X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Musze Was o cos zapytac. Przepraszam ze napisze tak dosadnie ale nikt mi nie chce w tej kwesti pomoc. A nasza pediatra twierdzi ze cos sobie ubzduralam. Wiec mam problem z oliwcia. Od jakiegos czasu wystepowal u niej brzydki zapach z ust. Czulam to najczesciej ba smoczku. Jak jej wypadl z buzi. Miala tez swego czasu plesniawki e zdaniem naszej p. Doktor juz ich nie ma... sluchajcie od tygodnia tak strasznie jej smierdzi ze szok. Musze ta nazwe przytoczyc wybaczcie ale zapach przypomina obornik doslownie. Nie wiem co to moze byc za dziadostwo. I gdzie sie z tym udac. Smoczki parze, butelki tez. Dostaje probiotyki z buzi smrod okropny...

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • Paulina2711 Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    o której podajecie mm po obudzeniu? mały nie je w nocy, dajecie od razu? u nas tak z godzinka zleci i nie wiem czy tego nie przyspieszyć, może zasnąłby dalej?
    Hej :) Ja staram sie podawac Igorkowi od razu po przebudzeniu... On zawsze wstaje ok 7, to ja m wtedy daje butle zje, odkladam do lozeczka, wlaczam pozytywke i ide do siebie dalej spac... A on czasem zasnie od razu, czasem sie wierci, ale w koncu zasypia... Dzis splismy do 9:30 ;)

mhsvi09kmqevf2jo.png
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julia2015 wrote:
    o której podajecie mm po obudzeniu? mały nie je w nocy, dajecie od razu? u nas tak z godzinka zleci i nie wiem czy tego nie przyspieszyć, może zasnąłby dalej?
    Dlaczego nie dajesz od razu? On nie jest głodny po nocy?
    U nas to by nie przeszło. Mały by się zapłakał. Rzuca się wręcz na butlę, teraz to już przyciąga rączkami. Potem odbicie, przebranie pampersa i kładę do łóżeczka. Zasypia w ciągu pół godziny na 1-2h.
    Przesypia mi sam noce g odkąd skończył 5m i tydzień i sam zasypia <3

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Hej dziewczyny. Musze Was o cos zapytac. Przepraszam ze napisze tak dosadnie ale nikt mi nie chce w tej kwesti pomoc. A nasza pediatra twierdzi ze cos sobie ubzduralam. Wiec mam problem z oliwcia. Od jakiegos czasu wystepowal u niej brzydki zapach z ust. Czulam to najczesciej ba smoczku. Jak jej wypadl z buzi. Miala tez swego czasu plesniawki e zdaniem naszej p. Doktor juz ich nie ma... sluchajcie od tygodnia tak strasznie jej smierdzi ze szok. Musze ta nazwe przytoczyc wybaczcie ale zapach przypomina obornik doslownie. Nie wiem co to moze byc za dziadostwo. I gdzie sie z tym udac. Smoczki parze, butelki tez. Dostaje probiotyki z buzi smrod okropny...
    Jak olkowi walilo z buzi to mial zapalenie jamy ustnej. U niego byla goraczka jeszcze i brak checi do gryzienia jadl tylko plynne. Pediatra tez nic nie zauwazyla sama na wlasna rekw go wyleczylam kupilam dentosept mini w sprayu jest i psikalam i przeszlo raz dwa. Sprawdz czy takim maluchom juz mozna to zapodac i jesli tak kup i zobacz czy pomoze. To tez i na plesniawki jest i inne cuda

7w3d 💔

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Ja sie nie znam to nie pomoge, ale z pewnoscia bym tego nie zzbagatelizowala... Przejdz sie moze dla pewnoci do innego pediatry... Z tego co mi wiadomo od zawze brzydki zapach z ust moze byc spowodowany problemami z zoladkiem a przed chwila przeczytalam, ze rowniez refluksem ... Czy Twoja corcia ma Refluks zdiagnozowany? Moze to jest przyczyna?

mhsvi09kmqevf2jo.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pola ostatnie dwie czy trzy noce bije rekordy wypluwania smoka i wolania o nieho. Wstaje srednio co 30 min :-( nie mam pomyslu o co chodzi. A do tego wstret do mleka ma coraz wiekszy, dzis na sniadanie zjadla barszczyk czerwony z zirmniakami popila kompotem z wisni. :-)

7w3d 💔

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Julka wrote:
    Paulina u mnie podobny problem. M. robi przez dwa dni po 2x dziennie rzadsze zielone kupy :(
    A obstawiasz moze od czego tak sie dzieje?

mhsvi09kmqevf2jo.png

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze znwu chyba pokasowalo Wasze posty;/

mhsvi09kmqevf2jo.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko do mam ktorych dzieciaki maja juz pierwsze ząbki... Nikoli przez dolne dziaslo widac juz 5ząbków ale ani jeden nie jest jeszcze wyrzniety. W dzien strasznie sie slini i wszystko wklada do buzi zeby sobie pogrysc...
    Jak dlugo to moze jeszcze potrwać? Jak juz zabki widac tak wyraźnie?...

3i49p07wxglh0lzs.png

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jezeli chodzi o chodzik to ja nie uwazam, ze to jest nowoczesne podejscie do zycia a raczej zdrowy razsadek... Pediatrzy przed nimi ostrzegaja! U mnie w rodzinie jest akurat przypadek taki, ze chlopczyk od malego wsadzany byl w chodzik dla swietego spokoju... Teraz ma 5 lat i nie potrafi chodzic!!! Caly czas na palcach, nie wiem czy jego piety kiedykolwiek dotknely podloza... Fakt, ze on jest bardzo zaniedbany, bo jego matka woli grac w gry na nk niz sie nim zajac i on od malego caly dzien w chodziku i przed tv, ale na wlasne oczy widze jaka krzywde wyrzadzil mu chodzik w polaczeniu z jego durnowata matka... Nie mowie, ze to jest zlo wcielone, kazde dziecko jest inne jednemu nic nie bedzie inne zostanie pokrzywione na cale zycie... Wiec ja nie bede ryzykowac, zwlaszcza z asymetria Igorka, ale zapewne gdyby nic m nie dolegalo to i tak do chodzika bym go nie wsadzila... Ale kazda mama wie jakie jest jej dziecko, jezeli widzi, ze nie dzieje mu sie krzywda w chodziku to nic mi do tego... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 17:40

Kava lubi tę wiadomość

mhsvi09kmqevf2jo.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i zaś skasowało mojego posta.....

201512131765.png

201909081765.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze chodzik nie jest zly o ile sie to kontroluje. Bo jesli wsadza sie do niego dziecko dla swietego spokoju i nie patrzy jak dziecko sie w nim zachowuje, nie zwraca uwagi na to jak stawia stopy to jest szkodliwy.
    Ale jesli wsadza sie dziecko zeby sie uczylo, zwraca sie uwage na postawe dziecka to jest to super rozwiazanie ktore nie powinno zaszkodzic.
    Takie moje zdanie :)
    Ja narazie nie kupuje Fikipowi chodzika. Umie raczkowac, staje juz przy niektorych meblach, w lozeczku, przy mojej nodze i super. Nie bede nic przyspieszala bo dobrze sobie radzi moj zuch :)
    Raz byl w chodziku u znajomej i mu sie podobalo, ale widzialam ze czasem jeszcze stal na paluszkach wiec sie nie zdecydowalam.

justyna14 lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    Zostały 2 ❄️❄️
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Polę do chodzika wkładam z 5 razy dziennie na 10-15 min bo dłużej po prostu nie usiedzi w jednym miejscu i nóżkami to na rzadko dotyka w ogóle podłogi bo sobie nimi macha jak na huśtawce :) a ładnie zajada z blaciku w chodziku więc głownie do tego nam chodzik na razie służy. Olek używał chodzika, chodzi normalnie, nie ma problemów z postawą, chodzik nie przeszkodził w raczkowaniu, wstawaniu przy meblach ani nie opóźnił chodzenia bo zaczął zaraz po roku. ale oczywiscie nikogo nie zachecam ani nie zniechecam, po prostu uwazam ze dzis neguje sie wszystko na czym np ja byłam wychowywana, zupełnie niepotrzebnie.

7w3d 💔
  • MeGi1986 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Proponuje wizyte u gastrologa dzieciecego. To moze byc wlasnie jedrn z objawow refluksu. U nas bylo podobnie, nie az tak, ale pomogl debridat stosowany przez miesiac.

bl9c2n0a725rcfdh.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Natalia, przypomnij mi wy całkiem bez mm? Melodia to dobry pomysł.
    Calkiem bez mm. Probowalam mu dac pare razy na noc, ale zamyka buzie i szuka cycka.

Mama Julka sprobuje z tym kocem pod wkladke, moze cos to da. Dzis bylismy w Niemczech nad morzem i utwierdzilam sie w przekonaniu ze na wiosne kupuje nowa spacerowke. Bo dzis odwrocilam siedzisko tak zeby maly jechal przodem i mega mu sie podobalo i jakos nie spadal, ale jak rozlozylam do spania to glowe mial nizej niz nogi... Wiec ta spacerowka jest pochylona w strone raczki... Masakra poprostu.
    Faktycznie my tez ogladalismy gondole a spacwrowke to nam sprzedawca tak tylko pokazal "o taka". Teraz juz bym kupila osobno gondole i osobno spacerowke

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2016, 09:20

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2711 wrote:
    A obstawiasz moze od czego tak sie dzieje?
    Dziś się sprawa wyjaśniła ;) Przebiła się górna dwójka, będzie 5 ząb :D Pozostałe mu wychodziły parami i nie miał takich kup.

A u Was jak dzisiaj?

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • Mama_Julka Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianna wrote:
    Mam pytanko do mam ktorych dzieciaki maja juz pierwsze ząbki... Nikoli przez dolne dziaslo widac juz 5ząbków ale ani jeden nie jest jeszcze wyrzniety. W dzien strasznie sie slini i wszystko wklada do buzi zeby sobie pogrysc...
    Jak dlugo to moze jeszcze potrwać? Jak juz zabki widac tak wyraźnie?...
    No i tu Cię zmartwię - mojemu sukcesywnie wychodzą. Mamy dwa tik - taki i dwa chomiczkowe zęby na dole :)

ibm282c3634z9pi7.png
    Syn 10 lat <3
    [*]
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis podobna sytuacja jak wczoraj u Oli. Jechalismy do Swinoujscia i przed promem czuje ze cos zalatuje. Na promie towarzystwo wysiadlo, zebym mogla malego w samochodzie przewinac, a tam wylecialo na spodnie i troszke tylko na body, nowe ubrane dzis 1szy raz ( spodnie chyba 3). Wokol inne samochody a Szymek wystepuje nago w samochodzie hehe. Oczywiscie wzielam mu 2xbody na krotki, body na dlugi rekaw na zmiane, krotkie spodnie, 2 bluzy, szalik, ale cholera drugich dlugich spodni nie wzielam. Zrobilo sie 16st no i dzieciak z golymi nogami nie moze chodzic. Na szczescie nawinal sie jakis ryneczek dla niemcow i kupilam spodnie, ale byly tylko jedne jedyne. Mialam farta;-)

Ola_45 lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka - pisałam już wcześniej ale mi usunęło posta. Sory ale ja nie rozumiem troche, bo wolisz dać dziecku mm czy melise na noc tylko dlatego żeby nie spało z Wami w łóżku?! Mały ewidentnie potrzebuje bliskości i czułości wyrażonej w "cycaniu". To może lepiej jednak go wziąć, kilka razy się przemęczyć i uszczęśliwić dziecko niż je na siłę uczyć samodzielnego spania. Nasza Ola spała w łózeczku pierwsze 2 tyg życia a potem płakała i się ciągle wybudzała. Teraz śpi z nami i budzi się raz w nocy na jedzonko, cycamy i śpi dalej.A nie znam dorosłego śpiącego z rodzicami więc znaczy to że kiedyś dziecku to przejdzie. Ot, takie moje zdanie... bliskość to jest rzecz które nie da się potem w żaden sposób odrobić czy naprawić.

A co do chodzika to ja jestem ogromnym przeciwnikiem i to nie ważne ile dziecko w nim przebywa to jest to bardzo szkodliwe dla stópek i dla kręgosłupa i powoduje tworzenie niewłaściwych wzorców co potem rzutuje na wady postawy w dorosłym życiu. Także ja nigdy sięna chodzik nie zdecyduje;)

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ 2841 2842 2843 2844 2845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ