X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, moje dzieci ostatnio nie mogą znaleźć wspólnego języka, Olek tylko powtarza "ie chce dzidzi, nie chce jej" a ona mu zabiera i ucieka on goni dopada zabiera i popycha to ona upada i płacze to on ucieka :/ i tak non stop. Czasem i on zabiera to wtedy ona goni ale w koncu nie dogoni to płacz a jak dogoni to za włosy targa go albo gryzie albo szczypie (w dwóch ostatnich doszła już do perfekcji) :/

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co nam sie stalo? Masakra. Maly dzis jeczacy strasznie i zadzwonila kolezanka, gadam z nia i nosze malego, az go postawilam na parapert zeby powygladal przez okno. A on zaczal isc wzdluz i noga mu spadla, zlapalam go ale sie wyslizgnal i jeszcze za reke go zlapalam zeby nie walna glowa o ziemie lub lozko. Oczywiscie placz straszny i potem byl juz taki placzacy ( jeczy na zeby chyba, ale napewno z niewyspania bo o 4 nie chcial spac, jakos usnal. Obudzil sie o 6.15 juz. A w dzien spal 2 godzinki)
    Mam teraz stracha a jak sie uderzyl w glowe i wstrzasnienie ma? Nie wiem czy uderzyl sie w glowe czy nie, wydawalo mi sie ze przytrzymalam go, ale moze go tez reka bolala bo go pociagnelam. Stresuje sie.
    Ja juz w lozku bo ostatnio maly w nocy troche swiruje i jestem niedospana.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, dobrze, ze chociaz troche go zlapalas, bo jakby tak polecial z parapetu, to nie fajnie mogloby sie skonczyc. Mysle, ze to nie wstrzas mozgu, skoro troche zamortyzowalas upadek. Musialby chyba konkretnie walnac glowa, zeby do wstrzasnienia doszlo. Obserwuj go, moze po prostu boli go tylko raczka.

Inso tak mam przy tej raczce taka mala torebke na zamek, na klucze, telefon i smoczek :) a do tego torbe na zakupy. Ja rowerek kupilam za 200 z groszami z przesylka, bo byl powystawowy i mial ryse na kierownicy. Rysa ledwo widoczna.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spanikowalam troche, maly od rana latal i tanczyl przed telewizorem.
    Dzis rozlozylam u niego w pokoju tapczan i spalismy razem. Ostatnie nocki ma takie ze obudzi w ciagu nocy ze 3 razy z czego 2 razy ma probkem z zasnieciem. Kreci sie, poplakuje, ale dzis sie z nim polozylam to zjadl cycka i przytulil sie i spal. Tylko ja poszkodowana bo ten tapczan dla mnie za twardy, ja nie umiem z dzieckiem spac bo boje sie ruszyc zeby go nie obudzic. Jak spie na boku to mnie boli biodro od tego tapczanu. No i Szymek ostatnio wstaje 6.15 i nie ma zmiluj. Wczesniej spal do 7 to akurat zjadl, ubralam go i wychodzilismy. A teraz o 10 juz zmeczony jest. Moze go klasc spac 2 razy? Ale boje sie ze potem bedzie chodzil spac o 23. Tak o 19.30-20 mam juz luz.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka86 wrote:
    Aliss jak tam dieta? Rzeczywiście nie chodzisz głodna? Opowiadaj ;-)

Jadłospis na pierwszy tydzień dostałam dopiero wczoraj więc zaczynam od poniedziałku :) przepisy są super, brzmią pysznie! Jest dużo jedzenia. Dietetyczka mówiła że nie przejem wszystkiego i chyba miała rację. Ona nie każe nazywać tego "dietą" tylko zmianą nawyków żywieniowych. Ona w ogóle nie używa słowa "dieta". Ma mnóstwo klientek bo efekty na prawdę powalają z nóg. Zobaczymy. Ja startuję w poniedziałek, jutro jadę na zakupy. Jadłospis mam ułożony pod moje zapotrzebowanie kaloryczne i wywiad żywieniowy. Mąż jak zobaczył obiady to powiedział że mam mu też takie robić.

Któraś chętna startować ze mną? ;) Mogę przesłać przepisy na meila, tylko nie wiem jak z ilością bo ja jestem wysoka "baba" i ilości są ułożone pode mnie. Osoby mniejsze, chudsze niż ja powinny pewnie mieć mniejsze ilości w przepisie, nie wiem, tak mi sie wydaje...

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • alisss87 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, myjecie już zęby dzieciom? Mój ma całe 6 zębów i zastanawiam sie czy to już pora na mycie? jeśli tak to jakie pasty i szczoteczki polecacie?

18.12.2015 Adam ❤️
    04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
    01.01.2022 Wojciech ❤️
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Natalka ja probowalam swoja klasc raz dziennie tak po 12 po zupie ale nic z tego.. Mala jest za mala i chce spac dwa razy. Takze na sile nic nie zmieniam,wstaje srednio o 6:30 i potem drzemka kolo 9-9:30(zaraz dokancza jedzenie i idzie spac wlasnie) potem drugie spanie tak o 14:30-15,nie pozniej bo lipa wieczorem bedzie i idzie na nocy tak srednio 20:30. Spi po 1,5-2,5h na tych drzemkach najczesciej,sporadycznie godzine lub 3h ale sie zdarza.
    No i tak byloby dobrze, skoro on jakos po nocy nie dosypia, ale nie chce sie polozyc o 9. Raz spal pol godziny, wiec na nic sie nie zdalo, bylo gorzej

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alisss87 wrote:
    Kobitki, myjecie już zęby dzieciom? Mój ma całe 6 zębów i zastanawiam sie czy to już pora na mycie? jeśli tak to jakie pasty i szczoteczki polecacie?
    Wlasnie chcialam pisac tez o tym. My mamy tez 6 zebow, jak wyszly mu pierwsze po 10msc to zaczelam myc zeby. Mam paste elmex i szczoteczke silikonowa na palec. Myje raz dziennie wieczorem. Tez chcialam sie zapytac jak wy myjecie i ile razy. Ja planuje kupic taka zwykla szczotke z ograniczeniem zeby za gleboko nie wsadzil sobie sam do buzi, bo nie wiem czemu ale ta ostatnio nie chce zeby mu myc zeby

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliss poproszę na maila ( napiszę na priv). W takim razie wstrzymuje zakupy ubraniowe i spróbuję razem z Tobą ;-)
    A wiecie, że dziś myłam sobie zęby i też pomyślałam, że Was o te zęby zapytam :-D

alisss87 lubi tę wiadomość

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myje od pierwszego zęba. Najpierw szczoteczką na palec, a teraz taką z ogranicznikiem. Myje samą wodą, bez pasty. Myje a raczej próbuje myć, bo ona niezbyt współpracuje. Bardziej próbuje wypracować rytuał.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myje pasta bez fluoru nenedent czy jakos tak i ta silikonowa szczoteczka ale na razie to bardziej zabawa niz mycie bo Pola zagryza szczotke i moj palec za kazdym razem.

Umowilam ja na pierwsza wizyte u dentysty prywatnie dla dzieci na 23 luty bo ma biale przebarwienia na zebach i juz gdziez kawalek jedynki ulruszyl sie :-( chyba ma slabe zeby po mnie :-( mega mnie to doluje :-( zobaczymy co powie dentysta, moze cos mozna zaradzic. Dziewczynka rok ma i juz jedynka ukruszona :-( nawet nie wiemy kiedy albo cos ugryzla albo uderzyla :-(

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie poklocilam sie z chlopem ze twlefon i gry wazniejsze niz rodzina :-(/eh jakos ostatnio mam trudny okres, moze trzeba bylo sie rozstac a nie walczyac ;-(

7w3d 💔
  • Kava Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myję raz dziennie pastą elmex i szczoteczką jordan
    Rewelacyjna jest

http://www.ceneo.pl/11521989

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Hej!
    ja ostatnio u gina dowiedzialam sie, ze mam mięśniaka na przedniej scianie macicy:/ niby, maly, nie zauważalny ale juz nie wiem co myslec.. za 3 msc mam nadzieje,ze na usg juz go nie bedzie.

Justyna nie denerwuj sie,caly czas siedzi i gra? czy tylko wieczorem?-sadzac o porze w którym posta pisalas.
    Wieczorami ale olek juz lata z telefonem w kieszeni jak tata wyjmuje i mowi ze gra wiec jaki to przyklad? Eh ustalilam z nim dzis ze przy dziecicha ma nie grac i dopiero jak na noc zasna to moze. Zobaczymy.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z was karmila piersia jak ja ok 4/msc i nadal ma mleko w piersi? Bo od kilku msc juz nie widzialam u siebie mleka a dzis nacisnelam na piers jakos mocniej przy myciu i kropelka wyplynela, nie wiem o co chodzi...

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna to szybko Olek podlapal.
    Ja karmilam 3msc jakos ale bralam potem bromergon i nic nie mialam po opakowaniu. Nie wiem,moze w ciazy jestes?:p

Dzien dobry!
    Dzis cudowna noc! Od 20:30-6:30 cisza nocna;) nikt nawet sie nie poruszyl,zeby to tak juz zostalo:d
    Zazdroszcze, u nas id kiedy Pola spi z Olkiem w pokoju ti jest lepiej ale ze 3 -4 razy trzeba wstac jeszcze ale w porownaniu do tego co bylo to teraz jest super :-)

Raczej nie ciaza.

A jak tam nasze ciezarne mamuski? Aneczka chyba byla pierwsza ktora zaszla, odzywala sie ostatnio w ogole? Bo u nich to chyba termin niedlugo.

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso mysle, ze ten rowerek spokojnie posluzy ten sezon i nastepny. Ostatnio byla znajoma z corka 2,5 roku i jezdzila na nim, znaczy probowala pedalowac. Nie byl za maly na nia, strasznie jej sie podobalo. Zuza narazie nie dostaje do pedal. Nozki ma oparte na takich podnozkach. Takze ja od poczatku jestem z niego zadowolona. Na allegro jest duzo licytacji. Sprobuj licytowac, mozna za dobra cene kupic.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

A jak tam nasze ciezarne mamuski? Aneczka chyba byla pierwsza ktora zaszla, odzywala sie ostatnio w ogole? Bo u nich to chyba termin niedlugo.

Tez czekam na wiadomosc od Aneczki! A ja zaczynam rosnac. Cos szybciej jak w pierwszej ciazy. Dzis do kosciola musialam juz zalozyc ciazowa spodnice, bo wszystko mnie gniecie w brzuch. I ciekawosc mnie zzera co tam moje dziecie ma miedzy nozkami ;)

Maciejka lubi tę wiadomość

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso u sabiny 15 tydz :-p u mnie w srode @ planowo ostatnio mialam ten dziwny cykl teraz ciut mleka w cyckach chyba hormony mi szaleja. Zobaczymy czy teraz @ pojawi sie w odpowiedni dzien.

7w3d 💔
  • Kava Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, mleko w piersiach może oznaczać podwyższoną prolaktynę.

justyna14 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 2962 2963 2964 2965 2966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ