Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
iNso87 wrote:Sabinaaa niee,ja jeszcze od jutra nowe opakowanie tabsow a potem drugie i wtedy zobaczymy jeszcze;)
Musze popatrzec na allegro jakies kombinezony na zime,chociaz dwa.
Tez szukam juz kombinezonu, tylko takiego dwuczesciowego. Kurtka i spodnie, zawsze jak cos mozna zalozyc np sama kurtke do dzinsow, jak sie w gosci jedzie samochodem. W smyku byl ladny za 200zl. I niestety tyle chyba trzeba wydac, ale bym chciala jeszcze spodnie na zmiane w razie. Chyba ze szymek nie bedzie chodzil jeszcze zima.
W ogole brakuje mi czasu dla siebie, ciagle dom i dziecko. Czasem poczytam ksiazke, ale mam pomysl na firme, taka ktora moge prowadzic i pracowac zawodowo. Pomysl ten juz dojrzewa od jakiegos czasu, chybna ze 2 lata. Ale jak pomysle tylko o tym to Szymon sprowadza mnie na ziemie heheaneczka1983 lubi tę wiadomość
-
Natalka, super! Ja chciałabym coś własnego założyć ale bardzo się boję więc tkwię gdzie jestem. My mamy kombinezon jednoczęściowy. Ale Twój pomysł jest dobry. Nigdy nie wiadomo w którym momencie przyjdzie zdjąć gacie... Godne przemyślenia.
Rozwalają mnie dziś emocje. Zero objawów ciąży a czysta nerwica. Może to kwestia hormonów, perspektywy powrotu do domu, nieoczekiwane pogorszenie zdrowia Stasia (choć źle nie jest - oczka już teraz wyglądają o niebo lepiej; nie licząc tego siniaka co sobie nabił przy kolejnej próbie wspinania się na regał). Nie lubię takich dni gdy czuję że nie panuję do końca nad sobą. I jakiś taki podszyty płacz... Oby jutro było lepiej. Oby podróż minęła spokojnie i bezpiecznie dla brzuszka...natalka0887 lubi tę wiadomość
-
O ja gdzie wy takie tanie znalazlyscie? Ja szukalam uzywanych to za 100zl ktos sprzedawal. Tez drogo. Tak jak mowicie to tylko na jeden sezon. A co na stopki bedziecie zakladac? Bo narazie butow tez nie kupuje, mam teraz takie niechodki trampeczki to mu zakladam jak chlodniej jest. Widzialam tez takie skarpety z podeszwa, wygladaly fajnie.
Tez macie takie problemy ze zmiana pieluchy? U nas od paru dni jest coraz gorzej, bo tak sie wierci, na brzuch odwraca ze nie mam sily go utrzymac. Dzis wstal caly tylek zasikany, wygladalo jakby ten wklad w pieluszce sie przesunal, no to go przebralam, z pomoca meza. Za niecala godzine kupa. Tak sie wiercil ze cale spiochy brudne i znow go rozebralam calego...az mi sie chce plakac bo nie moge sobie poradzic z tym, czasem go zostawiam z golymm tylkiem niech siedzi chwile. ale jak tak sie bedzie wiercil to mu rece powykrecam niechcacy... :'(
-
U nas też ciężko z przewijaniem odkąd Filip zaczął siadać
Zawsze mu daje zakazana zabawkę typu telefon, pilot itp np to muszę ekspresowo przewijac go
co to kombinezonu, ja kupiłam w smyku w takiej a'la galerii Factory (tanio bardzo bo rzeczy z wystawy albo pozostałości z magazynów) za 80zl Nowy, a Stara cena chyba 169zl03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Ja tak samo jak Ola, kupiłam nowy kombinezon na wyprzedaży za 70 zł. W tamtym roku wiosną kupiłam też w Zarze kurteczkę na wyprzedaży za 50 zł ale to rozmiar 80 i jest juz teraz dobra. Pewnie do końca zimy nie damy rady w niej wytrzymać.
Zobaczymy jeszcze.
W tamtym roku wiosną jak jeszcze zimno było a młody porystał ze wszystkich kombinezonów to też na olx za 18 zł kupiłam.
Nie dość, ze szkoda mi pieniedzy było to w sklepach już pustki były totalne.iNso87 lubi tę wiadomość
-
Hej. A jaki rozmiar kupujecie kombinezonow? Maly teraz nosi 80, ale to jeszcze z luzem. 86 wystarczy? Pewnie jeszcze troche pochodzi w 80.
U nas z przewijaniem problemy podobne. Zwykle wyglupiam sie jak debil, cos w zeby biorę to go zainteresuje. Albo mowie takim śmiesznym głosem, komedia jak ktos by to podpatrzyl. Myślałam żeby kupić pieluchomajtki, tak na dzień i momenty kiedy trudno zmienić pieluchę, ale nie wiem czy to dobre to to.
Aa, i u mnie może być w tym miesiącu zloty strzał. W sumie liczę ze zajdę za kilka miesięcy, ale nie szkodzi spróbować. Za pierwszym razem tez troche sie narzekaliśmy.aneczka1983, iNso87 lubią tę wiadomość
-
. Sorry za spam. Chciałam edytować a mi się pocytowalo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 10:05
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 10:04
-
Ja praktycznie nic nie kupuje nowego. No oprocz skarpetek i czapek. Mam fajne dojscie w jednym szmateksie i czasem na zapleczu moge pogrzebac. Ciuchow mam full, kupilam malej np trampki conversy nowki za 5zl gdzie nowe na stronie 5 10 15 widzialam za 189zl. Super reeboki mam teraz na jesien, czy np nowe polbuty z Mrugaly za 12zl. Ciuchy tez kupuje takie ze wygladaja jak nowki za grosze. Takze nie wyobrazam sobie dac 200zl za kombinezon na jeden sezon. No chyba ze nie mialabym wyjscia.
Natalka polecam skarpetki z podeszwa. Kupilam i super sa. A z przewijaniem to tez masakra. Tez daje Zuzie do reki zakazana rzecz czyli telefon bo inaczej ucieka moment. Wlasnie wrzucilam do prania przescieradlo bo zrobila rano kupe i zanim dalam jej telefon to juz siedziala z taka brudna dupka.
Justyna wlasnie zaluje, ze zaczelam dawac jej ten antybiotyk. Maz sie uparl, ze trzeba dac, bo zeby cos wiecej sie nie rozwinelo. W nocy temp byla juz 36.6, rano wstala z usmiechem od ucha do ucha. Gardlo raczej ja boli bo z jedzeniem gorzej i slina normalnie wylewa sie jej z buzi, chyba ciezko jej ja polknac. Martwia mnie tylko te kupy rzadkie. Nie sa na pewno po antybiotyku bo zaczely sie wczesniej.Mama_Julka lubi tę wiadomość
-
u nas przewijanie też utrudnione. Jak tylko leżała na plecach przewijali ją moi rodzice lub mąż, a potem tylko ja. Ja odkąd przewraca się na brzuch to się do niej dostosowuję. Jak leży czy siedzi czy stoi to w takiej pozycji ją przewijam. O niebo lepiej jest odkąd mam pieluchomajtki. Z sików znowu wszyscy przewijają, mi pozostaje kupa. Ściągam pieluchę, dupa pod kran, obmycie samą wodą lub dodatkowo używam płynu w zależności od stopnia rozmaślenia kupy na tyłku.
Edit: jak mąż ją mył z kupy pod prysznicem to dość, że trwało to bardzo długo to jeszcze zalał całą łazienkę i przedpokój bo drzwi były otwarte. Normalnie jak w jakiejś komedii/parodii gdzie wszystko jest przerysowane. Nie wiedziałam czy śmiać się czy płakać bo dopiero co skończyłam myć podłogi, nie wspomnę o lustrze, płytkach i szafkach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 13:09
aneczka1983 lubi tę wiadomość
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Hej
My dzis pospalismy do 10! Wyspalam sie jak nigdy a teraz zamiast tryskac energia to siedze i nic mi sie nie chce....
Co do kombimezonow to jeszcze sie nie rozgladalam, ale chyba juz pora... Igor nosi rozm 80 i jest taki na styk, wiec nie wiem czy kupowac 86 czy wiekszy??? Kurcze nie potrafie przewidziec jak szybko uroscie a mam wrazenie, ze rosnie dosc szybko, bo srednio co 3-4 miesiace musimy zmieniac rozmiarowke.
Pisalam Wam, ze czytam Was od samego poczatku... W pamieci utkwila mi jedna dziewczyna... Zawsze sobie o niej myslalam i zastanawialam czy jest u niej juz lepiej, bo jakos tak szczerze jej wspolczulam i trzymalam za nia kciuki... Nazywala sie Seuerte... Ciekawa jestem czy jej problemy z synkiem juz sie rozwiazaly... Mozne jeszcze czasem podczytuje forum i zechce sie odezwac