X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ty zaczęłaś 11 tydzień a ja 10... i ty masz prenatalne 21.05 a ja 23.05. hmmm...
    teraz sie zastanawiam czy nie za wczesnie u mnie bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 09:02

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija przecież prenatalne się robi miedzy 12-14? czy jakos tak to trudno,zeby rozni lekarze w tym samym czasie,tzn tygodniu robili :) mi tak kazal przyjść bo inny lekarz wtedy będzie co tym się zajmuje,a On jest jakos 2 dni w tyg..w tej przychodni.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hashija nie będzie jak ja mam 10tydz a Ty masz 9tydz3dni to raptem u mnie ciaza wg OM starsza o 3-4 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 09:06

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od wczoraj czuje się mniej ciążowo niż dotychczas. Przede wszystkim ustały mdłości i nawet od czasu do czasu robię się głodna. Mam też ciut więcej energii ( nie jak przed ciążą ale jednak więcej) no i piersi bolą tylko przy mocniejszym dotyku. Mam nadzieję , że to taki czas teraz już a nie coś nie tak.

• Vuko Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia dziewczyny ;-)

iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Ja też od wczoraj czuje się mniej ciążowo niż dotychczas. Przede wszystkim ustały mdłości i nawet od czasu do czasu robię się głodna. Mam też ciut więcej energii ( nie jak przed ciążą ale jednak więcej) no i piersi bolą tylko przy mocniejszym dotyku. Mam nadzieję , że to taki czas teraz już a nie coś nie tak.
    Mnie to ssie cala ciaze :P a tylko jak nic nie przegryze to przemienia się glod w mdlosci :) dlatego chyba tez już od początku przytylam kolo 4kg:/..no ale coz,aby Dzidzia była zdrowa. Mnie bola piersi i czuje jakby były dziwnie spuchnięte? po zdjęciu stanika wieczorem...

Vuko Tobie również! :*

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INso, ja to po zdjeciu stanika musze podtrzymywac piersi :-P ale z rana jest lepiej hehe

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:49

Flakonik lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso no mój też kazał przyjść 23.05 bo wtedy akurat będzie 12tydz. u mnie strawa z początku była zakręcona bo termin miałąm obliczany z domniemanej owulacji bo @ nie miałam. po poronieniu zaszłam od razu w drugą ciążę. ale chyba 1-2 dni nie zrobią różnicy gdyby byłą pomyłka w terminie? kazał mi przyjść dokłądnie w pierszy dzien 12 tyg.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    INso, ja to po zdjeciu stanika musze podtrzymywac piersi :-P ale z rana jest lepiej hehe
    hehehe ja tak samo z tylu rozpinam wogole to odchylam się deko do tylu :P i wtedy powoli najpierw jedna cycke potem druga i trzymam..jak za szybko zdejme i nie będę trzymać to taki bol okropny.. wrrr a wogole to jak się przebieram wieczorem w koszulke czy pizame to najpierw dol zdejmuje i wkładam bo zebym zrobila odwrotnie to jakbym bez stanika się schylila..o matko..rozpacz po prostu ;)

Vuko lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia to super idziemy razem :) na która masz? ja kurde az na 19:05..caly dzień stresss :D u mnie tez tak z mdłościami,ja już w lozku czasem po 19 jestem :)

Hashija mysle,ze skoro wyznaczyli taki termin to wiedza,ze będzie wszystko widoczne to co trzeba przy tym badaniu ;) Rozumiem,to rzeczywiście ciężko ustalić jeśli nie było @.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam najpóźniej prenatalne, bo u mnie będzie 13 tydz i 5 dzień... Ja chcę wcześniej! ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż zobaczymy co to będzie.

no jeśli chodzi o objawy to mdłości jak mnie chwycą raz na tydzień to góra. no a piersi same z siebie nie bąlą, ale tak jak piszecie, po zdjęciu stanika są tak ciężkie i to sprawia mega dyskomfort i trochę bólu. no ale nie wiem jak wy ale ja mam duz biust 85/F lub G

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    To ja mam najpóźniej prenatalne, bo u mnie będzie 13 tydz i 5 dzień... Ja chcę wcześniej! ;-)
    U mnie wychodzi wg Belly 13tydz1dzien ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    no cóż zobaczymy co to będzie.

no jeśli chodzi o objawy to mdłości jak mnie chwycą raz na tydzień to góra. no a piersi same z siebie nie bąlą, ale tak jak piszecie, po zdjęciu stanika są tak ciężkie i to sprawia mega dyskomfort i trochę bólu. no ale nie wiem jak wy ale ja mam duz biust 85/F lub G
    Hashija to duzy ja przed ciaza miałam 85/B a teraz tak 85/C.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie mi nie rośnie ale lekko napuchł. mam nadzieję, że nie urośnie jeszcze bardziej.
    na razie tyle co przy wymiotach straciłam z wagi wyjściowej to mi się utrzymuje . nic nie przybrałam na wadze.
    ale spodnie musialam powymieniać na luźniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 10:04

• muamua Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    U mnie wychodzi wg Belly 13tydz1dzien ;)
    A masz 21.05.? Bo ja mam 19.05. i to będzie 11t6d.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my jutro rozpoczynamy 7 tydzień - już albo dopiero :) tak nieśmiało tutaj pisze, ale cały czas was podczytuje. Pierwszą wizytę z usg planuje w przyszły wtorek 12 maja - mam nadziej, że z maleństwem moim jest wszystko dobrze. Martwie się bo jedno maleństwo straciłam w zeszłym roku w czerwcu dlatego teraz odciągam w czasie wizyte ile się da bo wiem że na pewne rzeczy nie mam wpływu - trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty!

Madzisek, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie prenatalne powinno się robić jak zarodek ma więcej niż 4,5cm bo inaczej nie będzie za wiele widać. U mnie to będzie pewnie dopiero ok 13 tygodnia, ale pewnie u wielu z Was już niebawem:)

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki a ja znowu musze troche pomarudzic. Dzisiaj juz 4 razy wymiotowalam, u mnie 10 tydz i 1 dzien wedlug usg wiec te uporczywe objawy powinny ustepowac a nie sie nasilac. Jestem juz tym strasznie zmeczona, w ogole nie ruszam sie z domu bo boje sie ze zwymiotuje np w sklepie. To dopiero bylby obciach. Ale niestety w sobote musze jechac na uczelnie na egzamin bo studiuje zaocznie i nie wiem jak ja to przezyje. Czy ja w ogole dam rade zwlaszcza ze musze tam dojechac 50 km :( co do cycorkow to tez bola, ale niestety mnie az tak natura nie obdarzyla i sa malutkie, smieje sie ze to moje rodzynki wiec tak bardzo nie dawaja mi popalic :)

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ