Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Inso mija szwagierka ma wlasnie greentoma zielinego na biakym stelazu. Fajny nawet. Ale ma jrotkie siedzisko trzeba siedziec pionowo nie mozna sie rozlozyc.
Co do szwagierki to byla z malym u specjalisty i stwierdzila ze ma niektore zachowania swiadczace o autyzmie, inne nie. Wypisala papiery zeby starali sie na komisji o orzeczenie o niepelnosprawnosci i poslali go do prywatnego przedszkola gdzie maja psycholiga ktory bedzie z nim pracowal.
A ja siedze chora. Maz z Szymkiem pojechali do tesciow a ja leze pod kocem i kaszle i smarkam
-
My mamy wózek joie litetrax 4 i jestesmy bardzo zadowoleni. Nadaje się też dla cięższych dzieci
Moja Lena wczoraj się ważyła to 13,5kg. Jedyną trzyma formę na wiosnę ..Haha
Oj jak ja nie mogę doczekać się wiosny, a ten tydzień to mi się tak ciągnął..te mrozy mnie wykończyły... Haha..i Lenę chyba też.
Natalka zdrówka dla Ciebie :-*
-
Inso super organizacja
U mnie teraz -7 ale ma byc w poludnie +2 takze powoli sie ociepla.
Olek dzis w koncu w przedszkoluodetchne troche z sama Pola. Ja dzis na 16.45 do internisty z tym uciazliwym kaszlem a potem na 17.30 do ginka. Wyznaczy mi termin usg polowkowego. Ale ten czas leci
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 08:43
Kava, iNso87 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Co do wozkow to ja musze cos zakupic ale nie mam jeszcze pojecia co. W naszym tutku stelaz pekl i nie wiem co zrobic, albo cos innego kupie albo uzywany tutek i po prostu sobie stelaz wezme do swojego zestawy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 08:45
7w3d 💔 -
Justyna widzę, że te tutki to kiepskie wozki... Nam stelaz pękł po 3 miesiącach użytkowania. Dobrze, że Lenie się nic nie stało. Drugi raz bym wózka tej firmy nie kupiła.
Inso.. Ty już pewnie na plotkach a ja jeszcze w piżamie..Haha Zaraz muszę się ogarnąć i wychodzimy na spacer.. nareszcieiNso87 lubi tę wiadomość
-
Justyna- matko jak czas leci że zaraz będziesz miała połówkowe!
U nas dzisiaj piękne słońce i nie taki straszny mróz ale straszny smog więc młoda siedzi w domu. A wogóle zaobserwowałam że jak pobędzie na powietrzu jak jest taki syf to pokasłuje potem:/ Masakra jakaś. Dlatego jeszcze poprosiłam teściową żeby do niej przyjechała żeby nie wychodziła do opiekunki bo dzisiaj masakryczna jakość powietrza.
pisałyście o alkoholach,ja polubiłam bardzo piwo dzięki mężowi mojemu bo on nie pije tych ogólno dostępnych piw, tylko regionalne różne, i one na prawde są smaczne bardzo!A z mocniejszych rzeczy to lubie ale jako drink wódke z sokiem. NIe znosze whisky, ostatnio nas znajomi poczęstowali i kombinowałam gdzie to wylać i ciagle dolewałam coca coli;) haha -
Z alkoholi to whisky z cola i lodem lub wino polwytrawne czerwone. To moje faworyty. Z kolorkow to orzechowka i pigwowka a piwko tez nasze regionalne pije jesli juz ciemne:) ale teraz to sobie moge powspominac
choc jakis ciagot do alkoholu nie mam takze luz.
Aneczka wlasnie tak czytam ze sporo osob narzeka na stelaz wiec chyba kupimy inny model.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 11:49
7w3d 💔 -
My juz po spacerze, obiad wlasnie zaliczylysmy i Polcia konczy bajke i idzie na drzemke i ja odpoczne. Chate igarnelam bo tesciowa popolidniu z dziecmi siedzi, pranie jedno zrobione, takze dzien jakis pracowity mam. Oby tylko wszystko ok u dzidziusia bylo bo jakos sie martwie o szyjke.7w3d 💔
-
Dziewczyny jestem ZALAMANA!!! Bylam u endo znowu i cala droge do domu ryczalam jak bobr! Z niedoczynnosci przeszlam w nadczynnosc i wyszlo ze mam chorobe Gravesa Basedova (wczesniej Hashimoto). Endo kazal odstawic dziecko od piersi i wdrazamy leczenie. Byc moze nawet radioaktywnym jodem. Jak to uslyszalam, to malo nie rzucilo mnie w gabinecie. Nie wyobrazam sobie odstawic malego ot tak po prostu z dnia na dzien. Kubus jest cyckoholikiem i nie wezmie nawet butelki do buzi. Jutro bede probowala dostac sie do innego endo moze jest jeszcze jakas nadzieja... Noc mam chyba z glowy...
-
Sabinaa, skonsultować to na pewno trzeba.
Mam nadzieję ze aż tak źle nie jest bo sobie nie wyobrażam tak jak i Ty takiego odstawiania nagłego
Justyna, jak tam? Daj koniecznie znać czy wszystko ok.
Animka, mam podobny gust. Whisky nie tknę.
Po prostu nie nawidzę tego Smaku i zapłacic. -
iNso87 wrote:Natalka to,ze trzeba siedziec w pionie i sie nie rozkłada to nie ma tragedii,bo chodzi tylko o pokonanie ok. 1km na plaze i z powrotem. Ale i tak juz lipa bo one sa dla dzieci max do 15kg... Lena wczoraj w ubraniach na wadze 17,5kg... Takze ten.. Do lata mogę zapomnieć ha ha ha.
Z wakacjami szybko sie pochwalilam,bo Siostrunia Malza juz problemy kuzwa robi...najlepiej to 2 kroki miec do morza..ja pier..
To kuruj sie tam i odpoczywaj jak masz jak w spokoju;) Ja mam nadzieje,ze juz do grudnia co najmniej nie będę wiedziała co to choroba u nas w domu.. Od jutra w dzień plusowe temperatury maja być a w nocy do -3C. Ah może juz Wiosna..
Dostałam się na turnus pracowniczy do sanatorium na maj ale nie na miejsc dla rodziny. Zaproponowali mi termin na październik. Dziękuję bardzo. Co ja tam będę robić z dzieckiem 2 tyg jak nie będzie pogody?
Miałam czekać że staraniami o dziecko do mają właśnie bo chciałam zaliczyć urlop na spokojnie. Ale widać nie na co czekać.
Rozliczyłam pita i nie należy mi się zwrot na dziecko, więc tym bardziej trzeba się starać o drugie.
Mówiłam że robię kurs paznokciowy? Jak będziecie w okolicy to zapraszamWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 23:33
Kava lubi tę wiadomość
-
Natalka co masz na myśli "nie należy mi się zwrot na dziecko".
Sabina co to za choroba? Bardzo groźna? Nie mozna poczekać z leczeniem? Nie wyobrażam sobie z dnia na dzień odstawić od piersi. Mój mały też cycocholik, więc aż za dobrze wiem co czujesz. Dokładnie idź jeszcze do kogoś na konsultację. Tulę.
U nas z sikaniem postęp. Woła co któreś sikanie. Mam nadzieję, że bedzie już tylko lepiej wvtym temacie.Kava, justyna14 lubią tę wiadomość
syn (HLHS) 24.07.14 - 03.09.14
córka 10.12.15
syn 28.08.17
-
Ulga nie należy się na pierwsze dziecko jesli łączne dochody rodzicow przekraczają określoną kwotę. Przy drugim dziecku nie ma takich ograniczen, możesz zarabiać miliony i tez miec zwrot za dwójkę dzieci
Kava lubi tę wiadomość
-
zeznaniu za rok 2017 (składanym w roku 2018) podatnik może odliczyć:
92,67 zł miesięcznie, czyli do 1112,04 zł rocznie z tytułu ulgi prorodzinnej na wychowywanie jednego dziecka spełniającego warunki ulgi - przy założeniu, że dochód podatnika po odliczeniu składek na ubezpieczenie społeczne nie przekracza łącznie 112.000 zł, a niepozostającego w związku małżeńskim, w tym również przez część roku podatkowego, nie przekroczyły w roku podatkowym kwoty 56.000 zł, -
Kava wrote:Sabinaa, skonsultować to na pewno trzeba.
Mam nadzieję ze aż tak źle nie jest bo sobie nie wyobrażam tak jak i Ty takiego odstawiania nagłego
Justyna, jak tam? Daj koniecznie znać czy wszystko ok.
Animka, mam podobny gust. Whisky nie tknę.
Po prostu nie nawidzę tego Smaku i zapłacic.usg polowkowe 28.03.18
Naprodukowalyscie, zaraz nadrabiam
Animka ten idiota moj pracodawca zaplacil mi za 2 dni z lutego w terminie a za 31 dni ze stycznia nadal nie. Kto to rozumie? Dzis zostawilam ostateczne wezwanie do zaplaty. Zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 11:21
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔