X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Bulisia Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponawiam jeszcze pytanie co sądzicie o pracy przy komputerze i tel 8h dziennie?? Nie mam zastępstwa w pracy i kiepski temat...W sumie sama chciałabym popracować chociaż do 6 mies. o ile będzie to możliwe:) a wy pracujecie laseczki?

07.06.2015 * Nasza najdroższa kruszynka...

ece938ea53.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam się niepokoić...miałam wczoraj pobieraną cytologię i Pani Doktor mowiła mi że mogę plamić...ale dzisiaj nadal plamie...hmm czy to normalne?

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Bulisia Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej na pewno normalne , oby nie za dużo.

ece938ea53.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:
    Jakiś Poznań i okolice tu są?
    a czy Bydgoszcz zalicza się do okolic ? :D he he

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulisia wrote:
    Dziewczyny ponawiam jeszcze pytanie co sądzicie o pracy przy komputerze i tel 8h dziennie?? Nie mam zastępstwa w pracy i kiepski temat...W sumie sama chciałabym popracować chociaż do 6 mies. o ile będzie to możliwe:) a wy pracujecie laseczki?

Ja również pracuje po 8godz. dziennie przy komputerze. Pracuje w instytucji publicznej-JST... Moja koleżanka z pokoju była w ciąży w ubiegłym roku i pracowała do 7miesiaca ciąży, z tym ze musiała z czasem robić przerwy i chodzić trochę by odciążyć kręgosłup... Zależy też od tego jak kobieta się czuje w ciąży i jaki ma konkretnie charakter pracy... Ja osobiście tez planuje pracować jak najdłużej, ale to się okaże z czasem...

3i49p07wxglh0lzs.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Dziewczyny z Białegostoku gdzie sa sklepy z ubraniami ciazowymi i dla maluszkow, gdzie bedziecie sie zaopatrywac?
    Ja spodnie kupowałam c&a,sa w h&m, jest w galerii Antoniuk sklep i w central parku Bocian ale dla mnie osobiście nic tam nie było,tzn ja szukałam tylko spodni bo inne rzeczy mnie nie interesują typu bluzka tunika bo to samo co kupie w normalnym sklepie ;) co do ciuchow dla maluszka to jeszcze nie wiem.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Bulisia Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak sądzę, że jak wszystko jest ok to dzisiejsze komputery nie są aż tak szkodliwe :) damy radę!! :)

ece938ea53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bedzie dane zamawiac wszystko przez internet.
    O wakacjach moge juz zapomniec.
    Trudno. Oby tylko z moimi babelkami bylo wszystko dobrze.
    Maz duzo pracuje wiec jestem sama w domu. Towarzysza mi jedynie koty i pani do sprzatania i gotowania bo domu nie ma szans ogarniac odkad jestem w ciazy. ciagle jakies rewelacje ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 20:40

• lilianna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulisia wrote:
    Też tak sądzę, że jak wszystko jest ok to dzisiejsze komputery nie są aż tak szkodliwe :) damy radę!! :)

Dokładnie, koleżanka urodziła zdrowego i pięknego chłopczyka. A poza tym w pracy przy komputerach jest chyba nawet przepis mówiący o tym ze kobieta w ciąży może tylko po 4 godz. dziennie pracować przy monitorze... Nie wiem czy jest tak wszędzie, ale u nas w instytucji tak...

3i49p07wxglh0lzs.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jak ja Ci zazdroszcze takiej pani do gotowania i sprzatania. Sama nie mam na nic sily a moj dom wyglada jak pobojowisko wszedzie brudno no bo jak ja przestalam sprzatac to juz nikt tego nie zrobi. Mezowi balagan nie przeszkadza moze byc nasrane za przeproszeniem a nie sprzatnie. Juz nie moge patrzec na ten balagan i niedlugo chyba wpadne w jakas depreche z tego powodu!!!! :(

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze 4 koty po calym domu biegaja,skacza i balagania jeszcze bardziej. :D Kuwety sie same nie wymienia i strach pomyslec co by bylo gdyby jeden dzien tak zostawic i nie zmieniac..

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie są 2 koty, spore mieszkanie i też nie ma komu robić ;)

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie macie 2, 4 koty w domu, a ja na jednego nie mogę się zdecydować. niszczą wam meble? firanki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie niszcza. Wyżywaja sie na drapaku. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mialam polowac w rossmanie na lakiery a tu lipa ;) Wy bylyscie moze? Jeszcze dwa dni -49%. jutro znowu w naturze jest ze trzeci lakier za grosz. Ehh. chyba przyjaciolke wysle.
    Czy ktos tez jest taka lakieromaniaczka? ;)

Palvin, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham koty! Mialam jednego jak jeszcze mieszkalam z rodzicami- przed slubem, ale gdy sie wyprowadzilam do mieszkania i go zabralam ze soba nie mogl sie oswoic ( przyzwyczajony do domku jednorodzinnego gdzie wychodzi do ogrodu gdy ma ochote) wiec wrocil do rodzicow :-( tesknie za nim czasami. A Wy koty macie w mieszkaniach czy domach?

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minnie_ wrote:
    Ja chyba dzisiaj pierwszy raz miałam mdłości - albo coś w tym stylu. W każdy razie jakieś strasznie dziwne, wszechogarniające uczucie z takim niepokojem i myślą, czy lecieć do łazienki czy nie.. Nie wiem, czy to to ;)

Anel, moni, jak wizyta?
    Tak , to ciążowy objaw zdecydowanie :P Dziwne uczucie mnie też ogarniało i ogarnia :P Teraz właśnie to czuje, i zastanawiam się czy juz lecieć i sobie ulżyć czy to przeczekać :P Mdłości odpuściły u mnie na nie cały tydzień i witam się z nimi znowu :O Życzę wytrwałości bo to strasznie dziwaczne i męczące uczucie :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ja ja!!! Uwielbiam lakiery! I kupuje kolory ktorymi nawet nie maluje paznokci :-) czyli promo w rossmanie na oczy (tj tusze, kredki) skonczyla sie???

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o kotach a ja mam świnkę morską :D Świetne zwierzątko, pocieszne bardzo :P No i reaguje na mój głos , tak słodko kwiczy i wącha noskiem :D

Hashija lubi tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, proszę usuń mnie z listy.
    Jutro zabieg.
    Trzymajcie kciuki żeby było bez powikłań

pozdrawiam Was wszystkie

będę czasem zaglądać z sentymentu

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ