X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agat wrote:
    Moja Pola tez ma dwie :) Podobno wielu ludzi ma co najmniej dwie śledziony.
    ooo może taki urok Poli :) dziwne tylko,że w szpitalu po porodzie mi tego nie powiedzieli

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam dziś mega owulacje ledwo chodze...

7w3d 💔
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My noce też z pobudkami. Czasami na cyca, czasami żeby pogłaskać przytulić.

Moi dalecy znajomi mają mieszkanie 3-pokojowe + kuchnia + wc + łazienka i mieszkają tam: oni z czwórką dzieci i teściami. I co najlepsze ona jest w ciąży, a co jeszcze ciekawsze bliźniaczej. Zawsze się zastanawiam jak oni tam się mieszczą. Jeden pokój teściów a dwa ich. Nigdy u nich nie byłam. Podobno dzieciaki mają łóżka piętrowe, a jak reszta wygląda nawet nie mogę sobie tego wyobrazić, bo my mieszkamy w średnio dużym domu.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, troszkę mnie nie było..
    Inso ja to zawsze się zastanawiam skąd Ty masz tyle mocy i podziwiam Ciebie i Justynę, że już myślicie o 3 dziecku. My planowalismy starania o drugie teraz jesienią ale jednak odlozylismy ten pomysł. Niestety nie mozemy liczyć na pomoc rodziny, wiec bylabym zdana glownie na siebie. Poczekamy więc ten rok, niech Lena podrośnie.
    Co do pobudek to u nas też wiercenie i kręcenie. W sumie przewaznie wystarczy pidac smoka ale jak ja juz sie wybudze to trudniej mi zasnąć..za to mąż wstaje rano i zdziwiony, bo on nic nie slyszy :-)
    A co wiecej.. Lena juz raczkuje po calym domu i uwielbia brać do buzi wszystko..ostatnio wylizala tatusiowi buciki. Chwila nieuwagi :-( Zaczela tez sama siadać, wiec teraz czekam juz tylko jak zacznie stawac :-) Niestety od kiedy zaczela sie przemieszczac nie lubi spacerow w wózku..tez tak macie?
    Obiadki nadal są be.. zje słoiczek 125 w ciagu pol godziny. Domowego nic nie tknie. Za to inne rozne smakolyki nie bedace warzywami i miesem są pycha :-)

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso z okazji owulacji zaszalelismy. Od jutra w razie "w" łykam folik. Inicjatywa meza, ciekaw czy sie wstrzeli ha ha ha

aneczka1983, iNso87, sabinaaa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nóżki do góry ;) najważniejsze że puściłaś na luz. To połowa sukcesu. Tak mi się wydaje. A my się plażujemy, pływamy. Stasiek już prawie nie śpi w ciągu dnia i kładzie się późno. Mi trudno go nosić bo brzuch ciągnie i podświadomość ciągle działa i podpowiada, że nosić nie wolno a tu noszenia kilka godzin dziennie. Ponieważ wstaje cały czas, wszędzie wchodzi, łapie co się da... a jeszcze do tego przeszkadzają mu zęby. Bogu dzięki, że całą noc przesypia i punkt 7 wstaje.

justyna14, iNso87 lubią tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka jak.cos z tego bedzie to bede miala prezent idealnie na 30/urodziny.

Rozumiem strach zwiazany z noszeniem. Dasz rade, silna babka z Ciebie i pewnie silna babke nosisz pod serduchem!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 23:19

aneczka1983, iNso87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bym Cię za te ciepłe słowa teraz wyściskała. Bardzo mi teraz tego brakuje.

justyna14, iNso87 lubią tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    Ale bym Cię za te ciepłe słowa teraz wyściskała. Bardzo mi teraz tego brakuje.
    :-* chodz i sciskaj :-*

aneczka1983, iNso87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej,na 11 idziemy z Olkiem na bilans 2-latka :) mój duży chłopiec :) mam nadzieje, że wszystko będzie ok, zapytam przy okazji o wyniki posiewu Poli i tą dodatkową śledzionę. Matko dwoje dzieci i ciągle coś :) jak wczoraj stworzyliśmy trzeci to będzie śmiesznie :)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wy myslicie o 3 dziecku a ja jeszcze pkresu nie dostalam a to juz 9,5 msc minelo. Nawet robilam w weekend test ciazowy, ale wyszedl negatywny. Zaraz mi sie koncza tabletki to pojde do gina niech mi zrobi usg czy wszystko jest ok. Karmie jeszcze ale mimo wszystko to i tak dlugo mi sie wydaje

Czy macie problem ze dzieci ruszaja wszystko to czego nie moga? Szymek ciagle grzebie na polce z dekoderem, wczoraj zaczal kwiata ruszac i przewrocil doniczke (musze go przestawic) ale jak mu mowie ze nie wolno, aty aty robie, a on sie tyljko cieszy. Jak idzie poruszac dekoder to sie tylko na mnie spojrzy czy patrze

Mama_Julka lubi tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - tyle się u was dzieje. czekamy na wieści odnośnie wszystkich brzdąców, łącznie z tym trzecim.

u nas noc koszmarna. pobudka co godzinę i teraz tez dzidzia nie w humorze.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka - u mnie jeszcze tak nie ma. jak krzyknę "nie" to zostawia i zaczyna płakać.

A o jakich tabletkach piszesz?

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• agat Ekspertka

Wysłany: 13 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2016, 13:30

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Kurde wy myslicie o 3 dziecku a ja jeszcze pkresu nie dostalam a to juz 9,5 msc minelo. Nawet robilam w weekend test ciazowy, ale wyszedl negatywny. Zaraz mi sie koncza tabletki to pojde do gina niech mi zrobi usg czy wszystko jest ok. Karmie jeszcze ale mimo wszystko to i tak dlugo mi sie wydaje

Czy macie problem ze dzieci ruszaja wszystko to czego nie moga? Szymek ciagle grzebie na polce z dekoderem, wczoraj zaczal kwiata ruszac i przewrocil doniczke (musze go przestawic) ale jak mu mowie ze nie wolno, aty aty robie, a on sie tyljko cieszy. Jak idzie poruszac dekoder to sie tylko na mnie spojrzy czy patrze
    ja dostała okresu 2 msc po tym jak skończyłam karmić czy to Olka czy Polę, także myślę, że nie masz co się martwić. a jakie tabsy pbierzesz? bo ja brałam takie, przy których można karmić ale i okresu dodatkowo nie ma, brałam je bez przerwy na okres. myślę, że u Ciebie wszystko ok i @ przyjdzie jak skonczysz karmic.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po bilansie :) jak to nasza pediatra powiedziała "zaczął sie etap wściekłego dwulatka " ha ha ha :) wazy Olunio 12,64 kg to 50 centyl i ma 90 cm to 90 centyl :) takze wszystko ok, zdrowy, ząbki ładne, jajeczka na swoim miejscu.

Poli posiew ujemny :) hip hip hura :) jak tylko cos zauwazymy mamy od razu jej badanie moczu robic.

druga sledziona w niczym nie przeszkadza ani nie pomaga, ot jest i tyle :)

no to chyba mam chwile spokoju od chorób i innych :) ufff teraz testujemy 25.09 bo 26.09 mam impreze i musze wiedziec czy moge pic czy nie :)

edit: jesli sieudało to rodze jakos na poczatku czerwca tuz przed moją trzedziestka :) niezły prezent by byl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 13:02

iNso87, aneczka1983 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore tabsy ant dla karmiacych, najpierw azalie a teraz seculat ( chyba) bojest polowe tanszy. One nie blokuja owulacji tylko zapobiegja wnikaniu plemnikow.

To mi widac rosnie maly urwis. Dzis malo sobie reki drzwiami nie prztrzasnal, nie zamknelam na klamke i sobie otworzyl

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka - poviesze cie ze tez mam takiego urwisa :) Moj Filip juz raz z lozka spadl, ciagle staje przy moim rowerku stacjonarnym i przewaznie konczy to sie upadkiem i uderzeniem glowa w pedal. Co jak co ale on jest specjalista od psikusow. Potrafil mi nawet piekarnik otworzyc a ciezko sie go otwiera :D

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wow! Faktycznie ma mlody pomysly. Ja tylko czekam az spadnie z lozka. Zwlaszcza jak go przewijam to on na brzuch chce sie przekrecic ale robi to tak szybko ze raz go zlapalam juz w locie w dol. Dzis dalam mu przewijak do zabawy i lazil po nim, az chcial zejsc z tego wyzszego brzegu i mu glowa spadla na ziemie a nogi w powietrzu i tak zawisl i nie mogl sie ruszyc. Guza juz mial pare razy o lawe nabitego. Zastanawiamy sie zeby lawe schowac narazie do piwnicy. Mamy taka niska i blat jest gruby wiec ma 8 rogow o ktore moze sie rozbic

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 13 września 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Zuzia tez taki urwis. Musze miec oczy dookola glowy zeby sobie krzywdy nie zrobila. Najgorsza jest przesuwna szafa w naszym pokoju. Mala goni od razu do lustra bo mamy takie duze do ziemi, staje przy nim a lustro odjezdza i wpada glowa do szafy. W ogole to uwielbia lustro. Tylko sie jej zapytamy gdzie jest Zuzia to od razu pedzi do lustra i usmiech, teraz wystawia Zuzi w lusterku jezorek i od razu brawo sobie bije :) Jedynym bezpiecznym miejscem jest kojec, to byl naprawde baaaardzo udany zakup. Ze spacerowki zaczyna wysiadac bo wstaje momentalnie, z lozka idzie na przepadlo, nie patrzy ze lozko sie konczy. Wspina sie po nas. Podnosi nogi zeby wyjsc na brzuch taty, a dosc wysoko musi je podniesc :D Nie nudze sie z nia wcale!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 22:33

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
‹‹ 2867 2868 2869 2870 2871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ