X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ja też lakiery uwielbiam :P Zawsze jak u jakiejś koleżanki wyczaiłam jakiś fajny to musiałam go wypróbować :P U siebie mam całą półkę różnych lakierów w szafce w łazience :P

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka tak to na oczy sie skonczylo juz. teraz sa lakiery i wszystko do paznokci i szminki chyba.
    Ja tez mam ze kupuje i nie maluje i lezy to i gromadzi sie w coraz wiekszych ilosciach :)
    Maluje ciagle tymi samymi ulubionymi.

my koty mamy niewychodzace. Sa z nami caly czas w domu.

Baby tak mi przykro. Nie wiem jakie bylyby najlepsze slowa pocieszenia.
    ktory to byl tydz? :(
    Musisz byc teraz silna dla swoich dzieciaczkow

Kourtney lubi tę wiadomość

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Was czytam o zwierzatkach to aż żal się nie udzielić :-D podziwiam Was za te koty, ponieważ ja nigdy nie mogłam ich rozszyfrować :-P Chodzą swoimi ścieżkami, przytulają się kiedy one mają ochotę a nie ja, ale jak rozumiem każdy jest inny i pewnie Wam zdarzyły się wyjątki :-D osobiście mam pieska 3kilogramowego, przytulanka z niej ogromna ale ile to w sobie ma miłości i radości <3 nie da się tego opisać.

Baby ściskam Cię mocno i trzymam kciuki!! :-*

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek a jak twoja sytuacja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nick sa koty ktore maja pieski charakter. np. Maine Coony. Jezeli ktos decyduje sie na rasowego to warto poczytac i roznych rasach i dopasowac najlepszego najbardziej pasujacego do nas.

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio? Kiedyś zastanawialiśmy się nad norweskim (bodajże, nie znam się) jest piękny bo jest wielki, troszkę jak tygrys :-D ale ogólnie chyba zawsze byłam bardziej przekonana do psów, na wsi u mamy przewinęło się dość dużo tych kotów i może trafił się jeden, że był dość miły i sympatyczny a reszta to swoim życiem żyła ;-)

74863f63c6.png
  • _nick00 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te Maine Coon jest śliczny, właśnie taki jak chcieliśmy <3 ale o tych charakterach to nie wiedziałam ;-) któraś z Was może ma i wie ile takie '' maleństwo'' może zjeść, potrzebuje opieki, specjalnego jedzenia?

74863f63c6.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby trzymaj się...ja to przechodziłam w maju 2014.

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby trzymaj się mocno :-*
    Ja za kotami nie przepadam za to mam w domu 35 kilowego owczarka niemieckiego długowłosego i mam taką masakrę z sierścią w domu że szlag mnie trafia. Ale psia jest cudna i bardzo rodzinna :-) a przy wyjściu z nią na spacer żadna krzywda nigdy nam się nie stanie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:40

1usap07w9hybl9h9.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłyście przeziębione ? Mnie od wczoraj boli strasznie migdał i czuje się taka jakaś rozbita zimno mi caly dzień i głowa boli :-( Kompletnie nie wiem czym się leczyć, zaczynam 10 tc wedłg usg a od miesiaczki 11 tc i jeszcze nie chce brać żadnych leków. Poradzicie coś ?

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby trzymaj się - bardzo współczuję.

Ja pracuję przy komputerze, co prawda nieregularnie, bo zależy od projektu i jak teraz od samopoczucia. Ostatnio pracowałam po 5 godzin ale w weekend też. Czasem wyręczam się mężem :) Pytałam się pani doktor i powiedziała, że mogę pracować tak długo jak dobrze się czuję. Ponieważ mam własną działalność chciałabym pracować jak najdłużej.

Flakonik - szkoda tych planów wakacyjnych ale wiadomo dzieciaczki najważniejsze. My się ciągle zastanawiamy, ale dopytam się na usg co i jak i wykupimy jakieś czerwcowe last minute.

Anka1101 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby strasznie przykro Miałam to samo w grudniu i wiem co przeżywasz ;(
    trzymaj się kochana

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj piesek oblizuje sie na wszystkie grudniowe mamusie :)

JTSqZ48m.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:53

Madzisek, Flakonik, kwiatakacji, Justine M lubią tę wiadomość

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :-)

Wczoraj chyba jeszcze Renia miała wizytę, nie odzywała się, czy coś przegapiłam?
    Nie odzywałam się bo byłam w szpitalu.
    Ja też się z Wami pożegnam, weszłam na forum żeby z sentymentu poczytać co u Was słychać.
    Może pamiętacie - wspomniałam o lekkim plamieniu w sobotę. W niedzielę ok 17 znów plamienie, większe, biegiem pojechałam do szpitala. Usg na izbie przyjęć wykazało brak tętna płodu, samego płodu lekarz też nie zobaczył. Nie pytajcie co przeżyłam, tym bardziej że byłam sama - mąż na wyjeździe. W poniedziałek powtórzyli usg, dzidziusia widziałam, ale dużo mniejszego niż być powinien, niestety nie było tętna, przepływów, nic. Przeszłam aborcję farmakologiczną, później mechaniczną bo organizm nie oczyścił się do końca.
    Przez 2 dni płakaliśmy z mężem, moimi rodzicami, rodzeństwem, przyjaciółmi, tak strasznie pragnęliśmy tego maluszka i tak długo o niego walczyliśmy. Ale tak widocznie musiało być. Tłumaczę sobie że lepiej w ten sposób niż podejmowanie decyzji po badaniach prenatalnych itd.
    Na Wasze pytania już odpowiadam - nic nie czułam. Może tylko wewnętrzny niepokój, nawet Wam pisałam że nie potrafię się cieszyć tą ciążą. Ale nic nie dźwigałam, nie miałam stresów, objawy ciążowe w pełni, bo przecież w ciąży byłam, mimo że serduszko już nie biło...
    Trzymajcie się ciepło, na mnie też kiedyś przyjdzie kolej i zostanę szczęśliwą mamusią, wiem to już dzisiaj, mimo bólu po wczorajszym zabiegu. Bądźcie dobrej myśli, bo tak naprawdę nie macie żadnego wpływu na to co się wydarzy - genetyka sama znajduje rozwiązania dla swoich problemów.
    I jeszcze ten cholerny suwaczek nie chce zniknąć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 21:59

• _nick00 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka ja byłam a raczej nadal borykam się z anginą. Pomaga herbata z imbirem, ale nie chodzi mi tu o imbir w proszku tylko normalny korzeń. Dodatkowo również polecam wypić sok wycisniety z połowy cytryny wraz z miodem, zalany gorąca woda. Są również te syropy prenalen dla kobiet w ciąży itp preparaty ale jak dla mnie osobiście to lepiej smakują jak pomagają.

Poz!omka. lubi tę wiadomość

74863f63c6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szoku. Renia. Normalnie teraz mi lzy poszly. :( tak mi smutno

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz biore się za cytrynę i miód, akurat mam w domu :-) Myślałam że te migdały to tylko chwilowe ale czuje coraz bardziej że sie rozwija :-( A na tą angine dostałaś antybiotyk ? Ja jak byłam mała ciągle byłam chora na angine no i teraz moje migdały ciągle łapią jakąś rope :/

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby przytulam :(

bede Was dopiero teraz nadrabiac, widziałam wszystkie sliczne brzuszki ;)
    musze meza namówic jak wroci z pracy zeby mi tez zrobił bo samej mi jakos nie idzie ;/
    ja mam wage cały czas stała i całe szczescie bo to aż 65,5kg na 160cm wzrostu
    i tak juz we wszystkich aplikacjach ciążowych wyskakuje mi informacja o nadwadze :(

a co do zwierzat to ja mieszkam na wiosce i mam wszytsko ;)
    w domu yorka i żółwia wodnego

reszta na dworze :)
    12 papug falistych w wolierze, kot, duży pies
    kury i króliki na obiad ;)

teraz doczytałam :(
    Renia... :( to jest straszne ;(
    jak weszłam na te forum nawet przez myśl mi nie przeszło że takie rzeczy beda sie dziac :( przeciez jeszcze troche i granica przeżywalności...
    dlaczego ??? ;(
    zaczynam sie bac wizyty za 2 tyg ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 22:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nick jaka slodka psinka <3
    A co do kotow to ja chetnie odpowiem ci na wszystko bo ogolnie interesuje sie felinologią. gdyby byl taki kierunek studiow juz bym go dawno robila ;)
    Wbijaj do mnie na priv jesli chcesz.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia trzymaj się bardzo bardzo mocno :-*

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ