Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem czy mój kiedykolwiek przewijał. Jeśli już to jak Stasiek był tuż po urodzeniu ale jakoś nie pamiętam. Też się wywija. Błogosławieństwem było jak zaczął wstawać bo nie było wszystko... no. Teraz jest dużo łatwiej choć też różnie bywa
Stach prawie 10 kg. Ufff... zaczęła mu rosnąć waga. A o której kąpiecie? Bo Stasiek to po kąpieli zamienia się w diabła tasmańskiego z turbo doładowaniem. Także kąpię go nie później jak o 17 co by się do spania wyszalał.
Dziś wracamy. Trzymajcie kciuki.
Mam reisefieberKava, iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość
-
My ka[iemy sie o 19, pozniej kolacja i o 19:30 zazwyczaj juz spi
Ale akurat u nas kapiel Igorka wycisza i usypia, bo nawet jak szaleje i ma pelno energii a wsadze go do wanny to automatycznie zaczyna ziewac i trzec oczka... Juz wie, ze kapiel= spanie
Tak na marginesie Ania podziwiam Cie za Twoja sile, do Stasia, do meza i do tego, ze masz jeszcze sile na kolejengo dzidziusia...
Moj maz pracuje od rana do wieczora, czesto jest tak, ze wrca jak Igorek juz spi... Wiec caly dzien sama zajmuje sie dzieckiem... Ale on naprawde garnie sie do pomocy, w weekendy w zasadzie wszystko on sam robi przy Igorku, nie ma rzeczy, ktorej by przy nim nie zrobil... Paznokcie jemu tez tylko maz obcina, odkad sie urodzil jeszcze ani razu ja tego nie zrobilam.. no nie moge sie przelamac do tych paznokci i koniec ;p -
Jystyna daje probiotyk, mam nadzieje, ze przejda te kupy szybko.
Mi tez maz duzo pomaga przy dziecku. Wraca z pracy i Zuzia tak sie cieszy na jego widok, ze czasami juz od progu jest tatusiowa. W nocy robic mleko wstaje tez on, jak Zuzia miala goraczke to przestraszony budzil sie co chwile i mierzyl temp. Paznokcie to tez jego dzialkaOgolnie duzo czasu spedzaja razem. Dlatego Ania tez bardzo Cie podziwiam za to ze tak dajesz sobie rade!
-
U nas jest tak że dopóki ja mu nie powiem co ma robić (czy to w domu, czy przy filipie) to nie zrobi nic.
Kąpiel mamy różnie. Kiedyś mieliśmy regularnie a teraz mi się tak poprzestawial że nieraz usypia mi po 18. Jak ja mam go dziewczyny przestawić jak on najpóźniej idzie mi spać o 19:30-20 i budzi się po 5??ciężko go przetrzymać. Już mi się tu wije do spania :z
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
justyna14 wrote:To super, kiedy termin niechcianej @?
Dopiero 10-11.10. Ja to nigdy nie wiedziałam kiedy dokladnie mam owulacje, żadnych dodatkowych objawów. Przy pierwszej ciąży zaczelam robic testy na owulacje, akurat wychodzilo ze w tym miesiącu nie bylo niby, a zaszlam -
Udało mi się jeszcze przeciągnąć godzinę go. Ale przez bitą godzinę nosiłam go. Zabawialam na rękach, tanczylismy, kąpiel, znowu zabawa, co się dało to posprzatalam z nim na rękach no i już nie miałam siły to mu dałam jeść i uznał. Jedyny sukces to to, że padł od razu. A minus taki ze zjadł tylko 80ml mleka z malutką ilością kleiku. Ale to dlatego że o 18jadl deser. Tyle że zbyt dużo go nie było, zwykły banan z malinami -.-03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
Dziewczyny a jak Wasze dzieci spia w dzien? Bo moj Igor zawsze mial 2 dzemki i spal w dzien lacznie ok 3 godz, ale przez to zabkowanie cos mu sie poprzestawialo i ma tylko jedna i to max 40 min... Wydaje mi sie, ze idzie mu od razu 2 jedynka... i nie wiem teraz czy to minie jak ten zabek mu wyjdzie czy juz poprostu nie potzebuje tyle snu? Troche zal mi tych jego drzemek bo zawsze dawaly mi czas na spokojne ogarniecie dom i obiad, a teraz szybko wszystko w pospiechu...
Ola a Filip ma wlasnie jakies drzemki w dzien... Moze sprobuj klasc go popoludniu jeszcze na drzemke... Choc ja mam taka zasade, ze chocby nie wiem co to nie klade go spac po 16, bo pozniej to juz istny cyrk... ale zawsze na druga drzemke szedl spac o 14 i spal do ok 16 i pozniej spokojnie do tej 19 wytrzymywal a teraz o 18 juz mruczy strasznie, ze spiacy... Ojjj mam nadzzieje, ze ta drzemka jeszcze wroci -
Ola mysle tez, ze pozniejsze kladzenie spac nic nie zmieni. moze warto rano cos pomyslec, zeby mu ten sen przedluzyc... np. wziasc go do siebie do lozka moze jeszcze przysnie, albo dac jesc jak tylko sie obudzi i odlozyc jeszcze do spania... ja tak robie i zazwyczaj sie sprawdza...Mam tez wszedzie pozaslaniane ciemne rolety, zeby go slonce przypadkiem nie obudzilo:P bo 5 rano to jest dla mnie jakas tragiczna godzina... wspolczuje Ci jesli Filipek funduje Ci pobudki o takich porach...
-
U nas są 2-3 drzemki. Przeważnie każda drzemka trwa 1-1,5h ale zdazaja się też 20minitowe. To zależy od dnia.
Co do porankow to ostatnio bbudzi się w naszym łóżku bo w nocy mój K nie wytrzymuje ciągłego wstawiania (mojego oczywiście) do Filipa, ciągłego naruszenia przez sen Filipka i bierze go do nas. Także chłopak już się powoli przyzwyczaja. Mimo spania z nami odwala takie cyrki w nocy ze wstaje jeszcze bardziej niewyspana bo przeważnie wiekszosn nocy śpię na brzegu łóżka. Także mozecie Sonia wyobtazic. Now disc ze w dzien odwala mi nieraz histerię i dużo muszę go nosić to w nocy takie jaja. Oczywiście w dzień nie byłoby tak źle gdyby nie teść. On Filipa nauczył noszenia, ciągle nosi, nawet nie potrafi się z nim normalnie pobawić tylko na ręce. Młody jak go widzi to nie chce do mamy tylko do dziadka na ręce. A jak wychodzi to jest płacz. Za mną nigdy tak nie płakał -.-03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
A jak dam młodemu od razu po przebudzenie mleko to to nie pomaga. Zaczyna się wsciekac , skacze po nas i przeważnie kończy się to ulaniem mleka..03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
Ola a macie tak caly czas czy od jakiegos okresu? Bo moze to zeby i trzeba poprostu przetwac... Ja tez przez 2 tyg mojego dziecka nie poznawalam, takie cyrki robil, ze szok... ale pomalu u nas jz sie to normuje.... Pamietam, ze kiedys pisalas, ze Filipek jest grzecznym dzieckiem to moze faktycznie cos mu teraz dolega/
-
Szymek moj nosi 74 zaczyna nosic 80, zwlaszcza spodnie bo na dworze mu sie podciagaja i lepiej niech ma dluzsze. I wiecie co? Poszukalam na olx i znalazlam kilka fajnych kombinezonow. Wybralam jeden na 80 za 30zl! Super jutro zadzwonie czy jeszcze aktualne.
Sabina u nas tez tydzien czasu byly 4 kupki dziennie, niektore rzadkoe ze wsiakaly w pieluche, po kazdym posilku robil. Jeden dzien dawalam mu tylko mleko a na obiad ryz z marchewka, wyjadl caly dicoflor i przeszlo. A zebow i tak nie ma dalej hehe. Za to od poniedzialku tak jeczy i placze ze juz mam dosc. Wczoraj w nocy od 22 do 23.30 co chwile tak plakal i zawodzil nie wiedzialam co mu jest.
My sie kapiemy o 19, potem jakims cudem ubieram go w pajacyk i daje cyca na dobranoc. Dzis dalam mu butle z mlekiem, jak szlam z kuchni to on mowil mniam mniam, ale jak wzial butle i zaczal pic to juz nie bylo takie mniam. Teoche wypil, troche wyplul ale sie pobawil, moze kupie mu mleko to zacznie pic.
A dzis w kapieli nauczyl sie robic "myju myju" raczkami sie myje po brzuszkuniania.ogg lubi tę wiadomość
-
A jakie mleko polecacie? Zeby mu zasmakowalo?
Jak byl maly pil nan dla wczesniakow, potem hippa, potem bebilo chwilke i bebilon pepti. A potem.., mu sie odwidzialo
Dawalam mu ostatnio bebilon z saszetki, otworzylam hippa bo mialam jesacze paczke poczatkowego, bebilonu pepti tez nie tyka.
Ale budyn z tego mleka zje
-
Mojej szwagierki synek, tez z grudnia spi 2 razy w dzien pierwsza drzemka 2-3 godziny i druga tez ze 2 godz. Najdluzej spal 3 godz 15min w dzien!!! Zdazylabym chyba okna pomyc wszedzie i wysprzatac przez ten czas. A ja ledwo sie umaluje i zmyje gary, a jak chce sobie chwilke posiedziec to mlody juz jeczy, tylko tylek posadze na kanapie...
A no i szwagierki maly spi w nocy od 20 do 7 z jedna pobudka na mleko, czasem wcale sie nie budzi, a czasem potrafi spac do 9! Co za dziecko !
-
Paulina - tak, Filipek był bardzo grzeczny kiedyś. Odkąd zaczął zabkowac to tak robi. Już mu się przebily dolne jedynki także mamy łącznie 4zabki. Ale czy idziesz coś dalej to nie wiem. Póki co się nie uspokoił. Do godziny ok. 2-3 śpi grzecznie, czasem coś tam pomarudzi w łóżeczku Ale jest ok. Jak tylko się obudzi na mleko to jest dziki szał. Tak się rzuca w łóżku naszym ze nieraz śpi w poprzek, raz się obudziłam a ten leżał z nogami na poduszce i prawie cały pod kołdrą03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Został 1 ❄️
-
justyna14 wrote:Hej, u mnie dzis nocka spokojna, maz spal z Pola
nie wiem jak on to robi ale twierdzi ze sie z nia wysypia i tylko 4 razy mu wstaje, a jak spalismy razy to ze 44 razy
takze o! Ale jak on z nia spi to ona w gondoli od wozka spi wiec moze ma ciasno i bezpiecznie i lepiej spi niz w lozeczku?
Udalo nam sie dzis mocz Poli do badania zlapacjade zaraz zawiesc, oby wyszedl dobry to by oznaczalo ze wszyscy zdrowi
A co u Was? Ah i maz wczoraj zaproponowal zebym na wychowawczy poszla po macierzynskim i urlopie. A Wy jak robicie?
Niedawno czytałam artykuł o usypianiu dzieci i w drodze do sukcesu, jakim są przespane noce. Tata autor mowil ze juz przed kąpielą zabiera dziecko, robią papa z mamą, on sam kapie, daje kolacje i usypia. A przy matce dziecko ciągle sie wybudzalo, chciało sie tulić. Może troche straszne to dla nas, ale pewnie cos w tym jest. Jak Pola czuje Ciebie obok to ma pewnie wieksza potrzebę bliskości. Chyba ze spróbujesz z nią spać kiedy będzie w gondoli, to się okażeaneczka1983 lubi tę wiadomość