X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • katarzyna9876 Nowa

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Nie udzielałam się, bo należę raczej do grupy osób czytających / szukających w internecie informacji.
    Sama też od kilku miesięcy walczę z alergią syna. Chodzę od gabinetu do gabinetu, robię badania na własną rękę, czytam książki, wertuję internet itd.
    Nie pomogę Ci, bo nie czuję się kompetentna, ale polecam grupę na fb DZIECI - Alergia pokarmowa, AZS....
    Tam jest sporo rodziców siedzących w tym od lat.
    Wiadomo, to nie lekarze, ale może naprowadzą Cię w dobrym kierunku.
    Tak od siebie zapytam tylko czy podajesz jakiś probiotyk? Robiłaś badanie na pasożyty, drożdże? Często powodują wzmocnienie (a czasem nawet powstanie) alergii. Objawem jest też brak apetytu.
    Na mieszankach się nie znam, bo karmię piersią, ale z tego co widzę, do tej samej kategorii co Neocate (mieszanki elementarne) należy też Nutramingen PURAMINO. Może ta będzie mu bardziej odpowiadać.
    Wbraw temu, co mówią niektórzy lekarze wszystko może uczulać, ryż, kukurydza i gryka też.
    I niestety przy zaawansowanej alergii nawet tak zwane śladowe ilości szkodzą.
    Szczerze współczuję, bo sama mam już dość wszystkiego, a widzę, że Wasz przypadek jest cięższy.
    Pozdrawiam

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• alisss87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże... Aneczka... popłakałam się :( Kobieto dla mnie zasługujesz na nagrodę Nobla. Jesteś wspaniałą matką. Życzę Tobie wytrwałości i dużo cierpliwości no i może wreszcie wsparcia ze strony męża. Oby Bóg postawił wreszcie na Waszej drodze jakiegoś kompetentnego lekarza, który pomoże wyciągnąć Stasia z tej okropnej alergii. Trzymaj się kochana :*

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agat wrote:
    Aneczka, pupa Stasia nie wygląda ciekawie. Jak moja córka miała 6 tygodni miała właśnie podobne zmiany na kroczu, ale mniej tego było. Lekarz przepisał pimafucort, bactroban (na zmianę), kąpiele 3 razy dziennie w nadmanganianie potasu i smarowanie pyoctanina. U nas było podejrzenie nietolerancji laktozy i wówczas podobno kupa jest bardzo kwaśna i może bardzo podrażniać delikatną skórę. Może u Was tez coś w tym kierunku, albo chociaż te kąpiele załagodzą ten stan.
    Od tego zaczęliśmy ( zarówno leki jak i kąpiele po których ręce miałam jak po źle zmytym samoopalaczu)i nie pomogło. I gencjaną też próbowaliśmy i okłady ...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna9876 wrote:
    Cześć,
    Nie udzielałam się, bo należę raczej do grupy osób czytających / szukających w internecie informacji.
    Sama też od kilku miesięcy walczę z alergią syna. Chodzę od gabinetu do gabinetu, robię badania na własną rękę, czytam książki, wertuję internet itd.
    Nie pomogę Ci, bo nie czuję się kompetentna, ale polecam grupę na fb DZIECI - Alergia pokarmowa, AZS....
    Tam jest sporo rodziców siedzących w tym od lat.
    Wiadomo, to nie lekarze, ale może naprowadzą Cię w dobrym kierunku.
    Tak od siebie zapytam tylko czy podajesz jakiś probiotyk? Robiłaś badanie na pasożyty, drożdże? Często powodują wzmocnienie (a czasem nawet powstanie) alergii. Objawem jest też brak apetytu.
    Na mieszankach się nie znam, bo karmię piersią, ale z tego co widzę, do tej samej kategorii co Neocate (mieszanki elementarne) należy też Nutramingen PURAMINO. Może ta będzie mu bardziej odpowiadać.
    Wbraw temu, co mówią niektórzy lekarze wszystko może uczulać, ryż, kukurydza i gryka też.
    I niestety przy zaawansowanej alergii nawet tak zwane śladowe ilości szkodzą.
    Szczerze współczuję, bo sama mam już dość wszystkiego, a widzę, że Wasz przypadek jest cięższy.
    Pozdrawiam
    Kasia dzięki - już się zapisuję! No wlaśnie po gryce chyba się zaostrzyło, kukurydza jest z kolei w syropie glukozowym w większości mm. Zapisuję się. Dzięki!

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    Aneczka a moze to zakażenie bakteryjne. My mieliśmy zakazenie gronkowcem na buźce i robiły się na ranie takie zółte strupy. Moze terzeba zrobić wymaz i leczyć na bakterie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0e7e257818c.jpg

tu trocehe widac ten policzek. Dawidek też ma AZS i ta zmiana zrobiłą się właśnie w miejscu zaostrzenia AZS. Ja dokarmiam małego mlekiem Bebiko ha i jest ook
    lips, to wygląda bardzo podobnie. Staś ma takie coś plus wybroczyny, suche plamy, podskórne grudki na twarzy, za uszami, rękach i nogach. Na pupie rana. POmaga tylko ciągłe wietrzenie. Ja sama czasem płaczę z bezsilności ale szybko się powstrzymuję bo nie mogę sie poddać. Na twarz pomaga okład z tormentalum (odmiana bezpieczna tormentiolu), grzybica ani zakarzenie to nie jest bo pimafucort by pomógł a się zaogniło. Pomaga jakaś maść którą przepisała alergolog ale co posmaruję to Stach robi kupę i na nowo a juz mi się kończy. To maść robiona ale nie z wit a ani nic co powszechnie się mówi. Jest jaskrawo mocno żółta i jest jej ciupinka więc muszę dawkować bo byśmy zużyli w ciągu dwóch dni przez kupkowe sprawy Stasia.

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki ten Twój syneczek słodki!!!

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i podaję vivomixx - probiotyk ale on ma bakterie bifidus i one też mogą powodować niestety problemy. Próbowałam lekarce to wytłumaczyć ale cóż... nie dała mi dojść do slowa jak z kukurydzą w syropie glukozowym...

Zrobiliśmy badania na lamblię i pasożyty oraz utajoną krew ale nic nie wyszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 13:04

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [edit]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2016, 09:14

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • katarzyna9876 Nowa

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas ze skóra lepiej, ale za to jest krew.
    Ten probiotyk?
    https://www.doz.pl/apteka/p122893-Vivomixx_krople_2_x_5_ml_2_fiolki
    Tam jest napisane, że zawiera białka mleka.
    Co do bakterii bifidus to szczerze powiem, że nic nie wiem o możliwych problemach z nimi związanych.
    My teraz mamy latopic, bo chciałam, żeby było jasno napisane, że nie ma glutenu i mleka. Dicoflor wyeliminowałam ze względu na kukurydzę (uczula), no i ma tylko jeden szczep bakterii.

• aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna9876 wrote:
    No to u nas ze skóra lepiej, ale za to jest krew.
    Ten probiotyk?
    https://www.doz.pl/apteka/p122893-Vivomixx_krople_2_x_5_ml_2_fiolki
    Tam jest napisane, że zawiera białka mleka.
    Co do bakterii bifidus to szczerze powiem, że nic nie wiem o możliwych problemach z nimi związanych.
    My teraz mamy latopic, bo chciałam, żeby było jasno napisane, że nie ma glutenu i mleka. Dicoflor wyeliminowałam ze względu na kukurydzę (uczula), no i ma tylko jeden szczep bakterii.
    właściwie ten http://www.aleleki.pl/produkt/12067-vivomixx-vsl-3-total-10-saszetek.html
    to może na latopic przejdziemy. Słyszałam o nim, lekarka pod nosem cos przebąkiwała ale stanęło na vivomixie.
    Po bifidus zazwyczaj są kolki i zaparcia ( u nas i wiem, że u innych też tak bywa)

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    Boże... Aneczka... popłakałam się :( Kobieto dla mnie zasługujesz na nagrodę Nobla. Jesteś wspaniałą matką. Życzę Tobie wytrwałości i dużo cierpliwości no i może wreszcie wsparcia ze strony męża. Oby Bóg postawił wreszcie na Waszej drodze jakiegoś kompetentnego lekarza, który pomoże wyciągnąć Stasia z tej okropnej alergii. Trzymaj się kochana :*
    mąż póki co chyba myśli, że jestem nieporadna i dlatego jest jak jest ... :( ale nie chcę już o nim nawet myśleć bo za dużo już tego wszystkiego...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • katarzyna9876 Nowa

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to możliwe, że ten probiotyk jest ok. Niestety na efekty trzeba czekać. Ale cena zabójcza :)

• alisss87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    mąż póki co chyba myśli, że jestem nieporadna i dlatego jest jak jest ... :( ale nie chcę już o nim nawet myśleć bo za dużo już tego wszystkiego...
    N I E P O R A D N A ???!!! Przepraszam za stwierdzenie ale czy mu coś ostatnio mózg wypaliło? Trzymaj się, jestem z Tobą. Wszystkie jesteśmy! I pamiętaj jedno- jesteś cudowna matka. Te problemy kiedyś miną a twój synek odwdzięczy się tobie bezwarunkową miłością.

iNso87 lubi tę wiadomość

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka jak tylko chcesz pogadac, wyzalic sie, potrzebujesz wsparcia to wal smialo na priv,mozemy sie umowic na miescie, na spacer w parku. :)
    Podziwiam Cie, przy tobie to ja mam na prawde bezproblemowe dziecko. Wspolczuje bardzo, strasznie to wyglada, nie wiem co ci poradzic narazie bo nigdy sie z czyms takim nie spotkalam. Postaram sie popytac, moze uda mi soe tez znalezc namiary na dobrego lekarza, buzki :*

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:

Ania jestes cudowna kobieta i matka!! nie zasluguje na Ciebie ten Twoj maz naprawde :(

co do Stasia kochana syrasznie wspolczuje maluszkowi i Tobie, i zycze abyscie szybko trafili do dobrego specjalisty, ktory Wam skutecznie pomoze!!

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, bardzo ci współczuje i podziwiam, na pewno robisz wszystko najlepiej jak potrafisz i jesteś bardzo dzielna.
    Ja często czuję się zmęczona i zrezygnowana, a mały nie ma żadnych dolegliwości, więc szacunek ci się wielki należy.

U mojej znajomej była podobna sytuacja, opowiadała mi o pupie swojego 6 letniego synka, choć ja tego nie widziałam, u nich okazało się, że była to alergia na gluten i nabiał, po wyeliminowaniu tego całkowicie + jakaś maść podobno jest o niebo lepiej

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytalam ze tez moze byc tak ze ma alergie na cos i objawia sie to w taki sposob. Pokarm zakwasza jakos kał ktory ma kontakt z pupa.
    Ja juz nie wiem co o tym myslec..

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    2 PROCEDURA IVF :

Został 1 ❄️

preg.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, bardzo Wam dziękuję. Wasze słowa na prawdę dodały mi otuchy. Staram się jak mogę. Czasem jest lepiej czasem gorzej. Staram się nie załamywać.
    Ola_45 wrote:
    Aneczka jak tylko chcesz pogadac, wyzalic sie, potrzebujesz wsparcia to wal smialo na priv,mozemy sie umowic na miescie, na spacer w parku. :)
    Podziwiam Cie, przy tobie to ja mam na prawde bezproblemowe dziecko. Wspolczuje bardzo, strasznie to wyglada, nie wiem co ci poradzic narazie bo nigdy sie z czyms takim nie spotkalam. Postaram sie popytac, moze uda mi soe tez znalezc namiary na dobrego lekarza, buzki :*

Olu! Kochanie! 30 wracamy z wyjazdu od Mamy. Bardzo chętnie się z Tobą spotkam. Zapraszam nawet do siebie. Bajzel jest ale nie przylepisz się bo podłogę co i rusz zmywam. Bardzo będzie mi miło Was poznać.

Ola_45 lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka przezprzypadek odrzucilam zaproszenie :P ale wyslalam nowe

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    2 PROCEDURA IVF :

Został 1 ❄️

preg.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość została wysłana :)
    ojej... taką poczułam ... radość, że ktoś w nas wierzy... tak mi jakoś ulżyło... dziękuję, że jesteście.

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
‹‹ 2795 2796 2797 2798 2799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ