po przymiarkach Lenci :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola45 amoze to przez pogode,znaczy upaly ma gorszy apetyt? Bo w Pl teraz chyba goraco,albo bylo? Moj czasem je mniej czasem wiecej, zdarza sie dni,ze nie chce ani kaszki ani obiadku tylko cyca i to tez bez szalenstwa,ale nie przejmuje sie,bo zdrowy rosnie :) Tak samo robilam i robie ze straszym synkiem jak chce to zje jak nie to nie nic na sile :)
    Ja w obydwu ciazach nie jadlam jakos duzo nabialu,mleka nie lubie wiec nie pije i ciaza tego nie zmienila,ja toleruje jedynie jogurty albo kefir i to tez jak mnie naleci :) Gabrys mleko uwielbia i to pod kazda postacia :) Maksio tez nie ma problemu z produktami mlecznymi :)

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • Anetka88 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Moja też raczej sama się zajmuje..najczesciej leży na brzuchu i raczkuje do tyłu czy kreci wkolo siebie i bawi zabakami. Jak się zmeczy to siedzi i bawi sie zabawkami, siedzi w bujaku. Z tym, że ja w tym czasie zawsze jestem gdzies obok, zagaduje i w miedzy czasie cos tam robie w domu. Jak juz jej sie nudzi to bawimy sie razem.

Tez chciałabym aby Maksio byl bardziej samodzielny tzn. zajął sie czymś chociaż na pól godz. Czasem jest tak absorbujący ze nic nie mogę zrobić w domu...

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, bo mój mąż się boi, żeby Lena jezdzila przodem. I tylko to go powstrzymuje. Przekonuje go na różne sposoby. Lencia już siedzi, i waży dawno ponad 8 kg :-) Dla mnie to jest jej po prostu ciasno, bo ona taka pulchniutka.
    No nic..bede przekonywać go dalej, może się uda :-)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, myślę, że każde dziecko jest inne. Jedne potrzebują wiecej uwagi, inne mniej. Moja Lencia od malego tak sie sama pięknie sobą zajmowala. Ja np. Jak prasuje to rozkladam deske przed nią i z nią rozmawiam, spuewam, wyglupiam sie i przy okazji coś robię. Tak samo zabieram ja do kuchni jak nie chce sama się bawić. Moze tak sprobuj?
    A Malsio już siedzi?

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka ale sa foteliki w ktorym mozna wozic dziecko tylem do kierunku jazdy,chyba,ze Ty nie chcesz takiego,chyba Megi ma taki,tylko nie pamietam jak sie nazywa. :)

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka88 wrote:
    Tez chciałabym aby Maksio byl bardziej samodzielny tzn. zajął sie czymś chociaż na pól godz. Czasem jest tak absorbujący ze nic nie mogę zrobić w domu...

Moja zabawi się sama, ale niedługo. My mieszkamy z rodzicami i są cztery pary rąk do noszenia jej, więc jak była malutka i tylko pisnęła to ktoś ją brał. I tak oto się przyzwyczaiła. Od rana jak jestem z nią sama i prasuję czy gotuję wkładam ją do leżaczka lub na matę z zabawkami to w porywach z godzinę się pobawi. A po południu prawie cały czas ktoś się z nią bawi lub nosi.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży nabiału mało, a dzidzia woli mleko niż normalne jedzenie.

Ja bym chciała wozić małą tyłem do kierunku jak najdłużej. Na razie nie myślę o zmianie fotelika bo moja drobnica jeszcze w t ma wygodnie, a potem zobaczymy jak się będzie zachowywała. Obecnie na tylnej szybie mam przyklejone lusterko i mam na nią podgląd. Dzięki temu mam leszy komfort jazdy.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jiz od jakiegos czasu ochlodzenie, jak byly upaly to w miare jadl, a teraz kiepsko. Wszystko go rozprasza i sie bawi jedzeniem zamoast jesc.
    Co do zabawy to moj Filip tez zbyt dlugo noe bawi sie sam. Cos tam da sie zrobic w domu ale bardzo marudzi. Lezenie na brzuchu to dla niego koszmar, nie lubi strasznie. Gimnastykuje sie zeby tylko spowrotem na plecy sie przekrecic. Nie zawsze od razu mu sie uda. A jak mu sie uda to potem znowu na brzuch i znowu marudzenie. Ja nie wiem co z nim jest kurcze, wasze dzieci ladnie bawia sie na brzuszku, siedzac a ten jak siedzi (sam noe umie usiasc) to rzuca sie do przodu bardzo i po chwili upada do przodu, na boki. I przekreca sie na brzuch i znowu marudzenie. Co chwile musze podchodzic i go poprawiac. W krzeselku jak siedzi to troche posiedzi sam z zabawkami ale musi byc telewizor wlaczony. Teraz jestesmy u rodzicow to jest latwiej, duzy dom i salon polaczony z kuchnia. Jak odchodze zeby cos w kuchni porobic to jest latwo. Ale u mnie w Warszawie mieszkamy w bloku, kuchnia w innym pomieszczeniu i ciezko jest odejsc. :x

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Zuza to wogole lubi zwracac na sieie uwage i jak jest sama w pokoju to lubi medzic sobie, ale ja tak nie reaguje na to, czasami pomarudzi chwile i sie zaczyna bawic troche marudzi troche sie bawi, jak placze to wtedy ja biore, sa takie dni ze faktycznie musze sie nia zajac wiekszasc dnia, alee staram sie jej nie przyzwyczajac do rak, zresta od poczatku tak robie, najgorzej jak ejstesmy u dziadkow bo tam wiecznie ktos ja bierze i teraz wymusza troche:-)teraz wlasnie lezala na macie i mruczala a teraz oglada polo tv :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha i jeszcze ktoś mówił o kp i jedzeniu normalnego jedzenia.
    Moja odkąd zaczęła dostawać stałe pokarmy o wiele chętniej je cyca, bo kiedyś i z tym był problem. Więc obecnie głownie cyc, a normalnego żarcia mało.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Anetka88 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Anetka, myślę, że każde dziecko jest inne. Jedne potrzebują wiecej uwagi, inne mniej. Moja Lencia od malego tak sie sama pięknie sobą zajmowala. Ja np. Jak prasuje to rozkladam deske przed nią i z nią rozmawiam, spuewam, wyglupiam sie i przy okazji coś robię. Tak samo zabieram ja do kuchni jak nie chce sama się bawić. Moze tak sprobuj?
    A Malsio już siedzi?

Robię podobnie. Rozkladam deskę i prasuje gadając i wygłupiając sie do niego, najbardziej lubi jak para bucha z zelazka ale i to go zabawi na 10 min a potem wyginanie, prężenie i ręce w gore... Chyba go za bardzo rozpieściłam i teraz wie ze jestem na każde jego zamarudzenie...

• Anetka88 Koleżanka

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola dla mojego leżenie na brzuchu to najgorsza kara na świecie...takze wiem o co chodzi...

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fa0261e7745.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/749cf2ad82a2.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/054913aa8f0b.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce5b5f5de1e0.jpg

na jednym zdj z przed tygodnia udalo sie uchwwycic miniaturke zabka :D

aha i Zuza wczoraj zaliczyla glebe na meble tak jej maz skarpety ubieral,wiec ta czerwona plama na czole to pamiatka z wczoraj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 12:22

pati_zuzia83, Mama_Julka, iNso87, justyna14, Nadulka, alisss87, aneczka1983, lilianna lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • pati_zuzia83 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola45 nic z nim nie jest ;) takie ma tepo rozwoju, MAksio tez jeszcze sam nie usiadzie i jak sie go posadzi to roznie z tym bywa,ostatnio powoli zaczyna chyba przymierzac sie do raczkowania,ale to bardzo powoli bo ddpiero odrywa brzuchol od podloza :) ciezko mu dzwignac ;) jego brat pamietam tez jeszcze nie raczkowal w tym wieku. Mi osobiscie nie spieszy siedo kolejnych etapow,chce sie nacieszyc,ze taki malutki jest jeszcze :) ale przy Gabrysiu bardzo wyczekiwalam,az usiadzie,zacznie raczkowac chodzic,mowic itp.itd :)

74di4z17aqml5bw9.png
    f2w33e5ejjupqtor.png
    f2wl3e5e2r01gmpa.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały umie się sobą zająć około 30 min, ale to musi mieć nastrój. Zwykle siedzi w kojcu i wywala zabawki z kosza, na macie też troche poleży, ale najlepiej żebym była w zasięgu wzroku. Jak mąż wróci z pracy i ma się nim zająć to niestety od razu bierze go na ręce jak zamarudzi, a ja staram się go uspokoić bez noszenia i zwykle się udaje. Wydaje mi się więc że z tym zajmowaniem się sobą mam ok, bo myślałam że będzie gorzej i nic nie zrobię.

Natomiast kolejna nocka horror. Nie spaliśmy od północy do 3, mały popłakiwał cały czas, kręcił się, nie chciał jeść, trochę wody pociągnął tylko, na rękach w miarę się uspokajał ale w łóżku i łóżeczku panika. Te paskudne dwójki nie chcą wyjść, z jedynkami poszło szybko i prawie bezboleśnie, a teraz czuje opuchnięte dziąsła (przy jedynkach nie czułam), a mnie już z tego niewyspania puszczają nerwy.

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
‹‹ 2793 2794 2795 2796 2797 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: