X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Bulisia Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ponawiam jeszcze pytanie co sądzicie o pracy przy komputerze i tel 8h dziennie?? Nie mam zastępstwa w pracy i kiepski temat...W sumie sama chciałabym popracować chociaż do 6 mies. o ile będzie to możliwe:) a wy pracujecie laseczki?

07.06.2015 * Nasza najdroższa kruszynka...

ece938ea53.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam się niepokoić...miałam wczoraj pobieraną cytologię i Pani Doktor mowiła mi że mogę plamić...ale dzisiaj nadal plamie...hmm czy to normalne?

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Bulisia Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej na pewno normalne , oby nie za dużo.

ece938ea53.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:
    Jakiś Poznań i okolice tu są?
    a czy Bydgoszcz zalicza się do okolic ? :D he he

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • lilianna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulisia wrote:
    Dziewczyny ponawiam jeszcze pytanie co sądzicie o pracy przy komputerze i tel 8h dziennie?? Nie mam zastępstwa w pracy i kiepski temat...W sumie sama chciałabym popracować chociaż do 6 mies. o ile będzie to możliwe:) a wy pracujecie laseczki?

Ja również pracuje po 8godz. dziennie przy komputerze. Pracuje w instytucji publicznej-JST... Moja koleżanka z pokoju była w ciąży w ubiegłym roku i pracowała do 7miesiaca ciąży, z tym ze musiała z czasem robić przerwy i chodzić trochę by odciążyć kręgosłup... Zależy też od tego jak kobieta się czuje w ciąży i jaki ma konkretnie charakter pracy... Ja osobiście tez planuje pracować jak najdłużej, ale to się okaże z czasem...

3i49p07wxglh0lzs.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Dziewczyny z Białegostoku gdzie sa sklepy z ubraniami ciazowymi i dla maluszkow, gdzie bedziecie sie zaopatrywac?
    Ja spodnie kupowałam c&a,sa w h&m, jest w galerii Antoniuk sklep i w central parku Bocian ale dla mnie osobiście nic tam nie było,tzn ja szukałam tylko spodni bo inne rzeczy mnie nie interesują typu bluzka tunika bo to samo co kupie w normalnym sklepie ;) co do ciuchow dla maluszka to jeszcze nie wiem.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Bulisia Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak sądzę, że jak wszystko jest ok to dzisiejsze komputery nie są aż tak szkodliwe :) damy radę!! :)

ece938ea53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bedzie dane zamawiac wszystko przez internet.
    O wakacjach moge juz zapomniec.
    Trudno. Oby tylko z moimi babelkami bylo wszystko dobrze.
    Maz duzo pracuje wiec jestem sama w domu. Towarzysza mi jedynie koty i pani do sprzatania i gotowania bo domu nie ma szans ogarniac odkad jestem w ciazy. ciagle jakies rewelacje ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 20:40

• lilianna Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulisia wrote:
    Też tak sądzę, że jak wszystko jest ok to dzisiejsze komputery nie są aż tak szkodliwe :) damy radę!! :)

Dokładnie, koleżanka urodziła zdrowego i pięknego chłopczyka. A poza tym w pracy przy komputerach jest chyba nawet przepis mówiący o tym ze kobieta w ciąży może tylko po 4 godz. dziennie pracować przy monitorze... Nie wiem czy jest tak wszędzie, ale u nas w instytucji tak...

3i49p07wxglh0lzs.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jak ja Ci zazdroszcze takiej pani do gotowania i sprzatania. Sama nie mam na nic sily a moj dom wyglada jak pobojowisko wszedzie brudno no bo jak ja przestalam sprzatac to juz nikt tego nie zrobi. Mezowi balagan nie przeszkadza moze byc nasrane za przeproszeniem a nie sprzatnie. Juz nie moge patrzec na ten balagan i niedlugo chyba wpadne w jakas depreche z tego powodu!!!! :(

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeszcze 4 koty po calym domu biegaja,skacza i balagania jeszcze bardziej. :D Kuwety sie same nie wymienia i strach pomyslec co by bylo gdyby jeden dzien tak zostawic i nie zmieniac..

• minnie_ Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie są 2 koty, spore mieszkanie i też nie ma komu robić ;)

13.05.2015 - Aniołek 8/6 tc [*]
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie macie 2, 4 koty w domu, a ja na jednego nie mogę się zdecydować. niszczą wam meble? firanki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie niszcza. Wyżywaja sie na drapaku. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mialam polowac w rossmanie na lakiery a tu lipa ;) Wy bylyscie moze? Jeszcze dwa dni -49%. jutro znowu w naturze jest ze trzeci lakier za grosz. Ehh. chyba przyjaciolke wysle.
    Czy ktos tez jest taka lakieromaniaczka? ;)

Palvin, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocham koty! Mialam jednego jak jeszcze mieszkalam z rodzicami- przed slubem, ale gdy sie wyprowadzilam do mieszkania i go zabralam ze soba nie mogl sie oswoic ( przyzwyczajony do domku jednorodzinnego gdzie wychodzi do ogrodu gdy ma ochote) wiec wrocil do rodzicow :-( tesknie za nim czasami. A Wy koty macie w mieszkaniach czy domach?

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    minnie_ wrote:
    Ja chyba dzisiaj pierwszy raz miałam mdłości - albo coś w tym stylu. W każdy razie jakieś strasznie dziwne, wszechogarniające uczucie z takim niepokojem i myślą, czy lecieć do łazienki czy nie.. Nie wiem, czy to to ;)

Anel, moni, jak wizyta?
    Tak , to ciążowy objaw zdecydowanie :P Dziwne uczucie mnie też ogarniało i ogarnia :P Teraz właśnie to czuje, i zastanawiam się czy juz lecieć i sobie ulżyć czy to przeczekać :P Mdłości odpuściły u mnie na nie cały tydzień i witam się z nimi znowu :O Życzę wytrwałości bo to strasznie dziwaczne i męczące uczucie :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ja ja!!! Uwielbiam lakiery! I kupuje kolory ktorymi nawet nie maluje paznokci :-) czyli promo w rossmanie na oczy (tj tusze, kredki) skonczyla sie???

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o kotach a ja mam świnkę morską :D Świetne zwierzątko, pocieszne bardzo :P No i reaguje na mój głos , tak słodko kwiczy i wącha noskiem :D

Hashija lubi tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • baby Autorytet

Wysłany: 6 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik, proszę usuń mnie z listy.
    Jutro zabieg.
    Trzymajcie kciuki żeby było bez powikłań

pozdrawiam Was wszystkie

będę czasem zaglądać z sentymentu

f2wl4z17a25l2zbv.png

oraz nastoletni córka i syn :)
‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ