X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Justyna jak Pola? Lepiej troszeczke? Jak przetrwalas do 19 bez meza?

Ola, to oby historia sie powtorzyla! :)

Natalka powiedzialas juz komus o ciazy? Czy czekasz na pierwsza wizyte? Chcialabys synka czy coreczke?

Inso dalej swietujesz, ze sie nie odzywasz? :D
    ledwo :) Pola kaszle nadal jak kasłała, antybiotyk jest mega gorzki więc jest problem z podaniem, ale jakoś kombinujemy. Za to Olkowi się pogarsza, więc idę dziś z nim na 14. :/ pewnie też antybiotyk dostanie, dziś miał 38,5 st C rano już :/

Też chce wiosne!!! albo chociaż porządną zime, żeby te wirusy wybił mróz, bo takiej jesieni ciągłej mam dość!

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubunio sama słodycz :) mały przystojniaczek :)

sabinaaa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już choroby chorobami, najgorsze jest dla mnie to ciągłe siedzenie w domu, nawet na spacer nie mam jak wyjść bo dzici 3-4 tydzien z rzędu chore, jakaś porażka.

7w3d 💔
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina powiedzialam narazie jednej kolezance w pracy bo mialam jechac na szkolenie do Poznania w poniedzialek i nie chcialam bo to za daleko i caly dzken zmarnowang. Boje sie jezdzic zwlaszcza po przejaciach z pierwszej ciazy. Udalo mi sie wymigac od szkolenia. Nie wiem kiedy powiem rodzinie jeszcze.

A co do robienia babek polecam zestaw z piaskiem kinetycznym, super zabawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 18:19

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inos no smiesznie z tym nowym rokiem u Was. Ale w ciagu roku pewnie raczej z nirmalnego kalendarza korzystacie niz ze swojego?

Pola dostala ten piasek kinetycznt od mikolaja ale na razie schowalam. Fajna sprawa ale wlasnie brudzaca, musze jakas mate od to kupic, zeby miala wyznaczone miejsce na zabawe. Chrzesniakowi kupilismy to 1,5 roku temu i bawil sie super, bez alergi zadnej.

Inso mysle ze Cie maz namowi w koncu na ttzeci tylko zeby nie byl zawiedziony jak bedzie dziewczynka. Kolezanki maz namawia ja na trzeci bo maja dwie corki , z drugabw ciazy jak dowiedzial sie ze znow dziewczynka to stracil w ogole zainteresowanie ciaza i zona
    Teraz lepiej juz jest pp porodzie ale widac ze chce bardzoooo syna.

7w3d 💔
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysmy piasek kupili oli jak miala 1,5 roku. strasznie jej sie spodobalo i bawi sie bardzo czesto. zadnej alergii ani nic. nawet nie pomyslalam o tym ze fos moglo by byc. a co do brudzenia to to nie brudzi,mysmy ja tylko uczyli zeby na stoliczku sie bawila,nie rozsypywala bo nie bedzie i bedzie smutna i nie rozsypuje:) ma tez ciastoline i tez uwoelbia sie bawoc,wykrawac foremki.
    u nas dzisiaj mrozno ale piekne slonce,2h bylysmy na spacerze,wybiegala sie, nosek miala taki slodko czerwony jak wrocilysmy;)
    milej niedzieli!

justyna14 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    mysmy piasek kupili oli jak miala 1,5 roku. strasznie jej sie spodobalo i bawi sie bardzo czesto. zadnej alergii ani nic. nawet nie pomyslalam o tym ze fos moglo by byc. a co do brudzenia to to nie brudzi,mysmy ja tylko uczyli zeby na stoliczku sie bawila,nie rozsypywala bo nie bedzie i bedzie smutna i nie rozsypuje:) ma tez ciastoline i tez uwoelbia sie bawoc,wykrawac foremki.
    u nas dzisiaj mrozno ale piekne slonce,2h bylysmy na spacerze,wybiegala sie, nosek miala taki slodko czerwony jak wrocilysmy;)
    milej niedzieli!
    Zazdroszcze spaceru. My jeszcze conajmniej przez tydzien uziemieniz a jak slysze kaszel Poli to mysle ze moze i dluzej :-( ale jiz cos jesc powoli zaczynaja wiec lekki progres.

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka piekne zdjecia!:) Tez zazdroszcze spaceru. U nas mroz i wiatr okropny.

My dzis u tesciow cale popoludnie bylismy. Zuza tak sie wyszalala, ze zasnela w aucie a jej sie to czesto nie zdarza :)

Co kupujecie dziadkom na dzien babci i dziadka?

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka jak u Was pieknie :-) Lence mroz nie straszny, widac ze zadowolona :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 21:21

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabinaaa wrote:
    Aneczka piekne zdjecia!:) Tez zazdroszcze spaceru. U nas mroz i wiatr okropny.

My dzis u tesciow cale popoludnie bylismy. Zuza tak sie wyszalala, ze zasnela w aucie a jej sie to czesto nie zdarza :)

Co kupujecie dziadkom na dzien babci i dziadka?
    W ubieglym roku zamowilam kalendarz ze zdjeciami dzieci i zaznaczonymi w nim ich urodzinami i imieninami :-) w pierwszy dzien babci i dziadki od Olusia dziadkowie dostali ramki ze zdjeciami ich z Olusiem malym :-) teraz mysle, ze moze jakies kubki ze zdjeciami dzieci zamowie :-)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola co u Was?

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolilam sobie i ja poczytac watek sierpniowek. Dzialo sie tam dzis... I jak czytalam to forum, to od razu mozna zauwazyc, ktora jest w pierwszej ciazy. Teksty typu "moje dziecko na pewno nie bedzie spalo z nami", "bedzie musialo pic z butelki", "musi ciagnac smoka" mnie smiesza. To co czlowiek planuje, a co wychodzi to dwie rozne rzeczy...
    No i jestem zwolenniczka KP i ten tekst, ze dziecko na mm lepiej sie rozwija, mniej choruje, spi cale noce i jest szczesliwsze od tego kp mnie rozlozyl na lopatki... Szczena mi opadla... No i te matki KP takie nieszczesliwe... Jak urodzilam Kubusia, to wisial mi non stop przy cycach. Cale noce w szpitalu nie spalam. Rozkrecilam tak laktacje, ze na trzeci dzien nie mogl sobie poradzic z iloscia mleka. Pozostale mamy podawaly mm i spaly spokojnie, takze cos za cos. Mialam ochote cos tam napisac, ale to nie moj watek, wiec tu musialam sie troche wyzyc :D Wybaczcie :D

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat mnie tu nie było...

Nawet nie podczytywałam, dopiero ostatnio kilka razy tu do was zaglądnęłam na chwilkę.

Ciążę znoszę słabo... gdyby mały nie chodził do żłobka to bym chyba już dawno wymiękła.
    Poród coraz bliżej a ja mam zawalone zatoki od 4 miesięcy i rwę kulszową od 5 miesiecy. na prawdę nie jest lekko.
    Obiecuje sobie, że zadnych dzieci więcej!!!

U nas będzie drugi synek. mam nadzieję, ze za jakieś 2 lata chłopcy beą sie razem ślicznie bawić :)

Tak na marginesie - po tak długiej nieobecności muszę przyznać, ze Wasze dzieciaczki tak bardzo wyrosły, że to prawie niesamowite!!!

Trzymajcie się ciepło - Justyna, szczególnie Ty. Dużo, dużo zdrowia życzę <3

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Kava zdrowka dla Was :-*

No fakt wczoraj bylo na sierpniowkach goraco. Mamy jedna zwolenniczke kp i druga co chyba musztre stosuje :-) zycie zweryfikuje, wiemy jak to jest na povzatku - ciezko :-)

Kava lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • kasiakasia11 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:

Wstyd sie przyznać ale jeszcze nie bylam u dentysty z Mala. Zaraz zadzwonię i umowie sie.
    Koniecznie.

syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
    córka 10.12.15
    syn 28.08.17

• sabinaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    016f76bcc09d5b60med.jpg

Dziewczyny moja Zuza wstala dzis z takimi udami. Co to??? Od jakiegos czasu miala takie troche szorstkie te nozki, a dzis takie cos.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina ciezko po zdjeciu powiedziec , ale np Pola moja od kiedy palimy w piecu non stop i siedzi w domu bo chora to ma mega wrazliwa skore i sucha i smarujemy sie ze dwa razy dziennie , u niej najgorzej na rekach. Tylko na jednej nodze sie pojawilo czy gdzies jeszcze? Coa zmienilas w diecie proszkasz? A moze to tylko reakcja wlasnie na sucha skore i taki stan zaogniony sie zrobil i samrowanie pomoze?

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja mialam dwa dni zatwardzenie bi zelazi biore , wczoraj teoche rodzynek zjadlam i dzis juz mam biegunke :-( rany jaki szybkj efekt ale za mocny :-(

7w3d 💔
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma to na tylko na obydwu udach. Teraz zauwazylam plamke na lokciu. Posmarowalam to juz i zobaczymy. W domu faktycznie mamy bardzo cieplo. Kupilam jej plyn do kapieli z hippa- tyle z nowych rzeczy. On niby hipoalergiczny, no ale odstawie go i zobaczymy.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
  • sabinaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do zaparc to straszne mialam z tym problemy po porodzie Kuby. Jadlam sliwki suszone i troche pomoglo. U Ciebie widze pomoglo az za bardzo.

l22ndf9h3vpfkhhu.png
    mhsvj44j4uxq5cod.png
‹‹ 3051 3052 3053 3054 3055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ