Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
My noce też z pobudkami. Czasami na cyca, czasami żeby pogłaskać przytulić.
Moi dalecy znajomi mają mieszkanie 3-pokojowe + kuchnia + wc + łazienka i mieszkają tam: oni z czwórką dzieci i teściami. I co najlepsze ona jest w ciąży, a co jeszcze ciekawsze bliźniaczej. Zawsze się zastanawiam jak oni tam się mieszczą. Jeden pokój teściów a dwa ich. Nigdy u nich nie byłam. Podobno dzieciaki mają łóżka piętrowe, a jak reszta wygląda nawet nie mogę sobie tego wyobrazić, bo my mieszkamy w średnio dużym domu.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Cześć, troszkę mnie nie było..
Inso ja to zawsze się zastanawiam skąd Ty masz tyle mocy i podziwiam Ciebie i Justynę, że już myślicie o 3 dziecku. My planowalismy starania o drugie teraz jesienią ale jednak odlozylismy ten pomysł. Niestety nie mozemy liczyć na pomoc rodziny, wiec bylabym zdana glownie na siebie. Poczekamy więc ten rok, niech Lena podrośnie.
Co do pobudek to u nas też wiercenie i kręcenie. W sumie przewaznie wystarczy pidac smoka ale jak ja juz sie wybudze to trudniej mi zasnąć..za to mąż wstaje rano i zdziwiony, bo on nic nie slyszy
A co wiecej.. Lena juz raczkuje po calym domu i uwielbia brać do buzi wszystko..ostatnio wylizala tatusiowi buciki. Chwila nieuwagiZaczela tez sama siadać, wiec teraz czekam juz tylko jak zacznie stawac
Niestety od kiedy zaczela sie przemieszczac nie lubi spacerow w wózku..tez tak macie?
Obiadki nadal są be.. zje słoiczek 125 w ciagu pol godziny. Domowego nic nie tknie. Za to inne rozne smakolyki nie bedace warzywami i miesem są pycha
-
Nóżki do góry
najważniejsze że puściłaś na luz. To połowa sukcesu. Tak mi się wydaje. A my się plażujemy, pływamy. Stasiek już prawie nie śpi w ciągu dnia i kładzie się późno. Mi trudno go nosić bo brzuch ciągnie i podświadomość ciągle działa i podpowiada, że nosić nie wolno a tu noszenia kilka godzin dziennie. Ponieważ wstaje cały czas, wszędzie wchodzi, łapie co się da... a jeszcze do tego przeszkadzają mu zęby. Bogu dzięki, że całą noc przesypia i punkt 7 wstaje.
justyna14, iNso87 lubią tę wiadomość
-
Aneczka jak.cos z tego bedzie to bede miala prezent idealnie na 30/urodziny.
Rozumiem strach zwiazany z noszeniem. Dasz rade, silna babka z Ciebie i pewnie silna babke nosisz pod serduchem!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 23:19
aneczka1983, iNso87 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
hej hej,na 11 idziemy z Olkiem na bilans 2-latka
mój duży chłopiec
mam nadzieje, że wszystko będzie ok, zapytam przy okazji o wyniki posiewu Poli i tą dodatkową śledzionę. Matko dwoje dzieci i ciągle coś
jak wczoraj stworzyliśmy trzeci to będzie śmiesznie
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Kurde wy myslicie o 3 dziecku a ja jeszcze pkresu nie dostalam a to juz 9,5 msc minelo. Nawet robilam w weekend test ciazowy, ale wyszedl negatywny. Zaraz mi sie koncza tabletki to pojde do gina niech mi zrobi usg czy wszystko jest ok. Karmie jeszcze ale mimo wszystko to i tak dlugo mi sie wydaje
Czy macie problem ze dzieci ruszaja wszystko to czego nie moga? Szymek ciagle grzebie na polce z dekoderem, wczoraj zaczal kwiata ruszac i przewrocil doniczke (musze go przestawic) ale jak mu mowie ze nie wolno, aty aty robie, a on sie tyljko cieszy. Jak idzie poruszac dekoder to sie tylko na mnie spojrzy czy patrzeMama_Julka lubi tę wiadomość
-
natalka0887 wrote:Kurde wy myslicie o 3 dziecku a ja jeszcze pkresu nie dostalam a to juz 9,5 msc minelo. Nawet robilam w weekend test ciazowy, ale wyszedl negatywny. Zaraz mi sie koncza tabletki to pojde do gina niech mi zrobi usg czy wszystko jest ok. Karmie jeszcze ale mimo wszystko to i tak dlugo mi sie wydaje
Czy macie problem ze dzieci ruszaja wszystko to czego nie moga? Szymek ciagle grzebie na polce z dekoderem, wczoraj zaczal kwiata ruszac i przewrocil doniczke (musze go przestawic) ale jak mu mowie ze nie wolno, aty aty robie, a on sie tyljko cieszy. Jak idzie poruszac dekoder to sie tylko na mnie spojrzy czy patrze7w3d 💔 -
my po bilansie
jak to nasza pediatra powiedziała "zaczął sie etap wściekłego dwulatka " ha ha ha
wazy Olunio 12,64 kg to 50 centyl i ma 90 cm to 90 centyl
takze wszystko ok, zdrowy, ząbki ładne, jajeczka na swoim miejscu.
Poli posiew ujemnyhip hip hura
jak tylko cos zauwazymy mamy od razu jej badanie moczu robic.
druga sledziona w niczym nie przeszkadza ani nie pomaga, ot jest i tyle
no to chyba mam chwile spokoju od chorób i innychufff teraz testujemy 25.09 bo 26.09 mam impreze i musze wiedziec czy moge pic czy nie
edit: jesli sieudało to rodze jakos na poczatku czerwca tuz przed moją trzedziestkaniezły prezent by byl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 13:02
iNso87, aneczka1983 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Ja biore tabsy ant dla karmiacych, najpierw azalie a teraz seculat ( chyba) bojest polowe tanszy. One nie blokuja owulacji tylko zapobiegja wnikaniu plemnikow.
To mi widac rosnie maly urwis. Dzis malo sobie reki drzwiami nie prztrzasnal, nie zamknelam na klamke i sobie otworzyl
-
Natalka - poviesze cie ze tez mam takiego urwisa
Moj Filip juz raz z lozka spadl, ciagle staje przy moim rowerku stacjonarnym i przewaznie konczy to sie upadkiem i uderzeniem glowa w pedal. Co jak co ale on jest specjalista od psikusow. Potrafil mi nawet piekarnik otworzyc a ciezko sie go otwiera
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Ola wow! Faktycznie ma mlody pomysly. Ja tylko czekam az spadnie z lozka. Zwlaszcza jak go przewijam to on na brzuch chce sie przekrecic ale robi to tak szybko ze raz go zlapalam juz w locie w dol. Dzis dalam mu przewijak do zabawy i lazil po nim, az chcial zejsc z tego wyzszego brzegu i mu glowa spadla na ziemie a nogi w powietrzu i tak zawisl i nie mogl sie ruszyc. Guza juz mial pare razy o lawe nabitego. Zastanawiamy sie zeby lawe schowac narazie do piwnicy. Mamy taka niska i blat jest gruby wiec ma 8 rogow o ktore moze sie rozbic
-
Nasza Zuzia tez taki urwis. Musze miec oczy dookola glowy zeby sobie krzywdy nie zrobila. Najgorsza jest przesuwna szafa w naszym pokoju. Mala goni od razu do lustra bo mamy takie duze do ziemi, staje przy nim a lustro odjezdza i wpada glowa do szafy. W ogole to uwielbia lustro. Tylko sie jej zapytamy gdzie jest Zuzia to od razu pedzi do lustra i usmiech, teraz wystawia Zuzi w lusterku jezorek i od razu brawo sobie bije
Jedynym bezpiecznym miejscem jest kojec, to byl naprawde baaaardzo udany zakup. Ze spacerowki zaczyna wysiadac bo wstaje momentalnie, z lozka idzie na przepadlo, nie patrzy ze lozko sie konczy. Wspina sie po nas. Podnosi nogi zeby wyjsc na brzuch taty, a dosc wysoko musi je podniesc
Nie nudze sie z nia wcale!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 22:33