Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Julia2015 wrote:A właśnie, jak u was z załatwianiem dzieci na noc u dziadków czy kogoś znajomego? Ja jeszcze nie zostawiłam syna, poza jakims jednym razem w tamtym roku jak było wesele. Raz byl na weekend z tata u mojej teściowej i bylo tak średnio. Mysle zeby teraz na lato juz zacząć go zostawiać. Pytam glownie te mamy, które nie mieszkają blisko rodzicow, my mamy obie babcie daleko i spotykamy się co kilka tygodni, czasem czesciej.
Ja kilka razy zostawiłam Leona z dziadkami ale ostatnio wiem, ze sie nam to nie uda. Jest taka mamoza, ze nawet tatuś nie spełnia wymagań mojego syna...
Musimy przeczekać chyba, bo nie powiem, ze chętnie bym raz na jakiś czas poczuła troszkę tej "wolności" -
espoir wrote:chyba tak dawno nie prowadziłam wykresu, że już zapomniałam jak to się robi... gdzie mogę zaznaczyć nowy cykl?
-
Julia ja Leny nie zostawiam na noc bo nie mam po co;) Dwie noce spala w marcu u moich rodziców jak mieliśmy remont dwóch pokoikow. Normalnie było, wszystko ok. Ale moja Lena jest przyzwyczajona do nich. Często się widujemy a na punkcie Dziadka ma fiola a on na jej także wiadomo z kim spala.... ;d A tak ogólnie to dziadkowie nie kwapia się, żeby na noc Lena zostawala.. Laura często u nich spi ale Ona jest duża i nią nie trzeba się zajmować i lata u nich cały dzień pod blokiem bo tam są jej koleżanki.. Takze ten.. O teściowej się nie wypowiadam bo nawet do dnia dzisiejszego nie pilnował nigdy żadnej nawet 5min.. Za to swojej córki dzieci jak najbardziej.. Jak nie raz pisałam nawet na zimę przyjezdzaja do niej mieszkać.
-
Ola_45 wrote:Chvialabym tez mierzyc temperature zeby mieć pewnosc co i jak ale kurcze tak mi sie nie chce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 15:46
-
to ja Bartka z moimi rodzicami zostawiłam do tej pory 2 razy tylko w dzień na kilka godzin
ej rozumiem brak bajerów, ale zwykłego okresu też już nie mogę zaznaczyć na wykresie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 18:29
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Aneczka ja od wczoraj senna jestem..Tobie to się nie dziwie;) ale sobie JESZCZE tak;p hehehe
Espoir niestety..od stycznia tak się dzieje. Wiem bo na ovu sobie @ wpisywalam kiedy zaczynałam. Przyszedł styczenchce wpisać a tu guzik z petelka...pfff -
Inso chyba coś było z ciśnieniem, bo ja niskocisnieniowiec i jak ciśnienie spada to ja jestem nieprzytomna..Teraz mi już decydowanie lepiej. Ograniczylam też kawę do jednej dziennie. Jak to jest z tym piciem kawy w ciąży? Bo ja bez kawy to niezywa chodzę.
U nas dziś już bez deszczu, więc plac zabaw zaliczony. Jutro planuje się wybrać do szefowej w sprawie ewentualnego skrócenia wychowawczego.
Espoir też polecam apke flo. W sumie to się dziwię, że w tych czasach kiedy dostępnych jest tyle aplikacji ovu prowadzi abonament.
Justyna dobrze, że już nic nowego się nie pojawiło. Może to rzeczywiście jakieś pogrubienie przez jakiegoś owada było.
-
Moja Zuzia zostaje bez problemu u dziadkow, moich tesciow. Ona ich uwielbia i nie ma problemu, zeby tam zostala. Czasem nawet wracac nie chce. 30 czerwca mamy wesele, takze zostaje u nich na cala sobote i w niedziele popoludniu ja pewnie odbierzemy.
U mnie w domu armagedon. W lipcu facet przychodzi robic schody na poddasze. Okazalo sie, ze wyjda za strome i kuli czesc stropu i konieczne bylo przesuniecie drzwi do salonu. Mozecie sobie wyobrazic co sie dzialo w domu. Caly poniedzialek bylam z dziecmi u tesciow. Jak wrocilam to sie zalamalam. Wszedzie bialo, kurz, pyl, syf do potegi. Wczoraj skonczyli i do polnocy sprzatalam lazienke. Dzis Zuzia u tesciow, Kubus z moja mama a ja sprzatalam kuchnie. Porzadki generalne, bo nie ma rzeczy ktorej nie trzeba umyc.
-
iNso87 wrote:Kurde ale na pogryzienie to dużo tych krost:/ A może uczulenie na proszek czy cus? Hmm..7w3d 💔
-
Aneczka ja też dziś senna ale u mnie to wina leków na obniżenie cisnienia
cóż, grunt, żeby dziecku nie szkodzić, ja się jakoś muszę przemęczyc.
Inso jak nie chciałaś słyszeć o trzecim dziecku pół roku temu tak teraz widzę że się ostro wzięłaś za staraniaowocnego cyklu życzę z całego serca :-*
Kasia jak dzieciaczki?
Ja nie mam.komu dzieci zostawić bo moi rodzice obok mieszkają a u teściowej dzieci by nie zostały bo za zadki ich widują i Pola nie zbyt lubi teściowątakże jeśli gdzies jedziemy na weekend sami lub wesesle mamy czy inna impreza to moja mama u nas nocuje popprostu.
7w3d 💔 -
Moj Filip czesto zostaje. Mial juz za soba dluzszy pobyt bez rodzicow, o ile sie nie myle 5 dni
Kawe w ciazy mozna , chyba do 3 filizanek max. Ja bym normalnie wiecej nie wypila
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - USG
Został 1 ❄️ -
Witam się z rana.
Temperatura jakas dziwna u mnie:d myślałam, że będzie wyższa niż wczoraj a ona sobie upodobala przez cały cykl praktycznie 36.6 i tyle:p haha dobrze, że chociaż owu się ogarnęło i zmieniło mi dzień owulki na właściwy.. Teraz to można odliczac:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 07:49