X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przebudowa, ale u mnie plaża nawet wrzask. Już sytuacja opanowana, lecę spać.
    Edit. Tablet mądrzejszy. Przebudowa = przebudzona. Plaża = płacz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 06:06

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś dobre wieści, opiszę jak będę miała więcej czasu.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• Kava Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia...

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kava wrote:
    Justyna, mleko w piersiach może oznaczać podwyższoną prolaktynę.
    dzięki, zbadam, bo jak poczytałam to nawet mi się zgadzałoby bo ostatnio jakiś mega krótki cykl miałam, często bóle głowy i słabe libido...

7w3d 💔
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na pierwszym USG. Dzidzia zdrowa i na 80 % chłopak. Mam nadzieję że tak już zostanie. Przemiła pani doktor robiła to usg. Wszystko nam pokazała i opowiedziała.

A córcia zaczęła chodzić. Jeszcze nie biega, ale krótkie odcinki woli iść na dwóch a nie na czterech.

iNso87, Ola_45, alisss87, justyna14, Kava lubią tę wiadomość

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Kasia super wiesci! I zazdroszcze, ze znasz juz plec! Ja dopiero 14 jade na wizyte i tez licze na synka. Moj maz straaaaasznie chce miec syna :)

Ja chyba zaczne odliczac dni do wiosny. Zuza moja tak sie juz nudzi w domu, ze nie wie co ze soba zrobic. A na spacerach, to juz mi cierpliwosci do niej brakuje. Ona rzadzi, a nie mama. Ona idzie tam gdzie chce, a nie tam gdzie mama kaze. Dzis ja w jedna strone szlam, a ona w druga. Mowie jej, ze mama idzie paaa paaa, a ty zostajesz sama, to sie odwrocila, zrobila pa pa i poszla w swoja strone. Jak ja juz nogi bola z chodzenia to siada na drodze i mowi "baaaaa" i rob se ze mna mama co chcesz :) Urwis straszny z niej.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)

dawnooo mnie tu nie było, ale podczytywalam Was co jakis czas:-)

tak wchodze, spogladam na te miniaturki zdjęc i wierzyć mi się nie chce, ze nasze dzieciaki juz takie duze :-)

sabinaaa WSZYSTKIE Zuzki to takie łobuzy wstretne :-)hih

iNso87 lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia cos w tym musi byc, bo moja kolezanka ma corke Zuzie i jak sie dowiedziala, ze i ja bede miala Zuzie to mi mowila, zebym sie zastanowila 2 razy, bo wszystkie Zuzie sa straszne lobuziary :)

Kasia a Ty nie planujesz kolejnego rodzenstwa dla Zuzi? :)

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ostatnio myślałam o Tobie i o Poli jak tam wasze nocki. Dobrze że już się trochę polepszyło. U nas było juz w zasadzie super bo wstawał 2-3 zjadł i spał dalej. A teraz jak się przebudzi to nie może usnąc. I tak dziś o 1 najadł się, usiadł i zaczyna gadać. Poszedł ze mną do wc, buzi dawał. Żeby go uśpić wsadziłam go do wózka. I jak już nie używałam wózka tak od tygodnia znów kilka godzin w nocy śpi w wózku. Bo jak go już uśpię, to nie chcę go przekładać bo się zacznie wszystko od nowa. a ja normalnie usypiam w sekundę jak tylko się położę i nie mam siły w nocy go nosić i lulać.

Wczoraj kupiłam sobie maszynę do szycia w lidlu. I kurde nie potrafię jej nawlec nawet. Któraś szyje na maszynie żeby mi pomóc?
    A w ogóle kupiłam ją bo akurat była, a miałam kupić sobie pod choinkę dopiero. Bo przecież teraz nawet nie mam jak szyć bo Szymon mnie nie odstępuje na krok jak wracamy po pracy do domu :D

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Justyna ostatnio myślałam o Tobie i o Poli jak tam wasze nocki. Dobrze że już się trochę polepszyło. U nas było juz w zasadzie super bo wstawał 2-3 zjadł i spał dalej. A teraz jak się przebudzi to nie może usnąc. I tak dziś o 1 najadł się, usiadł i zaczyna gadać. Poszedł ze mną do wc, buzi dawał. Żeby go uśpić wsadziłam go do wózka. I jak już nie używałam wózka tak od tygodnia znów kilka godzin w nocy śpi w wózku. Bo jak go już uśpię, to nie chcę go przekładać bo się zacznie wszystko od nowa. a ja normalnie usypiam w sekundę jak tylko się położę i nie mam siły w nocy go nosić i lulać.

Wczoraj kupiłam sobie maszynę do szycia w lidlu. I kurde nie potrafię jej nawlec nawet. Któraś szyje na maszynie żeby mi pomóc?
    A w ogóle kupiłam ją bo akurat była, a miałam kupić sobie pod choinkę dopiero. Bo przecież teraz nawet nie mam jak szyć bo Szymon mnie nie odstępuje na krok jak wracamy po pracy do domu :D
    Nocki lepiej ale do.przesypiania calej nocy chyba jeszcze daleko niestety. Grunt ze spia juz razem w jednym pokoju i mamy sypialnie dla siebie :-)

7w3d 💔
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Adaś dzisiaj miał takie zatwierdzenie że aż podczas robienia kupy rozplakal się totalnie i zrobił bardzo twarda kupę z krwią :( od czego to może być? Nic nie zmieniałam w jego diecie, więc nie mam pojęcia gdzie szukać przyczyny :( nigdy nie mieliśmy problemu z zatwardzeniem, wręcz przeciwnie.

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:

Ja szyję, chętnie pomogę. Hm, tylko jak to zrobić przez internet? A nawleczenie to bardzo ważna sprawa.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam u swojego gina. Pytałam o płeć. Powiedział, że za wcześnie i mi nie powie, dopiero za cztery tygodnie. Ta wczoraj 80%, że chłopak. Ja bardzo chcę synka, ale jak dla mnie 80% to mało. Eh jeszcze 4tyg niepewności.

A my znowu mamy problem z imieniem. Dla nas wybór imienia to nie lada wyczyn. Zupełnie mamy inne gusty. Znowu całą ciążę będziemy wałkować ten temat i się sprzeczać.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias a to kupa z jednego dnia, czy więcej? Bo u nas zawsze twarda, jak jednego dnia ominie.

Jako że ostatnio dość często to się powtarzało zwiększyłam ilość jabłek w diecie i podaje chleb pełnoziarnisty. Jest lepiej.

Kto pisał o problemie z rękawiczkami! Wtedy się nie wypowiedziałam, zrobię to teraz. U nas to samo i dlatego w mrozy nie wychodzimy na spacery.

córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• alisss87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Alias a to kupa z jednego dnia, czy więcej? Bo u nas zawsze twarda, jak jednego dnia ominie.

Jako że ostatnio dość często to się powtarzało zwiększyłam ilość jabłek w diecie i podaje chleb pełnoziarnisty. Jest lepiej.

Kto pisał o problemie z rękawiczkami! Wtedy się nie wypowiedziałam, zrobię to teraz. U nas to samo i dlatego w mrozy nie wychodzimy na spacery.

To kupa z dwóch dni ale on zawsze robił co drugi dzień. Nigdy nie było problemu. A dzisiaj płacz i ta krew... Martwię się :( rozumiem zatwardzenie ale żeby tak panicznie płakać i od razu krwawic? A kupa była strasznie twarda bo czułam przez pampersa... No nic, jutro też chcę dać mu więcej jabłek i poobserwowac.

Co do rękawiczek-Kochana witaj w klubie! To ja pisałam :) my też w mrozy nie wychodzimy bo po prostu stwierdziłam że szkoda moich nerwów i Adasia rączek :( może za rok zrozumie że jak będzie zdejmowal to na żaden spacer nie pójdziemy. Bo na razie nic nie rozumie z tego co mu tłumacze.

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiakasia11 wrote:
    Ja szyję, chętnie pomogę. Hm, tylko jak to zrobić przez internet? A nawleczenie to bardzo ważna sprawa.

Kasia dobrze wiedziec, bede sie Ciebie podpytywac jak czegos nie bede wiedziec. Ale to chyba na priv zeby nie zanudzac tu dziewczyn ;)

A w koncu sobie poradzilam i maszyna szyje. Wszystko przeplotlam jeszcze raz. Zmienilam nici i sie okazalo ze zle zahaczalam nic gorna przy samej igle. Bo mam tam dwa haczyki.

A co do rekawiczek to moj maly nosi je na rekach. Ale ma wszystkie palce razem. Kciuka nie probuje mu nawet osobno wsadzac. A jak jedzie w wozku to go przykrywam po szyje kocem i rece ma pod spodem. Rzadko wyjmuje:)

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, my właśnie zaliczyliśmy krótki spacer bo mroźno i wietrznie, spacer zakończył się płaczem Olka jak zawsze bo on wszystko na nie i zawsze inaczej niż reszta i płakał i płakał aż mi nerwy puściłam i wydarłam się :/ eh teraz mam wyrzuty sumienia :/ ciężko jest wychować dzieci, nie wiem jaką cierpliwość trzeba mieć, żeby wszystko ze spokojem przyjmować.

U mnie problemu z rękawiczkami nie ma, zakładam obojgu takie z kciukiem oddzielnym i żadne nie ściąga.

Pomyłam dziś drzwi balkonowe od środka w salonie bo mam 3 sztuki,były tak brudne , że można było spokojnie się do nich przykleić :) ciekawe jak długo będą czyste :)

7w3d 💔
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    A co do rekawiczek to moj maly nosi je na rekach. Ale ma wszystkie palce razem. Kciuka nie probuje mu nawet osobno wsadzac. A jak jedzie w wozku to go przykrywam po szyje kocem i rece ma pod spodem. Rzadko wyjmuje:)

Szczęściara! ;)

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

U mnie problemu z rękawiczkami nie ma, zakładam obojgu takie z kciukiem oddzielnym i żadne nie ściąga.

Kolejna szczęściara! ;)

A tym wydarciem na Olka to się nie przejmuj, wiem że łatwo się mówi ale przecież jesteśmy tylko ludźmi. Każdemu się zdarza. Ja też często krzyczę. Ostatnio w sklepie tylko się odwróciłam w stronę półki z mlekiem a mój adaś razem ze śpiworem wyślizgnął się pod pałąkiem ze spacerówki i kulał po podłodze. Nie wiem jak to zrobił bo przecież śpiwór był przypięty. Ale szarpał się z nim odkąd wyszliśmy z domu więc chyba śpiwór się poddał ;) Nie lubię takich akcji w sklepie bo gdyby mi tak zrobił na polnej drodze to bym się wściekła ale w sklepie staram się opanowywać i udawać uśmiechniętą matkę z niesfornym dzieckiem ;P

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dzisiaj znowu kupa jak kamień z krwią, już drugi dzień :(
    Przypomniało mi się że jedyne co zmieniłam to przestałam podawać Cebion w kropelkach bo po prostu mi się skończył i muszę kupić nowy. Myślicie że to przez to? Jejku adaś jeszcze nigdy nie miał nawet zwykłego zatwardzenia, zawsze luźna kupa. A teraz od razu twarda jak kamień i z krwią :/ a jak się męczy przy robieniu... :(

18.12.2015 Adam ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
‹‹ 2963 2964 2965 2966 2967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ