WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Paulina2711 Przyjaciółka

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciążę miałam mega nerwowa...po pierwsze hormony sprawiły, że stałam się mega wredna, że złości aż kipialam, nie oszczędzałam NIKOGO! Jak teraz pomyślę o moim zachowaniu to serio jest mi przykro i zastanawiam się jak moi najbliżsi to zniesli... ale nie mogłam tych nerwów opanować choć wiedziałam, że zachowuje się irracjonalnie.. druga sprawa to, że w maju moja babcia uległa poważnemu wypadkowi, odkrecila gaz i zapomniała podpalic i tak ten gaz się ulatnial, po paru godzinach przyszedł do niej sąsiad, chciał zapalić papierosa i spowodował wybuch.. babcia cała popazona wylądowała w szpitalu nad morzem! Dom do rozbiórki... NIKT dosłownie nikt się nią nie zainteresował, ani dzieci ani nikt z 13 wnuczat...tylko ja... tak więc sir tulalam przez całą ciążę po szpitalach i mopsach, aby załatwić babci dom opieki, bo ja w ciazy sama nią nie mogłam się zająć, gdyż wypadek spowodował trwałe uszkodzenia u babci w tym calkowita zależność od drugiej osoby... kiedy udało mi się po wielu miesiącach chodzenia proszenia i tłumaczenia załatwić babcci osrodek nagle rodzina się obudziła, że dom i działki zostają do podziału... jak babcia powiedziała im, że nic nie dostaną to telefony się nie urywaly do mnie z życzeniami abym kaleke urodziła...ot taka rodzina od strony mojej mamy... dodam, że zajęłam się babcia całkowicie bezinteresownie nic nie oczekuję w zamian i nawet nie potrzebuje, bo mamy swój dom i swoją działkę... także cała ciąża w mega stresie a Igorek dziecko mega pogodne i zdrowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2016, 15:51

mhsvi09kmqevf2jo.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Stasia będę "bronić". Jest wspaniały mimo tego, że płacze. Wcześniej tego nie było. est bardzo radosny, wszystkich wita z uśmiechem, a jeśli nie od razu to przynajmniej po chwili. Marzy mi się drugie dziecko. Nie dlatego, że tu mało się dzieje. Po prostu. Dla Stasia, dla mnie. Nawet gotowa jestem adoptować. Gdyby nie sytuacja z M to bym nie zastanawiała się. Paula... Jesteś wielka. I na prawdę dzielna.

Ola_45, iNso87 lubią tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m27n4.jpg

a4lo54.jpg

Ola_45, Paulina2711, sabinaaa, iNso87, alisss87, MeGi1986, Aneczka86, Mama_Julka, Klara87, Nadulka lubią tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29qo30w.jpg

Ola_45, Paulina2711, sabinaaa, iNso87, MeGi1986, Aneczka86, Mama_Julka, Klara87, Nadulka lubią tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcia z Malty. Na dwóch pierwszych widać resztki alergii. W tej chwili skórka gładziutka. Poprawę widać na ostatnim zdjęciu. Wiele nie byliśmy nad morzem bo Staś bal się fal, było bardzo upalnie a słońce ostro świeciło. Więc tylko co drugi dzień jeździliśmy na zwiedzanie.

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu lepiej widać że uczulenie zeszło

2q9yhwj.jpg

Ola_45, Paulina2711, sabinaaa, iNso87, MeGi1986, Aneczka86, Klara87, Nadulka lubią tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moja mama z ukochanymi swoimi Jolkami, które zawsze jej przywożę lub wysyłam ;)

Mam pytanie. Jako nieporadna matka mam wątpliwość co do swoich działań. Staś jak jest zmęczony w sposób charakterystyczny przeciera oczy, uszy, klapie buźką na bok, zaczerwienione oczka, przeszklone lub maślane... Wiecie co mam na myśli. Moje pytanie jest takie- czy nie jest to źle, że gdy widzę takie symptomy zbliżającego się zmęczenia kładę go do łóżeczka? Chodzi mi o to, że on w tym łóżeczku prawie godzinę się wierci. Lata, gada, śmieje, turla. Jakby sie obudził. Mam wątpliwość czy nie zbyt szybko go kładę. Ale jak tego nie robię no to sie robi - co by tu dużo nie mówić - marudny..

caławtrawie lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania u nas jest to samo. Tylko go wloze do lozeczka od razu zabawa i szalenstwo, ale czasem od razu placz. Nie wiem jak go usypiac

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso nie musisz wiercić dziur w drzwiach. Są takie specjalne drążki rozporowe i na tym można powiesić huśtawke. Drążek w każdym momencie można ściągnąć. Mój szwagier takie kupował dzieciom i gwarantuję wytrzymałość. Moj stary sie na nim podciągał, a z niego kawał chłopa :)

Kava, iNso87, Ola_45 lubią tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 09:25

aneczka1983, Ola_45 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava - zrobię jak mówisz. A dodam tylko, że na pupie też już nic nie ma. Mam nadzieję, że utrzyma się stan jak najdłużej. Coś tam z policzkami i torsie sie robi. Zaczynam podejrzewać materac na którym śpi. Przetrzymam jeszcze i ewentualnie prześpię się z nim na podłodze. Jak nie materac to pies. N tu byłby duży problem. Materac się wymieni ale oddać psa bym nie chciała.

caławtrawie lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka - sliczny Staś! Ciesze sie, ze alergia znika. Ja wkladam I. do lozeczka dopiero po ziewnięciu :)
    Justyna - jesli nie masz daleko to mozesz podjechac do aktywnego smyka na Ochocie. Tam jest duzy wybor. Doradza Ci w sprawie rowerka, a Olek bedzie mogl dosiasc roznych modeli. My mamy Kettlera metalowy i super sie sprawdza.

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety usypianie w ogole nie wychodzi. Nawet jak juz jest taki ze do wszystkiego sie tuli i przymyka oczka to w lozeczku dostaje szalu, straszny placz :(
    Dzisiaj probowalam i nic z tego.
    Wzielam go na lozku posadzilam moim, polozylam sie obok, dalam mu butelke pusta do zabawy i podusie jego. Pobawil sie ta butelka (bardzo lubi sie nia bawic) i zaczal sie tulic do poduszki. Jak juz widzialam ze przysypia na chwile ale probuje sobie znalezc miejsce to go polozylam na boku, dalam mu podusie do przytulenia,pilnowalam zeby na plecy sie nie przekrecil i hlaskalam go po glowce tak z gory na dol po powiekach.

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lena też tak ma..padnieta taka ale jak ja odloze do łóżeczka to nagle nabierala mocy. Na noc zasypia w lozeczku bez problemu a w dzień nie da rady. Teraz zasypia w dzien ze mną na łóżku a jak zasnie to przekladam do lozeczka :-)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 09:25

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina przepis dla ciebie na ciasto na pierogi. 70dag maki, pol litra cieplej wody, ewentualnie troche oleju ze 2 lyzki, ale mi bez oleju wychodzi miekkie. Wrzucach wszystko do kichy i ugniatasz. Nie ma bata musi wyjsc. Kiedys robilam na stolnicy i podlewalam woda, ale wtedy wychodzila mi glina, a tak tyle wody i koniec.

Aneczka, Stasiu to duzy chlopak juz. Ile wazy?

Co do wplywu przebiegu ciazy na dziecko. Ja duzo plakalam w ciazy. Ciagle problemy od poczatku ( 5 duzych krwawien), niskie lozysko, skracajaca sie szyjka, poszerzone ukm u malego. Lezenie plackiem i kupa stresu. I najpierw maly byl mega placzkiem, umyslalam sobie ze dlatego ze plakalam w ciazy. Za to teraz jest mega smieszkiem.

My tez z aventu korzystamy, tyle ze mamy smoczki 1 i 2. Ale z butelki pije tylko picie. Ale jutro zamawiam wieksze. Nie wiem wlasnie czy do picia zamowic mu 3 czy 4. Zamawiam tez butelke ze slomka, zobaczymy moze zalapie. Chce tez sprobowac kaszke na noc dac w butli. Bo zawsze daje lyzeczka rano, ale ostatnio mu zbrzydla.
    Dzis jedlismy pulpeta z kurczaka z ryzem. Ale mu smakowalo. Robila mama szwagierki ale gotowala w przyprawionej wodzie i byl slony. Ja bym go uparowala, ale nie umrze jak zje troche soli

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my dzis 8 miesiecy konczymy :-D

Kava, sabinaaa, akira, iNso87, Aneczka86, Paulina2711, Nadulka, Ola_45 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka dzięki za przepis... Następnym razem wypróbuje :)
    U nas noc w zasadzie spokojna, ale wieczorem byliśmy na zakupach z Igorkiem a często go nie zabieramy i chyba miał chłopak za dużo wrażeń, bo zasnął przed 20 i obudził się o 21 i nie chciał już zasnac... godzinę próbowaliśmy go uspac, ale się nie udało, więc wzięliśmy go na chwilę do salonu, polecał z nami jakieś 30 min uspokoił się i zanioslam go do lozeczka i dopiero zasnął... i spał już standardowo do 7...teraz swiruje na kocu a ja czekam, żeby dać mu kasze i położyć na drzemke i się ogarnąć... Jakiegoś lenia mam dziś strasznego, nic mi się nie chce :/

mhsvi09kmqevf2jo.png

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka o to ciasto tylko na mące i wodzie robisz? Bez jajka, mleka itp?

mhsvi09kmqevf2jo.png

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wogole ja mam od zawsze wielki problem z zaśnięciem... choćbym nie wiem jak zmęczona była to i tak będę walac się 2 lub 3 godziny po łóżku nim zasne... w rezultacie zasypiam najczęściej ok 1 i pobudka o 7... dla mnie te 6 godzin snu to stanowczo za mało, bo ja śpioch jestem i lubię sobie pospac... Czesto chodzę cały dzień do tyłu i brak mi energii do czegokolwiek...Może któraś miała podobny problem i udało jej się coś na to poradzić?

mhsvi09kmqevf2jo.png
‹‹ 2836 2837 2838 2839 2840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ