Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój ma 9kg, i przez ponad dwa miesiace przybrał tylko 700g. Ale ja się nie martwię, mały wygląda zdrowo, lekarz go widział i mówi że od pół roku to już bardzo indywidualna sprawa jak dzieci przybierają, ważne żeby nie chudły, a przy zwiększonej dawce ruchu często znikają fałdki
I czasem dziecko 8kg wygląda na grubsze niż takie 10kg, bo są też różnice we wzroście, które nie rzucają się aż tak w oczy jak fałdki
-
Hej, Pola jadla te jogurty nestle i nic jej nie bylo, ale ona juz i budyn jada i tez wszystko ok. Wczoraj jej pomidorowke z pomidorkow domowych zrobiam to dzis nawet na sniadanie mlekiem wzgardzila a pomidorowki pol miseczki zjadla.
30 dag przez 6 tyg to za malo. Dziecko powinno choc te 100 g tyg tyc jeszcze, skonsultuj ta wage z lekarzem.
7w3d 💔 -
Hej, Pola jadla te jogurty nestle i nic jej nie bylo, ale ona juz i budyn jada i tez wszystko ok. Wczoraj jej pomidorowke z pomidorkow domowych zrobiam to dzis nawet na sniadanie mlekiem wzgardzila a pomidorowki pol miseczki zjadla.
30 dag przez 6 tyg to za malo. Dziecko powinno choc te 100 g tyg tyc jeszcze, skonsultuj ta wage z lekarzem.
7w3d 💔 -
7w3d 💔 -
Musze dzis Pole zwazyc w domu bo nawet nie wiem ile wazy, ostatno sie poprawila na pewno
ale jest taka maruda ze szok
non stop o cos jeczy i wszedzie jej zle, chodzik bee, hustawka bee, fotelik bee, podloga mata bee, lozeczko ryk, no generalnie nawet na rekach jest krotko zadowolona a w nocy takie cyrki juz odstawia z tym wypluwaniem smoka i placzem o niego ze szok. Ledwo zyje.
7w3d 💔 -
Mój też jadł jogurty nestle i mu smakowały, na początku nie chchiał jeść naturalnych więc tak mu wprowadzałam smak i teraz już zjada naturalne. Bo te nestle to nie mają zbyt dużo wspólnego z prawdziwym jogurtem jednak, to raczej deser mleczny.
Macie jakies sklepy online w których kupujecie ciuszki? Muszę zrobić zapas następnego rozmiaru, bo już wynasza 80 powoli a większych prawie nic nie mam. Ja zwykle kupuje w H&m, sporo w pepco i czasem w lumpach coś. Te ze smyka i 5.10.15 rzadko mi się podobają, bo nie luibie miśków i takich dzieciowych wzorów.
edit. a piszę o tych ciuchach bo już widmo kurtek/kombinezonów na jezien i zime mi się pojawiło, a ja nie mam pojęcia jakie kupic. Pewnie trzeba bedzie mieć ze 2-3 komplety, ale nowe to mnóstwo kasy kosztuje. Nie wiadomo czy bedzie chodził przez zime czy nie, ale w sumie w marcu też jest jeszcze zima i wtedy już pewnie bedzie smigał.
Pomocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 10:34
-
justyna14 wrote:Hej, Pola jadla te jogurty nestle i nic jej nie bylo, ale ona juz i budyn jada i tez wszystko ok. Wczoraj jej pomidorowke z pomidorkow domowych zrobiam to dzis nawet na sniadanie mlekiem wzgardzila a pomidorowki pol miseczki zjadla.
a jak robisz pomidorowke??
mi Zuza nie chce kaszki za bardzzo na sniadanko, zjada max polowke i to jeszcze nie chetnie wiec je teraz 3 razy na dobe mm no i obiadki uwielbia cala miske zjada zupy -
justyna14 wrote:Musze dzis Pole zwazyc w domu bo nawet nie wiem ile wazy, ostatno sie poprawila na pewno
ale jest taka maruda ze szok
non stop o cos jeczy i wszedzie jej zle, chodzik bee, hustawka bee, fotelik bee, podloga mata bee, lozeczko ryk, no generalnie nawet na rekach jest krotko zadowolona a w nocy takie cyrki juz odstawia z tym wypluwaniem smoka i placzem o niego ze szok. Ledwo zyje.
Znam to, a nocki ostatnio to mam ochotę sobie żyły wypruć. cieżko mi sobie wyobrazić, że to kiedys się skończy. -
KASIAG24 wrote:a jak robisz pomidorowke??
mi Zuza nie chce kaszki za bardzzo na sniadanko, zjada max polowke i to jeszcze nie chetnie wiec je teraz 3 razy na dobe mm no i obiadki uwielbia cala miske zjada zupy7w3d 💔 -
Julia2015 wrote:Znam to, a nocki ostatnio to mam ochotę sobie żyły wypruć. cieżko mi sobie wyobrazić, że to kiedys się skończy.
non stop mamy pobudki, je mleko dwa razy a wstajemy z 20 razy bo non stop cos
eh moze jakies zabki wyjda bo slini sie mega od dawna a jak wyszly dwie dolne jedynki tak nic od tamtej pory . wiec moze. Kataru juz nie kaszel nie meczy, antybiotyk zadzialal od razu, a jeczy dalej tak samo
7w3d 💔 -
Ja pomidorówkę robie podobnie jak tę dorosłą, powoli chce przyzwyczajać małego do wywarków mięsnych bo do tej pory gotowałam osobno mięso. Obgotowuje udko, po ok 30 min zmieniam wode i gotuje dalej, dodaje marchewkę, pietruszkę, trochę selera i pora i jak zmięknie to pomidora dodaje pokrojonego. blenduje i dodaje ugotowany osobno ryż albo pokrojony makaronik. Daje więcej marchewki i nie trzeba cukru wtedy, albo dobrego malinowego pomidora
-
Inso no widzisz ktoras waga pewnie oszukuje
Natalka0887 moim zdaniem to za malo przybiera, nawet jesli duzo sie rusza to i tak 5g tygodniowo to praktycznie nic. Ale to juz Twoj lekarz najlepiej niech sie wypowie. Nam wg bilansu Franek przybrał w ciagu 12tyg 1400g wiec prawidłowo. Wsrod wczesniakow z waga jest na 75 centylu a wsrod rowiesnikow na 50 centylu.Kava lubi tę wiadomość
-
Inso u nas bylo wczoraj dosc zimno tak spokojnie max 14st. Jechalismy do babci busem wiec troszke na podworku postalismy i Franek mial body dl rekaw, spodnie dresowe, papucie i kurteczke cieniutka podszyta na pleckach polarkiem no i cienka czapeczke. Byl cieplutki ale sie nie zgrzal mimo ze w spacerowce i bez przykrywania. Choc na spacerze to pewnie cieniutkim kocykiem bym mu nozki tylko przykryla bo rajstop jeszcze nie mamy
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Ja Poli zakladam body dlugi rekaw spodnie skarpety buciki ala adidaski, do tego bawelniana czapeczke z uszkami na uszy i bluze polarowa. Ostatnio ta pogoda to masakra.
Wczoraj udalo nam sie kupic w koncu Olkowi kaloszki bo z poprzednich wyrosl a jego rozmiaru nigdzie dostac nie moglismy i dzis szalal po kalurzach ale mial frajdepotem plac zaba oczywiscie wszystko mokre i tylkiem powycieral wiec jak wrocilismy do domu z porannego spaceru to tylko skarpety mial suche
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Moj Filip tez jadl busyn wiec to raczej nie od mleka krowiego.03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
Zostały 2 ❄️❄️ -
musze zrobic jej ta pomidorowa, bo jeszcze nie jadla takiej. Dzisiaj zrobilam jej barszczyk czerwony, czekam az wstanie, poszla spac po 11 jeszcze nie wstala, az jestemw szoku bo w ostatnim czasie spala bardzo malo w dzien do godziny to max .
co do ubioru w ta pogode, ja kupilam super kurteczke parke z reserved idealna na ta pogode do tego body z dlugim wczoraj getry skarpetusie i trampeczki.