Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Inso wczoraj w nocy jak sie obudzilam to nie moglam zasnac i wlasnie pomyslalam o Tobie i o tym Twoim zapaleniu. Dobrze, ze przechodzi i ze jest szansa na wyleczenie tego w domu.
Ja dzis rano wstalam taka slaba, ze mialam ochote wyslac meza do cukierni po placki na swieta. Zjadlam sniadanie, wzielam tabletke przeciwbolowa i troche mi przeszlo. Upieklam sernik, zrobilam placek z malinami (przy kazdej okazji go robie bo go uwielbiamy) i zrobilam domowe knopersy, znalazlam przepis w necie i tak mnie naszlo. Jutro zrobie 2 salatki, od tesciowej mamy sledzie, maz odkurzy dom i swietujemy. Wigilia w tym roku u mojej siostry. Piers ciagle mnie pobolewa, ale juz mniej na szczescie. Bylam mocno przestraszona, ze to zapalenie, a mama mnie straszyla, ze to bol nie do opisania.
Aliss sliczny synus, a jaki powazny
-
Jejku dziewczyny ja dopiero wstaję. Wyspałam sie jak nie pamiętam kiedy. Dostałam od dzieciaków super prezent. Spokojną noc i jeszcze śpią.
Wesołych Świąt dla wszystkich. Dla tych udzielajacych i dla tych tylko podczytujacych rownież.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Wesołych, spokojnych świąt spędzonych w gronie najbliższych :* Udanych starań, zdrowych dzieciaczków, pięknej pogody, mniej zmartwień
Buziaczki, trzymajcie za nas kciukiiNso87, sabinaaa lubią tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️
Został 1 ❄️
-
Najpiękniejszych świąt Bożego Narodzenia przepelnionych miloscia i szczesciem. Dużo zdrowia dla Was i dla maluchow. Spelnienia najskrytszych marzen i samych sukcesow. Dla starajacych sie upragnionych dwoch kreseczek. WESOLYCH SWIAT MAMUSKI
Zjadlo mi pol posta. A byl tam jeszcze P.S. do Oli, ze moooocno trzymam kciuki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2017, 12:03
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Inso powiem Ci, że już zmęczona jestem tymi Swietami. Dziś byłam z Zuza w kościele, bo mąż był na pasterce, a ktoś musi z Kubą zostać. Była zachwycona szopka i aniolkiem, który za kasę głowa rusza:D Tak jej się spodobał, że wszystkie drobne mi wyczyscila z portfela. Mąż się śmieje, że to anioł z zdzierca. Potem słodkie lenistwo i obzarstwo. Dzieci spały jednocześnie po 2 godz takze w ciszy i spokojny można było odpocząć. Wieczorem przyszła siostra z mężem i dziećmi. Jej najstarszy syn ma już 20 lat i był z dziewczyną. Pierwszy raz była. Widać jak się biedną stresowala. Pamiętam jak byłam pierwszy raz u tesciowej. Stres nie do opisania więc wiem co czuła. Jutro jedziemy do rodziców męża. Dzień zleci i po swietach. A jak tam u Was mamuśki?
iNso87 lubi tę wiadomość
-
Hej, u Olka dzis 6 doba z goraczka, bylismy na npl-u ale lekarz nas nie przyjal bo pojechal sobie na wizyte domowa prywatna a byl jedynym lekarzem dostepnym dla dzieci i doroslych. Jutro koniecznie z rana do pediatru musimy sie wbic. Masakra. Olek nic nie chce jesc, schudl na wior, blady
niech ten rok sie konczy!!!
7w3d 💔 -
kasiakasia11 wrote:U nas dziś chwila wytchnienia a jutro znowu goście u nas.
Sabina to o ile masz starszą siostrę?
Jest między nami 10 lat różnicy. Ona może być już babcia, a ja dopiero dzieci rodzilam. Tyle lat roznicy to zdecydowanie za dużo, ale w sumie moja dobra koleżanka dostała brata na 18 takze u nas jeszcze nie jest tak źle.
Nawet nie wiecie jak się cieszę, ze już po swietach. Plan dnia zrujnowany przez święta. Zuza dziś nam tak dała popalić, ze po prostu dużo nie brakło, a by dostała po dupsku. Nawet dziadkowie nie mogli sobie z nią poradzić, co ona ich uwielbia. Wszystko na nie, nic jej nie pasowało. Leżę już w łóżku i delektuje sie cisza. Glowa mi peka.
Justyna dużo zdrówka dla Olusia i cierpliwości dla Ciebie!
Inso zazdroszczę Ci tego wypadu z koleżankami!
-
No my tez już po świętach. U nas bez problemowo. Mała od jakiegod czasu nie ma drzemek, więc jak cos sie dzieje to tym bardziej nie jest marudna w ciagu dnia. Gorsze są wtedy noce bo często się budzi. Zwalam to na emicje z całego dnia.
Zdrowia dla Olka. Justyna trzymaj się i napisz co pediatra powiedział.Elcia89 lubi tę wiadomość
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Hej
na nplu to nawet nie byl pediatra, jakis przypadkowy lekarz dla wszystkich. Antybiotyk Oles dostal i od razu poprawa. Goraczki nie mial juz w nocy
przespal lafnie cala noc
oby bylo juz lepiej.
A jak u Was? Mikolaje trafily z prezentami?7w3d 💔 -
Cześć Kochane
Ajjj już dobrze że te święta się skończyły, ile można jeśćAdaś oczywiście pełen wrażeń i emocji, wszędzie gdzie nie poszliśmy tam prezenty. U męża rodziny to śmialiśmy się, że dobrze, że mamy kombi bo byśmy się nie pomieścili. Widzę że choróbska nie odpuszczają, my też dzisiaj rano byliśmy u pediatry. Adaś co prawda ma "tylko" mokry kaszel i katar, bez gorączki i z dużym apetytem więc myślałam że sami to jakoś zwalczymy ale w wigilię dostał wysypki. Dziwna ta wysypka. W górnej części prawego biodra, bardziej na pleckach. Najpierw było kilka krostek, a teraz taka czerwona plama, cała z wodnistych malutkich krostek. No i najgorsze że go to swędzi. Jak podrapie to ma taki jakby zaczerwieniony i napuchnięty placek o średnicy ok 5 cm. Smarowałam bepanthenem i sudocremem ale nie pomogło. Najgorsze że widziałam po minie pediatry że on sam nie wie co to
mówię że w rodzinie były trzy przypadki ospy. No to tylko spytał czy Adaś miał już ospę. Ja mówię że jeszcze nie i pytam się go czy to może być ospa? Ale lekarz obejrzał go całego i mówi że wysypka jest tylko na pleckach a ospa już by się raczej rozprzestrzeniła na całą skórę. Przepisał nam triderm ale jakoś nie mam przekonania do tej maści. Mąż ma suche łokcie i też leczy je tą maścią więc jakoś mnie dziwi że u męża zapisuje ją na suche plamy a u Adasia na mokre krosty... No ale spróbuję, najwyżej jak nie będzie schodzić i się nasili to jeszcze raz pójdę.
U nas prezenty trafione, Adaś zadowolonydzisiaj mam jeszcze wolne to siedzę z nim w domu, jutro niestety już do pracy na inwenturę
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Aliss wspolczuje, taks niepewnisc co jest dziecku jest najgorsza. Oby szybko przeszlo, a nie rozwinelo sie w ospe, choc ponoc im szybviej tym lepiej.
U nas dzis jeszcze wizyta u pediatry bo w oczkach popekaly naczynka i balam sie ze moze to reakcja na antybiotyk. Ale najpewniej to rekacja na 6 dobowa goraczke po 39,5dostal jeszcze krople do oczu i ma.przejsc. potem kontrola.
U nas dzieci zostaly zasypane zabawkamiz moej strony to jedyne dzieci z bliskiej rodziny wiec sa rozpieszczane
dzis spakowalismy czesc starszych zabawek i jutro maz je na strych wyniesie bo maja 3 pokoje i dwa doszczetnie jiz zawalone zabawkami
szok!! A najchetniej bawia sie remiza strazaka sama, gaszac domek dla.lalek ktory ma palacy sie kominek i 60 cm transformers na pilota i strzela tez hit
/
7w3d 💔 -
Inso, Aneczka snilyscie mi sie tamtej nocy! Obudzilam sie rano i az sie smialam sama do siebie. Snilo mi sie, ze przyjechalyscie do mnie z dziewczynkami a ja w domu mialam doslownie burdel. Bylo mi wstyd strasznie, a Wy mnie pocieszalyscie, ze spoko, to normalne przy dzieciach. I sprzatalyscie ze mna. Potem dziewczyny bawily sie ladnie i kurde nie pamietam wiecej. Rano zaraz mialam pisac, ale dzieci sie obudzily i juz nie mialam jak. To znak, ze pasuje sie kiedys spotkac
Aliss mojego meza siostry dzieci przechodza ospe wlasnie, to rano wstali z kilkoma kropkami, a do wieczora bylo ich juz mase. Za kilka godz byla juz goraczka. Gdyby u Was byla ospa, to pewnie juz bys nie miala co do tego watpliwosci.iNso87 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ratujcie... krost jest coraz więcej
ten Triderm to mam wrażenie że nic nie pomaga. Prześlę Wam zdjęcia, może któraś miała taki przypadek. Ja już nie wiem co robić, czym smarować. Chyba pojadę gdzieś prywatnie do pediatry.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 12:14
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Aneczka ja z podkarpacia jestem. 30km mam do Rzeszowa. Ja o Tobie myslalam jak lezalam z tel w rece i czekalam na 22 zeby wyprzedaz ruszyla
Pomyslalam, ze pewnie i Ty czekasz ha ha. Co upolowalas? Ja wiekszosc rzeczy na Kubusia, bo Zuza ma bardzo duzo ciuchow.
Mnie zaczynaja pobolewac zeby. Uprosilam dentystke ma jutro na wizyte. Fajna babka, ale ceny z kosmosu ma. Ogolnie stan zebow po ciazach kiepski. Moja Zuza dzus wstala osmarkana. Oby tylko na tym sie skonczylo...
Aliss faktycznie nie wyglada to najlepiej. Jedz jutro z nim gdzies do lekarza, bo pozniej dlugi weekend to zostanie Ci tylko nocna opieka. A nie wiem jak u Was, ale u nas ta opieka to porazka.
-
iNso elementy puzzli są duże, ale jest ich 20szt. Na gwiazdkę jej kupiłam takie co mają dwa, trzy, cztery , pięć elementów to są za łatwe. Opanowała w sekundę. A wczoraj kupiłam cała pakę składających się właśnie z 24 lub
30elemntów. Takie o których mówisz to już dawno schowałam bo za łatwe. Miała trzy komplety to jej mieszałam wszystkie dla utrudnienia a i tak w mig układała.
Ona ogólnie jest dobra w takie rzeczy. Z klocków takich kratek też pięknie buduje. Czty to klocki czy puzzle raz czy dwa trzeba jej pokazać, pomóc a potem sama układa.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17