Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna - tez bralam ten syrop, mnie sie wlasnie czosnkiem odbijało, masakra
Mojemu Filipowi wychodza chyba w koncu 3. Mowi ze jest gaga, pokazuje na buzie no i cos tam widze na dolnym dziasle. Dzisiaj odstawiamy mlodego do dziadkow a my spotykamy sie ze znajomymiWczorajszy i dzisiejszy dzień to jakas masakra, konkretny test mojej cierpliwosci ktorej chyba juz nie mam do mojego dziecka. Okropnie sie buntuje, momentami opadam juz z sil, plakac mi sie chce.
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
Ja też myślałam że mnie dzisiaj szlag trafi na wieczornym spacerze... na szczęście ktoś wystrzelił spóźnioną petardę, Adaś w ryk i oczywiście potulny się zrobił jak baranek
tyle że cała droga powrotna była "opa". Na szczęście mąż przejął ten obowiązek
18.12.2015 Adam ❤️
04.02.2021 Michalinka (aniołek) ❤️
01.01.2022 Wojciech ❤️ -
Hej my dzis z Polcia na zakupach bylysmy i co? Lody z lodowki do mnie przemowily i musialam kupic
chora , glowa boli, nis peka od wycierania a lody kupilam. Glupia ja:-)
Ja ze swoimi dziecmi tez czasem ledwo wytrzymuje ale jak sa razem, kazde z osobna to aniola a razem non stop awantury a byle co.
U mnie dzis na obiadek wczorajszy rosolek wiec leze i odpoczywam zaraz a Polcia idzie spac
Opowiadalam wam kiedys o mojej bylej bratowej ze poszla z ukraincem? Jest z nim w ciazyspotkalam ja u ginka
coz za wspaniala wiadomosc, az mnie zemdlilo
7w3d 💔 -
Ania - Trzymam kciuki zeby tak wlasnie bylo03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
Aneczka a moze jest cos na rzeczy? I jednak bylo cudowne zaplodnienie?
Ja ostatnio wymiekam z tym buntem. Wzielam sie troche na sposob. Wczoraj po kapieli nie chciala, zebym ja ubrala. Nie to nie, puscilam ja goła. Nie wiem czy minelo 3 minuty jak przyszla, zeby ja ubrac. Chcialam wyjsc do sklepu i ja zabrac to oczywiscie ona idzie, ale sie nie ubiera. Ubralam sie i jak otworzylam drzwi wyjsciowe, to moment gonila do mnie z butami. Oby szybko minal ten bunt. W ogole to czekam na wiosne jak na zbawienie
-
Aneczka zazdraszczam.
Czy tylko moja została jeżeli chodzi o nie sikanie w nocnik?
U nas też najchętniej by latała na golasa. Widać taki etap.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2018, 23:16
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
U nas nocnikowanie tez w czarnej d. Filip informuje ze kupe mu sie chce ale nie robi do nocnika. Dlugo nie chce na nim siedziec. O siusiu nawet nie wspomne. Kiedys sie nauczy.
Mowi duzo, troche po swojemu ale teraz bardzo duzo lapie słow
Mnie nadal trzyma choroba, jest jeszcze gorzej.
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
Dzis czuje sie tragicznie. Takze w niedziele na pewno @ zawita do mnie. Jak nie wczescniej03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
Sluchajcie a moze to jest sposob na ten bunt? Dac wiecej samodzielnosci. Ja nie mam problemu z ubieraniem Poli ( przynajmniej na razie), na dwor tez sie ladnie ubiera. Gorzej np wyegzekwowac sprzatanie zabawek po sobie bo rzuca gdzie popadnie, wiec wtedy mowie ze jak nie trafia zabawki na pulke albo do pokoju zabaw bo mama albo wciagnie do odkurzacza i nie bedzie albo spakuje do worka i wyrzuci i to zazwyczaj dziala. Ale duzo rozmawiamy i niestety czasem tez mam dosc powtarzania 100 razy tego samego. Ale generalnie pozwalam jej na wszystko tylko tlumacze konsekwencje np z choinka, ze jesli bedzie ruszac bombki zedjmowac to sie poluka i kuku sobie zrobi na raczce lub nozce. Czasem czapki nie chce ti mowie ze bedzie katar kaszel i pewnie jakis czas wychodzic nie bedziemy po pani dr zabroni i do babci tez nie pojdzie. Opisuje jej konsekwencje jej dzialania i wtedy zazwyczaj wybiera dobrze
ale wiadomo ze jak sie uprze to jest ryk
ale ona duzo rozumie i generalnie jest grzeczna naprawde wiec moze dlatego nam to latwo idzie.
7w3d 💔 -
Aneczka gratulacje dla Lenki
nasza ostatnio juz bez pampersa w nocy i jak jej sie chce siusiu to sie budzi i wola
takze etap pampersow na razie zakonczony - do sierpnia
Przykro mi z powodu @Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2018, 09:42
7w3d 💔 -
Justyna. No właśnie każde dziecko inne. Moja też jakiegoś ogromnego buntu nie przechodzi. Są incydenty tragiczne, ale generalnie jest dobrze. Ja to pozwalam na mega dużo i tak jak ty tłumaczę, ale ona jest niestety uparta. Katarem, lekarzem nie mogę straszyć czy używać tego argumentu bo ona nie wie co to lekarz. Jak musimy gdzieś iść a ona nie chce sie ubrać i jej mówię, że zostanie sama w domu, ba nawet wychodzę to ona nic sobie z tego nie robi. Kiedyś bardziej dała sobie wytłumaczyć, teraz jest bardziej przekorna.
Zabawek nie sprzata. Identycznie jak u ciebie. Mówię, że wyrzuce do kosza, to czasami działa a czasami sama idzie i wyrzuca. A w ogóle to ja wychowuje dziecko w duzym zaufaniu do niego, do jego instynktu i nie zakazuje tylko pozwalam doświadczać. Na przykład dotknac gorącego piekarnika czy ostatnio używałam szpilek to się nimi bbawiła, nigdy nie zastawiałam schodów itd.
Ja każdemu powtarzam. Pozwalać, ale obserwować i być czujnym. Pozwolić doświadczać zamiast zakazywać, bo skad dziecko ma wiedzieć, że coś jest zimne, gorące, kłujące itp.
A na nocnik nie nam sposobu. Myślę o majrkach z Myszką Minnie, ake to też chyba nic nie da. czekam cierpliwie.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Inso moj Olek jeszcze r nie wymawia
brawo dla Was. Wiem ze ma jeszcze czas ale juz tak czuwam nad tym i czesto jakies wyrazy z r prosze zeby powtarzal
Kasia to ja jednak na schodacham barierke bo nie widze i z kazdego miejsca w domu a juz bylo ze weszli sami i mogli spac zwlaszcza niebiezpieczniebu nas bo schody sa wiszace wiec male dziecko jeszcze pomiedzy moze sie przeslizgnac. Na gorze tez furtka.igiel tez nie daje ani nozyczek chyba ze Olkowi takie z zaokraglon czubiek jak cos probuje wycinac. Ale dzieci nigdy nie sciagnely mi noza z szafki ani kubkaz wiedza ze nie mozna i im to wystarcza. Oby nie poszlo dalej gorzej, bo teraz ich pochwale a za kilka dnia zrobia mi pieklo
Z nocnikiem to kwestia indywidualna. Olek mial 2 lata i 2 msc i po tygoniu nauki nawet w nocy nie potrzebowal pampersa i tak zostalo. Teraz siusiu robi na sedes normalnie tylko ze stopniem, sam sie rozbiera siada ubiera i spuszcza wode. Ma problem ze zgaszeniem swiatla.
Pola bez pampersa od czerwca 2017 na dzien a na boc od grudnia 17/ stycznia 18 i licze ze juz tal zostanie. Wola zawsze siusiu i leci od razu do toalety ale sama sie nie rozbieraz usiadzie potem wstanie zawola i ttzeba ja ubrac.7w3d 💔 -
iNso87 wrote:Ok.
Ja jeszcze potem spojrze w Jej buzie,choc nie ma co tu gdybac i trzeba isc do stomatologa niech zerknie. Zeby po tej szparze byl tylko 1 zab a nie 2 to nic bym nie mowila, i powiedziala,ze to 3ka ale tak to nie wiem.no tak, bo tak to wychodzi ze 5 mega szybko wyszla. Kurczaki z dziecmi to zawsze cos , jak nie chore to o! Zagwostka z zebami. Oby dala stomatologowi zajrzec do buzi, u nas na pierwszej wizycie byl problem a potem juz w miare.
7w3d 💔 -
Zazdroszcze Wam tych spok9jnych wizyt u lekarzy. U nas zawsze sa awantury z Filipa strony, wyrywa sie, nie daje sie nawet osłuchać, baa nawet posadzic na kolanach przodem do lekarza.
Dlatego jak jest chory to lecze go w domu, dopiero jak jakiejs goraczki dostanie to idziemy do lekarza.03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
2 PROCEDURA IVF :
Beta 11dpt - 145