X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ty zaczęłaś 11 tydzień a ja 10... i ty masz prenatalne 21.05 a ja 23.05. hmmm...
    teraz sie zastanawiam czy nie za wczesnie u mnie bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 09:02

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija przecież prenatalne się robi miedzy 12-14? czy jakos tak to trudno,zeby rozni lekarze w tym samym czasie,tzn tygodniu robili :) mi tak kazal przyjść bo inny lekarz wtedy będzie co tym się zajmuje,a On jest jakos 2 dni w tyg..w tej przychodni.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hashija nie będzie jak ja mam 10tydz a Ty masz 9tydz3dni to raptem u mnie ciaza wg OM starsza o 3-4 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 09:06

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od wczoraj czuje się mniej ciążowo niż dotychczas. Przede wszystkim ustały mdłości i nawet od czasu do czasu robię się głodna. Mam też ciut więcej energii ( nie jak przed ciążą ale jednak więcej) no i piersi bolą tylko przy mocniejszym dotyku. Mam nadzieję , że to taki czas teraz już a nie coś nie tak.

• Vuko Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego dnia dziewczyny ;-)

iNso87, justyna14 lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Ja też od wczoraj czuje się mniej ciążowo niż dotychczas. Przede wszystkim ustały mdłości i nawet od czasu do czasu robię się głodna. Mam też ciut więcej energii ( nie jak przed ciążą ale jednak więcej) no i piersi bolą tylko przy mocniejszym dotyku. Mam nadzieję , że to taki czas teraz już a nie coś nie tak.
    Mnie to ssie cala ciaze :P a tylko jak nic nie przegryze to przemienia się glod w mdlosci :) dlatego chyba tez już od początku przytylam kolo 4kg:/..no ale coz,aby Dzidzia była zdrowa. Mnie bola piersi i czuje jakby były dziwnie spuchnięte? po zdjęciu stanika wieczorem...

Vuko Tobie również! :*

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    INso, ja to po zdjeciu stanika musze podtrzymywac piersi :-P ale z rana jest lepiej hehe

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:49

Flakonik lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso no mój też kazał przyjść 23.05 bo wtedy akurat będzie 12tydz. u mnie strawa z początku była zakręcona bo termin miałąm obliczany z domniemanej owulacji bo @ nie miałam. po poronieniu zaszłam od razu w drugą ciążę. ale chyba 1-2 dni nie zrobią różnicy gdyby byłą pomyłka w terminie? kazał mi przyjść dokłądnie w pierszy dzien 12 tyg.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    INso, ja to po zdjeciu stanika musze podtrzymywac piersi :-P ale z rana jest lepiej hehe
    hehehe ja tak samo z tylu rozpinam wogole to odchylam się deko do tylu :P i wtedy powoli najpierw jedna cycke potem druga i trzymam..jak za szybko zdejme i nie będę trzymać to taki bol okropny.. wrrr a wogole to jak się przebieram wieczorem w koszulke czy pizame to najpierw dol zdejmuje i wkładam bo zebym zrobila odwrotnie to jakbym bez stanika się schylila..o matko..rozpacz po prostu ;)

Vuko lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinusia to super idziemy razem :) na która masz? ja kurde az na 19:05..caly dzień stresss :D u mnie tez tak z mdłościami,ja już w lozku czasem po 19 jestem :)

Hashija mysle,ze skoro wyznaczyli taki termin to wiedza,ze będzie wszystko widoczne to co trzeba przy tym badaniu ;) Rozumiem,to rzeczywiście ciężko ustalić jeśli nie było @.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam najpóźniej prenatalne, bo u mnie będzie 13 tydz i 5 dzień... Ja chcę wcześniej! ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no cóż zobaczymy co to będzie.

no jeśli chodzi o objawy to mdłości jak mnie chwycą raz na tydzień to góra. no a piersi same z siebie nie bąlą, ale tak jak piszecie, po zdjęciu stanika są tak ciężkie i to sprawia mega dyskomfort i trochę bólu. no ale nie wiem jak wy ale ja mam duz biust 85/F lub G

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    To ja mam najpóźniej prenatalne, bo u mnie będzie 13 tydz i 5 dzień... Ja chcę wcześniej! ;-)
    U mnie wychodzi wg Belly 13tydz1dzien ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    no cóż zobaczymy co to będzie.

no jeśli chodzi o objawy to mdłości jak mnie chwycą raz na tydzień to góra. no a piersi same z siebie nie bąlą, ale tak jak piszecie, po zdjęciu stanika są tak ciężkie i to sprawia mega dyskomfort i trochę bólu. no ale nie wiem jak wy ale ja mam duz biust 85/F lub G
    Hashija to duzy ja przed ciaza miałam 85/B a teraz tak 85/C.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na razie mi nie rośnie ale lekko napuchł. mam nadzieję, że nie urośnie jeszcze bardziej.
    na razie tyle co przy wymiotach straciłam z wagi wyjściowej to mi się utrzymuje . nic nie przybrałam na wadze.
    ale spodnie musialam powymieniać na luźniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 10:04

• muamua Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    U mnie wychodzi wg Belly 13tydz1dzien ;)
    A masz 21.05.? Bo ja mam 19.05. i to będzie 11t6d.

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my jutro rozpoczynamy 7 tydzień - już albo dopiero :) tak nieśmiało tutaj pisze, ale cały czas was podczytuje. Pierwszą wizytę z usg planuje w przyszły wtorek 12 maja - mam nadziej, że z maleństwem moim jest wszystko dobrze. Martwie się bo jedno maleństwo straciłam w zeszłym roku w czerwcu dlatego teraz odciągam w czasie wizyte ile się da bo wiem że na pewne rzeczy nie mam wpływu - trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty!

Madzisek, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie prenatalne powinno się robić jak zarodek ma więcej niż 4,5cm bo inaczej nie będzie za wiele widać. U mnie to będzie pewnie dopiero ok 13 tygodnia, ale pewnie u wielu z Was już niebawem:)

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki a ja znowu musze troche pomarudzic. Dzisiaj juz 4 razy wymiotowalam, u mnie 10 tydz i 1 dzien wedlug usg wiec te uporczywe objawy powinny ustepowac a nie sie nasilac. Jestem juz tym strasznie zmeczona, w ogole nie ruszam sie z domu bo boje sie ze zwymiotuje np w sklepie. To dopiero bylby obciach. Ale niestety w sobote musze jechac na uczelnie na egzamin bo studiuje zaocznie i nie wiem jak ja to przezyje. Czy ja w ogole dam rade zwlaszcza ze musze tam dojechac 50 km :( co do cycorkow to tez bola, ale niestety mnie az tak natura nie obdarzyla i sa malutkie, smieje sie ze to moje rodzynki wiec tak bardzo nie dawaja mi popalic :)

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ