X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, rozne opinie slyszy sie na temat farbowania wlosow, ze amoniak szkodzi itp.
    Ale chyba i ja sie wybiore do fryz! :-)

ja poki co przytylam 3 kg :-o ale jeszcze tydzien temu mialam wilczy apetyt i jadlam wszystko co pod nos podsuniete, teraz nawet woda mi nie smakuje :-P

Hashija, a kiedy mialas ostatnia wizyte? I ile cm ma dzidzia? :-) widze ze moja ciaza tylko 1 d starsza :-)

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
    Chichibi a jaki masz poziom progesteronu?

Martosza83 gratulacje!:)

Ostatnie badania progesteronu robilam jakos 15 kwietnia i byl cos ok 25:/ .. Dzis juz nie ma plamienia (oby sie nie pojawilo). Wiec moze to byla wina przemeczenia? W prqcy dzieciaki dają mi w kosc i non stop chodze nie dospana. Jeszcze do tego uczelnia... Ale jeszcze 4 tygodnie i bede mogla lezec brzuchem do gory :) tymczasem musze sie oszczedzac

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • m@rzenie Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 28 maja :-) jeszcze tyyyyle czasu... Strasznie mi się dluzy :-/ ja robię u swojego gina, ma bardzo dobry sprzęt i ufam mu bardziej niż sobie ;-)

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    też łądnie :) ja już przy wyjściu ze szpitala miałam minus 10 kg, zostało mi pewnie ze 2-3 kg do zrzucenia jeszcze ale już teraz nie zdążę :) więc muszę mniej przytyć teraz :) na razie nie ciągnie mnie tak do słodkiego i mam mdłości, więc to trochę pomaga w utrzymaniu wagi :) a ile Wiktorek ma lat?

w tym roku 6 :D mi to zostało 7kg. ale licze na to, że max 12 kg mi dojdzie. zobaczymy co z tego wyjdzie :-P

justyna14 lubi tę wiadomość

• ania14 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Dziewczyny a nie balyscie sie farbowac wlosow? Ja chodze z odrostem 2 miesiecznym, masakra jakas, caly czas w kucu :-D a chcialabym juz ufarbowac, w dodatku ze w niedziele mamy komunie Św.

Ja jeszcze nie jestem umowiona na prenatalne :-S ale pewnie umowie sie 11.05 bo wtedy mam wizyte :-) :-)

mam przyjaciółke fryzjerke i farbuje kobiety w ciazy, farbowała swoje 2 siostry, mówi że w jedzeniu jest tyle chemi że te farbowanie juz w niczym nie szkodzi
    ja nie mam takiego problemu bo mam swój naturalny kolor :)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muamua wrote:
    A masz 21.05.? Bo ja mam 19.05. i to będzie 11t6d.

ja też mam 19 :)
    to bedzie mój 11t2d i zastanawiam sie czy zrobi usg przez brzuch czy dowcipne ;p

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:49

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:

Hashija, a kiedy mialas ostatnia wizyte? I ile cm ma dzidzia? :-) widze ze moja ciaza tylko 1 d starsza :-)

ostatnia wizyta byłą 23.04 i dzidzia miała 1,5cm z tego co gin mówił a na zdjęciach jest 1,24

• hala123 Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam jutro na 18:30.
    dopada mnie już stres, wierzę, że będzie dobrze, że zarodek się pojawi, ale też zdaje sobie sprawę z tego, że może być inaczej. Wczoraj znalazłam historię gdzie dziewczyna nie miała zarodka przy pęcherzyku 23x18mm, a potem się pojawił. Mój ma 17mm, więc szanse są!

kwiatakacji, Flakonik lubią tę wiadomość

Hubi 2016 <3
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myslicie ze na badaniach prenatalnych bedzie juz widac plec dzidziusia?

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak tak ja baaardzo chcę żeby było widać !!! jestem bardzo niecierpliwa pod tym względem :D
    i ponoć są szanse, żeby w 12 tyg już coś podejrzeć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 13:23

alicja_, Flakonik lubią tę wiadomość

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku fajnie by bylo gdybym za 3 tygodnie sie dowiedziala jaka plec:) Mam juz synka, dziewczynka bylaby dla mnie wielka radoscia. Ale wlasciwie to jak bedzie 2 synek to tez super, ubranka i zabawki juz bym miala dla niego:)

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hala123 wrote:
    Wizytę mam jutro na 18:30.
    dopada mnie już stres, wierzę, że będzie dobrze, że zarodek się pojawi, ale też zdaje sobie sprawę z tego, że może być inaczej. Wczoraj znalazłam historię gdzie dziewczyna nie miała zarodka przy pęcherzyku 23x18mm, a potem się pojawił. Mój ma 17mm, więc szanse są!

Szanse są! Na pewno będzie dobrze! Trzymam kciuki.

hala123 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wiem, myslalam,ze takie usg zrobi mi mój prowadzący a tu guzik.
    Pchelka rozumiem,ale maluj smialo mysle,ze to nie będzie miało wpływu,przynajmniej na mnie nie miało jak w pierwszej malowałam co msc.
    Ja zauwazylam,ze u siebie na wadze waze mniej o ponad 2kg niż u lekarza :o nie wiem ocb..
    ania14 na pewno przez brzuszek :)
    A ja w sumie już się uspokoiłam co do tego żeby poznac plec ;) chyba w glowie mam,ze to będzie chlopiec ale się zdziwie potem jak nie będzie to chlopiec :P hehe

A to ja i dalsze wzdęcie..nie widze zmiany po ostatniej fotce chyba z 24.04..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:51

Flakonik lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inso ja waże się z rana i u lekarza zazwyczaj bywam pod wieczór i jest też różnica 2 kg i to jest przez posiłki spożyte w ciągu dnia, płyny i inne odpady.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    inso ja waże się z rana i u lekarza zazwyczaj bywam pod wieczór i jest też różnica 2 kg i to jest przez posiłki spożyte w ciągu dnia, płyny i inne odpady.
    Ja się waze z rana a jestem tam najpóźniej ok 12,ostatnio o 10 i roznica była :/
    Znalazlam swoja karte ciąży z pierwszej ciąży i teraz jak bylam na wizycie w 7tyg ciąży waze tyle co w 26tyg w pierwszej ciąży...matko jedyna.. :o :P

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy przytylam tylko 5 kg, ale na poczatku schudlam, doszlam do wagi wyjsciowej i plus 5 kg. Teraz moja waga poki co stoi w miejscu ale widze ze przybylo mi mnostwo tluszczyku, bo ciagle bym cos jadla ;) no i wystartowalam z tej samej wagi co porzednio wiec nie jest zle ;)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama Mai dopiero teraz widze, ze jestes mama aniolka... strasznie mi przykro :( zycze spokojnej ciazy i szczesliwego rozwiazania!:)

apropo wagi ja w 1 ciazy przytyulam prawie 30kg:O wiec strartuje z waga +6kg z poprzedniej ... a juz widze, ze zle sie dzieje nie odmawiam sobie niczego wzwiazku z czym moje rozstepy zaczynaja nabierac znienawidzonego czerwonego koloru...:/ a gdzie tam do konca... jaki polecacie preparat na rozstepy?? ten bio oil dobry jest?

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży przytyłam tylko 6. Teraz w ciągu roku bardzo mocno schudłam i boję się żeby kilogramy teraz szybko mi nie przyszły. Narazie 2+ ale przeraża mniebto że dużo leżę i mogę przez to szybko przybrać. Mam nadzieję że we wtorek lekarzvpowie że już niebmusze tyle odpoczywać :-D

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja w poprzedniej ciazy stosowalam kremy na rozstepy z bielendy (sexy mama???) a pozniej przerzucilam sie na zwykle mleczko do ciala dla dzieci od 1 dnia zycia z nivea i mam tylko 1 rozstep z boku brzucha. Na piersiach jest troche gorzej, ale da sie z tym zyc. Teraz tez mam zamiar uzywac tego mleczka i mam nadzieje ze pomoze :)

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ