Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
iNso87 wrote:Justyna u nas kaszlu od 2 dni nie ma bo nie licze tego,ze zakaszlala jak wczoraj pobiegala i sie zakaszlala po wysilku. Kataru tez nie. Gardlo czyste. No sa dziwnymi dla mnie ludzmi. Ale no koment;)
ja daje dzieciom teraz taki syrop na wzmocnienie i przeciwdzialajacy wirusom niby plus duzo wit C. Oby do wiosny juz ni sie nie przyplatalo.
7w3d 💔 -
Za mna dzis taki ciezki dzien, ze mam serdecznie dosyc. Kubus dzis maruda poziom hard. Spal po 15min i nic mu nie pasowalo. Zuza pod wieczor tez juz pokazywala rogi i szlo za przeproszeniem dostac pierdolca. Jeszcze na to wszystko dostalam okres. Poszli spac w koncu i z tej radosci poszlam po paczka. Oby poszedl w cycki
Aneczka a ja tam Twoj okres? Przeszlo juz wszystko?
-
iNso87 wrote:Kava mielismy kupic Klacid ale w aptece nie bylo to dala zamiennik Klabax. I tak jak Justyna napisala czytalam na necie,ze sa dwie pojemnosci 60ml i 100ml..takze mimo wszystko mamy ta mniejsza pojemnosc. A lek kazano brac po 2,5ml dla wagi wlasnie tez 16,5kg bo wtedy dla Leny tyle na wadze wyskoczylo u pediatry. Dzis zapytam. Wkurza mnie tylko to,ze niestety nie ma mojej pediatry.. ona wypisywala i Jej ufam. Najwyzej pojde jeszcze raz na osluchanie po weekendzie.
Pojemność mało ważna jest, ważniejsza jest zawartość substancji czynnej.
Dla dzieci zazwyczaj podaje sie 0,25 a dla dorosłych 0,5 ale jak Lena dostał dawkę 2,5 to myślę, ze ma tą wyższą zawartość substancji po prostu.
Tak na prawdę to lepiej bo ma mniej do połknięcia -
Justyna, Inso - dopiero doczytałam dalej o tych ilościach substancji czynnej.
U nas antybiotyk niestety nie pierwszy raz i ta dawka jest za mała na taką wagę.
Chociaż najważniejsze, ze pomogło.
Ale tak na przyszłość lepiej uważać z dawkami i samej przeliczać. -
Kava wrote:Justyna, Inso - dopiero doczytałam dalej o tych ilościach substancji czynnej.
U nas antybiotyk niestety nie pierwszy raz i ta dawka jest za mała na taką wagę.
Chociaż najważniejsze, ze pomogło.
Ale tak na przyszłość lepiej uważać z dawkami i samej przeliczać.7w3d 💔 -
Kava wrote:Pamieć dobra... Długa historia - nie będę wracać.
Mam Leona
Leon i Adam - super pasuje💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
espoir wrote:no właśnie, bo wydawało mi się, że masz mieć Wiktora, a potem na fejsie zobaczyłam chyba gdzieś, że jednak Leon
Leon i Adam - super pasuje
Bo Leon jest tak na prawdę, ale byłam (tak jakby) śledzona tutaj przez jedna dziewczynę z życia realnego i nawet Nick zmieniłam ze 2,5 roku temu.
Nie chciałam za bardzo odkrywać kart i jeśli już to pisałam o nim Wiktor (zazwyczaj mówiąc bezimiennie).
Ale jakoś po latach mam to gdzieś.
Nawet jeśli to czyta - trudno. -
Kava wrote:Bo Leon jest tak na prawdę, ale byłam (tak jakby) śledzona tutaj przez jedna dziewczynę z życia realnego i nawet Nick zmieniłam ze 2,5 roku temu.
Nie chciałam za bardzo odkrywać kart i jeśli już to pisałam o nim Wiktor (zazwyczaj mówiąc bezimiennie).
Ale jakoś po latach mam to gdzieś.
Nawet jeśli to czyta - trudno.7w3d 💔 -
Kava to ona Ci powiedziała, że czyta Twoje wpisy? i tak po prostu Cię skojarzyła? matko i córko, tutaj tyle osób pisze, że własnej siostry bym nie poznała...
kasiakasia11 lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Dziewczyny, to było tak, ze ja się długo dosyć o dziecko starałam.
W końcu zaszłam w ciążę dzięki IVF ale nie chciałam nikomu w realu o tym mówić (prawie nikomu)
To niby jest całkiem dobra znajoma, nie jakaś super koleżanka, ale jesteśmy w jednym towarzystwie, razem spędzamy czas, wychodzimy...
Kiedyś to były imprezya teraz jak są dzieci to ewentualnie spacery z nimi, sale zabaw lub wspólny obiad.
Tak czy siak jak zaszłam w ciążę to nagle pod moim wykresem ona mi pogratulowała i podpisała sie ksywką z realnego życia.
Ja nie zareagowałam. Strasznie sie zdenerwowałam, bo poczułam sie obserwowana.
Widocznie wiedziała, ze ja to ja i dopiero przyznała sie jak okazało sie ze jestem w ciąży.
Spotkałam ją na żywo tydzień później na ur jej męża a ona mi znowu do ucha gratuluje ciąży.
Byłam mega wściekła!
Tym bardziej, ze kiedyś z nią pracowałam i nie miałam dobrych wspomnień związanych z tą osobą.
Czułam się obnażona, jak bym golusieńka była -
Kava nie dziwie sie, tez czulabym sie podobnie. Maz wie, ze jestem na tym forum, czasem mu cos powiem, ale tak to nikt nie wie, i czuje sie tu w miare bezpiecznie. Dlatego unikam wstawiania zdjec, albo tylko na krotko. Dobrze, ze choc nie rozgadala wszystkim, bo sa i takie przypadki.
A jak teraz sie czujesz? Na kiedy dokladnie masz termin?7w3d 💔 -
Kava wrote:kasiakasia11, dziękuję
justyna14, rodzę przez cc za 1,5 tygodnia (chyba, ze coś się wcześniej zacznie..)z dwójką, energia i 1000% będą Ci potrzebne podwójnie
7w3d 💔