Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
iNso87 wrote:A ja tak z innej beczki;) nie mialam wlasnie co robic po obiedzie to z ciekawosci ogladalam wozki;p Bardzo mi sie podobaja teraz wozki typu Quinny mood, Stokke Xplory, fajne sa tez Greentomy tylko nie czaje ich za bardzo? Chcac miec gondole i spacerowke musze dwa kupic wozki? No i chyba nie ma jak fotelika przypiac. Denerwuja juz mnie te Adamexy(bo Lena miala;p) i tym podobne. Jakos gust mi sie zmienil. Teraz jakies kosmiczne albo Mima Xari;) A fotelik to tylko Kiddy Evolution pro 2. Jest super. Dziewczyny te co niedawno rodzily albo urodza;) drugie i kolejne dziecko jakie macie wozki? Zmienialiscie cos po swoich Szkarbach grudniowkowych? Albo te co sie staraja,planujecie zmiane?
Ja mam właśnie Adamexa i gondola daje radę, ale jak myślę o spacerówce to na pewno jej nie będę w niej wozić dziecka znowu bo mnie szlag trafi...
Mam też spacerówkę Espiro magic pro i ta jest ok -
Aneczka wspaniale wiesci
to szybko Wam tez poszlo z tym siusianiem
U nas dzis Olek w nocy w lozku zrobil siusiu jak mi powiedzial to az nie uwierzylam bo od ponad roku mu sie nie zdazylo ale jednak. A Pola o 3 wstala zrobila siusiu na kibelek i dalej spactakze taka zamiana
Ja z wozka z gondola i spacerowki bylam bardzo zadowolona ale niestety stelaz nam nie wytrzymal podwojnego obciazenia bo zdazalo sie ze razem w nim jezdzili. Wiec teraz musze dokupic stelaz a wozek zostaje bez zmian. My mamy tutka grander play z 2014 model 3 w 1 i ma spora gondole, duza i wygodna spacerowke. Jedyny minus ze jednak lekki nie jest ale mieszkamy w domu wiec nie musze go dzwigac. A bardzobwygodnie sie go prowadzi, super kolka oczywiscie pompowane, przednie skretne, duzy kosz na zakupy od dolu. Gidnole i spacerowke mozna przyczepic przodem i tyle tak samo i fotelik. Filie oslonki i inne - wszysyko mamy w komplecie. Parasolka tylki nie wytrzymala. Ale to drobiazg.7w3d 💔 -
U nas calkiem dobrze z siusianiem. Wczoraj przez caly dzien nie zrobila w majtki. Wieczorem popuscila, ale wracalismy od tesciowej i nie zalozylam jej pampka do auta. Dzis tez mi raz popuscila tylko, byla zajeta zabawa i chyba zapomniala, ale pare kropelek i sie kapnela i zawolala. Ogolnie chyba najgorsze za nami, ale rzadko sama wola, tylko ja co chwile jej pytam czy idziemy siusiu.
Ja mam camarelo carera. Gondola super, duza, gleboka, idealna na zime. Wozek prowadzi sie swietnie, lekki zwrotny. Spacerowka taka jak w wiekszosci wozkow 3w1, srednia. Mam jeszcze joie litetrax, ale chyba dokupie dostawke do tego wozka dla Zuzy. Ona lubi jezdzic takze bedzie mi latwiej.iNso87 lubi tę wiadomość
-
Hello!
My bylismy dzis na kontroli. Osluchowo juz czysto! Zreszta maly juz nie kaszle od paru dni. Jutro wracam do pracy a maly do babci. Jak bykismy u lekarza to padal snieg i Szymek latal po trawniku caly szczesliwy. Widac ze dziecko ponad tydzien w domu siedzi
U nas juz podpnad tydzien bez wozka. Babcia tez schowala u siebie. Co prawda zasypianie trwa 30min do 1h ale zasypia bez bujania. Budzi sie mniej w nocy, a nawet jak sie obudzi to nie musze go nosic juz po pokoju! Wystarczy ze usiadzie mi na kolanach chwile, polulam i zaraz sie kladzie. W dzien zasypianie idzie gorzej chyba dlatego ze widno.
Fajnie ze wsze pociechy zaczynaja juz wolac siuiu. Szymek uparcie nie wola. Dzis zlapalismy kupe do nocnika bo go przypilnowalam. Pochwalilam, obiecal wolac, ale on tylko tak mowi:-D
Pytanie do mam chlopcow. Czy daja wam bez problemu umyc siusiaka? Szymek mowi ze go boli jak chce odciagnac skorke i umyc. Az mu sie zebral meszek od pieluchy, lekarka mowi ze nie jest czerwony i kazala robic nasiadowki z preparatu z rumianku.
I pytanie do wszystkichjakimi kredkami maluja wasze pociechy. Szymek ma swiwcowe, olowkowe i zwykle bambino. Ale cos nie bardzo chcial malowac. Dopiero dorwal moje pastele olejne to mu sie spodobalo malowanie. Ale te znowu brudza
-
Moja zaczynała od mazaków. Teraz już wszystkim.
Co do wózków to ja dla zakupowych potrzeb mam dla małej dostawkę/podnózek. Ona jest piechór i rzadko z niej korzysta. Na calodniowe wyprawy mam dla niej mniejszą spacerówkę.syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Inso, Natalka- dobrze że choroby już odpuszczają!
Moja Ola dzisiaj od samego rana wszystko na nie. Żeby się ubrała i pojechała do opiekunki musiałam się nagimnastykować i stać się mistrzem strategii;)
A ja mam super tydzień w pracy bo jestem sama w pokoju i mam święty spokój;)
Co do wózków, to myśmy dostali używany tako jumperx i ja bym się nie zamieniła na żaden inny! Dość ciężki był co prawda ale miał świetne koła, duży kosz na zakupy, głęboką gondole, spacerówka też była super. Teraz jakbyśmy drugą dzidzie mieli, to wyjme, upiore i będzie;) -
Inso super ze Wam juz lepiej
Olek byl dwa dni w przedszkolu na razie i juz ma katarjak dzis katar sie bedzie utrzymywal to chyba jutro juz go w domu zayrzymam az do wiosny
na razie wit C i nasivin baby.
Animka my dzis do dentysty z Pola, tez sie zastanawiam nad rola mistrza strategii choc boje sie ze raczej bedzie dramat w 10 aktach
Natalka moje rysuja bambino olowkowymi i woskowymi ale w przedszkolu Pani polecala takie grubsze w ksztalcie trojkata chyba bo ponoc latwiej dzieciom trzymac na poczatku niz okragle. Osobiscie nie znalazlam nigdzie ale i nie szukalam uporczywieOlek slabo maluje jeszcze a Pola raczej mazgrze niz maluje
ale polecam ksiazeczki do malowania pedzelkiem namoczonym woda, Olek to uwielbia i mega sie przy tym skupia.
7w3d 💔 -
Justyna- u nas za drugim razem u dentysty już było lepiej, siedziała na kolanach u tatusia i nie płakała, za tydzień idziemy znów to myśle że też będzie ok już.
Ola rysuje kredkami świecowymi Colorino. Najchętniej rysuje kółka i kropeczki w środku, takie ala buźki;) -
znacie się na prawie pracy? bo mam problem, oczywiście mój zajebisty pracodawca nie wypłacił mi wynagrodzenia za styczeń, zgodnie z umową do wczoraj powinnam miec na koncie. nie odpowiada na smsy i tel. wysłał dokumenty do zusu ze zasiłek dostane, ale zus jasno mi powiedział, że jesli do 31.12 płącił pracodawca to 33 dni naliczają się od nowa z nowym rokiem wiec on musi mi znów zapłacić. i co teraz? jutro chyba zgłosze do inspekcji pracy bo jakie mam wyjście?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 13:34
7w3d 💔 -
Polcia u dentysty odrobinę płakała jak borował, ale krótko trwało a tak to dzielna bardzo. reszt ząbków zdrowa. Idą pełną parą dwie piątki dolne. Zrobiłam od razu (i teraz mój mózg ciążowy sie włączył - wypadło mi słowo) chyba fluoryzowanie czy coś co zabezpieczy przed próchnicą, robi się raz na pół roku. Także kolejna kontrola za 6 msc.7w3d 💔
-
justyna - dzielna Pola:) my z olą chodzimy na lapisowanie, bo na szczęście jeszcze poziom demineralizacji nie był tak duży żeby trzeba wiercić. Teraz za tydzień mamy trzeci i ostatni ten zabieg i zrobimy ozonowanie całych zębów co właśnie chorni przed próchnicą. Mieliśmy do wypboru jeszcze właśnie fluoryzacje,ale poradziłam się swojego dentysty co ja chodze i on mi polecał ozonowanie bo mówił że trwalsze jest.
-
animka899 wrote:justyna - dzielna Pola:) my z olą chodzimy na lapisowanie, bo na szczęście jeszcze poziom demineralizacji nie był tak duży żeby trzeba wiercić. Teraz za tydzień mamy trzeci i ostatni ten zabieg i zrobimy ozonowanie całych zębów co właśnie chorni przed próchnicą. Mieliśmy do wypboru jeszcze właśnie fluoryzacje,ale poradziłam się swojego dentysty co ja chodze i on mi polecał ozonowanie bo mówił że trwalsze jest.
Ile płacicie? my za fluoryzowanie czy lapisowanie płacimy 60 zł. Lapisowanie to oczywiście 3 x 60 zł.7w3d 💔 -
Justyna-nawet nie pytaj......lapisowanie jeden zabieg 111 zl, a ozonowanie calych zebow 700 zł....Ale to jest najlepsza klinika dentystyczna dla dzieci w mieście...mają mnóstwo atrakcji dla tych dzieci, że dziecko nie panikuje. Jak ją wzięłam do zwyklego dentysty co ja chodzę, to wogóle nie było mowy o czymkolwiek....
-
animka899 wrote:Justyna-nawet nie pytaj......lapisowanie jeden zabieg 111 zl, a ozonowanie calych zebow 700 zł....Ale to jest najlepsza klinika dentystyczna dla dzieci w mieście...mają mnóstwo atrakcji dla tych dzieci, że dziecko nie panikuje. Jak ją wzięłam do zwyklego dentysty co ja chodzę, to wogóle nie było mowy o czymkolwiek....
także była zachwycona. A Ty z mazowieckiego?
edit. a to ozonowanie to jeden zabieg? na ile starcza? to ciekawe ile fluoryzowanie u WasWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 14:14
7w3d 💔 -
Łał, podziwiam Wasze dzieci
U nas problem jest ze zwykłą kontrolą u pediatry a co dopiero zaglądanie w zęby przez dentyste, póki co nie bylismy jeszcze w ogole, ząbki ma piękne, nie ma problemów, czasem pozwoli mi zajrzeć wiec kontroluję, z resztą, jedyne słodkosci jakie on je to ciasteczka jakies pocukrzone, nie daje mu zadnych lizakow, czekolad itp itd, a zeby myje chyba z 5 razy dziennie tak lubi
Ale kiedyś wypadałoby sie udać sprawdzić co tam gra03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - mamy ❤️
30.06 - kolejne USG
Został 1 ❄️ -
My byliśmy jakiś czas temu na przeglądzie. Był problem z otworzeniem buzi. Na szczęście wszystko dobrze. Myślę, że już niedługo znowu powinnyśmy się wybrać.
Wogole zęby to moja obsesja. Niestety mała nie chce -żebym jej myła. Ona chce siama. A ja wiem, że to ja powinnambjej myć, żeby porządnie wyczyścić zwlaszcza te ostatnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 17:34
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17