Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pic mu daje wlasnie caly czas i w ciagu jedzenia obiadku i pomiedzy posilkami... On wlasnie tylko w porze oiadowej taki nienajedzony... Bo rano na sniadanie je normalnie tylko kasze na wodzie i starcza mu to na te 3 godziny spokojnie... Przy tym oiedzie to moze byc jeszcze, ze chodzi o przyzwyczjenie, bo on je oiad ok 14 i za pol godzinki klade go spac, bo naprawde jest juz bardzo spiacy i marudny
a on sie tak potrafi wiercic czasem i godzinie i dopiero jak dostanie butle to odkladam go i spokojnie zasypia... Tylko ze rano po kaszy, ktora je z lyzeczki idzie spac normalnie, nie potreuje butli a po obiedzie bez butli nie zasnie... WTF?
-
Justyna Ty chyba pisalas, ze podajesz Poli barszczyk czerwony... Ale robisz jej taki specjalnie la niej czy juz taki normalne dommowy z octem? Bo mi ostatnio smaka narobilas a dzis dopiero tato mi buraki przywiozl i jutro bede gotowac
ale chce juz Igorka troszke przestawic na takie normalniejsze jedzenie, tylko ze ja do barszczu zawsze ocet daje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 20:08
-
Ja do barszczu nigdy nie dodawalam octu. Nawet nie wiedzialam ze tak sie robi. A czemu tak wlasciwie?
U nas dzisiaj spokojny dzien. Bylismy troche na zakupach, troche leniuchowalismy. Filip maruda, dzisiaj na dobranoc dostal czopka bo bardzo go dziasla bola i mi w nocy przez sen placze. A tak to teraz spi spokojnie, chyba juz dziala
Podjelam dosc spontaniczna decyzje, myslalam o tym od dwoch dni chyba. Od pazdziernika zaczynam studiaPrzyjeli mnie, zaocznie co prawda ale zawsze to juz cos, nie dosc ze pozyteczne to i przyjemne bo troche odpoczne od Filipa w weekendy
Wiem ze to strasznie brzmi ale jest strasznie upierdliwy chlopak
A jak w weekendy posiedzi z kims innym to na dobre mu to wyjdzie. Teraz chodzi ciagle za mna i mowi mama mama i ciagnie mnie za noge, wstaje i pokazuje ze na raczki mam wziac. A tylko sie sprzeciwie to piekiełko mi robi
justyna14, Paulina2711 lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
Zostały 2 ❄️❄️ -
Paulina2711 wrote:Justyna Ty chyba pisalas, ze podajesz Poli barszczyk czerwony... Ale robisz jej taki specjalnie la niej czy juz taki normalne dommowy z octem? Bo mi ostatnio smaka narobilas a dzis dopiero tato mi buraki przywiozl i jutro bede gotowac
ale chce juz Igorka troszke przestawic na takie normalniejsze jedzenie, tylko ze ja do barszczu zawsze ocet daje
Nie widzę sensu żeby dziecko go jadło, aż takim smakoszem nie jest
Paulina2711 lubi tę wiadomość
Syn 10 lat
[*] -
Ola_45 wrote:Ja do barszczu nigdy nie dodawalam octu. Nawet nie wiedzialam ze tak sie robi. A czemu tak wlasciwie?
U nas dzisiaj spokojny dzien. Bylismy troche na zakupach, troche leniuchowalismy. Filip maruda, dzisiaj na dobranoc dostal czopka bo bardzo go dziasla bola i mi w nocy przez sen placze. A tak to teraz spi spokojnie, chyba juz dziala
Podjelam dosc spontaniczna decyzje, myslalam o tym od dwoch dni chyba. Od pazdziernika zaczynam studia
Gratuluję decyzjiOla_45 lubi tę wiadomość
Syn 10 lat
[*] -
Paulina2711 wrote:Justyna Ty chyba pisalas, ze podajesz Poli barszczyk czerwony... Ale robisz jej taki specjalnie la niej czy juz taki normalne dommowy z octem? Bo mi ostatnio smaka narobilas a dzis dopiero tato mi buraki przywiozl i jutro bede gotowac
i robiłam taki dla wszystkich , tylko zanim dobrze doprawiłam to jej odlałam i oddzielnie jej doprawiłam, bo jedna my wiecej solimy niż dla niej
7w3d 💔 -
Paulina2711 wrote:Dziewczyny czy Wy jak podajecie dzieciom zupke, obiadek to traktujecie to jako nor5malny pelen posilek? Ja juz kurcze nie wiem, o wydaje4 mi sie, ze robie mu dosc tresciwe posilki a on i tak za godzine gdzies wciaga jeszcze butle mleka... Dzis np. mial zupe: ziemniak, marchew, pietruszka, kalarepa, 2 lyzki kaszy jglanej, 3 lyzeczki kaszy mannej, 1 lyzeczka masla i zoltko... zjadl caaaala miche tj ok 200ml z pewnoscia a i tak za godzine mleko jeszcze wciagnal... Nie wiem kurcze czy cieszyc sie z te4go, ze ma taki apetyt czy moze cos zmienic w tyh jego posilkach?
I pytanie jeszcze moze dosc glupie: Bilans w wieku 6 msc a pozniej to kiedy?
a bilansy to masz zgodnie ze szczepieniami i tym co w książeczce. Taki prawdziwy bilans to dopiero na 2 lata jest, a tak to chyba po roku jest szczepienie takie standardowe to przy okazji zmierzą i zważą. Mi za każdym szczepieniem mierzą i ważą, ale jak masz jakieś wątpliwości to spokojnie dzwon, zapisz dziecko i idż i wypytaj o wszystko co Cie ewentualnie trapi, nie czekając na bilans.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 21:12
7w3d 💔 -
Paulina2711 wrote:Dziewczyny czy Wy jak podajecie dzieciom zupke, obiadek to traktujecie to jako nor5malny pelen posilek? Ja juz kurcze nie wiem, o wydaje4 mi sie, ze robie mu dosc tresciwe posilki a on i tak za godzine gdzies wciaga jeszcze butle mleka... Dzis np. mial zupe: ziemniak, marchew, pietruszka, kalarepa, 2 lyzki kaszy jglanej, 3 lyzeczki kaszy mannej, 1 lyzeczka masla i zoltko... zjadl caaaala miche tj ok 200ml z pewnoscia a i tak za godzine mleko jeszcze wciagnal... Nie wiem kurcze czy cieszyc sie z te4go, ze ma taki apetyt czy moze cos zmienic w tyh jego posilkach?
I pytanie jeszcze moze dosc glupie: Bilans w wieku 6 msc a pozniej to kiedy?Paulina2711 lubi tę wiadomość
-
justyna14 wrote:może po prostu gotuj więcej i dawaj tyle ile zje a nie odmierzoną ilość. chyba że tak robisz, to wtedy świadczy tylko o tym, że mały bardzo lubi mleko i sobie nim popija
a bilansy to masz zgodnie ze szczepieniami i tym co w książeczce. Taki prawdziwy bilans to dopiero na 2 lata jest, a tak to chyba po roku jest szczepienie takie standardowe to przy okazji zmierzą i zważą. Mi za każdym szczepieniem mierzą i ważą, ale jak masz jakieś wątpliwości to spokojnie dzwon, zapisz dziecko i idż i wypytaj o wszystko co Cie ewentualnie trapi, nie czekając na bilans.
O bilans pytam bo my bylismy w maju a wczesiej jakos jeszcze szczepienie bylo... I tak sie zastanawiam kiedy teraz, bo nastepne szczepienie dopiero po roku a jakos mi tak dziwnie, zeby nie isc tam przez tak dlugi czas... Pojdziemy i tak niedlugo te kupki skonsultowac, ale myslalam, ze moze bilans jakos niedlugo to bym i to od razu zalatwila
Ja ocet dodaje zawsze dla smaku i koloruLubie taki smak mega intensywny i pikantny
Ola gratuluje decyzji o podjeciu studiow i zazdroszcze zdeterminowania, bo mialam podfobne plany, zeby zaczac uzupelniajace, ale jeszcze usprawiedliwiam sie sama przed soba dzieckiem -
iNso87 wrote:Hej u nas dzis dzien pracowity, Malz przyjechał po 11 z pracy i pojechaliśmy do Teściowej zrobić Jej obiad i posprzątać! "ogonki"przeniosły sie do siebie na 2tyg(bo Zięć Teściowej ma urlop..) to powiedziałam Malzowi,ze chociaż przez te pare godzin od 12-16 kurze poscieramy z dużego pokoju,poprzestawiamy i powypieprzamy polowe rzeczy...odrazu sie czyściej zrobilo:/ Ja nie wiem,nie dość,ze z Lenka byliśmy,to sprzatnelismy syf w pokoju, i nawet obiad smaczny zrobiłam w międzyczasie...a niestety Siostra Malza nie potrafi wziac do reki szmatki i powycierac..;/ masakra.. No i hit dnia.. Siostra Malza jest w ciazy...
ja nie wiem czy smiac sie czy plakac..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 21:37
7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Justyna nie poradzi sobie tylko bedzie znowu zjazd do tesciowej na pare lat.. Do klitki w bloku tym razem w 4.. Masakra.
Tesciowa bedzie lozyc i pilnowac..
oby tylko dziecko zdrowe... szkoda, że taka lewo ręczna .... może mąż będzie bardziej ogarniał...
7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Haha no cos Ty..
wiesz ja sie smieje bo ich znam,ale uwierz,ze jedno lepsze od drugiego.. Szkoda slow poprostu. No miejmy nadzieje, choc fajki dalej ciaga.. Nie wiem po co to porywac sie na dzieci jesli sie pierwszego nie umie wychowac;/ mi jest tylko szkoda dziecka no ale moze sie ogarna,w co watpie ale Tesciowa poki zyje to napewno pomoze,zaraz sie okaze,ze prace rzuci zeby pomoc. Dla mnie to jest dalej nie pojete..sory rozpisalam sie ale szlag mnie trafia;/
-
Mama_Julka wrote:Paulina
super historia, aż nie do uwierzenia
To sie tak latwo pisze, ale ile mi krwi ta dziewczyna napsula to moje!
Dziewczyny po tych ich modernizacjach wylogowalo mnie z telefonu i teraz nie moge sie zlogowac, bo jest napisane, ze podaje ieprawidlowy @... Bez sensu