X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, rozne opinie slyszy sie na temat farbowania wlosow, ze amoniak szkodzi itp.
    Ale chyba i ja sie wybiore do fryz! :-)

ja poki co przytylam 3 kg :-o ale jeszcze tydzien temu mialam wilczy apetyt i jadlam wszystko co pod nos podsuniete, teraz nawet woda mi nie smakuje :-P

Hashija, a kiedy mialas ostatnia wizyte? I ile cm ma dzidzia? :-) widze ze moja ciaza tylko 1 d starsza :-)

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
    Chichibi a jaki masz poziom progesteronu?

Martosza83 gratulacje!:)

Ostatnie badania progesteronu robilam jakos 15 kwietnia i byl cos ok 25:/ .. Dzis juz nie ma plamienia (oby sie nie pojawilo). Wiec moze to byla wina przemeczenia? W prqcy dzieciaki dają mi w kosc i non stop chodze nie dospana. Jeszcze do tego uczelnia... Ale jeszcze 4 tygodnie i bede mogla lezec brzuchem do gory :) tymczasem musze sie oszczedzac

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 28 maja :-) jeszcze tyyyyle czasu... Strasznie mi się dluzy :-/ ja robię u swojego gina, ma bardzo dobry sprzęt i ufam mu bardziej niż sobie ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    też łądnie :) ja już przy wyjściu ze szpitala miałam minus 10 kg, zostało mi pewnie ze 2-3 kg do zrzucenia jeszcze ale już teraz nie zdążę :) więc muszę mniej przytyć teraz :) na razie nie ciągnie mnie tak do słodkiego i mam mdłości, więc to trochę pomaga w utrzymaniu wagi :) a ile Wiktorek ma lat?

w tym roku 6 :D mi to zostało 7kg. ale licze na to, że max 12 kg mi dojdzie. zobaczymy co z tego wyjdzie :-P

justyna14 lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dziewczyny a nie balyscie sie farbowac wlosow? Ja chodze z odrostem 2 miesiecznym, masakra jakas, caly czas w kucu :-D a chcialabym juz ufarbowac, w dodatku ze w niedziele mamy komunie Św.

Ja jeszcze nie jestem umowiona na prenatalne :-S ale pewnie umowie sie 11.05 bo wtedy mam wizyte :-) :-)

mam przyjaciółke fryzjerke i farbuje kobiety w ciazy, farbowała swoje 2 siostry, mówi że w jedzeniu jest tyle chemi że te farbowanie juz w niczym nie szkodzi
    ja nie mam takiego problemu bo mam swój naturalny kolor :)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muamua wrote:
    A masz 21.05.? Bo ja mam 19.05. i to będzie 11t6d.

ja też mam 19 :)
    to bedzie mój 11t2d i zastanawiam sie czy zrobi usg przez brzuch czy dowcipne ;p

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:49

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Hashija, a kiedy mialas ostatnia wizyte? I ile cm ma dzidzia? :-) widze ze moja ciaza tylko 1 d starsza :-)

ostatnia wizyta byłą 23.04 i dzidzia miała 1,5cm z tego co gin mówił a na zdjęciach jest 1,24

• hala123 Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam jutro na 18:30.
    dopada mnie już stres, wierzę, że będzie dobrze, że zarodek się pojawi, ale też zdaje sobie sprawę z tego, że może być inaczej. Wczoraj znalazłam historię gdzie dziewczyna nie miała zarodka przy pęcherzyku 23x18mm, a potem się pojawił. Mój ma 17mm, więc szanse są!

kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość

Hubi 2016 <3
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myslicie ze na badaniach prenatalnych bedzie juz widac plec dzidziusia?

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak ja baaardzo chcę żeby było widać !!! jestem bardzo niecierpliwa pod tym względem :D
    i ponoć są szanse, żeby w 12 tyg już coś podejrzeć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 13:23

alicja_, Flakonik lubią tę wiadomość

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku fajnie by bylo gdybym za 3 tygodnie sie dowiedziala jaka plec:) Mam juz synka, dziewczynka bylaby dla mnie wielka radoscia. Ale wlasciwie to jak bedzie 2 synek to tez super, ubranka i zabawki juz bym miala dla niego:)

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hala123 wrote:
    Wizytę mam jutro na 18:30.
    dopada mnie już stres, wierzę, że będzie dobrze, że zarodek się pojawi, ale też zdaje sobie sprawę z tego, że może być inaczej. Wczoraj znalazłam historię gdzie dziewczyna nie miała zarodka przy pęcherzyku 23x18mm, a potem się pojawił. Mój ma 17mm, więc szanse są!

Szanse są! Na pewno będzie dobrze! Trzymam kciuki.

hala123 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wiem, myslalam,ze takie usg zrobi mi mój prowadzący a tu guzik.
    Pchelka rozumiem,ale maluj smialo mysle,ze to nie będzie miało wpływu,przynajmniej na mnie nie miało jak w pierwszej malowałam co msc.
    Ja zauwazylam,ze u siebie na wadze waze mniej o ponad 2kg niż u lekarza :o nie wiem ocb..
    ania14 na pewno przez brzuszek :)
    A ja w sumie już się uspokoiłam co do tego żeby poznac plec ;) chyba w glowie mam,ze to będzie chlopiec ale się zdziwie potem jak nie będzie to chlopiec :P hehe

A to ja i dalsze wzdęcie..nie widze zmiany po ostatniej fotce chyba z 24.04..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:51

Flakonik lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso ja waże się z rana i u lekarza zazwyczaj bywam pod wieczór i jest też różnica 2 kg i to jest przez posiłki spożyte w ciągu dnia, płyny i inne odpady.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    inso ja waże się z rana i u lekarza zazwyczaj bywam pod wieczór i jest też różnica 2 kg i to jest przez posiłki spożyte w ciągu dnia, płyny i inne odpady.
    Ja się waze z rana a jestem tam najpóźniej ok 12,ostatnio o 10 i roznica była :/
    Znalazlam swoja karte ciąży z pierwszej ciąży i teraz jak bylam na wizycie w 7tyg ciąży waze tyle co w 26tyg w pierwszej ciąży...matko jedyna.. :o :P

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy przytylam tylko 5 kg, ale na poczatku schudlam, doszlam do wagi wyjsciowej i plus 5 kg. Teraz moja waga poki co stoi w miejscu ale widze ze przybylo mi mnostwo tluszczyku, bo ciagle bym cos jadla ;) no i wystartowalam z tej samej wagi co porzednio wiec nie jest zle ;)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama Mai dopiero teraz widze, ze jestes mama aniolka... strasznie mi przykro :( zycze spokojnej ciazy i szczesliwego rozwiazania!:)

apropo wagi ja w 1 ciazy przytyulam prawie 30kg:O wiec strartuje z waga +6kg z poprzedniej ... a juz widze, ze zle sie dzieje nie odmawiam sobie niczego wzwiazku z czym moje rozstepy zaczynaja nabierac znienawidzonego czerwonego koloru...:/ a gdzie tam do konca... jaki polecacie preparat na rozstepy?? ten bio oil dobry jest?

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży przytyłam tylko 6. Teraz w ciągu roku bardzo mocno schudłam i boję się żeby kilogramy teraz szybko mi nie przyszły. Narazie 2+ ale przeraża mniebto że dużo leżę i mogę przez to szybko przybrać. Mam nadzieję że we wtorek lekarzvpowie że już niebmusze tyle odpoczywać :-D

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja w poprzedniej ciazy stosowalam kremy na rozstepy z bielendy (sexy mama???) a pozniej przerzucilam sie na zwykle mleczko do ciala dla dzieci od 1 dnia zycia z nivea i mam tylko 1 rozstep z boku brzucha. Na piersiach jest troche gorzej, ale da sie z tym zyc. Teraz tez mam zamiar uzywac tego mleczka i mam nadzieje ze pomoze :)

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ