X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma 9kg, i przez ponad dwa miesiace przybrał tylko 700g. Ale ja się nie martwię, mały wygląda zdrowo, lekarz go widział i mówi że od pół roku to już bardzo indywidualna sprawa jak dzieci przybierają, ważne żeby nie chudły, a przy zwiększonej dawce ruchu często znikają fałdki :) I czasem dziecko 8kg wygląda na grubsze niż takie 10kg, bo są też różnice we wzroście, które nie rzucają się aż tak w oczy jak fałdki ;)

LISTA URODZONYCH PO GRUDNIU 2015
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Pola jadla te jogurty nestle i nic jej nie bylo, ale ona juz i budyn jada i tez wszystko ok. Wczoraj jej pomidorowke z pomidorkow domowych zrobiam to dzis nawet na sniadanie mlekiem wzgardzila a pomidorowki pol miseczki zjadla.

30 dag przez 6 tyg to za malo. Dziecko powinno choc te 100 g tyg tyc jeszcze, skonsultuj ta wage z lekarzem.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Pola jadla te jogurty nestle i nic jej nie bylo, ale ona juz i budyn jada i tez wszystko ok. Wczoraj jej pomidorowke z pomidorkow domowych zrobiam to dzis nawet na sniadanie mlekiem wzgardzila a pomidorowki pol miseczki zjadla.

30 dag przez 6 tyg to za malo. Dziecko powinno choc te 100 g tyg tyc jeszcze, skonsultuj ta wage z lekarzem.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze dzis Pole zwazyc w domu bo nawet nie wiem ile wazy, ostatno sie poprawila na pewno :-) ale jest taka maruda ze szok :-( non stop o cos jeczy i wszedzie jej zle, chodzik bee, hustawka bee, fotelik bee, podloga mata bee, lozeczko ryk, no generalnie nawet na rekach jest krotko zadowolona a w nocy takie cyrki juz odstawia z tym wypluwaniem smoka i placzem o niego ze szok. Ledwo zyje.

7w3d 💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też jadł jogurty nestle i mu smakowały, na początku nie chchiał jeść naturalnych więc tak mu wprowadzałam smak i teraz już zjada naturalne. Bo te nestle to nie mają zbyt dużo wspólnego z prawdziwym jogurtem jednak, to raczej deser mleczny.

Macie jakies sklepy online w których kupujecie ciuszki? Muszę zrobić zapas następnego rozmiaru, bo już wynasza 80 powoli a większych prawie nic nie mam. Ja zwykle kupuje w H&m, sporo w pepco i czasem w lumpach coś. Te ze smyka i 5.10.15 rzadko mi się podobają, bo nie luibie miśków i takich dzieciowych wzorów.

edit. a piszę o tych ciuchach bo już widmo kurtek/kombinezonów na jezien i zime mi się pojawiło, a ja nie mam pojęcia jakie kupic. Pewnie trzeba bedzie mieć ze 2-3 komplety, ale nowe to mnóstwo kasy kosztuje. Nie wiadomo czy bedzie chodził przez zime czy nie, ale w sumie w marcu też jest jeszcze zima i wtedy już pewnie bedzie smigał.
    Pomocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2016, 10:34

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

a jak robisz pomidorowke??

mi Zuza nie chce kaszki za bardzzo na sniadanko, zjada max polowke i to jeszcze nie chetnie wiec je teraz 3 razy na dobe mm no i obiadki uwielbia cala miske zjada zupy

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso tez bylam na rozowej i tez taki dluuuugi cykl mialam hahaha i tez mysle o grudniu i zeby drugiego synka trafi. :-) tylko maz na rasie o 3 nie mysli na powaznie

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Musze dzis Pole zwazyc w domu bo nawet nie wiem ile wazy, ostatno sie poprawila na pewno :-) ale jest taka maruda ze szok :-( non stop o cos jeczy i wszedzie jej zle, chodzik bee, hustawka bee, fotelik bee, podloga mata bee, lozeczko ryk, no generalnie nawet na rekach jest krotko zadowolona a w nocy takie cyrki juz odstawia z tym wypluwaniem smoka i placzem o niego ze szok. Ledwo zyje.

Znam to, a nocki ostatnio to mam ochotę sobie żyły wypruć. cieżko mi sobie wyobrazić, że to kiedys się skończy.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    a jak robisz pomidorowke??

mi Zuza nie chce kaszki za bardzzo na sniadanko, zjada max polowke i to jeszcze nie chetnie wiec je teraz 3 razy na dobe mm no i obiadki uwielbia cala miske zjada zupy
    Ja zrobiam na oko, mieska nie mialam zadnego wiec ciut oleje rzepakowgo, do tego marchewka pokrojona w plastry, pietruszka w plastry i do wody z olejem. Troche sie pogotowalo to dorzucilam obrane pokrojone pomidory doprawilam cukrem i sola bo jednak pomidor jest kwasny, oddzielnie ugotowalam kluski , dodalam do pomidorowki i razem zblendowalam. Pewnie na jakims indyczku bylaby lepsza ale Poli i taka smakowala a wcxoraj u nas padalo be, przerwy to nie mialam jak wyjsc

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    Znam to, a nocki ostatnio to mam ochotę sobie żyły wypruć. cieżko mi sobie wyobrazić, że to kiedys się skończy.
    Noo! Masakra, nie pamietam takich nocy z Olkiem ale maz twierdzi ze byly, wiec jesli tak to minely :-) non stop mamy pobudki, je mleko dwa razy a wstajemy z 20 razy bo non stop cos :-( eh moze jakies zabki wyjda bo slini sie mega od dawna a jak wyszly dwie dolne jedynki tak nic od tamtej pory . wiec moze. Kataru juz nie kaszel nie meczy, antybiotyk zadzialal od razu, a jeczy dalej tak samo :-(

7w3d 💔
  • Julia2015 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomidorówkę robie podobnie jak tę dorosłą, powoli chce przyzwyczajać małego do wywarków mięsnych bo do tej pory gotowałam osobno mięso. Obgotowuje udko, po ok 30 min zmieniam wode i gotuje dalej, dodaje marchewkę, pietruszkę, trochę selera i pora i jak zmięknie to pomidora dodaje pokrojonego. blenduje i dodaje ugotowany osobno ryż albo pokrojony makaronik. Daje więcej marchewki i nie trzeba cukru wtedy, albo dobrego malinowego pomidora

• MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso no widzisz ktoras waga pewnie oszukuje ;)

Natalka0887 moim zdaniem to za malo przybiera, nawet jesli duzo sie rusza to i tak 5g tygodniowo to praktycznie nic. Ale to juz Twoj lekarz najlepiej niech sie wypowie. Nam wg bilansu Franek przybrał w ciagu 12tyg 1400g wiec prawidłowo. Wsrod wczesniakow z waga jest na 75 centylu a wsrod rowiesnikow na 50 centylu.

Kava lubi tę wiadomość

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso my wazymy w domu na wadze dla niemowlat i wg tej wagi roznica na golasa a w bodziaku i pampersie to nieraz jest nawet 150g ;) sama pieluszka flanelowa wazy 80g. Ale jakby nie było na pewno po Lence tej wagi nie widac :)

iNso87 lubi tę wiadomość

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso u nas bylo wczoraj dosc zimno tak spokojnie max 14st. Jechalismy do babci busem wiec troszke na podworku postalismy i Franek mial body dl rekaw, spodnie dresowe, papucie i kurteczke cieniutka podszyta na pleckach polarkiem no i cienka czapeczke. Byl cieplutki ale sie nie zgrzal mimo ze w spacerowce i bez przykrywania. Choc na spacerze to pewnie cieniutkim kocykiem bym mu nozki tylko przykryla bo rajstop jeszcze nie mamy ;)

iNso87 lubi tę wiadomość

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Poli zakladam body dlugi rekaw spodnie skarpety buciki ala adidaski, do tego bawelniana czapeczke z uszkami na uszy i bluze polarowa. Ostatnio ta pogoda to masakra.

Wczoraj udalo nam sie kupic w koncu Olkowi kaloszki bo z poprzednich wyrosl a jego rozmiaru nigdzie dostac nie moglismy i dzis szalal po kalurzach ale mial frajde :-) potem plac zaba oczywiscie wszystko mokre i tylkiem powycieral wiec jak wrocilismy do domu z porannego spaceru to tylko skarpety mial suche :-)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Filip tez jadl busyn wiec to raczej nie od mleka krowiego.

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze zrobic jej ta pomidorowa, bo jeszcze nie jadla takiej. Dzisiaj zrobilam jej barszczyk czerwony, czekam az wstanie, poszla spac po 11 jeszcze nie wstala, az jestemw szoku bo w ostatnim czasie spala bardzo malo w dzien do godziny to max .

co do ubioru w ta pogode, ja kupilam super kurteczke parke z reserved idealna na ta pogode do tego body z dlugim wczoraj getry skarpetusie i trampeczki.

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, ja KP i @ mialam juz w kwietniu.

Pomidorową też robilam ostatnio. Zjadla ale bez zachwytu, on ogolnie jakos za zupami nie przepada, woli drugie dania czy tam drugie sniadania.

Ale jajecznica na pomidorze i z bazylia mega mu smakowala :)

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi moj dopoki byl dokarmiany butla byl na 90 centylu. Potem butle odrzucil i waga zwolnila i byl na 75. No a teraz to na 50 z tym swoim mini przyrostem. Poczekam jeszcze moze do konca miesiaca i zobacze jak ta waga bedzie sie zmieniac.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
‹‹ 2843 2844 2845 2846 2847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ