Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
kurcze, moje dzieci ostatnio nie mogą znaleźć wspólnego języka, Olek tylko powtarza "ie chce dzidzi, nie chce jej" a ona mu zabiera i ucieka on goni dopada zabiera i popycha to ona upada i płacze to on ucieka
i tak non stop. Czasem i on zabiera to wtedy ona goni ale w koncu nie dogoni to płacz a jak dogoni to za włosy targa go albo gryzie albo szczypie (w dwóch ostatnich doszła już do perfekcji)
7w3d 💔 -
Wiecie co nam sie stalo? Masakra. Maly dzis jeczacy strasznie i zadzwonila kolezanka, gadam z nia i nosze malego, az go postawilam na parapert zeby powygladal przez okno. A on zaczal isc wzdluz i noga mu spadla, zlapalam go ale sie wyslizgnal i jeszcze za reke go zlapalam zeby nie walna glowa o ziemie lub lozko. Oczywiscie placz straszny i potem byl juz taki placzacy ( jeczy na zeby chyba, ale napewno z niewyspania bo o 4 nie chcial spac, jakos usnal. Obudzil sie o 6.15 juz. A w dzien spal 2 godzinki)
Mam teraz stracha a jak sie uderzyl w glowe i wstrzasnienie ma? Nie wiem czy uderzyl sie w glowe czy nie, wydawalo mi sie ze przytrzymalam go, ale moze go tez reka bolala bo go pociagnelam. Stresuje sie.
Ja juz w lozku bo ostatnio maly w nocy troche swiruje i jestem niedospana.
-
Natalka, dobrze, ze chociaz troche go zlapalas, bo jakby tak polecial z parapetu, to nie fajnie mogloby sie skonczyc. Mysle, ze to nie wstrzas mozgu, skoro troche zamortyzowalas upadek. Musialby chyba konkretnie walnac glowa, zeby do wstrzasnienia doszlo. Obserwuj go, moze po prostu boli go tylko raczka.
Inso tak mam przy tej raczce taka mala torebke na zamek, na klucze, telefon i smoczeka do tego torbe na zakupy. Ja rowerek kupilam za 200 z groszami z przesylka, bo byl powystawowy i mial ryse na kierownicy. Rysa ledwo widoczna.
-
Spanikowalam troche, maly od rana latal i tanczyl przed telewizorem.
Dzis rozlozylam u niego w pokoju tapczan i spalismy razem. Ostatnie nocki ma takie ze obudzi w ciagu nocy ze 3 razy z czego 2 razy ma probkem z zasnieciem. Kreci sie, poplakuje, ale dzis sie z nim polozylam to zjadl cycka i przytulil sie i spal. Tylko ja poszkodowana bo ten tapczan dla mnie za twardy, ja nie umiem z dzieckiem spac bo boje sie ruszyc zeby go nie obudzic. Jak spie na boku to mnie boli biodro od tego tapczanu. No i Szymek ostatnio wstaje 6.15 i nie ma zmiluj. Wczesniej spal do 7 to akurat zjadl, ubralam go i wychodzilismy. A teraz o 10 juz zmeczony jest. Moze go klasc spac 2 razy? Ale boje sie ze potem bedzie chodzil spac o 23. Tak o 19.30-20 mam juz luz.
-
Aneczka86 wrote:Aliss jak tam dieta? Rzeczywiście nie chodzisz głodna? Opowiadaj
Jadłospis na pierwszy tydzień dostałam dopiero wczoraj więc zaczynam od poniedziałkuprzepisy są super, brzmią pysznie! Jest dużo jedzenia. Dietetyczka mówiła że nie przejem wszystkiego i chyba miała rację. Ona nie każe nazywać tego "dietą" tylko zmianą nawyków żywieniowych. Ona w ogóle nie używa słowa "dieta". Ma mnóstwo klientek bo efekty na prawdę powalają z nóg. Zobaczymy. Ja startuję w poniedziałek, jutro jadę na zakupy. Jadłospis mam ułożony pod moje zapotrzebowanie kaloryczne i wywiad żywieniowy. Mąż jak zobaczył obiady to powiedział że mam mu też takie robić.
Któraś chętna startować ze mną?Mogę przesłać przepisy na meila, tylko nie wiem jak z ilością bo ja jestem wysoka "baba" i ilości są ułożone pode mnie. Osoby mniejsze, chudsze niż ja powinny pewnie mieć mniejsze ilości w przepisie, nie wiem, tak mi sie wydaje...
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
iNso87 wrote:Natalka ja probowalam swoja klasc raz dziennie tak po 12 po zupie ale nic z tego.. Mala jest za mala i chce spac dwa razy. Takze na sile nic nie zmieniam,wstaje srednio o 6:30 i potem drzemka kolo 9-9:30(zaraz dokancza jedzenie i idzie spac wlasnie) potem drugie spanie tak o 14:30-15,nie pozniej bo lipa wieczorem bedzie i idzie na nocy tak srednio 20:30. Spi po 1,5-2,5h na tych drzemkach najczesciej,sporadycznie godzine lub 3h ale sie zdarza.
-
alisss87 wrote:Kobitki, myjecie już zęby dzieciom? Mój ma całe 6 zębów i zastanawiam sie czy to już pora na mycie? jeśli tak to jakie pasty i szczoteczki polecacie?
-
Ja myje od pierwszego zęba. Najpierw szczoteczką na palec, a teraz taką z ogranicznikiem. Myje samą wodą, bez pasty. Myje a raczej próbuje myć, bo ona niezbyt współpracuje. Bardziej próbuje wypracować rytuał.
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Ja myje pasta bez fluoru nenedent czy jakos tak i ta silikonowa szczoteczka ale na razie to bardziej zabawa niz mycie bo Pola zagryza szczotke i moj palec za kazdym razem.
Umowilam ja na pierwsza wizyte u dentysty prywatnie dla dzieci na 23 luty bo ma biale przebarwienia na zebach i juz gdziez kawalek jedynki ulruszyl siechyba ma slabe zeby po mnie
mega mnie to doluje
zobaczymy co powie dentysta, moze cos mozna zaradzic. Dziewczynka rok ma i juz jedynka ukruszona
nawet nie wiemy kiedy albo cos ugryzla albo uderzyla
7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Hej!
ja ostatnio u gina dowiedzialam sie, ze mam mięśniaka na przedniej scianie macicy:/ niby, maly, nie zauważalny ale juz nie wiem co myslec.. za 3 msc mam nadzieje,ze na usg juz go nie bedzie.
Justyna nie denerwuj sie,caly czas siedzi i gra? czy tylko wieczorem?-sadzac o porze w którym posta pisalas.7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Justyna to szybko Olek podlapal.
Ja karmilam 3msc jakos ale bralam potem bromergon i nic nie mialam po opakowaniu. Nie wiem,moze w ciazy jestes?:p
Dzien dobry!
Dzis cudowna noc! Od 20:30-6:30 cisza nocna;) nikt nawet sie nie poruszyl,zeby to tak juz zostalo:d
Raczej nie ciaza.
A jak tam nasze ciezarne mamuski? Aneczka chyba byla pierwsza ktora zaszla, odzywala sie ostatnio w ogole? Bo u nich to chyba termin niedlugo.7w3d 💔 -
Inso mysle, ze ten rowerek spokojnie posluzy ten sezon i nastepny. Ostatnio byla znajoma z corka 2,5 roku i jezdzila na nim, znaczy probowala pedalowac. Nie byl za maly na nia, strasznie jej sie podobalo. Zuza narazie nie dostaje do pedal. Nozki ma oparte na takich podnozkach. Takze ja od poczatku jestem z niego zadowolona. Na allegro jest duzo licytacji. Sprobuj licytowac, mozna za dobra cene kupic.
-
justyna14 wrote:
A jak tam nasze ciezarne mamuski? Aneczka chyba byla pierwsza ktora zaszla, odzywala sie ostatnio w ogole? Bo u nich to chyba termin niedlugo.
Tez czekam na wiadomosc od Aneczki! A ja zaczynam rosnac. Cos szybciej jak w pierwszej ciazy. Dzis do kosciola musialam juz zalozyc ciazowa spodnice, bo wszystko mnie gniecie w brzuch. I ciekawosc mnie zzera co tam moje dziecie ma miedzy nozkamiMaciejka lubi tę wiadomość