Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej.
Aneczka, a próbowałaś zwykłym Clotrimazolum i maścią z kłącza pięciornika to smarować?
Ja w ogóle nie polecałabym Ci nakładać grubej warstwy, bo pupa się poci i jak się to wsdzystko zmiesza jeszcze z siuśkami to jest gorzej. Jak my mielismy wielkie odparzenie, to pediatra powiedziała żeby pupę traktować jak naszą twarz- nakładamy niewielką ilość kremu. My na azs dostaliśmy jeszcze robioną maść, przeszło po dwóch dniach, mogę Ci podać skład- może poprosisz pediatrę żeby przepisała? -
Oliwki wrote:Hej.
Aneczka, a próbowałaś zwykłym Clotrimazolum i maścią z kłącza pięciornika to smarować?
Ja w ogóle nie polecałabym Ci nakładać grubej warstwy, bo pupa się poci i jak się to wsdzystko zmiesza jeszcze z siuśkami to jest gorzej. Jak my mielismy wielkie odparzenie, to pediatra powiedziała żeby pupę traktować jak naszą twarz- nakładamy niewielką ilość kremu. My na azs dostaliśmy jeszcze robioną maść, przeszło po dwóch dniach, mogę Ci podać skład- może poprosisz pediatrę żeby przepisała?jakoś ta maść tak działa. Przy innych tak nie ma
tu jest Furagin, Nystatyna, chetronidarol (?) O...d...(?) - nie mogę rozczytać, vit A, eucerin i jeszcze jakiś cuś czego roczytać nie mogę
-
Spróbuj maść z kłącza pięciornika. 3 zł kosztuje. A zwykła maść z witaminami? A,E? Może trzeba spróbować od najprostszych sposobów?
Ja mam w tej robionej:
Kwas salicylowy 0,4
Sulph.pphi 1,5
Hydrocortisoni 0,5
Neomycyna 0,5
Dermatoli 2,0
Vaselini fl. 19,0
Eucerini 30,0Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 23:02
aneczka1983 lubi tę wiadomość
-
ogółem:
na ręce i nogi działa tłusta maść o właściwościach nawilżających - smarowanie ok 6 razy na dobę; na twarz lekki krem nawilżający choć tormentalum fajnie się sprawdzał a jest tłusty - smarowanie ok 3-4 razy dziennie, na głowę 2 razy dziennie tłusta, na pupę nic prócz talku i wietrzenia i maść robiona. Jak coś nie zje albo nie położy się go na nie wypranym w białym jeleniu lub wełnianym to jest ładnyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 23:09
-
Oliwki wrote:Dostaniesz w aptece. Skład taki sam jak Tormentiol, tylko bez tego jednego szkodliwego składnika, ktorego nie stosuje się u dzieci. Maść z kłącza pięciornika Ziaji.
-
aneczka1983 wrote:I tylko boję się że okaże się, że jednak musimy psa oddać.
Czuję się głupio, że zdominował tutaj temat pupy Stasia. Przepraszam. Znacznie lepiej czyta się o osiągnięciach Waszych Dziobków.szczególnie w takim miejscu
Nie czytam na bieżąco- konsultowałaś to z innym pediatrą niż swoim? Coś prywatnie? dermatolog ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 23:15
-
Oliwki wrote:ale ta pupa nie wygląda na alergię od psa
szczególnie w takim miejscu
Nie czytam na bieżąco- konsultowałaś to z innym pediatrą niż swoim? Coś prywatnie? dermatolog ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 23:19
-
aneczka1983 wrote:a pupa to jeden z problemów. Pupa to od mleka i innych alergenów.
To jes w miejscu gdzie jest pieluszka, to jesteś pewna że od alergenów?
Byliście u dermatologa z tym wszystkim?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 23:18
-
Aneczka, a może powinnaś dostać skierowanie od pediatry do szpitala na jakiś oddział związany z problemami skórnymi dla dzieci? Ja nie wiem czy są takie oddziały, ale nie wierzę że nie ma ratunku.. Może to jakiś pasożyt, albo coś, może powinni pobrać próbki, jakiś wymaz, cholera wie?