Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
iNso - duzo zdrowka dla Was. Mam nadzieje ze Wam szybko przejdzie
Jeju nie moge sie doczekac az mi ten okres sie skonczy i bedziemy mogli sie starac. Czuje ze to moze byc ten cykl03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
II transfer - 15.05.2025 - ?
Beta 11dpt - 145
12.06 - USG
Został 1 ❄️ -
Dzisiaj dostałam wiadomość ze moja córkę przyjmują do szpitala, ale w grudniu dopiero na oddział neurologii dziecięcej. Ma mieć zrobiony rezonans, ma podejrzenie uszkodzenia ośrodkowego układu nerwowego co byłoby przyczyną osłabionego napięcia. Generalnie staram się o tym nie myśleć ale jak mi dzisiaj przypomnieli, to mi bardzo humor siadł.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 10:49
-
Julia2015 wrote:Dzisiaj dostałam wiadomość ze moja córkę przyjmują do szpitala, ale w grudniu dopiero na oddział neurologii dziecięcej. Ma mieć zrobiony rezonans, ma podejrzenie uszkodzenia ośrodkowego układu nerwowego co byłoby przyczyną osłabionego napięcia. Generalnie staram się o tym nie myśleć ale jak mi dzisiaj przypomnieli, to mi bardzo humor siadł.7w3d 💔
-
Julia- a miała robione usg przezciemiączkowe? Jaką wadę podejrzewają??Obecnie ma jakieś probmey z tym związane??
Przepraszam że tak wypytuje, ale moja ola niby ma wade OUN ale nie daje ona żadnych objawów i widać to było w obrazie usg i lekarz mi mówił że na upartego właśnie można robić rezonans natomiast to się robi w uśpieniu a ponieważ nic by mi to nie dało ta wiedza to ja odmówiłam. Ale tak jak mówie u mojej Oli nie ma żadnych objawów. -
Mamy na cito, tylko u nas w mieście takie terminy są. Neurolog mowi, ze w sumie to akurat, bo raczej wola robic rezonans dzieciom po skończonym roku. Miala usg przezciemiaczkowe i tam wpisali w Opisie podejrzenie niskiego polozenia namiotu mozdzku. O żadnej konkretnej wadzie, chorobie nie było na razie mowy i mamy sie sami nie nakręcac. Generalnie poza opóźnieniem rozwoju fizycznego nie mamy żadnych objawów wiex jakos to mnie uspokaja. Mala ma 9 miesięcy, w ocenie terapeuty i neurolog rozwinięta na 6 miesięcy. Jak zaczynaliśmy terapię to przy 6 miesiącach ocena byla na 3.
-
Animka, a po jakim czasie tw9ja Ola sie "wyrownala"? U nas ostatnio efekty są mega słabe, bo mloda juz praktycznie drugi miesiąc na lekach, antybiotyki i sterydy ma zmiane co na pewno ja osłabia. Terapeuta nam tak między słowami chyba zarzuca ze za mało robimy w domu, ale uwierzcie mi, ze ja o nicz6m innym nie myślę i staram się ja prowadzić jak najlepiej.
-
Hej!
Ja dzis jakos lepiej. Wypilam dwie filiżanki kawy i tyle.. Raz tylko bylam. Boje się,ze jak zjem to znowu sie zacznie takze dzis tylko pije i ewentualnie podjadam od Leny troche. Lena dzis narazie jeszcze kupy nie robila. Od rana je kisiele i ryz z jabłkiem. Nie mówi,zeby cos Ja bolalo. Zupkę tez zjadła normalnie pomidorowa. Zaraz serwuje Jej świeży gulasz z wolowiny i kasze jeczmienna. Zobaczymy do wieczora. Caly dzień w domu siedzę,bo boje sie,ze Lene scisnie. Wole przeczekać dzień,dwa w domu.
Julia wspolczuje stresu:/ ja idę w sierpniu z Lenka do kardiologa bo moja pediatra troche mnie szmerem nastraszyla a wole sprawdzic,bo Jej ufam jako lekarce.
Matko jak mnie glowa boli!znowu cos z ciśnieniem...
-
U mojego lekarza zwolnił się termin na tydzień wcześniej.. myślicie, że będzie już widać serduszko? Będzie to dokładnie skończone 6 tyg. Będzie to też nasza 5 rocznica ślubu, więc liczę na piękny prezent
Kava w temacie grilla nie pomogę, bo akurat u nas mąż jest specjalistą w tym temacie. Ale chętnie podczytam
Inso..zdrówka dla Was :*iNso87 lubi tę wiadomość
-
Aneczka86 wrote:U mojego lekarza zwolnił się termin na tydzień wcześniej.. myślicie, że będzie już widać serduszko? Będzie to dokładnie skończone 6 tyg. Będzie to też nasza 5 rocznica ślubu, więc liczę na piękny prezent
Kava w temacie grilla nie pomogę, bo akurat u nas mąż jest specjalistą w tym temacie. Ale chętnie podczytam
Inso..zdrówka dla Was :*
Ola,Aneczka dziekuje moze juz nam się poprawi;)
Kava ja tez nic specjalnego z mięsa nie robię. Zawsze szaszlyki nabijam sobie z cebuli,piersi kurczaka w marynacie ,cukini,papryki, czasem ananas.
Sałatkę Tobie podam. Lubimy Ja do grilla;) raczej jej nie podawalam tutaj na forum:
Salata lodowa porwana na kawalki
Platki migdalowe (uprazone na suchej patelni)
Zurawina suszona op.
Ser feta w kostkę
Wszystko wymieszać z sosem czosnkowym.
Ja robię swój
Czosnek przez praskę, jogurt naturalny,majonez, sol i pieprz naturalny i cukier. Wszystko na oko.
Opcjonalnie do tej salatki ja dodaje kukurydze bo lubię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 16:17
-
Kava wrote:dziewczyny, jak robicie grilla to co pysznego przygotowujecie?
Mięsa? Dodatki? Sałatki? Podrzućcie coś...Kava lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Hej. Czy ktoś z was ma takie problemy ze spaniem jak ja.
Mieliśmy gości poszli po 24. Ja jeszcze powiedziałam do 1.30, usnęłam a od ok 2.30 nie śpię. Słuchałam muzy, oglądałam teledyski na yt. I dalej spać mi się nie chce. Już mam 3 noc taka.
Szymek się budził ostatnie dwie noce i też nie mógł usnąć. Dziś śpi u babci więc mogłam sobie pozwolić na słuchanie muzyki bez obaw że dziecka nie uslysze przez słuchawki. Chyba zacznę krzyżówki rozwiązywać bo co mam robić...
-
Natalka ja miałam prawie każda noc taka wcześniej. Zasnąć to była tragedia.. A jak sie przebudze w nocy to juz koniec.. Nie zasnę. Teraz od paru dni jestem strasznie senna i ide spać z kurami. Wstaje ledwo żywa i nie chce mi się wogole nogę za łóżko wystawić. Nie wiem co się zmieniło.
Wogole muszę Wam powiedzieć, że jak odstawilam tabsy to jakaś taka dziwna się czuje. Wzdeta, grubsza no i tyje z powietrza:| nie wiem co jest.
Mala moja wczoraj normalnie. Kupy narazie nie robiła. Czekam dziś żeby zobaczyć czy będzie luźna. Ja juz chyba doszłam co Jej poszkodzilo... Wydaje mi się, że rewolucji dostała wtedy na jeden dzień od mojego serka wiejskiego. Ja tam nasypalam ziarna Chia.Ona dwie łyżki wziela bo chciała spróbować. Podejrzewam, że to od tego ja pogonilo. U mnie cały czas dalej to samo co zjem to lecę... No przysięgam, zeby nie to, że jest baaaardzo wcześnie jeszcze to bym powiedziała, że w ciazy jestem. Senność, biegunka, czasem wrażliwe sutkiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2018, 06:54